![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nem tudom mennyire érthető a példám, de szerintem ez ugyanolyan, mint amit te mondasz... felesleges olyan dolgot erősiteni, ami ellen tud már védekezni (kiváncsi lennék, tűzgolyó ellen hogy véd az a kevesebb ház...) inkább az olyanokra kellene "ráfeküdni", amik ellen védtelen(ebb), pl. tűzgolyó, seregbeli gyengeség... stb |
persze ha nem csak az van, hogy kevesebb ház kell neki, hanem a barakkjaiban is több egység fér, akkor nem szóltam egy szót sem, de pusztán az hogy kevesebb házból meg legyen neki a teljes foglalkoztatottság, önmagában szerintem felesleges
|
Quote:
Ezáltal több katona férne el, a templomokban. :D hogy kevesebb a ház, az nem a tűzgolyó ellen védene, hanem a gyújtás anyagi kárától. Ugyanis nem mindegy, mennyi agyagot kell venni. A példád értem, de ez a topik a hulláról szól. :p |
Quote:
hát, mindenesetre, ha én találkoznék egy viszonylag jol felépített hullával, nem a házait kezdeném el felgyújtani (mert a nyersin árán kívűl nem tudnék neki ezzel túl nagy gondot okozni), hanem inkább megszórnám tűzgolyóval, sokkal nagyobb lenne az anyagi kár, amit okozok neki vele + ezzel hadügyileg is meggyengítem kicsit ;) |
Quote:
De az is igaz, hogy a tűzgolyóval is halnak az emberek, és persze a katonák. De most a toli akció, nem zárja ki a vari akciókat. Tehát a törpike, nyugottan labdázhat, és gyujtogathat ám 1xrre. :) Ezért is lenne jó az a + reziszt, amiket smooth javasolt. Mert lehet hogy erősebb lenne a hulla mint a gnóm ezen változások függvényében, de hát erre is lenne kitalálva. hisz úgysem tud se gömbözni, se tolizni. azt se tudja, hogy ki öli éppen az országát. Szóval legalább, ha már vakon támad, legyen neki eredménye is. :) Igaz, lehet hogy egy szöviben gondot okozna. Ahol már vannak gömbök... De ott meg rajta keresztül lopják a szövit, szóval van hátránya is. Illetve továbbra se lenne egy izom védőereje, mert az x% haditeki odatesz azért az élő fajoknak. De majd, ha lesz, valami épület lista, akkor lehet, hogy okosabbak lennénk. |
Erre jutottam, na nézzük:
600hekis hulla: (3. szint 1,2-es hadi, laki bónusz) 123ház (7380lakos/95%-os foglalkoztatás, bankok nem számítva) 411barakk (2304íjász+17424paci) 48őrtorony (2304 férőhely) 5kovácsműhely 3raktár 10bank Támadóerő: 17424*6*1,2*1,3=163088 Ha mf, akkor 228324 Védőerő: 2304*12*1,2*(1+2*48/600)=38486, pacikkal: 86994 Mf: 121792 (Full elites: 123ház (7380lakos/95%-os foglalkoztatás, bankok nem számítva) 459barakk (22032elit) 5kovácsműhely 3raktár 10bank Támadóerő: 22032*5*1,2*1,3=171849 Ha mf, akkor 240589 Védőerő: 132192, mf: 185068 ) összehasonlításképp: Gnóm 600heki 45% barakk, 8% torony elites, szöviben: (Ez van kéznél ) Támadóerő: 143447 Védőerő: 244511, elitek nincsenek otthon: 82985 Na szóval nagyobbat üt, mint a gnóm az 55%-os lakástekivel, és 55% haditekivel. Viszont ugye ütéskor a védelme mindenképp elég gyenge. Főleg szöviben tudnám elképzelni, ahol tud segítséget behívni, vagy a pacikat becserélni íjakra. A tűzgolyó ellen meg a rezisztenciái védenének a korábbiaknál nagyobb mértékban. |
Quote:
|
Quote:
Javítottam. De ez szerencsére a számokon nem változtat. :) |
All times are GMT +1. The time now is 14:40. |