Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1779)

lacqa 05-11-2007 11:54

jura és Pax kedvéért megismétlem az egyszer összeszedett javaslatokat. ha jól értettem őket, Pax javaslata az 5. konkretizálása, jurától pedig a 7-est olvashattuk, illetve azt a nem egészen erre adott javaslatot, miszerint tegyük kötelezővé az A-ból való fordulást (remélem nem értettem félre).

1. álljunk vissza a 20%-ra maluszok nélkül
2. álljunk át 25%-ra maluszok nélkül
3. álljunk vissza a 30%-ra maluszok nélkül
4. jó ahogy most van
5. csökkentsük a maluszokat
6. legyen ahogy most van, de adjunk időt
7. legyen ahogy most van, de lehessen fajt váltani
8. legyen ahogy most van, de ha megtámadnak, a támadóval szemben éljenek a régi elf gyengébb maluszai
9. a maluszok mértéke függjön a bebetonozottság mértékétől

ezeknek a javaslatoknak egy része (8., 9., 5.) már kifejtésre került, illetve vita alatt van, tessék visszaolvasni...

Pax Hungaricum 05-11-2007 11:56

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 95282)
Mert egyesek nem tudnak rendesen idézni, ehh...

Egyébként Jura hangoztatta, hogy nem olvas vissza és a többi is neki szólt lényegében, bár így kicsit megkavarodtam, hogy abban a hozzászólásban mi kinek a véleménye.:confused: :rolleyes:

A piros sor volt az enyém... :D
Mindegy.

Off:
Cassy, ment ződ! (Itt.:D)
On:

Kubbi 05-11-2007 12:03

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 95296)
jura és Pax kedvéért megismétlem az egyszer összeszedett javaslatokat. ha jól értettem őket, Pax javaslata az 5. konkretizálása, jurától pedig a 7-est olvashattuk, illetve azt a nem egészen erre adott javaslatot, miszerint tegyük kötelezővé az A-ból való fordulást (remélem nem értettem félre).

4. jó ahogy most van
8. legyen ahogy most van, de ha megtámadnak, a támadóval szemben éljenek a régi elf gyengébb maluszai

ezeknek a javaslatoknak egy része (8., 9., 5.) már kifejtésre került, illetve vita alatt van, tessék visszaolvasni...

Nekem tetszene: 1,5,6,7,8,9 :D
Ha az elf új tulajdonságait végképp nem lehet megváltoztatni, akkor
a 6-os verzió.
Pl: amíg valaki teljesíti az adott szintet, addig a régi elf-tulajdonságaival rendelkezik, és amint újra fajt választana, akkor élne csak az elf mostani képessége.
Így adott időn belül, csak olyan elfek lesznek a játékban, akik valóban ezekkel a tulajdonságokkal is elfek akarnak maradni.

Pax Hungaricum 05-11-2007 12:05

Quote:

jura és Pax kedvéért ...
[...]

Köszi, miattam nem kellett volna.... Egyáltalán mit keresek ebben a hozzászólásban? :S
No mindegy. Ha már bele lettem sűrítve...

Az 5. és a 8. pontokkal értek egyet. (SŐT! a kettőt akár kombinálni is lehetne... Az lenne a legjobb. (szerintem)). Bár úgy érzem azért az 5. pont alakulásában megpróbáltam kivenni a részem, indulatok, és anyázás nélkül.

Valezius 05-11-2007 12:05

Hát én nem éreztem semmi bántót Jura hozzászólásaiban, lehet, hogy nem olvastam mindet. :rolleyes:

De az nem igaz, hogy mindenkinek a kék szám gyűjtés a célja, van aki első akar lenni A-ban. Tehát a kötelező fordulás szerintem nagyon rossz ötlet.

Viszont Synkelnek szerintem nem volt igaza azzal az elf klános dologgal:
mivel minek tartana az elf annyi kocsmát, ha a torony jobban védi. A változtatástól szerintem még nehezebb lesz beütni az elfeket. Az orkok meg jönnek majd sírni a beüthetetlen elfek miatt. Szóval szerintem a mostani megoldás mindenkinek rossz.
Ezért sem tetszik a "támadás esetén álljon vissza" javaslat.

Kubbi 05-11-2007 12:09

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 95309)
mivel minek tartana az elf annyi kocsmát, ha a torony jobban védi. A változtatástól szerintem még nehezebb lesz beütni az elfeket. Az orkok meg jönnek majd sírni a beüthetetlen elfek miatt. Szóval szerintem a mostani megoldás mindenkinek rossz.

Tehát az 1-es javaslattal értes leginkább egyet? Mint Cassy?

Valezius 05-11-2007 12:11

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 95310)

Nem, leginkább az őrtornyok számától függő védelemmel. De ezt már elmondtam legalább háromszor :rolleyes:

Viszont elmondtam azt is, hogy semmi hasonló nincs jelenleg a játékban (amellett, hogy bonyolult a számolás, és az arányokkal is vitatkoznék még), tehát nem tudom, hogy Ati mennyire hajlana bármi ilyesmire. :o

Egy visszalépést nem támagotnék: 1-3, esetleg a maluszok csökkentése jön még nálam szóba.

Stev 05-11-2007 12:11

Épp csak ennyit:;)

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 95308)
Köszi, miattam nem kellett volna.... Egyáltalán mit keresek ebben a hozzászólásban? :S

Quote:

...ha jól értettem őket, Pax javaslata az 5. konkretizálása...

lacqa 05-11-2007 12:13

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 95308)
.... Egyáltalán mit keresek ebben a hozzászólásban? ...

mintha írtál volna olyasmit hogy a te javaslatoddal senki nem foglalkozott, de sebaj

Pax Hungaricum 05-11-2007 12:15

Quote:

...
Az orkok meg jönnek majd sírni a beüthetetlen elfek miatt. ...

Most is jönnek. Abból van a gond. :D

Mellesleg van ork orim is meg elf is.
Úgyhogy most sírjak, vagy nevessek? :D

Pax Hungaricum 05-11-2007 12:24

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 95315)
mintha írtál volna olyasmit hogy a te javaslatoddal senki nem foglalkozott, de sebaj

Kissé félreértettük egymást... Az összes elfes topic első pár oldalán megtalálsz. Meg úgy folyamatosan sok helyen. :D

Baromis sokan foglalkoztak/foglalkoznak az "5." ponttal, aminek (reményeim szerint) szerves része voltam/vagyok.

Én azt arra értettem, hogy anyázás nélkül, kisebb utánaszámolgatásokkal, megpróbáltam észérveket felsorakoztatni...
Ezzel szemben nyomdafestéket (monitor-pixelt) nem tűrő szösszeneteket kaptam az arcomba minden elf-gyűlölőtől, akik eddig is sírtak, és még mindig sírnak, pedig nagyjából ki lett törölve a játékból az elf.
(akinek nem inge, ne vegye magára)

Számos konkrét példa (játékon belüli valós teszt) igazolja, hogy SEMMIT nem ér az elf. nagyjából mindegy, hogy -80%, vagy tök elveszik.

350 hektáron 3 gyújtott ház egy 0 tolis (nem hulla) országon...
2500 varázslóból 3 halt meg...

Ez még rosszabb, mintha semmit sem csinálhattál volna, mert még a készültséged is eltűnt a nagy büdös semmire...

Cassandra 05-11-2007 12:30

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 95310)

Én továbbrais a 8-ast támogatom, mármint, hogy támadás esetén álljanak vissza a maluszok az eredetire...

Az nem egyenlő az egyessel.:)

jura 05-11-2007 12:32

Quote:

4. jó ahogy most van

az 1-9 mind jó megoldás lehet.

nekem inkább a 7 , de nem is tudok dönteni

Ezt már egyszerűen csak szavazásra kellene bocsájtani, hogy a többségnek mi a szimpatikus megoldás.

egyébként : Igen jól értetted az 1/A felvetésemet

Igazatok van ! Nem kívánhatom, hogy valaki ne maradhasson az 1/A-ban sokáig és ne fordulgasson a 2. szintről, hisz bizonyított, megérdemli (bár évekkel ezelőtt a kevesebb ori miatt nyilván könnyebb volt feljutni, mint most) !

de valami megoldás csak kellene, arra, hogy manapság MÁR TÚL SOK olyan ori van az 1/A-ban, aki nem akar innen fordulni és ez torlódást okoz, beáll a játék és lassan lefelé is kihat.
Lehetne azt javasolni, hogy a Top30 feltétel módosuljon pl. Top50-re, vagy rugalmasan oylan %-ra ,ami a fordulni nem akarók arányától függne?

Sokszor olyan az egész, mint tamagocsik állóháborúja.
Nem lenne jó, ha érdektelenség lenne a játék iránt a távolabbi jövőben.

laci 05-11-2007 12:37

Quote:

Originally Posted by jura (Post 95322)
Igazatok van ! Nem kívánhatom, hogy valaki ne maradhasson az 1/A-ban sokáig és ne fordulgasson a 2. szintről, hisz bizonyított, megérdemli (bár évekkel ezelőtt a kevesebb ori miatt nyilván könnyebb volt feljutni, mint most) !

de valami megoldás csak kellene, arra, hogy manapság MÁR TÚL SOK olyan ori van az 1/A-ban, aki nem akar innen fordulni és ez torlódást okoz, beáll a játék és lassan lefelé is kihat.
Lehetne azt javasolni, hogy a Top30 feltétel módosuljon pl. Top50-re, vagy rugalmasan oylan %-ra ,ami a fordulni nem akarók arányától függne?

Sokszor olyan az egész, mint tamagocsik állóháborúja.
Nem lenne jó, ha érdektelenség lenne a játék iránt a távolabbi jövőben.

Könyörgöm, jura, hagyd már békén az 1A témáját! Ez másról szól, ráadásul 1A-s téma volt és van már elég.

Más: azért jó lenne tudni, hogy van értelme annak, hogy itt agyalunk, vagy úgyis mindegy? Mert nem a Megbeszélésekben vagyunk, az ottani próbálkozást Ati lelőtte, és nem tudom, hogy amik itt elhangzanak, mennyire számítanak.

jura 05-11-2007 12:44

Quote:

Hát én nem éreztem semmi bántót Jura hozzászólásaiban, lehet, hogy nem olvastam mindet. :rolleyes:

De az nem igaz, hogy mindenkinek a kék szám gyűjtés a célja, van aki első akar lenni A-ban. Tehát a kötelező fordulás szerintem nagyon rossz ötlet.

Köszi a türelmedet balgaságaim miatt!
Te nem akartál helyből félreérteni.

A többiekre nem haragszom, nyilván a halandzsáim félreérthetők voltak, meg persze néhol rossz ötletek, de talán nem érdemes ezért a fejemet venni, lehet ész érvekkel is válszolni.
Már tényleg kaptam eleget a fejemre, próbálok én is a témával foglalkozni higgadtan és nem a személyekkel.
Lehetne, hogy most már nem ártóztok rám ???

JOGOS, hogy nem lehet egyszerűen kényszeríteni valakit a fordulásra, hiszen a harc az elsőségért is megy.
És aki már hónapok óta annyira első, hogy a következő évszázadik nem lehet beérni ?

a többit meg előzöekben leírtam

jura 05-11-2007 12:53

Quote:

Originally Posted by laci (Post 95325)
Könyörgöm, jura, hagyd már békén az 1A témáját! Ez másról szól, ráadásul 1A-s téma volt és van már elég.

Rendben, békén hagytam !

Ti, a mag ! , akik rengeteget gondolkodtok ezen és ezért minden tiszteletem !
Érjetek el Atinál szavazási lehetőséget az 1-9 pontokra, de úgy hogy az őt nem kötelezné semmire, csak lássa a játékosok véleményét.
A szavazás alapján azonban ő saját hatáskörben a vélemények alapján tehetne valamilyen engedményt a mostani szigorításra, nyilván szeretné, hogy a többség elégedett legyen (a lehetőségekhez képest)

Kutyuleee 05-11-2007 12:55

Quote:

Originally Posted by jura (Post 95332)
Köszi a türelmedet balgaságaim miatt!
Te nem akartál helyből félreérteni.

A többiekre nem haragszom, nyilván a halandzsáim félreérthetők voltak, meg persze néhol rossz ötletek, de talán nem érdemes ezért a fejemet venni, lehet ész érvekkel is válszolni.
Már tényleg kaptam eleget a fejemre, próbálok én is a témával foglalkozni higgadtan és nem a személyekkel.
Lehetne, hogy most már nem ártóztok rám ???

JOGOS, hogy nem lehet egyszerűen kényszeríteni valakit a fordulásra, hiszen a harc az elsőségért is megy.
És aki már hónapok óta annyira első, hogy a következő évszázadik nem lehet beérni ?

a többit meg előzöekben leírtam

Jura, én a többi részére a hozzászólásodnak nem nagyon irtam semmit, Bár voltak benne érdekes részek, az tény:D amúgy nem megsérteni akartalak hogy hülyeségnek titultam a az 1/A-s ötletedet, csak néha én is kicsit nyersen fogalmazok

Kutyuleee 05-11-2007 12:57

Quote:

Originally Posted by jura (Post 95340)
Rendben, békén hagytam !

Ti, a mag ! , akik rengeteget gondolkodtok ezen és ezért minden tiszteletem !
Érjetek el Atinál szavazási lehetőséget az 1-9 pontokra, de úgy hogy az őt nem kötelezné semmire, csak lássa a játékosok véleményét.
A szavazás alapján azonban ő saját hatáskörben a vélemények alapján tehetne valamilyen engedményt a mostani szigorításra, nyilván szeretné, hogy a többség elégedett legyen (a lehetőségekhez képest)

Ati magas ívben letolja a szavazásokat, őt egy dolog hatja meg: az észérvek és abból is minél több!

Stev 05-11-2007 13:08

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 95343)
Ati magas ívben letolja a szavazásokat, őt egy dolog hatja meg: az észérvek és abból is minél több!

Nameg jelen esetben letojja az egészet amíg nem az észérvekről van szó.

laci 05-11-2007 13:12

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 95347)
Nameg jelen esetben letojja az egészet amíg nem az észérvekről van szó.

Azért már vagy 20 oldal óta, több-kevesebb megszakítással, aránylag komoly vita folyik néhány lehetséges útról. Offolások mindig is lesznek (mint pl. most az enyém ;)), akárki akárhova nyit topicot.

Synkel 05-11-2007 13:20

Quote:

Originally Posted by jura (Post 95267)
[color="Navy"]A klánok vagyonának attól még nem kell megszünni, hogy 1-1 tagnak fordulnia kellene, ha újra feljön belép ugyanabba a klánba, aztán "jónapot!" Ez nekik is jó lenne, legalább lennének (3), (4) stb ranggal jelzett orik az ő dicsőségükre !
De még ezt is lehetne kompenzálni: top 30 helyett legyen top50 a határ.
Az nagyon jó ötlet, hogy elég lett volna átírni a súgót!

Na, ezt kiemelem.
Szerintem te az életbe nem találkoztál a topklán egyik tagjával sem, és nem hiszem, hogy olyan rettenetes nagy befolyással lennének a játékodra. Ezzel szemben ha azt a baromi vagyont amivel rendelkeznek arra használnák fel, hogy fordulgatnak, és új orikat hoznak fel, akkor meg az lenne a sírás oka, hogy mert bezzeg ők simán megtehetik, hogy legázolják újra meg újra az egész csoportot. Hidd el, jobb neked amíg ők fenn ülnek, és hagynak téged meg a többieket "békésen" játszani...

jura 05-11-2007 13:31

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 95350)
Na, ezt kiemelem.
Szerintem te az életbe nem találkoztál a topklán egyik tagjával sem, és nem hiszem, hogy olyan rettenetes nagy befolyással lennének a játékodra. Ezzel szemben ha azt a baromi vagyont amivel rendelkeznek arra használnák fel, hogy fordulgatnak, és új orikat hoznak fel, akkor meg az lenne a sírás oka, hogy mert bezzeg ők simán megtehetik, hogy legázolják újra meg újra az egész csoportot. Hidd el, jobb neked amíg ők fenn ülnek, és hagynak téged meg a többieket "békésen" játszani...

Félek igazad van :D

De már tényleg hagyjuk, már elmondtam amit gondoltam, rossz ötlet volt.
Ennyi ...

További jó javaslatkidolgozásokat inkább konkrét elf javaslatokra!

Synkel 05-11-2007 13:35

Nekem a felvetett megoldások közül továbbra is az 5-ös pont tetszik. Kiegészítve azzal, hogy a felfedés meg a térkapu nyitás ne igényeljen többlet készülit a varistól.
Egy 50% hatásfokú ártó tolizással kiegyeznék.

Pax Hungaricum 05-11-2007 13:42

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 95361)
Nekem a felvetett megoldások közül továbbra is az 5-ös pont tetszik. Kiegészítve azzal, hogy a felfedés meg a térkapu nyitás ne igényeljen többlet készülit a varistól.
Egy 50% hatásfokú ártó tolizással kiegyeznék.

Jé... Valaki ugyanazt mondta (madjnem) mint én.
De engem miért bántanak érte? :confused: :(

No mindegy.
Igaz, én 60%-ot mondtam nem 50-et.

De az vicc, hogy szerencsétlen elf nyit 4 TK-t és eltünik a készültsége... :eek:

Valezius 05-11-2007 13:44

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 95371)

No mindegy.

De az vicc, hogy szerencsétlen elf nyit 4 TK-t és eltünik a készültsége... :eek:

Szerintem az nagy különbség, hogy azt mondtad, hogy kapjon ártó toli akcióra +2%-ot jelenleg 0-t kap. (Legalábbis magyarban)

Pax Hungaricum 05-11-2007 13:53

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 95373)
Szerintem az nagy különbség, hogy azt mondtad, hogy kapjon ártó toli akcióra +2%-ot jelenleg 0-t kap. (Legalábbis magyarban)

Nem is azért anyáztak le... És nem is ma.
Hanem egyáltalán azért, mert az elfek mellé álltam, és ki mertem nyitni a szám, hgoy kicsit durva a malus... Rögtön kaptam a Pm-eket az arcomba, hogy "Mivanmi? Annyira burtálerős isten faj így is mit sírsz..." Stb..

Ártó toli akció + készültséget utólagos engedelmetekkel, elvetem.
Most már hasonlít a kettő vélemény?
.

Synkel 05-11-2007 13:57

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 95371)

No mindegy.

Megjegyzem, én elejétől kezdve ezt mondom:) Elsősorban azért tetszik, mert könnyen átlátható, nem kavarodik bele még egy kezdő se. hogy most akkor van malus vagy nincs malus... 50%-al meg együtt lehet élni, ráadásul ha simán csak lopkod ahogy egy normális elf tolis teszi, gyakorlatilag nem is fog érezni belőle semmit.

Everlasting 05-11-2007 14:19

hát nem tudom.
nekem jobban tetszene ha erősebben fáradnának a tolik (értelmes mennyiséggel), vagy ha a toli támadóerő csökkenne. Ha a támadó hatásfok változik ilyen drasztikusat akkor kiszolgáltatottá válik az ori.

A tornyos megoldás mellett szól szintén a kiszámíthatóság, de a játszhatóságát tekintve a 8-as lenne a legjobb.

Tsobi 05-11-2007 14:21

Nofene,normál hangnemben is tudunk mi társalogni ... szerintem itt lenne az ideje annak,hogy valaki nyisson egy 'elf faji sajátosságainak finomítása' nevű topicot a megbeszélésekbe ...újból ..
Szerintem egész szép érvek és javaslatok gyűltek össze :)

Stev 05-11-2007 15:26

Nem hiszem hogy kapkodni kéne ezzel a topicnyitással Matador! Ez sem hiszem hogy segít lobbiznunk Atinál az elfért. Megvagyunk mi itt is nem?

Tsobi 05-11-2007 15:26

LOL :D:D:D

De legalább megélt két percet :D:D

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1795

Ati akkor ha jól értem jelezni fogod nekünk,amikor elfogadhatónak tartod a szintet,hogy elindulhasson a tényleges megbeszélés róla?

Ati 05-11-2007 15:27

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 95442)
LOL :D:D:D

De legalább megélt két percet :D:D

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1795

Ati akkor ha jól értem jelezni fogod nekünk,amikor elfogadhatónak tartod a szintet,hogy elindulhasson a tényleges megbeszélés róla?

Igen, a meglevő (most épp lezárt) topicot meg fogom neki nyitni.

(Figyelek azért, annak ellenére, hogy nem szólogatok hozzá. :))

Tsobi 05-11-2007 15:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95443)

Ha hiszed,ha nem épp ezen tűnődtem :)
Köszi a választ,akkor nem is türelmetlenkedem :)

Stev 05-11-2007 15:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95443)

Nem tudom ki hogy van vele, én örülök neki, hogy nem a témához állsz elutasítóan, hanem csak a közhangulatot tartod még túl hevesnek egy megbeszéléshez.

Croissant 05-11-2007 15:43

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 95449)
Nem tudom ki hogy van vele, én örülök neki, hogy nem a témához állsz elutasítóan, hanem csak a közhangulatot tartod még túl hevesnek egy megbeszéléshez.

Csatlakozom... Így ugyan még nincs konkrét időpont, de remény a változtatásra igen... :)

Andrew 05-11-2007 17:05

huhh, 2 és fél napja jártam itt utoljára
kicsit soknak tűnik a termés... lenne valaki olyan kedves, hogy összefoglalná nekem az elmúlt 2 nap fejleményeit, vitáti zanzásan?
lekötelezne :o

merlin 05-11-2007 17:19

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 95481)
huhh, 2 és fél napja jártam itt utoljára
kicsit soknak tűnik a termés... lenne valaki olyan kedves, hogy összefoglalná nekem az elmúlt 2 nap fejleményeit, vitáti zanzásan?
lekötelezne :o

persze
én kb 1/2 ü whisky-n vagyok túl, a lényeg nem változott
értelmeteln tiprodás
a kussolás helyett, hogy valami érdemben történjen

Tsobi 05-11-2007 17:28

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 95485)
persze
értelmeteln tiprodás

Én sem mondhattam volna jobban :)
Ha visszaolvasol,megtudod AndrewB ;)

Andrew 05-11-2007 17:35

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 95486)
Én sem mondhattam volna jobban :)
Ha visszaolvasol,megtudod AndrewB ;)

nahh épp ez az, most azt szeretnéd, hogy elolvassak 300 gyakorlatilag értelmetlen hsz-t, amitől nem mozdult előrébb a téma?
ahhoz most fáradt vagyok és most nincs is fölös 2-3 órám erre:p

#Lopakodó# 05-11-2007 17:39

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 95485)
persze
értelmeteln tiprodás

Egészségedre:D :D :D

All times are GMT +1. The time now is 14:43.