Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tippek törpe országoknak... Stratégiák törpékkel... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=167)

vityu 06-14-2010 11:08

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 255862)
a törpének a túlélő személyiség rossz vagy jó ötlet lehet?
mert végigolvastam ezt a párszáz hozzászólást és és hadis termelő törpnek ha visszatámad gondolom jön a revans és akkor a túlélő személyiség többet ér mint a tudós vagy a kereskedő nem?
ha két személyiséget kéne választani melyiket ajánlanátok
és vagy a tudós túlélőt vagy a gazdálkodó túlélőt választanám, de érdekell más véleménye

Én hadis minimálisan termelő törpének nem választanám egyiket se (mármint se a gazdálkodót, se a túlélőt).
Tudós vándor lennék vele. :) Úgysem a nyersből, hanem a képzésből fog élni inkább. Ha meg annyit termel, hogy abból megél, akkor már nem nevezném hadisnak.

none 06-14-2010 11:28

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 255874)
Én hadis minimálisan termelő törpének nem választanám egyiket se (mármint se a gazdálkodót, se a túlélőt).
Tudós vándor lennék vele. :) Úgysem a nyersből, hanem a képzésből fog élni inkább. Ha meg annyit termel, hogy abból megél, akkor már nem nevezném hadisnak.

ez erőteljessen csoport függő..:)
mondjuk az kérdés melyik csoportban van.. pl Aban vándort én nem választanék be.. de 5.en meg nem termelnék törpével..:)
gben viszont megérheti egy gazdálkodó szem.. pláne, ha nem etetős a törpe..:)

Tsobi 06-14-2010 11:31

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 255862)
a törpének a túlélő személyiség rossz vagy jó ötlet lehet?
mert végigolvastam ezt a párszáz hozzászólást és és hadis termelő törpnek ha visszatámad gondolom jön a revans és akkor a túlélő személyiség többet ér mint a tudós vagy a kereskedő nem?
ha két személyiséget kéne választani melyiket ajánlanátok
és vagy a tudós túlélőt vagy a gazdálkodó túlélőt választanám, de érdekell más véleménye

Ha már visszatámadást említettél, a Vándort mindenképpen tedd a kalapba, elég sokat bukhatsz, ha ennek hiánya miatt pattogsz.

A Kereskedő személyiséggel érdemben termelni csak magas hekin, zavartalan környezetben lehet, így csak a pénz védelme miatt én nem választanám a helyedben, ugyanígy a gazdálkodót. Jó dolog, ha fokozzuk a már fokozottat, csak minek? Akkor már inkább a Tudós, amivel nem csak ugyanúgy, bár kisebb mértékben fokozódik a termelésed, de a védelmed is erősödik.

szoviet t56 06-14-2010 11:33

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 255874)

hát most még a 5.-en vagyok de a 4.-en törpe akarok lenni mert kiakarom próbálni
és inkább termelős akarok lenni de nem beton íjjal hanem íj/ló vagy íj/elit felállásban hogy visszatudjak csípni ha kell
azt még nem tudom hogy önellátós vagy éheztetős lessz, majd elválik az idömtől meg hogy mennyire érzek rá
ezért érekelne a személyiség melyiknek van több haszna

Tsobi 06-14-2010 11:35

Quote:

Originally Posted by none (Post 255875)
mondjuk az kérdés melyik csoportban van.. pl Aban vándort én nem választanék be.. de 5.en meg nem termelnék törpével..:)

Lehet elfogult vagyok, de a gazdálkodót csakis sokadik (értsd: 5-6.) személyiségnek választanám be. A törpe így is 3x annyit termel, mint a többi faj, szerintem felesleges elvenni egy szemet azért a 10%-ért.. akkor már inkább ütök nagyobbat, hozok nagyobb hekit, mentesítem magam az üres területektől vagy hosszabbítgatom a kinnlevő cuccaimat.. :)

vityu 06-14-2010 11:49

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 255878)
Lehet elfogult vagyok, de a gazdálkodót csakis sokadik (értsd: 5-6.) személyiségnek választanám be. A törpe így is 3x annyit termel, mint a többi faj, szerintem felesleges elvenni egy szemet azért a 10%-ért.. akkor már inkább ütök nagyobbat, hozok nagyobb hekit, mentesítem magam az üres területektől vagy hosszabbítgatom a kinnlevő cuccaimat.. :)

Én msot beválasztottam 3. szemnek, de már megbántam. Inkább maradtam volna a stratégánál, mert így is elég sokat ütök.és annyival nem termelek többet, mint amennyibe kerül az üresek beépítése.:)

vityu 06-14-2010 11:51

Quote:

Originally Posted by none (Post 255875)

Ez pedig persze, így van. A-ban nem túl hasznos a vándor.

Tsobi 06-14-2010 11:55

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 255879)
Én msot beválasztottam 3. szemnek, de már megbántam. Inkább maradtam volna a stratégánál, mert így is elég sokat ütök.és annyival nem termelek többet, mint amennyibe kerül az üresek beépítése.:)

Nem egy ismerősöm fura szokása, hogy ork mellé beválasztják pl. ötös szinten a Gazdálkodót, mondván így kevesebb tanya kell neki. Node kérem.. egy olyan aktív játékos, mint Ő ötös szinten miért nem tf, ha még a gabona is olcsó? :)

Azt hiszem az ilyesmik miatt áll tőlem távol ez a szem.

szoviet t56 06-14-2010 13:19

és mi a véleményetek a vándor stratéga személyiségről?
visszatámadni tökéletes és még védekezni is hatásos a stratága a vándor meg a tolvajokkal szemben jöhet jól
de várom hogy ki melyiket választaná egy főleg termelős de ha kell visszaütős törpének
akár éplistát is adhattok

none 06-14-2010 13:29

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 255883)
és mi a véleményetek a vándor stratéga személyiségről?
visszatámadni tökéletes és még védekezni is hatásos a stratága a vándor meg a tolvajokkal szemben jöhet jól
de várom hogy ki melyiket választaná egy főleg termelős de ha kell visszaütős törpének
akár éplistát is adhattok

a tudóst mindenképp beválasztanám.. másik továbbra is csoport függő.. ha termelsz úgyis van nyersid beépülni.. így a stratégát én nem választanám nagy valószínűséggel..:)

All times are GMT +1. The time now is 14:37.