![]() |
Az arányos verzióval van egy komoly gondom: eddig ha valahonnan előszedtem (izé, szóval véletlenül a közelbe került a semmiből) egy országot, akit levertem földre, akkor ezzel valamelyest feljebb jutottam, és ennyi. Az arányos verzió szerint egy ilyen után még olcsóbban is fedezhetek fel...
|
szintenként maximált felfedezés
Lehetne egy másik út is.
Maximálni kellene, hogy egy ori valamely szinten összesen hány ha-t szerezhet felfedezéssel, úgy, mint a felvihető maximális területet. (pl. annak a fele, 1/A-nál meg ki kellene találni pl: 2000) A top minimum 2% maximum 5%-ában egyáltalán ne lehessen felfedezni. Ha valakit leütnek az alsó 10%-ba, akkor az idáigi felfedezés mutatója törlödne, ujra kezdödne a felfedezések nyilvántartása. |
Quote:
esteleg tényleg jó lehet Monró ötlete, picit kidolgozva: ha egy ori üt, csak akkor kezd el csökkenni a felfedezéshez szükséges katona mennyisége, ha a területének a felfedeztt százaléka ténylegesen eléri az ediig felfedezett területét. értsd: 10K-s ori össz: felfedezett 3000 hektárt azaz 30% levernek róla 1000 hekit állni fog 9K-n csökken az aktuális ori mérethez tartozó felfedeztt területe 2700 ra százaléka ugyanúgy marad 30%. DE ha üt 1000 hektárt, akkor az 1000 hektár 30%-a hozzáadódhat az aktuális orimérethez tartozó felfedezéséhez, és amíg ez a szám el nem éri a ténylegesen felfedeztt területet csak akkor kezdene csökkenni a százalék. máris megvan oldava a megbeszélt ütésváltás. |
Quote:
|
Quote:
|
Nekem azért nem tetszik egyik verziótok sem, h drágítsuk a felfedezést, mert akinek van x millárdja, annak mit számít, hogy drágább a felfedezés? Semmit. Úgyanúgy fedezz. Akinek nincs olyan sok az meggondolja. De ha valami olyan dolog születne, amit vereslászló írt, az nem pénz függvénye, mindenkinek egyenlő esélye lenne. Csak azt nem szeretném, ha a pénztelen orikkal babrálnánk ki.
|
Quote:
|
Monro Te mikor léptél úgy fel A-ba legutoljára, hogy nem volt elég pénzed, és a szövidnek sem? Nem most :)
És kinek a katonáit fogják venni? A fentlevő pénzes orikét. Nem azét aki lent van, mert az felfedez a katonáiból. És ne mondd, h ez nem igaz.... :) |
Ez ő bajuk ha fedeznek...
|
Na picit gondolkodtam a leverjük egymás és olcsóbban fedezünk problémán. A következő ötlött fel bennem:
Ha bevernek egy orit akinek a felfedezési aránya 30% és foglalnak tőle 100 hekit abból 30 heki felfedezést "beteszünk egy változóba" . Minden levert hekiből az arányos rész ebbe a változóba kerül amiből az "összegyült hekiket" bármikor fel lehet használni felfedezésre olcsóbban. Magyarul lehetősége lesz az orinak felfedezni hagyományos módon ugyanannyiért mint az ütés elött és/vagy a váltózó terhére olcsóbban annak a keretéig. Pld. 1000 hekis ori 30% felfedezési aránnyal (aminek a ktg-e mondjuk 300 katona) és bukik 100 hekit akkor ebből bekerül a változóba 30 heki. Ha az ori elküld felfedezni legközelebb 30 hekit azt 2 féleképpen teheti: 1. normálban ---> 300 katona/hekiért 2. a változójában lévő hektárak terhére 225 katonáért Mindehhez persze be kellene tenni a felfedezés menübe mégegy lehetőséget a mostani 2 mellé. |
| All times are GMT +1. The time now is 10:15. |