![]() |
Quote:
Az mitől manipuláció, hogy a legalsó csoportban 200 hekin vagyok? Ahol elvileg a legjobb a félelf, ugye. 3 milláért kimozdulni meg valóban piszok gazdaságos, abból szedj össze 2 yardot. Több kárt okozol a másiknak, mint hasznot magadnak. A bankos javaslat pedig nem azért született, hogy mindenki több bankot tartson, hanem, hogy a félelf érdemben tudjon lopni (A könytárosokat békén hagyva!). Azzal, hogy 5% bankot tart mindenki, semmivel sem lesz jobb senkinek. |
Quote:
Ez a téma foglalkozik kifejezetten a félelfekkel, itt azért kanyarodtunk el megint a bankok és a pénz irányába, mert az a fő kérdés, hogy a károkozáson kívül egyáltalán mi az, ami érdemben lopható. |
Quote:
|
A +varázslat helyett inkább valami olyasmi legyen, hogy amikor a feles nyitja a kaput a másik országra, akkor a bankok max. X%át védik a pénznek. Így a nem tolisok sem szenvednek akkora kárt, mert egyből tudják majd, hogy ki a meglopójuk, tehát ha a feles pénzre akar menni, akkor nem tudja felhasználni a szövisét, szerintem ez így korrekt.
|
Quote:
+ varázslat helyett az árnyak kibővítése egyszerűbb. Olyan meg nem lenne szerencsés, hogy külön varázslat legyen egy fajnak, amit másra varázsolhat, mert másnak akkor miért ne legyen ilyen? |
Meg hat a valamire valo jatekosok 9 koronte neznek kaput magukon, igy sose lophat senki buntetlenul
|
Még egy gondolatot fűznék hozzá. Egy dologban mindenki egyetért szerintem, hogy a fajivarik, minden országra egyediek. Ha egy változtatás miatt egy faj fajivarázslata sérül, a többié nem, akkor az már a jelenlegi "egyensúlyt" megbontja. A fél-elf fajivarijának a megváltoztatása szerintem jó irány lehet, plusz kaphatna hozzá több véderőt is, de más faj fajivarijához nem nyúlnék.
|
Én a bankok alkalmankénti átlophatóságát tartanám a jó iránynak, ezt pedig csak a Fél-elf-nek tenném lehetővé. Hogy faji varázslattal vagy -sajátossággal, tulajdonképpen teljesen mindegy.
Katonai erősítést már csak azért sem adnék, mert az izenetben kapott éplisták alapján számomra világossá vált, hogy ilyen téren a játékosokban van a hiba, akik teljesen kiszolgáltatottra építik az országukat. Srácok, ha valaki tökéletesen defenzív felállást választ, abból is a gyengébbiket, ráadásul másokat megrövidítve szeretne megélni (tolis), akkor ne csodálkozzon, hogy a jogos reakció fájdalmas, esetenként elsöprő. |
Quote:
1/A-ban az elfek végképp átüthetetlenek lesznek, ha az ork tart bankot, az elf pedig nem. Tsobi, szerintem nem feltétlenül jó az a következtetés, hogy csak a játékosok felépítése tehet mindenről. Sőt, ha engem megkérdeznél arról, hogy mi a jó felépítés egy félelfnek, akkor azt mondanám, hogy nem tudom. Egy gnómnak? nem tudom. Egy 1/A-s orknak? Ugyanez. Minden csak és kizárólag a környezettől függ. Ha varis vagyok, és sokaknak a környéken 20%+ temploma van, akkor 30% templom az ideális. Ha viszont 20% templommal végiggömbölöm a környéket, akkor a 30% a rossz választás. Én például így építenék fel egy felest: 18% ház 10% templom 10% torony 12% tanya+raktár 50% barakk Védekezőbb felállás esetén 45/15 barakk-torony. Kocsma 0. Úgyis a hadizásról szól a játék. A személyiségek közé beválasztanám a gazdálkodót és akkor nem számít a tanyamalusz, a sok barakk miatt nem számít annyit a támadómalusz. Szutyi lesz, de még így a leghasználhatóbb. Szerintem még senki nem találkozott hasonló vér-félelffel :) Persze ha így akarnék felépülni, akkor ork lennék. Érdekes, hogy dobálózunk a javaslatokkal, de nem láttunk még egy jó kis éplistát. Elgondolkodtam azon, hogy mi lenne, ha a félelf kocsmáiba kétszer annyi toli férne. Valahogy így építeném fel: 18% ház 10% torony 20% templom 10% kocsma 12% tanya + raktár 30% barakk 90-95%-hoz be tudna gömbözni, aki nem félelf ahhoz be tudna éplistázni. A legnagyobb előnye, hogy egy orival teljesen megvan a varis-tolis. Jelenleg erre a gnóm használható, de a félelf kevésbé fárad a varázslásoknál és a tolvajlásoknál is. Ez nagy előny. Hadilag nem olyan erős, de cserébe három beton hadit lehet mellette tartani, én tartanék mellette egy gnómot, aki mindig állomásoztat a félelfnél valamennyi íjat. Az egyetlen gyenge pontja ennek a félelfnek egy nála több kocsmás félelf lenne. De ha van mellette egy gnóm és két vérork, akkor megnézném ki köt beléjük. Nekem egészen tetszik ez a felállás, megtartanám emellé a tanyamaluszt és a támadómaluszt, csak az árnyak varázslat arra módosulna a mostani helyett, hogy 2-szer annyi toli fér a kocsmákba. |
Quote:
Ha én vissza akarok bárkit is csapni, hogy ne legyek teljesen védtelen, akkor nyilván nem építek 13/13-as felest. Ház: 16% Barakk: 25% (30%) Raktár: 5% Őrtorony: 10% Kocsma: 24% Templom: 20% (15%) A legutolsó felesem valahogy így nézett ki. Ezzel bárkit visszacsappintottam, akiknek nem tetszett a kitüntető figyelmem, párakat pedig még be is kentem gond nélkül. Más kérdés, hogy haladni nem nagyon haladtam, mert a napi betevőt alig-alig kerestem meg, így át kellett alakítanom éheztetős tanyásra (ezt betudom annak, hogy tele volt a környék devizahitelt nyögőkkel) s végül leújráztam. De ez megint más tészta. Csak a hadi erősítés részhez hozzászólva ezzel, szerintem nincs szükség rá. |
All times are GMT +1. The time now is 20:52. |