Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   DühöngŐ (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=65)

szamóka 04-29-2010 16:42

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 249944)
Akkor az az adott kozosseg eleg hulye, mar ne is haragudj.

Ezek szerint a komplett hódítós közösség is hülye, hiszen pl. a "lakiteki" helyett senki sem használja a "lakáshelyzeti tudománytekercs" kifejezést. Ha az erepes (az erepublik nevű internetes játék felhasználói...) közösség ennyire zavar, tiltsd le a témát.

Remedy 04-29-2010 16:54

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 249945)
Csak az ékezetekkel állsz hadilábon :D:D:D

Andrew: ez nem erv, es meg csak nem is vicces, plane hogy kb 200-adjara hallom, de nem fogom 200-adjara elmagyarazni, hogy miert nem hasznalom oket. :)
Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 249946)
Ezek szerint a komplett hódítós közösség is hülye, hiszen pl. a "lakiteki" helyett senki sem használja a "lakáshelyzeti tudománytekercs" kifejezést. Ha az erepes (az erepublik nevű internetes játék felhasználói...) közösség ennyire zavar, tiltsd le a témát.

Gondolom, erzed (bar ebbol az irasodbol ez nem derul ki, csak az arrogancia), hogy nem roviditesekrol van szo, hanem a felesleges idegen szavak felesleges hasznalatarol. Ha minden magyar azt mondja az erepen, hogy reportoltam, a jelentettem helyett, az igen sajnalatos. :)

szamóka 04-29-2010 17:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 249947)
Gondolom, erzed (bar ebbol az irasodbol ez nem derul ki, csak az arrogancia), hogy nem roviditesekrol van szo, hanem a felesleges idegen szavak felesleges hasznalatarol.

Mint azt korábban már említettem, a legtöbb netes közösség használ valamilyen szlenget. Még akkor is, ha az anyanyelv legszívesebben feltűrné az inge ujját és a tenyerébe köpne. Itt egy szép példa:

http://i39.tinypic.com/257lkas.jpg

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 249947)
Ha minden magyar azt mondja az erepen, hogy reportoltam, a jelentettem helyett, az igen sajnalatos. :)

A Hódítóval ellentétben az erepen a magyar játékosok aránya 100% helyett 7-8% felé közelít. A játék erősen nemzetközi jellege miatt kialakult egy furcsa, kettős belső "nyelv" (talán a néhány tucat szó jobban illik rá...), amely az angolon alapul, de mégis a legtöbb nemzet fiai a sajátjukra formálták. Ennek köszönhető, hogy szükség esetén akkor is megérti egymást két játékos, ha a valóságban nem beszélnek közös nyelvet.
(S ha már az arroganciámra utaltál, nem a fentiek a sajnálatosak, hanem az, hogy nem először akarsz beleszólni olyan dologba, amihez lövésed sincs...;))

Remedy 04-29-2010 17:50

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 249948)
(S ha már az arroganciámra utaltál, nem a fentiek a sajnálatosak, hanem az, hogy nem először akarsz beleszólni olyan dologba, amihez lövésed sincs...;))

Nem akarok en semmibe beleszolni, ellenben a magyar nyelvhez meg igenis van lovesem.

Ennyi. Akarmit is mondasz, akarhogy is nagykepuskodsz, es akarhogy is nyomkodod a lefele nyilakat, akkor sem fog tetszeni az idegen szavak indokolatlan hasznalata, _barhol_ is olvasom, vagy hallom.

(Sajnos a tanyafree nem jo ellenpelda, ez egy csinalt szo, a magyar (anya)nyelvben nincs ennek megfelelo)

Ellenben a "reportoltam"-nak van.

Reszemrol errol ennyit. :)

Dragi 04-29-2010 18:22

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 249944)
Akkor az az adott kozosseg eleg hulye, mar ne is haragudj.

Foleg a "reportoltam" volt az, ami nagyon nem tetszett. Ott van ra tokeletes magyar szo, jelentettem pl.

Azt is utalom, amikor narancsle helyett azt mondjak hogy juice. :)

Meg az osszes idegen szot feleslegesen hasznalokat is utalom, ha van ra tokeletes magyar megfelelo. :)

azért a narancs juice és a narancslé között van különbség a narancs juice az az amikor géppel facsarják ki a friss narancsot na az narancs juice a narancslé az meg a tesco gazdaságos narancsot nem látott lónyál :D

szamóka 04-29-2010 18:42

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 249949)
Reszemrol errol ennyit. :)

Részemről is, végre egyetértünk ;)

Tsobi 05-03-2010 17:30

Ritka nagy baromfi vagyok :mad:

Ati 05-03-2010 17:35

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 250420)
Ritka nagy baromfi vagyok :mad:

Én meg már megint tök rendes vagyok. :D

Tsobi 05-03-2010 17:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 250421)
Én meg már megint tök rendes vagyok. :D

Kár, hogy nem iszol sört :)

Ati 05-03-2010 18:01

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 250424)
Kár, hogy nem iszol sört :)

Miért, részegen szerinted mit csinálnék? :D

All times are GMT +1. The time now is 12:46.