Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Minden ami 1/A (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=55)

Ati 05-27-2010 15:30

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 254039)
Egyenlőre beszélgetünk A-s dolgokról. Erről szól a topic, nem?

Amint úgy látom, hogy van értelme a témában javaslatott tenni, akkor megteszem a megfelelő helyen. Vagy más, aki egyet ért a felmerült problémákról.
Persze, ha úgyérzed a téma már nem ide való akkor jelezd légyszi mert nem szeretnék semmilyen büntetést begyüjteni:)

Nincs szó semmiféle "büntetésről", csak vityu emleget ilyesmiket.

Nyugodtan lehet róla beszélgetni.

Mivel stratégiai kérdésről van szó, ezért én nem szólok hozzá a témához, ezt már most is sokszor leírtam, és régebben más hasonló esetben is. Ebben semmi meglepő nincs, újdonságnak sem újdonság. Stratégiai kérdésekre nem válaszolok.

Ti ettől még beszélhettek róla.

Remedy 05-27-2010 15:30

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 254009)

3, viszont Ati-nak cimezve. Az mennyiben megoldható, hogy szk-ra tett ori ne 1fős klánnak számitson,hanem akkorának mint ahonnan kitették/kilépett?
mert ez nem csak a tiltásnál számithat, hanem estelegesen 3körre vagy korán küldött seregeknél is. megúszható így egy támadás akár picit több mint1% földveszteséggel is.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254012)
Ez külön megbeszélést igényel, semmiképp nem egy puskaporos hangulatú témában, ahol nagyban elbeszélünk egymás mellett.

Szesy, ne legy mar write-only, olvasgass is neha...

Szesy 05-27-2010 15:35

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254042)

Amint a tanácsodra lesz szükségem, igérem kikérem!:)

Padlócsempe 05-27-2010 15:42

A kitiltáshoz hozzászólva: Nem tartom jónak azt, hogy valaki egy felelőtlenül fórumra beírt, vagy üzenetben leírt mondat miatt 1/A-ban veszítsen több, mint ezer hektárt. Vonják meg az írásjogát egy hétre, hónapra, évre, örökre, vagy akármi, de ne a játékmenetébe ilyen komolyan beleavatkozó retorzió legyen.

Vityu, kicsit sarkítassz. Ha ügyesen és gyorsan kiküldöd az 5 sereget, esetleg még valamelyik más klántárs is, csapódás után pedig azonnal beépítesz, akkor ki tudtad volna használni a tiltást.
Az SZK miatt leadott föld pedig úgyszint elég büntetés kell legyen, nem gondolom túl kevésnek.

Viszont az igazi probléma, hogy A-ban magas hekin a harc arró szól, hogyan kreálj 100k pont különbséget. Ez így nincs rendjén, aki harcolt már így, az érti is miért.

Szesy 05-27-2010 15:42

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254042)

Egyébként Kutyuleee javaslatát 4-5 oldalal KORÁBBAN én is leírtam.
Igaz nem Atinak cimeztem, más szavakat, megfogalmazást alkalmaztam, de mondandom lényege pontosan úgyan az volt.

Szóval ha már vizet prédikálsz, ne igyál bort!:D

Remedy 05-27-2010 16:00

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 254047)
Egyébként Kutyuleee javaslatát 4-5 oldalal KORÁBBAN én is leírtam.
Igaz nem Atinak cimeztem, más szavakat, megfogalmazást alkalmaztam, de mondandom lényege pontosan úgyan az volt.

Szóval ha már vizet prédikálsz, ne igyál bort!:D

Ne legyel mar ennyire ertetlen. Te nyaggatod itt Atit 20 hozzaszolas ota, hogy szoljon mar hozza ehhez, itt a valasz, nyitni kell neki egy kulon temat.

Nem predikaltam, felhivtam a figyelmed, hogy mar ezer eve itt a valasz a nyaggatasodra.

csabi 05-27-2010 16:07

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 253919)
Most, hogy mennyire élveztem azt a játékot amit csináltunk a dragonnal, rátámadtam Wolfira, hoztam 62 hekit mert elfokoztak, és elköltöttek rá 3 mrd mi meg 2-őt.

ezt légyszi meséld el, mert ha én mesélem el, akkor még az jön ki, h vetítek. :)

Wolfi 05-27-2010 16:20

Most, hogy mennyire élveztem azt a játékot amit csináltunk a dragonnal, rátámadtam Wolfira, hoztam 62 hekit mert elfokoztak, és elköltöttek rá 3 mrd mi meg 2-őt. Élveztem, mert a 62 heki is fontos nekem, olyan játékosoktól akik tudnak játszani és méltó ellenfelek. .[/QUOTE
Iron nem is tudom mit mondjak:) Ezt bóknak veszem Tőled:)

Csempe javaslatát meg támogatom , mert: igaz, hogy írtátok hogy az "előszőr" támadó ország miért szívjon mert akkor megy rá 2 vagy esetleg 3 sereg stb. De ne feledjétek el a támadott országnak 1el kevesebb a lehetősége, ugyanis ha 30-50k ról rádfokoznak bontani biztosan nem fogsz tudni (illetve tudsz csak semmi értelme) tehát igazából egy lehetőség marad vagy elfokozni vagy ahogy iron írta benyalod és kontra:)
de a kontrák nagy része még így is felülről fog érkezni (bár ez nagyban függ attól honnan fokoznak rád)
viszont a "másodjára" (aki felé a kontra megy) támadott országnak meglesz a 2 lehetősége, mert ő tud bontani is meg fokozni is
szerintem ez lényeges különbség, és ezen csempe javaslata segíthetne

lehet ebből sokat nem fogtok érteni:) de ez van

Pool 05-27-2010 17:08

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254013)
Azt raknak ki, akit akarnak, akkor dobálják szét a tagokat a szélrózsa minden irányába, amikor kedvük van hozzá, de ez ne változtasson a hozott föld mennyiségén, amiért mondjuk egy klán (bocsi ati, hogy nem a témába vág:eek:) 10 országot épített át, 10 embert rendelt a gép elé, sok-sok órát tervezgetett, és ami miatt 10 ország van kiszolgáltatott helyzetbe a környezetének.

Jó, hogy le nem ütöd a maradék, akár 1 tagról a 8-10k hekit :)

Pool 05-27-2010 17:12

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 254024)
Rendben!
De ettől még nem arányos az A-s büntetés a másik négy szintten kapott büntetéssel.
Akkor vagy lentebb is legyen kiskapú, vagy A-ban se legyen!

Mint ahogy az A-s veszteség sem, egy A-s ori elveszíthet 4 fős B-s szövi összföldjével egyenlő hekit is...

djibron 05-27-2010 17:40

A büntetéses dologhoz szólnék hozzá.
Én mindenféleképpen támogatnék olyat bevezetni, hogy a büntetés ne teljen SZK alatt.

Ati 05-27-2010 17:44

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 254069)
A büntetéses dologhoz szólnék hozzá.
Én mindenféleképpen támogatnék olyat bevezetni, hogy a büntetés ne teljen SZK alatt.

Nincs tervben a büntetés szigorítása.

djibron 05-27-2010 17:58

Ez miért lenne szigorítás?
Az SZK egy olyan ország ami nem él.
Ami meg nem él annak a büntetés nem büntetés.
Nem is értem, hogy ez eddig hogyan működhetet így?

Ati 05-27-2010 18:02

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 254071)
Ez miért lenne szigorítás?
Az SZK egy olyan ország ami nem él.
Ami meg nem él annak a büntetés nem büntetés.
Nem is értem, hogy ez eddig hogyan működhetet így?

A büntetés lényege, hogy adott körig nem tud az illető belépni. Ez így működik. Semmi nem indokolja, hogy ez az idő tovább tartson, szerencsére nincsenek olyan jellegű kiugró szentségelések, hogy erre bármi szükség lenne.

Kutyuleee 05-27-2010 18:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254074)
A büntetés lényege, hogy adott körig nem tud az illető belépni. Ez így működik. Semmi nem indokolja, hogy ez az idő tovább tartson, szerencsére nincsenek olyan jellegű kiugró szentségelések, hogy erre bármi szükség lenne.

Mondjuk így tényleg félreérthető, mert ugye Szk-n nem telnek a körök:)

Ati 05-27-2010 18:09

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 254075)
Mondjuk így tényleg félreérthető, mert ugye Szk-n nem telnek a körök:)

Attól az országot irányító ember még használja az országot, így a belépési tilalom ebben megakadályozza, és érvényesül, mint büntetés.

Iron 05-27-2010 18:29

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 253973)
mindegy megint tanultunk valamit:)
utoljára asszem a pool-monro levelezéskor kitiltott monro bukott sokat. szegény nem volt olyan tájékozott a témában mint iron.
iron! ti tudtátok, hogy egyszemélyes klánként üt be vityu? vagy tudtátok, hogy lepörögnek a tiltós körök? vagy csak kísérleteztetek?

Nem tudtunk semmit, csak nem akartam ugy járni mint Monró járt, hogy 20 sereget kap. Amúgy én el is könyveltem, hogy levernek 300k-ra, mikor Morti mondta, hogy nyugi :)

Amúgy meg én hamarabb el tudom képzelni, hogy mégis lefele ütöttél, mert miért számítana egy személyes klánnak mikor szk-n vagyok azonnal, az meg nem klán.

Merengő 05-27-2010 18:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254077)
Attól az országot irányító ember még használja az országot, így a belépési tilalom ebben megakadályozza, és érvényesül, mint büntetés.

ha jól tudom szabin nem telik le a büntetés :) és mikor szk-n szabira akarsz menni, nem enged a rendszer, mert azt írja olyan az szk mintha szabin lennél. szerintem sem logikus.

csabi 05-27-2010 18:31

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 254085)
Nem tudtunk semmit, csak nem akartam ugy járni mint Monró járt, hogy 20 sereget kap. Amúgy én el is könyveltem, hogy levernek 300k-ra, mikor Morti mondta, hogy nyugi :)

Amúgy meg én hamarabb el tudom képzelni, hogy mégis lefele ütöttél, mert miért számítana egy személyes klánnak mikor szk-n vagyok azonnal, az meg nem klán.

lefelé is minimum 300 hekit kellett volna hoznia. de bőven alattad volt vagy 5-6k ponttal. :)

Iron 05-27-2010 18:32

Amúgy meg a kitiltással kapcsolatban, Vélt vagy valós szabályszegés megtárgyalása nem fórumtéma...valami ilyesmi volt.

Ati: Hol akartam én tárgyalni bármit is??? Csak megirtam szegény srácnak, hogy hiába jelenti fel őket, mikor én jelentettem se történt semmi pedig vagy 10 levelet küldtem és nagyon nagyon egyértelmű volt, az hogy összejátszottak ellenem. Akkor szerencsétlen kezdő srác hiába jelentene bárkit is fel, ebből kifolyólag akkor se történne semmi...ezért kapok 5 kört, mert igazam van és akkor jobb ha lecsititjuk és kap 5 kört, mint belátjuk igaza van és legközelebb tenni ellene ha valaki hasonlót lép valami mf ori ellen?

Hát...biztosan megérdemeltem a kitiltást. Igazából nem foglalkoztat...azt tudom segítő szándékom volt a kezdő ori felé, dehát meg is lett érte a "köszönöm"

Ez van...

Ati 05-27-2010 18:33

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 254086)
ha jól tudom szabin nem telik le a büntetés :) és mikor szk-n szabira akarsz menni, nem enged a rendszer, mert azt írja olyan az szk mintha szabin lennél. szerintem sem logikus.

Szabin nem használod az országot. SZK-n, miközben üzeneteket írkálsz, fórumozol, miegyéb, igen.

Alsóbb szinteken egy szabival "menekülhetnél" a kitiltás elől, felső szinten SZK-ra menetellel nem, hiszen az komoly földleadást jelent a következő belépéskor.

Ati 05-27-2010 18:36

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 254088)
Amúgy meg a kitiltással kapcsolatban, Vélt vagy valós szabályszegés megtárgyalása nem fórumtéma...valami ilyesmi volt.

Ati: Hol akartam én tárgyalni bármit is???

Fogalmam sincs ugyan, hogy miről van szó, de most spec pont az általad is leírt fórumetikettet szeged meg, úgyhogy ezt itt jegeljük is.

Merengő 05-27-2010 18:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254089)
Szabin nem használod az országot. SZK-n, miközben üzeneteket írkálsz, fórumozol, miegyéb, igen.

Alsóbb szinteken egy szabival "menekülhetnél" a kitiltás elől, felső szinten SZK-ra menetellel nem, hiszen az komoly földleadást jelent a következő belépéskor.

akkor ha szk-ra akarok menni, előtte nyugodtan megmondhatom a véleményemet akárkinek még trágár módon is, mert úgysem fog érni semmi hátrány a játékban, maximum 168 körig másik országból fórumozok illetve levelezek :)

Iron 05-27-2010 18:39

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 253993)
A kitiltáshoz semmi, de ez a kiskapú ami lentebb nincs!
Itt el lehet menekülni az ütés elöl alsobb szinteken nem!
Ez a játék "csúcsa" nem? Akkor miért menekülésről szól?

lentebbi szinteken elég valószinű ha valakit kitiltanak az szöviben van, és valószinű a szövitagjai is 2 körre vannakk, akkor meg már valószinű küldenek neki védelmet is...nah akkor hogy is van ez? :)

csabi 05-27-2010 18:41

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 254091)
akkor ha szk-ra akarok menni, előtte nyugodtan megmondhatom a véleményemet akárkinek még trágár módon is, mert úgysem fog érni semmi hátrány a játékban, maximum 168 körig másik országból fórumozok illetve levelezek :)

az sem kell. ha kitiltanak A-ban rácsörögsz a klánvezérre, h dobjon ki és röhögsz a markodba. ha okosan akarod csinálni, akkor valami közeli támadó országnak szólsz be és nem durván, utánna megvárjátok, h kitiltsanak, és kimenjenek rád sok sereggel. kv előtt kirakatod magadat a vezérrel, ha csak 5 kört kaptál, akkor lehet még vissza is érsz, hogy beüsd.. :) ez is egy taktika lett.

Iron 05-27-2010 18:46

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254007)
no comment

Gratulálok, köszönjük szépen a segítséget, remélem, hogy az A lassan kiürül, és arról fog szólni, hogy ki fog tudni feljebb fedezni... Tényleg, szopassuk azokat, akik harcolni akarnak... Tessék, megteheted, akinek volt támadó akciója az utóbbi 1 hónapban, azt dobd át anarchba, mert milyen már az, hogy más országok földjére törnek...

Harcolni akarsz vagy csak egy kitiltott játékoson földet nyerni...mert mi igazából ezt a formáját láttuk még csak idáig..nah meg volt visszatámadás, más nem nagyon sajnos. :(

Ati 05-27-2010 18:47

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 254091)

"Öröm" ilyen mentalisát mellett fórumozni.

Iron 05-27-2010 18:48

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 254008)
Pedig pont te inditottad el azzal amikor azt mondtad, hogy ha nincs kitiltás csak szk-ra kerül akkor is ez a szitú.
Erre reagáltam, hogy ez sem jó szerintem.
Sem a kitiltás rendszere nem jó így SZERINTEM sem az, hogy az ütés elöl el lehet menülülni szk-ra.

A kettő jelen esetben össze fonodik

Szerintem egy játékban nem a hibákat kéne keresni, hanem azt, hogy miért jó az a játék. Valamiért mégis játszol vele...Minden játéknak vannak hibái, de ha gondolod irj levelet, hogy Szeertnél Ati keze alá dolgozni és tedd jobbá a játékot a te belátásod szerint, bár ki tudja jó lesz-e az. :)

Ati 05-27-2010 18:49

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 254093)
megvárjátok, h kitiltsanak, és kimenjenek rád sok sereggel. kv előtt kirakatod magadat a vezérrel, ha csak 5 kört kaptál, akkor lehet még vissza is érsz, hogy beüsd.. :) ez is egy taktika lett.

Továbbra se értem, hogy miért kell a kitiltásnak képbe jönnie, amikor tök ugyanezt meg lehet csinálni kitiltás nélkül is.

Merengő 05-27-2010 18:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254095)
"Öröm" ilyen mentalisát mellett fórumozni.

bocsi, csak számomra nem logikus ...

csabi 05-27-2010 18:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254097)
Továbbra se értem, hogy miért kell a kitiltásnak képbe jönnie, amikor tök ugyanezt meg lehet csinálni kitiltás nélkül is.

egy nem kitiltott országra kevesen küldenek rá több kis sereget és nem bontanak mellé jóval magasabbról. vagyis nagyon kevés ilyet lehet látni. (én még egyet sem láttam)

Merengő 05-27-2010 18:54

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 254099)
egy nem kitiltott országra kevesen küldenek rá több kis sereget és nem bontanak mellé jóval magasabbról. vagyis nagyon kevés ilyet lehet látni. (én még egyet sem láttam)

akkor még nem voltál A ban :) szoktak így "figyelmet tesztelni"

djibron 05-27-2010 18:56

Szerintem nap estig lehet vitatkozni ezen.
Én elfogadom, hogy a büntetést megkapta, és letelik.
De ez azért nem igaz mert még egyszer ami nem él azt nem tudod büntetni.
Mint egy szabadságon lévő országot büntetnénk.
Egy szabi alatt a büntetés nem büntetés.
Mint ahogy írták beszólok meg sem várom az ítéletet elmegyek szabira és visszajövök és a büntetés letelt?
Hogy is van ez akkor?

csabi 05-27-2010 18:58

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 254100)
akkor még nem voltál A ban :) szoktak így "figyelmet tesztelni"

több ezer hektár elbontással?

Merengő 05-27-2010 18:59

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 254102)
több ezer hektár elbontással?

akár. ha nincs kit támadni, én megpróbálnám :) 3k hekiig biztosan

Ati 05-27-2010 18:59

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 254099)

A kitiltás nem azért van, hogy mindenki azt az országot támadja. Volt nagyon-nagyon régen valóban egy ilyen "célja" is, de lássuk be, hogy ez nem fair, ezért ma már a kitiltásnak nem célja, hogy mindenki a kitiltott országon élje ki magát.

Szívem szerint ki se jelezném, hogy ki van kitiltva, de belátom, hogy szükséges ezt jelezni annak érdekében, hogy világos legyen, hogy ezt komolyan vesszük.

djibron 05-27-2010 19:09

Ezt így elfogadom érvnek, és jogos is!
Akkor ez is lehetne olyan, mint egy klán akció.
Késéssel legyen közzétéve.

csabi 05-27-2010 19:24

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 254103)
akár. ha nincs kit támadni, én megpróbálnám :) 3k hekiig biztosan

milyen gyakran bontod el az országod negyedét ( a tegnapi esetben erről volt szó), hogy beüss egy országot fényes nappal kis sereggel? :)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254104)
A kitiltás nem azért van, hogy mindenki azt az országot támadja. Volt nagyon-nagyon régen valóban egy ilyen "célja" is, de lássuk be, hogy ez nem fair, ezért ma már a kitiltásnak nem célja, hogy mindenki a kitiltott országon élje ki magát.

Szívem szerint ki se jelezném, hogy ki van kitiltva, de belátom, hogy szükséges ezt jelezni annak érdekében, hogy világos legyen, hogy ezt komolyan vesszük.

egyetértek Norbival, ez igy tök jogos és érthető, de azért nehogy még a kitiltott ország legyen az áldozat..

a hangsúly még mindig a menekülésen van, ha kitiltott az ország, ha nem. szép lassan megszünteti a támadásokat Aban.

Wolfi 05-27-2010 19:25

atinak igaza van abban hogy a kitiltás ne jelentse azt, hogy valakit annyi ideig a szint aljáig vernek. A tegnapi 1 hullámos ütés meg ahogy azt csempe is írta a mi hibánk volt mert legalább 15 seregnek kellett volna menni (mondjuk iron szerencséjére épp nem voltam gépnél:)
ellenben az sem jó, hogy szk-n telik a kitiltás köre.
Konklúzió: szabi alatt telhet a kitiltás körre. Így bünti a vétkes országnak mert kényszrszabadságra kell menni és pozitiv a körülötte lévő összes orinak hisz addig azzal az országgal nem kell számolnia
ez egy jó megoldás lehetne

Iron 05-27-2010 19:37

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 254056)
ezt légyszi meséld el, mert ha én mesélem el, akkor még az jön ki, h vetítek. :)

Nem értem mit akarsz ezzel...mit meséljek ezen? Ráfokoztam elfokoztátok, de jött mégis 62 heki, és mivel elfokozott Wolfi, ugy gondolta akkor megtámadja Huntert, aki benyalta volna ezért lebontottuk. Ha van támadási lehetőség kell lennie menekülési lehetőségnek is. Mi lenne ha csak ütni lehetne? Sztem szedjük ki az ijászt és az elitet a játékból és akkor mindenki örül :D

All times are GMT +1. The time now is 07:21.