Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés javaslat (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=852)

wand 10-20-2006 18:10

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 36349)
Úgy gondolom, a top 30% állítja elő a katonák nagy részét. Csoportszinten biztos, hogy jelentősen csökkenne az előállított katona, tehát a felfedezhető föld is. Ati lekérdezésekkel és egy kis számolással pontosan be tudná lőni, hogy hogyan kell csökkenteni a képezhető katonák százalékát ahhoz, hogy mondjuk a jelenlegi képzés csoportszinten 75%-ra csökkenjen.

saját durva számítások alapján az 1/A-ban 2 millió katona termelődhet 20 körönként, ha mindeki vip és van elég fegyvere és nincs szabin.
ebből durván 1,2M keletkezik a top 30 ban.
és ebből kb 300k ami 600k-1,1M pont felett termelődik

tehát a pontlistát nézve:
1.1M-600K (1-14. helyezett) 300k
600K- 165K a top 30 alja ( 15-173. helyezett) 900k
a top30 alja 165K- ucsó ori (174-579. helyeztt) 800k

(mondjuk nem tudom ezzel mire jutsz :D )

Quote:

Az miért baj, ha a nagyméretű hadiorik pénzkereseti lehetősége csökkenne?
szerintem azért, mert pont az lenne az egyik cél, hogy lehetőleg ütésekkel menjenek fel az emberek és ne felfedezve, és most pont a hadiorik egyetlen pénzkereseti lehtőségét húznánk le..

Serg 10-20-2006 18:58

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 36349)
Úgy gondolom, a top 30% állítja elő a katonák nagy részét. Csoportszinten biztos, hogy jelentősen csökkenne az előállított katona, tehát a felfedezhető föld is. Ati lekérdezésekkel és egy kis számolással pontosan be tudná lőni, hogy hogyan kell csökkenteni a képezhető katonák százalékát ahhoz, hogy mondjuk a jelenlegi képzés csoportszinten 75%-ra csökkenjen.
Az miért baj, ha a nagyméretű hadiorik pénzkereseti lehetősége csökkenne?

Lévén hogy hadiori vagyok és más pénzforrásom nincsen ne akarj már arra kényszeríteni hogy életképtelen nem megvédhető orit hozzak létre csak azért hogy a bevételem ne csökkenjen

-Fegya- 10-20-2006 19:26

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 36393)
Lévén hogy hadiori vagyok és más pénzforrásom nincsen ne akarj már arra kényszeríteni hogy életképtelen nem megvédhető orit hozzak létre csak azért hogy a bevételem ne csökkenjen

Szerintem símán fenn tudnád tartani az oridat kisebb bevételből is. A környezetednek is kisebb lenne a bevétele. A klánod is segíthet az országod fenntartásában.

Nagyon sok országnak fő bevételi forrása a katonák eladása. Ha ezen országok közül a nagyobbaknak csökken a bevétele, az szerintem csak jót tenne a játéknak.

Cece 10-20-2006 19:28

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 36400)
Szerintem símán fenn tudnád tartani az oridat kisebb bevételből is. A környezetednek is kisebb lenne a bevétele. A klánod is segíthet az országod fenntartásában.

Nagyon sok országnak fő bevételi forrása a katonák eladása. Ha ezen országok közül a nagyobbaknak csökken a bevétele, az szerintem csak jót tenne a játéknak.

De nem fogja ez felborítani a rabszolgapiac egyensulyát?
Kevesebb képzés--> kevesebb katona --> sokkal drágább piac

wand 10-20-2006 19:34

Quote:

ennyi erővel csökkenhetne a tanya vagy a bányáék termelése is..
lévén a bánya termés döntő hányada a toppban van.

wand 10-20-2006 19:38

nah mind1, én a katona képzés csökkentését nem támogatom, nagy oriknál gyilkolással ugyannyit lehet ölni mint a kicsiknél százalékosan, miylen alapon képezzen kevesebbet?

a felfedezést meg ez az egy javaslat magában nem oldaj meg. max aki saját erőből küzdi fel magát annak nehezebb lesz az élete, akit meg tápolnak az fedez ezerrel.

-Fegya- 10-20-2006 20:03

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 36401)
De nem fogja ez felborítani a rabszolgapiac egyensulyát?
Kevesebb képzés--> kevesebb katona --> sokkal drágább piac

Drágulni fog a katonapiac. Majd kialakulna egy egyensúly drágább árakon.

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36405)
ennyi erővel csökkenhetne a tanya vagy a bányáék termelése is..
lévén a bánya termés döntő hányada a toppban van.

Jó tipp. Csökkenhetne az is. :)

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36406)
nah mind1, én a katona képzés csökkentését nem támogatom, nagy oriknál gyilkolással ugyannyit lehet ölni mint a kicsiknél százalékosan, miylen alapon képezzen kevesebbet?

Természetesen ez a nagy orik negatív diszkriminációja. Ha a nagyobb ori nehezebb helyzetben van, akkor a kisebbek könnyebben utólérik, nem szakad szét a mezőny.
1000 hektárig most is így működik a hoditó. Nagyobb ország több nyersanyagot használ, nagyobb országnak több tekije kopik, nagyobb ország kevesebbet fedezhet fel. 1000 hektár alatt miért nem bántja igazságérzetedet a negatív diszkrimináció?

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36406)
a felfedezést meg ez az egy javaslat magában nem oldaj meg. max aki saját erőből küzdi fel magát annak nehezebb lesz az élete, akit meg tápolnak az fedez ezerrel.

Ha a csoport összes katonatermelése a mostani katonatermelés 75%-a, akkor felfedezni is kevesebbet lehet.
Ha kevesebb katona termelődik, akkor megdrágul a katonapiac és meggondolandó lesz, hogy érdemes-e annyit felfedezni, nem érdemesebb-e harccal megszerezni azt a földet.

monro 10-20-2006 20:14

Quote:

Gazdaságilag mindenképp Fegyával értek egyet. Jót tenne a játéknak ha nem nőhetnének ennyire a csopi fölé gazdaságilag azok az orik amik többszörösei sokszor a többinek.

Gondolom Wand te is érzed, hogy a bányák és a tanyák nem ugyanaz a kategória, mint a ház és a képzett egységek... Házat tart mindenki ettől nem lesz gyengébb a nagyori, viszont ha sok bányát akar akkor vállalja a beverés kockázatát. No mindegy ebbe nem akarok jobban belefolyni.

wand 10-20-2006 22:45

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 36418)
Ha a csoport összes katonatermelése a mostani katonatermelés 75%-a, akkor felfedezni is kevesebbet lehet.
Ha kevesebb katona termelődik, akkor megdrágul a katonapiac és meggondolandó lesz, hogy érdemes-e annyit felfedezni, nem érdemesebb-e harccal megszerezni azt a földet.

és ki fog tudni fedezni?
most komolyan gondolod, hogyha pl Sergék napi 50k-val kevesebb katonát termelnek, és ez mondjuk egy 25k-s katonaárnál gátolná őket bármiben is amikor 1 orijuk havi 50 milliárdot kamatozik??, esetleg kénytelenek lennének felvinni még 1 kereskedő orit, döbbenetes 2 hónap megfeszitett felfedezéssel, a veszteségek pótlására? :D

wand 10-20-2006 22:49

Quote:

Originally Posted by monro (Post 36421)
Gazdaságilag mindenképp Fegyával értek egyet. Jót tenne a játéknak ha nem nőhetnének ennyire a csopi fölé gazdaságilag azok az orik amik többszörösei sokszor a többinek.

a "gazdasági fölénövést" nem a katonatermelésük okozza, hanem a többi termelés, és amíg biztosnságos távolban termelhetnek a többiektől, addig ez meg is marad, ha nő végre a katonaigény legalább az ilyen méretű bányász országok kialakuliás is megnehezedik.

All times are GMT +1. The time now is 05:27.