Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Tolvajlás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=968)

Synkel 07-03-2007 14:48

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 107116)
Értem szal ti mindig mesze vagytok a tolitól. A valóságba persze ugye ez hülyeség mert hol távol hol közel vagyunk a tolihoz. És ugye ha jó egy toli akkor hadival vígan üthető és variból se tul erős nyilván annyit tart hogy a hadiktól jobb legyen de egy varihoz képest 0-a. Na már most ha valaki menne felfele általában a vari kicsit megpiszkálja a tolit a hadik meg mennek rá mindeki 1-2 sereggel és máris olyan távolságba van hogy onnan már semmit nem tud csinálni.

"Valószínű nagyon könnyű tolit játszani és behozhatatlan előnye van mert ahogy haladunk felfele elöntik a tolik a csoportokon mert még 5-be még csak 20-25% tolivan mire feljutunk 1/a-ba addigra a csoport 90-95% toli mert hihetetlen stratégiai előnye van."
Ja persze ez is hülyeség csak hogy azért vagyok ilyen ironikus mert a fordítotja igaz és ha tovább gyengítjük a tolisokat elfognak tünni a lejebbi csopikból is.

Ezzel azért nem értek egyet, mert a toli nem lesz gyengébb. 3 körig semmi nem változik, onnan távolabbról meg szintén lophat, csak kevesebbszer...

-Ede- 07-03-2007 15:32

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 107116)
Értem szal ti mindig mesze vagytok a tolitól. A valóságba persze ugye ez hülyeség mert hol távol hol közel vagyunk a tolihoz. És ugye ha jó egy toli akkor hadival vígan üthető és variból se tul erős nyilván annyit tart hogy a hadiktól jobb legyen de egy varihoz képest 0-a. Na már most ha valaki menne felfele általában a vari kicsit megpiszkálja a tolit a hadik meg mennek rá mindeki 1-2 sereggel és máris olyan távolságba van hogy onnan már semmit nem tud csinálni.

"Valószínű nagyon könnyű tolit játszani és behozhatatlan előnye van mert ahogy haladunk felfele elöntik a tolik a csoportokon mert még 5-be még csak 20-25% tolivan mire feljutunk 1/a-ba addigra a csoport 90-95% toli mert hihetetlen stratégiai előnye van."
Ja persze ez is hülyeség csak hogy azért vagyok ilyen ironikus mert a fordítotja igaz és ha tovább gyengítjük a tolisokat elfognak tünni a lejebbi csopikból is.

igazad van h egyre kevesebb a tolvaj, na de nem azért mert egyre roszabb nekik, hanem azért mert egyre jobbak a játékosok, és megtorolják a lopkodásaikat, ha tudják, ilyenkor meg elmegy az életkedve is

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 107133)
Ezzel azért nem értek egyet, mert a toli nem lesz gyengébb. 3 körig semmi nem változik, onnan távolabbról meg szintén lophat, csak kevesebbszer...

nem kellene 3körtől , elég lenne mondjuk 8-tól, vagy 5kponttól, vagy valami ilyesmi
a 3 kör szerintem is durva, mert akkor egy vándornak a kisujját se kellene mozdítania

Kutyuleee 07-03-2007 15:57

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 107138)
igazad van h egyre kevesebb a tolvaj, na de nem azért mert egyre roszabb nekik, hanem azért mert egyre jobbak a játékosok, és megtorolják a lopkodásaikat, ha tudják, ilyenkor meg elmegy az életkedve is

nem kellene 3körtől , elég lenne mondjuk 8-tól, vagy 5kponttól, vagy valami ilyesmi
a 3 kör szerintem is durva, mert akkor egy vándornak a kisujját se kellene mozdítania

de a toli is lehet vándor... mintahogy a variknál is számit a vándor...

Brown 07-03-2007 19:02

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 107133)

Azért arról nem szabad megfeledkezni, hogy tolvajként szembe kell néznünk a sziesztával, raktárkulccsal, könyvtárkulccsal, kereskedővel, tehát csupa olyan dologgal aminek a szele egy hadist még csak meg sem érint.

Vagy Ti talán örülnétek ha olyan varázslatok, képességek lennének érvényben a jelenlegi hódítóban, aminek következtében minden hábórús akciótok csak 50% hatásfokú lenne? Tovább megyek, ha a mészárlással vagy földfoglalással bizonyos fajok esetén csak 20% hatásfokkal lehetne számolni vagy a nagy büdös semmivel? Szép világ lenne igaz? Ettől még nem lennél gyengéb igaz?

Mit tennétek ha ameddig a szem ellát csak ilyen országokat látnátok?

Talán azért lopkodok 9 vagy annál is messzeb körre, mert a körülöttem lévő országok egyszerűen lophatatlanok. Kényszerből, különben befagyna a játékom. Gnóm orik, Óriás orik, Kereskedő orik ameddig a szem ellát, vagy olyan orik, amelyek gondoskodtak a megfelelő tolvaj elleni védelemről, amit ti nem tudtatok megoldani nagymenők. Mi választásom maradt? Tudom lophatnám én ezeket gyengébb eredményességgel, de Te melyik országot ütöd? Nyílván amelyikből nagyobbat szakíthatsz. Sugárzik a hozászólásaitokból, hogy mennyire önmagatokkal vagytok elfoglalva.
Egyszerűen képtelenek vagytok higgadt fejjel lesétálni két kört és logikusan átgondolni a dolgokat.

Szóval a lopást(haszonzerzést) azt tessék békénhagyni, mert ez van egyedül a tolvajnak.

Meg az íjászai és varázslói, akikkel önmagát védi.

Megérdemlitek ha felgyújtanak...:D

Különben is van a picon több milliárdod amiből talpra állhatsz. :D

-Ede- 07-03-2007 19:06

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 107198)
Azért arról nem szabad megfeledkezni, hogy tolvajként szembe kell néznünk a sziesztával, raktárkulccsal, könyvtárkulccsal, kereskedővel, tehát csupa olyan dologgal aminek a szele egy hadist még csak meg sem érint.

Vagy Ti talán örülnétek ha olyan varázslatok, képességek lennének érvényben a jelenlegi hódítóban, aminek következtében minden hábórús akciótok csak 50% hatásfokú lenne? Tovább megyek, ha a mészárlással vagy földfoglalással bizonyos fajok esetén csak 20% hatásfokkal lehetne számolni vagy a nagy büdös semmivel? Szép világ lenne igaz? Ettől még nem lennél gyengéb igaz?

Mit tennétek ha ameddig a szem ellát csak ilyen országokat látnátok?

Talán azért lopkodok 9 vagy annál is messzeb körre, mert a körülöttem lévő országok egyszerűen lophatatlanok. Kényszerből, különben befagyna a játékom. Gnóm orik, Óriás orik, Kereskedő orik ameddig a szem ellát, vagy olyan orik, amelyek gondoskodtak a megfelelő tolvaj elleni védelemről, amit ti nem tudtatok megoldani nagymenők. Mi választásom maradt? Tudom lophatnám én ezeket gyengébb eredményességgel, de Te melyik országot ütöd? Nyílván amelyikből nagyobbat szakíthatsz. Sugárzik a hozászólásaitokból, hogy mennyire önmagatokkal vagytok elfoglalva.
Egyszerűen képtelenek vagytok higgadt fejjel lesétálni két kört és logikusan átgondolni a dolgokat.

Szóval a lopást(haszonzerzést) azt tessék békénhagyni, mert ez van egyedül a tolvajnak.

Meg az íjászai és varázslói, akikkel önmagát védi.

Megérdemlitek ha felgyújtanak...:D

Különben is van a picon több milliárdod amiből talpra állhatsz. :D

ez azért eléggé másképp jönne ide... monnyjuk ha 6körre támadna a hadis:D
másrészt a tolvajnak van kint több pénze a piacon, nem a hadisnak +varisnak

Kutyuleee 07-03-2007 19:09

Brown én csak annyit füznék hozzá, hogy gondolkodj egy vari fejével. miből is van pénze a varinak??? Aranyalmázik? eladja a rúnát fillérekért??? mert se lopni, se fosztani nem tud. ez nem mentség, ráadásul a varinak még távolságban megvan kötve a keze. A tolvajok meg ne sírjanak, mert ők gazdagodnak meg a legkönnyebben, úgyhogy ha neked nincsenek mrd-jaid, akkor nem bennünk van a hiba...

Andrew 07-04-2007 00:21

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 107198)
...Vagy Ti talán örülnétek ha olyan varázslatok, képességek lennének érvényben a jelenlegi hódítóban, aminek következtében minden hábórús akciótok csak 50% hatásfokú lenne? Tovább megyek, ha a mészárlással vagy földfoglalással bizonyos fajok esetén csak 20% hatásfokkal lehetne számolni vagy a nagy büdös semmivel? Szép világ lenne igaz? Ettől még nem lennél gyengéb igaz?...

ha ismernéd a játékot, és nem csak beszélnél össze-vissza, rájönnél, hogy van
idézem is ;)
Quote:

A zsákmány mértéke természetesen függ attól, hogy a saját országodhoz képest mekkora országot támadsz. Ha Magadnál nagyobb országot támadsz, akkor kapásból dupla zsákmányra számíthatsz. Ezen kívül minél kisebb az értékkülönbség közted és a támadott ország között, annál nagyobb a nyereség.
ha ez még nem elég, hadizással gond nélkül összeszedhetsz egy kis betegséget is, ha kimész kockáztatod, hogy szembejöjjenek, kísérjenek :)
mindenkinek megvannak a maga hátránya ;)
amikor tolis voltam, 3 körnél messzebre sosem loptam (igaz, hogy fölöttem lévőket, de volt esélyük a visszavágásra:) )
úgyhogy támogatom Synkel javaslatát

laziga 07-04-2007 08:02

Figyeljetek légyszives. Varit minden szövi tart tehát tápolva van viszont tolit nagyon kevés szövi tart mert az egyik legnehezebb tolit játszani jól és most még a fedezés drágításával is tovább nehezedet. Ráadásul semivel nem csinál kisebb kárt egy vari mint egy toli sőt alsó szinteken talán a vari az erősebb. A varit nem kell túl élezni mert max ha valakit nem gömből be akkor lehet tudni hogy az vari.
Ha viszont a toli nem élezi ki magát akkor nem boldogul ha viszont kivan élezve mindenki átmegy rajta vari is kicsinálja a hadi is leverdesi.

Ráadásul amit akartok az benne van a játékba csak máskép ha vari felrak 36kör vihart az 10kör meszire is 36kör vihar viszont jobban csökken a készie. A toli is szankcionálva van
"Ha sikerült bejutni az ellenfél országába, akkor az eredményességet (mennyi zsákmányt hoznak el stb.) az értékbeli különbség befolyásolja. Minden 100 pont különbség 1%-ot csökkent az eredményességen. (10.000 pont különbség fölött tehát már eredménytelenek lesznek ezek az akciók, hiába jutsz be sikeresen.)" Szal nem a készije csökken csak 5ször kell menni ugyan azért a zyákmányért.

AMi rosszabb tehát oké legyen hogy csökken neki is a készie de akkor meg ezt töröljük el.
Ja és még egy kis kedvenc hogy nem csak roszabb a tolik büntetése mint a variké de a tolik a hadik büntijét is meg kapták mint az auto védelmet a töbseregnél. Igy szól:

"Néhány akció (varázslók meggyilkolása, emberrablás, gyújtogatás, katonák gyilkolása, tűzgolyó, földrengés, tolvajok mérgezése) automatikus védelmet eredményez, ami annyit jelent, hogy minél több ilyen támadásnak van egy ország kitéve, annál kevésbé lesznek ezek eredményesek. A védelem mértéke minden támadáskor az okozott kár függvényében emelkedik, és körönként csökken. Erre a tényezőre nincsen rálátásod, így ezen akciók eredményességének számításakor ezt a bizonytalansági tényezőt is kalkuláld be."
Tudtok ti játszani? Sugót olvastok vagy csak utáljuk a tolit irtsuk ki a játékból szisztema vagy én majd megmondom milyen legyen a játék, stilus vagy mi vagy csak nem látjátok fától az erdőt?

Brown 07-04-2007 09:17

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 107273)
ha ismernéd a játékot, és nem csak beszélnél össze-vissza, rájönnél, hogy van
idézem is ;)

ha ez még nem elég, hadizással gond nélkül összeszedhetsz egy kis betegséget is, ha kimész kockáztatod, hogy szembejöjjenek, kísérjenek :)
mindenkinek megvannak a maga hátránya ;)
amikor tolis voltam, 3 körnél messzebre sosem loptam (igaz, hogy fölöttem lévőket, de volt esélyük a visszavágásra:) )
úgyhogy támogatom Synkel javaslatát

Eddig az esetek 98%-ban 2 vagy 3 körre lopkodtam. És most megkérdezem. Szerinted volt esélyük visszavágni?

Marhára nem. :D Mert ha lett volna, talán nem őket lopkodom. :D

Eképzeltem azt is, hogy a Te alanyaidnak mennyire volt esélye visszavágásra, szóval ne kamuzz :) Ne akarj a nagy tolvaj hős színében tetszelegni, mert a tolvaj minden csak nem hős.

Brown 07-04-2007 09:20

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 107201)
Brown én csak annyit füznék hozzá, hogy gondolkodj egy vari fejével. miből is van pénze a varinak??? Aranyalmázik? eladja a rúnát fillérekért??? mert se lopni, se fosztani nem tud. ez nem mentség, ráadásul a varinak még távolságban megvan kötve a keze. A tolvajok meg ne sírjanak, mert ők gazdagodnak meg a legkönnyebben, úgyhogy ha neked nincsenek mrd-jaid, akkor nem bennünk van a hiba...

Hogy miből van pénze? Ne provokálj ember én is tolom varival.

Mondjuk abból, hogy jó szöviben játszik. ;)

All times are GMT +1. The time now is 15:01.