Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Chat (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Ne OFF-oljunk máshol II. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4261)

Pool 03-30-2013 17:36

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...51205197_n.jpg

ez nem 1 meccs....
rohadék

Sami 03-30-2013 18:21

A Beregszászi Református Kamarakórus, én vagyok az egyik tenor. :) A videón kétszer megy le az ének, először fényképeket láthattok alatta, aztán a mozgóképest is lehet látni. Elég szar felvétel, nem is tudtam, hogy fent van youtuboe-on. Na melyik vagyok én? :D

Pool 03-30-2013 18:59

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 303043)
A Beregszászi Református Kamarakórus, én vagyok az egyik tenor. :) A videón kétszer megy le az ének, először fényképeket láthattok alatta, aztán a mozgóképest is lehet látni. Elég szar felvétel, nem is tudtam, hogy fent van youtuboe-on. Na melyik vagyok én? :D

a fals hangú :D

Sami 03-30-2013 19:02

Olyan nem volt :))

csabi 03-30-2013 20:16

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 303043)

első sor, szürke szoknyás, szemüveges, szőke? :)

Pool 03-31-2013 09:23

A belga első osztály lebonyolítása:

Többször hallottam már olyan véleményeket, miszerint a magyar NB I-ben play-off rendszert kéne alkalmazni. Nos, néhány bajnokságban (ciprusi, máltai, skót, walesi, holland, stb) alkalmazzák a rendszert, de nincs olyan, ami felülmúlná a Jupiler Ligát, azaz a belga első osztályt (érdekesség, hogy a holland másodosztálynak is Jupiler Liga a neve).

Mivel ma kezdődik is az a bizonyos play-off, röviden szeretném beavatni az érthető okokból a bajnokság lebonyolítása láttán fejét vakaró magyar közönséget.

A belga első osztály tehát - az NB I-hez hasonlóan - 16 csapatot számol.

Az alapszakasz tehát 2x15 meccsből áll, csakúgy, mint az OTP Bank Liga - igen ám, de itt még koránt sincs vége az izgalmaknak.

Az első 6 helyezett ugyanis egymással folytatja a küzdelmet: 2x5 meccs következik egymás ellen, ennek végén dől csak el a bajnok (és BL-induló), a második helyezett (és BL-selejtezős), a harmadik (és EL-selejtezős), a negyedik (és EL-selejtezőért még a bajnokságban játszó) személye, az 5. és a 6. helyezett pedig befejezték a küzdelmeket.

Jogos lehet a kérdés: kivel játszik a 4. helyezett további hazai selejtezőt? Nos, itt kezd el igazán bedurvulni a dolog.

A középmezőnyt ugyanis úgy akarja motiválni a szövetség, hogy EL-helyet oszt. A 8 közbülső csapat két részre oszlik, mégpedig úgy, hogy a 7., 9., 12. és 14. helyezettek alkotják az A csoportot, a 8., 10., 11. és 13. helyezettek pedig a B jelű kvartettet.

Ezek a csapatok 2x3 meccset játszanak egymással, és a végén a két csoport első helyezettje találkozik egy párharc erejéig. Tavaly ez a két csapat a Cercle Bruges és a Mons volt

De nem, még ekkor sem dőlt el, hogy a Cercle Bruges indul az EL-ben, ugyanis csak ekkor jött a végső erőpróba: a párharc győztese találkozott és találkozik majd idén is a felsőház 4.-jével. Ez tavaly a Gent volt

Mivel a párharcot a Gent nyerte, ezért ők szereztek jogot arra, hogy induljanak az EL-ben (ahol aztán a Videoton kettős győzelemmel ütötte ki őket).

Mielőtt megkönnyebbülnétek, nem, még mindig nincs vége. Hiányzik ugyanis az utolsó kettő, azaz idén a Germinal Beerschot és a Cercle Bruges.

Az alapszakasz utolsójának még megvan az esélye, hogy kiharcolja a bennmaradást, de valami iszonyatosan harcolnia kell érte - amióta ez a lebonyolítás, azaz 2010 óta, még egyik csapatnak sem sikerült így bennmaradnia: az Excelsior megszűnt, a Charleroi és a Sint-Truiden pedig kiesett ezzel a rendszerrel. Arról van ugyanis szó, hogy az alapszakasz 15., utolsó előtti helyezettje 5 meccses párharcot vív az utolsóval, kicsit hasonlítva a kosárlabda play-off-rendszeréhez, mégpedig úgy, hogy a 15. 3 ponttal indul, valamint eggyel többször fogadja otthon ellenfelét. A párharc viszont nem 3 győzelemig, hanem egész egyszerűen addig tart, amíg a másik csapatnak nincs esélye befogni az elsőt.

A párharc vesztese búcsúzik az első osztálytól, de a győztes egy még keményebb próba előtt áll: a másodosztályból ugyanis az első helyezett egyenes ágon feljut, de a 2., a 3. és a 4. helyezett tovább játszik. Igen, az első osztályú kiesési párharc győztesével. Íme a tavalyi küzdelem

Ez tehát a Jupiler League cseppet sem egyszerű lebonyolítási rendje. Ezek után gondolkodjanak el a play-off hívei: szeretnék-e ezt, vagy nem?

Táblázatokkal:
http://ingyensor.blog.nepsport.hu/ar...is_van_hatara/

Sami 03-31-2013 16:01

Az előbb ért véget a Svédország-Magyarország 17 év alatti európa bajnoki selejtező mérkőzés, amelyik döntött arról, hogy melyik csapat kerül ki az EB-re. A magyar válogatott a mérkőzés rendes játékidejének leteltekor még 1-0-ra vezetett. A bíró három percet hosszabbított, és természetesen becsúszott egy svéd gól, ami az EB-re való magyar kijutást szertefoszlatta. A románok az utolsó utáni pillanatban egyenlítettek ki egy hete. Erdeit pedig egy égbekiáltó csalással vesztesnek hozzák ki egy olyan mérkőzésből, ahol, ha nagyon az orosz felé hajlottam volna, max 2 menetet adok neki. Viszont, ha objektívan nézzük, egy menetet sem nyert az orosz. Erdei minden téren felülmúlta. Ez már dráma.
Pisont István, az ificsapat szövetségi kapitánya mondta, hogy a magyaroknak ideje lenne újra templomba járniuk. Lerakni Isten elé a lelki terheiket és az Ő segítségével futni neki az előttük tornyosuló egyre nagyobb akadályoknak.
Szerintem a Feltámadás ünnep kiváló alkalom lenne a magyarság Istenhez való visszatalálásának elkezdéséhez.
Áldott Húsvétot kívánok minden kedves magyar testvéremnek!

Kuruc, Kész Géza
Milyen igaza van

Pool 03-31-2013 17:00

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 303048)
Az előbb ért véget a Svédország-Magyarország 17 év alatti európa bajnoki selejtező mérkőzés, amelyik döntött arról, hogy melyik csapat kerül ki az EB-re. A magyar válogatott a mérkőzés rendes játékidejének leteltekor még 1-0-ra vezetett. A bíró három percet hosszabbított, és természetesen becsúszott egy svéd gól, ami az EB-re való magyar kijutást szertefoszlatta. A románok az utolsó utáni pillanatban egyenlítettek ki egy hete. Erdeit pedig egy égbekiáltó csalással vesztesnek hozzák ki egy olyan mérkőzésből, ahol, ha nagyon az orosz felé hajlottam volna, max 2 menetet adok neki. Viszont, ha objektívan nézzük, egy menetet sem nyert az orosz. Erdei minden téren felülmúlta. Ez már dráma.
Pisont István, az ificsapat szövetségi kapitánya mondta, hogy a magyaroknak ideje lenne újra templomba járniuk. Lerakni Isten elé a lelki terheiket és az Ő segítségével futni neki az előttük tornyosuló egyre nagyobb akadályoknak.
Szerintem a Feltámadás ünnep kiváló alkalom lenne a magyarság Istenhez való visszatalálásának elkezdéséhez.
Áldott Húsvétot kívánok minden kedves magyar testvéremnek!

Kuruc, Kész Géza
Milyen igaza van

a románok ellen borítékolható volt a döntetlen a végén, olyan beszarian játszottunk
az U17 meccset láttam, alárendelt szerepet játszottunk, sokkal jobbak voltak a sárgák
az orosznak meg nyernie kellett, MC tele van orosz milliárdosokkal, gondolom ott voltak a meccsen
a délszlávok miért olyan jók labdajátékokban? mert kurva erősek fejben, nekimennének a betonfalnak is
kb ennyi...

ennek semmi köze Istenhez...(amiben én pl. nem is hiszek)

Sami 03-31-2013 17:47

Pool, én meg hiszek benne és sztem mindenhez köze van. De ezen nem fogunk összeveszni.

Pool 03-31-2013 21:32

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 303050)
Pool, én meg hiszek benne és sztem mindenhez köze van. De ezen nem fogunk összeveszni.

persze, tiszteletben tartom a hívők gondolatait, elvárva, hogy ne szólják meg a hozzám hasonlókat...
a mai meccsen szimplán gyengék voltunk egyébként, csoda, hogy a végén kapták a gólt, persze így picit fájóbb
de úgy láttam, a legerősebb csapat jutott az EB-re

All times are GMT +1. The time now is 00:50.