Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

Remedy 09-07-2010 15:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 263005)
Nincs fél személyiség. Hatalmas "én ezt ellenzem, mert blabla" kirohanás volt már belőle, hogy valaki ilyet írt. Nincs olyan, hogy fél személyiség. Olyan van, hogy egy személyiségért kétszer kell fordulni az A alsóbb fordulási pontjáról.

Ezert raktam idezojelbe. :)

Ati 09-07-2010 16:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 263006)
Ezert raktam idezojelbe. :)

A legutóbbi "ellenzem, mert milyen marhaság ez, hogy fél személyiség" kirohanás óta nem vagyok már biztos abban, hogy ez elég.

reichz 09-07-2010 16:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 263000)
Ez butasag. Akik A-bol fordulnak, azoknak a felso fix hatar konnyites.

Aki addig nem tud menni, kap eselyt hosszabb ido aran a fordulasra.

A cel nem egy szuk profi reteg kialakulasa, hanem egy bovebb reteg szamara jateklehetoseget, es jatekelmeny-lehetoseget kinalni. Igazabol egy konnyites, es egy extra lehetiseg nem tudom, miert nem tetszhet barkinek is.

(Kiveve, aki ugy gondolja, hogy tul konnyu lett, de ilyen nincs sok.) (Bar en kozejuk tartozom, megis tamogatom az otletet) :)

igaz könnyítés, jobb mint a 10k heki vagy 11k , kérdezem ki az akinek van elég pénze eddig felmenni , nem úgy, hogy belépek egy dúskáló klánba és felkocogok mert úgy valóban nem sok. tételezzük fel, van egy 4 tagú szövi amivel megyek körbe körbe nem vár senki A ban, hány milliárd kell mire mind a topban leszünk (nem fedezgetős elfekkel természetesen)Tapasztalatom szerint egy átlag szövi összes pénzéből az egyik ori tud felmenni jelenleg a topba, véleményem szerint a híd még mindig túl messze van :(

pozitív viszont az is már ha legalább nem emelkedik majd a top határa:)

ddjjm 09-07-2010 17:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 263004)
Nagyon röviden:

• B-ből fordulás marad ahogy van
  • A-ból forduláshoz a top számítása 9000 hektártól kezdődik fixen
  • Lehetőség van alacsonyabb területről is fordulni: 4000 hektárról fordulva nem kapsz plusz személyiséget, de ha mégegyszer feljutsz A-ba, és ismét az alacsonyabb fordulást választod, akkor a két "körért" már kapsz 1 plusz személyéséget
A hektárszámok még képlékenyek.

Ha a könnyítés hatására sok ország lefordul, és a top30 9000 hektár alá süllyed, akkor B-ből forogni könnyebb lesz, mint fix hektárról lefordítani az országot. A B-s fordulást ki kéne egészíteni, hogy az aktuális TOP30% és 9000 hektár közül a nagyobbikat kell teljesíteni.

Ati 09-07-2010 17:09

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 263009)
Ha a könnyítés hatására sok ország lefordul, és a top30 9000 hektár alá süllyed, akkor B-ből forogni könnyebb lesz, mint fix hektárról lefordítani az országot. A B-s fordulást ki kéne egészíteni, hogy az aktuális TOP30% és 9000 hektár közül a nagyobbikat kell teljesíteni.

Ha a top30% lényegesen és hosszútávon 9000 hektár alá csökken, akkor a 9000 hektáros fix feltétel felülvizsgálásra kerül. Nem nehezítés a célja a módosításnak, ezért ha a top30%-ból könnyebb fordulni hosszútávon, akkor nem lesz a 9000 hektár erőltetve.

És ismét hangsúlyozom, hogy ez a 9000 hektár még nem feltétlenül végleges.

Artúr 09-07-2010 17:49

Üdv
A 9 k heki sok. Tudom sokaknak nem oszt nem szoroz de 7-8 K heki jobb lenne. Legfeljebb 8, mert épp kétszerese a 4 k hekinek. Ez legalább ~1 k heki könnyítés lenne a jelenlegi értékhez képest. Szóval a 8 K hekit javaslom.
(Amúgy nekem mindegy, mert B-ből forgok, csak jó lenne ha többen kapnának kedvet az A csopihoz.)

Tsobi 09-07-2010 17:58

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 263012)
Üdv
A 9 k heki sok. Tudom sokaknak nem oszt nem szoroz de 7-8 K heki jobb lenne. Legfeljebb 8, mert épp kétszerese a 4 k hekinek.

Ha ezt ez elvet követjük, akkor legyen a kettőkörösnek 4,5k heki.

Ati 09-07-2010 18:08

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 263012)
Legfeljebb 8, mert épp kétszerese a 4 k hekinek.

Miért legyen pont a duplája, amikor már kifejtettem, hogy kifejezetten rossz ötletnek tartom, hogy duplázzuk?

Takanohana 09-07-2010 19:19

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 263008)
igaz könnyítés, jobb mint a 10k heki vagy 11k , kérdezem ki az akinek van elég pénze eddig felmenni , nem úgy, hogy belépek egy dúskáló klánba és felkocogok mert úgy valóban nem sok. tételezzük fel, van egy 4 tagú szövi amivel megyek körbe körbe nem vár senki A ban, hány milliárd kell mire mind a topban leszünk (nem fedezgetős elfekkel természetesen)Tapasztalatom szerint egy átlag szövi összes pénzéből az egyik ori tud felmenni jelenleg a topba, véleményem szerint a híd még mindig túl messze van :(

pozitív viszont az is már ha legalább nem emelkedik majd a top határa:)

Nem tudtok felmenni a topba, vagy csak nagy nehézségek és rengeteg idő árán? Ezek szerint, hogy a szavaiddal éljek, "zsír idióták" vagytok ti is. De ne aggódj, úgy néz ki, lesz kedvezmény

djibron 09-07-2010 20:27

szerintem ez a megbeszélés nem erről szól hogy mit hogyan lehet megcsinálni!
és nem hiszem más játékát minősíteni kellene!

Hex 09-07-2010 20:39

Én annyit fűznék csak hozzá, hogy aki a kedvezményes fordulást választja, az is kapjon egy kis kettest, de mondjuk vörös színnel, de csak egy szemet tud válassztani. Így látnák már rajta, hoy egyszer teljesítette a kedv.ford. kritériumait.

vityu 09-07-2010 20:42

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 263022)
Én annyit fűznék csak hozzá, hogy aki a kedvezményes fordulást választja, az is kapjon egy kis kettest, de mondjuk vörös színnel, de csak egy szemet tud válassztani. Így látnák már rajta, hoy egyszer teljesítette a kedv.ford. kritériumait.

Karácsonyfa effektus? Én is felmegyek így, és fordulok a kék mellé, és akkor pazar, szép színekben fogok pompázni... Ellenzem.

Ati 09-07-2010 20:46

Ennek én se látom semmi szükségét. Az érintett országoknak a feljutás menüben jelezve lesz, hogy fél év múlva is tudják, hogy egy kör már megvolt, de másnak szerintem ezt nem kell látnia.

Tsobi 09-07-2010 20:47

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 263023)
Karácsonyfa effektus? Én is felmegyek így, és fordulok a kék mellé, és akkor pazar, szép színekben fogok pompázni... Ellenzem.

Ha azt veszem, hogy ANARCH-ban a Vérdíj és Fejvadász effektusok mellett sem néz ki karácsonyfának a pontlista, akkor lehet benne valami. :)

Remedy 09-07-2010 20:58

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 263025)
Ha azt veszem, hogy ANARCH-ban a Vérdíj és Fejvadász effektusok mellett sem néz ki karácsonyfának a pontlista, akkor lehet benne valami. :)

De annak nez ki! :)

Princ 09-07-2010 21:18

lehet ezt jóval finomabban is jelezni egy vörösen virító számnál, de itt szerintem nem a karácsonyfa-effekttel van a fő gondja többeknek, hanem magával a jelzéssel.

Remedy 09-07-2010 21:19

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 263031)
lehet ezt jóval finomabban is jelezni egy vörösen virító számnál, de itt szerintem nem a karácsonyfa-effekttel van a fő gondja többeknek, hanem magával a jelzéssel.

Ilyen alapon lehetne kis kek (1.5) is.

Csak szerintem ez tobb gondot okozna, a buta kerdesekkel, mint amit megold. :)

Princ 09-07-2010 22:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 263032)
Ilyen alapon lehetne kis kek (1.5) is.

Csak szerintem ez tobb gondot okozna, a buta kerdesekkel, mint amit megold. :)

A Hódító egy ilyen problémás dolog. Sok-sok buta kérdés van miatta, számos buta beszélgetés és rengeteg buta eszmefuttatás. Egyszerűbb lenne nélküle. ;)

Hex 09-08-2010 07:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 263024)
Ennek én se látom semmi szükségét. Az érintett országoknak a feljutás menüben jelezve lesz, hogy fél év múlva is tudják, hogy egy kör már megvolt, de másnak szerintem ezt nem kell látnia.

szerintem ez, főleg egy kezdőnek plusz lökést adna, hogy tovább játszon és újra felmenjen A-ban. De ha nem, akkor nem. Sajna meló

none 09-08-2010 12:46

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 263009)

ha sok ori lefordul nem alacsonyabb lesz a top30 hanem magasabb.. mert nem a fedezős bből forrgatós elfek fognak fordulni, hanem 4k-ról, akik nem akarnak versenytfedezni.. :)

none 09-08-2010 12:50

egy kérdés..
mi van, ha én felmegyek 4k hekire, mert pl épp nincs időm játszani és lefordulok, de mikor legközelebb arra járok eljutok 9k hekiig, mert épp ráértem kicsit, és aztán megint nem lesz időm, így megint 4k-ról fordulok?
magyarul, ha 4k-ról fordulok, majd 9k-ról, akkor elveszik az első megszerzett "4k-s kedvezmény" és 2 kört kell mennem, vagy megmarad és csak egyet?

Remedy 09-08-2010 12:58

Quote:

Originally Posted by none (Post 263092)
egy kérdés..
mi van, ha én felmegyek 4k hekire, mert pl épp nincs időm játszani és lefordulok, de mikor legközelebb arra járok eljutok 9k hekiig, mert épp ráértem kicsit, és aztán megint nem lesz időm, így megint 4k-ról fordulok?
magyarul, ha 4k-ról fordulok, majd 9k-ról, akkor elveszik az első megszerzett "4k-s kedvezmény" és 2 kört kell mennem, vagy megmarad és csak egyet?

Nekem ugy lenne logikus, ha megmaradna.

none 09-08-2010 13:01

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 263094)
Nekem ugy lenne logikus, ha megmaradna.

nekem is, de azért megkérdeztem, nehogy kimaradjon..:)

Tsobi 09-08-2010 14:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 263027)
De annak nez ki! :)

Az állandó karácsonyi hangulat állítólag jótékony hatású. :p

Ati 09-08-2010 19:36

Quote:

Originally Posted by none (Post 263092)
egy kérdés..

Megmarad .

Tsobi 09-09-2010 11:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 262996)
Hogy a haladás látszatát keltsük... :)

A kétkörös fordulás már élesítve lett. A fenti kedvezményes ugye még nem?

Ati 09-09-2010 11:57

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 263335)
A kétkörös fordulás már élesítve lett. A fenti kedvezményes ugye még nem?

Hmm? Semmi nem lett élesítve még. Arról majd szólni fogok, címlapon is kint lesz stb. Még nem tartunk ott.

Tsobi 09-09-2010 12:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 262996)
Hogy a haladás látszatát keltsük... :)

HA marad a 4000 hektár, akkor tegnap óta ketyeg az e fölött levőknek az ideje.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 263338)
Hmm? Semmi nem lett élesítve még. Arról majd szólni fogok, címlapon is kint lesz stb. Még nem tartunk ott.

Akkor ebből vontam volna le téves következtetéseket? :)

vityu 09-09-2010 12:10

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 263340)

Gondolom, ketyeg, hogy ha bevezetésre kerül, már páran használni is tudják, ha már jó ideje ott vannak. :)

Ati 09-09-2010 12:13

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 263340)

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 263341)
Gondolom, ketyeg, hogy ha bevezetésre kerül, már páran használni is tudják, ha már jó ideje ott vannak. :)

Így van. Ketyeg, de jelenleg nincs funkciója. Nem tudsz vele mit kezdeni, kiírva sincs. Mire be lesz vezetve (most még nincs), addigra már lesznek, akik tudják használni, nem kell onnantól még 2 hetet várniuk.

Rob 09-09-2010 12:16

én meg már nem tudtam, hogy mi ez a ketyegés, de akkor ez volt;)

Dragi 09-09-2010 12:17

kíváncsi leszek hogy vajon ez hoz-e életet az 1/A-ba mert ráférne egy erős vérfrissítés :)

Ati 09-09-2010 12:19

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 263344)
kíváncsi leszek hogy vajon ez hoz-e életet az 1/A-ba mert ráférne egy erős vérfrissítés :)

Lehetséges, hogy majd egyszer mellékhatásként a jövőben hoz ilyesmit is, de alapvetően ennek a módosításnak ez nem célja.

Dragi 09-09-2010 12:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 263345)
Lehetséges, hogy majd egyszer mellékhatásként a jövőben hoz ilyesmit is, de alapvetően ennek a módosításnak ez nem célja.

Az a probléma hogyha most tömeges lefordulások lesznek akkor még inkább felkúszik a top határ amivel gyakorlatilag adunk a székletnek egy pofont. és akkor már nem 9k hekis topról hanem min. 10k-s top határról beszélgetünk ? Vagy rosszul látom ?:)

Ati 09-09-2010 12:25

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 263346)
Az a probléma hogyha most tömeges lefordulások lesznek akkor még inkább felkúszik a top határ amivel gyakorlatilag adunk a székletnek egy pofont. és akkor már nem 9k hekis topról hanem min. 10k-s top határról beszélgetünk ? Vagy rosszul látom ?:)

A rendes, teljesértékű fordulás határa is fixálásra kerül.

Dragi 09-09-2010 12:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 263347)
A rendes, teljesértékű fordulás határa is fixálásra kerül.

Igen, most olvastam elnézést :D

*3000.*

Rob 09-09-2010 12:51

akkor ne székletezzünk tovább, had szóljon!

djibron 09-10-2010 15:44

azért talán a határokon lehetne egy kicsit változtatni.
vagy nem?
a 4000 szerintem nem erős a 9000-re tartom egy kicsit erősnek

reichz 09-10-2010 16:14

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 263020)
Nem tudtok felmenni a topba, vagy csak nagy nehézségek és rengeteg idő árán? Ezek szerint, hogy a szavaiddal éljek, "zsír idióták" vagytok ti is. De ne aggódj, úgy néz ki, lesz kedvezmény

köszönöm a minősítést:) én ezt veled nem teszem.
Kis segítségképp itt az A-s orim neve lentebb, dobd be a számát a keresőbe
(belépsz az oridba és bal oldalt a menüsorban "Keresés"):D

Takanohana 09-10-2010 16:51

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 263472)
köszönöm a minősítést:) én ezt veled nem teszem.
Kis segítségképp itt az A-s orim neve lentebb, dobd be a számát a keresőbe
(belépsz az oridba és bal oldalt a menüsorban "Keresés"):D

Már minősítettél, nem emlékszel? Segítek:

"Ezzel a megoldással a zsír idiótáknak sikerül kedvezményt adni , a profiknak mindegy, akik viszont szeretnek játszani és fordulnának A ból azok megint csöbörből vödörbe estek."

Sőt nem csak engem, (akiről tudott, ha olvastad a témát, hogy az első adandó alkalommal élek a kedvezménnyel), hanem mindenkit, akinek nincs napi 24 órája az 1/A-ra, vagy egyszerűen nem szeret ott játszani. Amitől még nem feltétlenül zsír idióta.

Nem nézem meg az országodat, nem érdekel, hányadik vagy. Ha így reklámozod, akkor nyilván magasan állsz, gratulálok hozzá. Szóval a kedvezményes lefordulás nyilván nem érint.

All times are GMT +1. The time now is 04:29.