![]() |
Én Jeffery Deavertől olvasom a Koporsótáncost...:)
Szerintem egy jó krimi... Nem egysíkú, hogy ki lehet találni mi lesz a végén:) |
nem kötekedni akarok, de honnan tudod, hogy jobbak voltak azok a könyvek amiket elégettek?
ha nem tudod mi volt bennük - hiszen elégették őket - mi alapján ítéled meg a tartalmukat? miben voltak jobbak? Káin és Ábel nem voltak testvérek, az egyikük a tescoban dolgozott és a másik munkanélküli volt? számít ez? a te általad említett "könyvre" kizárólag a keresztény vallások épülnek ezeken kívül számos vallás létezik |
Quote:
Amit nem a keresztények pusztítottak ki, azt az idő fejezte be. De szerencsére valami megmaradt, bár nem sok... |
Quote:
|
Tavaly olvastam Raana Raas: Csodaidők című 4 kötetes művének első kötetét. Tetszett és vártam a 2. kötet megjelenését. A könyvhétre végre megjelent. Alig tudtam letenni. Izgalmas és elgondolkodtató.
Kritikák és ismertetők a könyv honlapján olvashatóak: http://csodaidok.hu |
Quote:
A "Májnkámpf"-ot is be lehet szerezni, pedig 60 éve volt a szociknak, hogy mindet elégessék. 60 év kemény munkájával sem sikerült... Erről ennyit. :D Jó, az más kérdés, hogy a 75%-a sületlen baromság, de attól még teljes terjedelmében elolvasható. Feltételezem, sok nyelvre le is van fordítva a mai napig, és a fordítások is léteznek. Német verzió létezik. Magyar verzió létezik. Van egy tippem, hogy még legalább 6-8 nyelvre tutira le van fordítva, és egy kis utánajárással megszerezhető (lenne, ha valaki meg akarná). |
Quote:
|
Quote:
Mindenesetre én sokkal normálisabb hozzáállásnak tartom, hogy meg van mondva, hogy ezt és ezt tilos, minthogy sajtószabadság legyen, de bizonyos könyveket nem adhatsz ki... No de itt ne politizáljunk. :) |
Quote:
|
Nme politika, könyv. Aminek nagyrésze lököttségekkel van tele.
Atinak nagyon igaza van abban, hogy az embereknek nem külső nyomásra kéne ítélni, hanem személyes meggyőződésre... Én elolvastam, nem is egyszer. Szóval ha azt mondom, hogy nagy része hülyeség, akkor az azért van, mert úgy ítéltem meg. És nem azért, mert az van belémverve, hogy igen, ez egy rosz könyv. Hozzáteszem, hogy egyáltalán senki nem néz semminek, ha elolvasod. Nekem pl gimiben fakton "házi feladat" volt olvasni belőle (pár fejezet megvolt a tanárnak, lefénmásolta nekünk), SZIGORÚAN történelmi szempontból. Szóval ebben semmi politikai háttér nincs. Az egy dokumentumkönyv, saját szavakkal, saját indulatokkal. Amin felül kell emelkedni, mert ha felül emelkedsz, akkor egy korkép rajzolódik ki. Rettenetesen érdekes, hogy mit meg nem tud az ember az akkori társadalmi berendezkedésről, és az emberek érzelmeiről. |
All times are GMT +1. The time now is 09:23. |