Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   újraindulás 5. szinten (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=659)

Ati 09-12-2006 19:52

Mielőtt az egészet összeraknánk, nézzük a javaslat második felét is külön: hány szeméályiséggel milyen top százalékokban kell teljesíteni a továbblépéshez szükséges köridőt.

Az eredeti has-számok:

(1) - top 30% - ahogy eddig
(2) - top 25%
(3) - top 22%
(4) - top 18%
(5) - top 15%
(6) - top 11%
(7) - top 8%
(8) - top 5%
(9) - top 1. helyezés

Egy sokkal enyhébb válasz rá:

(2) - top 27%
(3) - top 24%
(4) - top 21%
(5) - top 18%
(6) - top 16%
(7) - top 14%
(8) - top 12%
(9) - top 10%

Valami köztes:

(2) - top 24%
(3) - top 19%
(4) - top 15%
(5) - top 12%
(6) - top 10%
(7) - top 8%
(8) - top 6%
(9) - top 5%

Én továbbra is tartom, hogy 9 személyiséggel az első hely igazán elvárható, ha az illető tovább szeretne lépni. De persze meggyőzhető vagyok arról, hogy ez butaság. :)

De szerintem ha már nehezítünk, akkor az ténylegesen nehezítés legyen, különben kár hozzányúlni.

Nézzük kinek milyen számok tetszenek és miért.

Bogár 09-12-2006 20:11

nekem az első tetszik. 8 személyiséggel az 5% még sima ügy a legtöbb csopiban. szerintem is elvárható, hogy 9 személyiséggel már 1. kelljen legyen az illető.

igaza van még aúú-nak is, hogy akkor már az elvárás az első 4 hely legyen egy full 9 személyiséges szövire való tekintettel (viszont ez a probléma egyelőre nem fog bajt okozni :D).

Ati 09-12-2006 20:14

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 31099)
nekem az első tetszik. 8 személyiséggel az 5% még sima ügy a legtöbb csopiban. szerintem is elvárható, hogy 9 személyiséggel már 1. kelljen legyen az illető.

igaza van még aúú-nak is, hogy akkor már az elvárás az első 4 hely legyen egy full 9 személyiséges szövire való tekintettel (viszont ez a probléma egyelőre nem fog bajt okozni :D).

Majd felváltva lesznek elsők, amíg össze nem szedik a kellő pontot. :) Ez már csak szervezés kérdése. Ha meg nem megy nekik, akkor leállnak egy picit legalább a kezdőbbeket segíteni, velük felmenni a topba, és akkor elég csak a 9 személyiségűnek elsőnek lennie. :)

Cece 09-12-2006 20:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 31093)
Mielőtt az egészet összeraknánk, nézzük a javaslat...Nézzük kinek milyen számok tetszenek és miért.

Azt hiszem a több személyiségű orik a fejedet ezüstálcán kívánják majd látni :D
De jó ez :) ...mármint a top1. hely a 9személyes oriknak :)
Remélem nem leszek túlzottan offtopic, de ha ez bevezetésre kerül, akkor lassan komolyan el kell gondolkodni, hogy mi legyen a 9. személyiség után?! :)
Ha viszont a top5% os verzió kerülne bevezetésre, akkor semmi esetre sem engedném, hogy egy 8,9 személyiséggel rendelkező ori a B-ből forduljon akár van orija az A-ban akár nincs :)
Tudom ez, egy kicsit offtopic + egy páran naaaaagyon csúnyán néznek rám virtuális szemeikkel, de ez az én véleményem és fontosnak tartottam közölni :p

Ati 09-12-2006 20:31

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 31102)
Ha viszont a top5% os verzió kerülne bevezetésre, akkor semmi esetre sem engedném, hogy egy 8,9 személyiséggel rendelkező ori a B-ből forduljon akár van orija az A-ban akár nincs :)
Tudom ez, egy kicsit offtopic

Annyira nem offtopic, felmerült ez is azt hiszem itt a beszélgetések közben, hogy ha valakinek A-ban van egy egyszemélyiségű országa top30%-ban, akkor B-ből sokkal könnyebb a 9 személyiséggel fordulni.

A B-ből fordulás feltételeit is felül kell majd kicsit vizsgálni, bár szerintem nagyon nem kell ezt bonyolítani, bőven elég talán azt nézni, hogy a ha az A-s ország a B-s ország személyiségmennyiségével rendelkezik, akkor megfelelne-e. Így 9 személyésig mellett mind B-ben, mind A-ban első helyen kell lennie ahhoz, hogy B-ből fordulhasson.

De ez persze még messze van, egyelőre a százalékok sincsenek eldöntve. Közel se. :)

Cece 09-12-2006 20:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 31103)
A B-ből fordulás feltételeit is felül kell majd kicsit vizsgálni, bár szerintem nagyon nem kell ezt bonyolítani, bőven elég talán azt nézni, hogy a ha az A-s ország a B-s ország személyiségmennyiségével rendelkezik, akkor megfelelne-e. Így 9 személyésig mellett mind B-ben, mind A-ban első helyen kell lennie ahhoz, hogy B-ből fordulhasson.

Azt hiszem értem :)
Feltevés: Ha van egy ori 9személyiséggel a B-csoportban az 1. helyen, akkor ahhoz, hogy az fordulni tudjon kell egy egy másik orija, hogy legyen az A-ban is az 1. helyen lényegtelen hány személyiséggel :)
Ez így volna helelyes! :) ... amennyiben ez a verzió valósul meg.

Én ezt támogatom. Indoklásképpen csak annyit, hogy egy olyan személy, aki elért akkora magaslatokat, egyszerűen nem lehet más célja, mint a legjobb hadvezérnek lenni a hódító világában és bármi is következzen a 9. személyiség után, csakis olyan kaphatja meg, aki már helyet foglalt a Hódító képzeletbeli trónján :)

Ati 09-12-2006 21:10

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 31107)
Feltevés: Ha van egy ori 9személyiséggel a B-csoportban az 1. helyen, akkor ahhoz, hogy az fordulni tudjon kell egy egy másik orija, hogy legyen az A-ban is az 1. helyen lényegtelen hány személyiséggel :)
Ez így volna helelyes! :) ... amennyiben ez a verzió valósul meg.

Egyelőre nézzük a százalékokat, illetve a top poziciókat, aztán még erről is beszélünk, eddig erről nem sok szó esett. Ez egyelőre még egy igen kezdetleges javaslat, nagyon át se gondoltam, a legkézenfekvőbbnek viszont elsőre mindenképp ez tűnik, és akkor bonyolítva sincs a dolog.

Cece 09-12-2006 21:23

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 31107)
Én ezt támogatom. Indoklásképpen csak annyit, hogy egy olyan személy, aki elért akkora magaslatokat, egyszerűen nem lehet más célja, mint a legjobb hadvezérnek lenni a hódító világában és bármi is következzen a 9. személyiség után, csakis olyan kaphatja meg, aki már helyet foglalt a Hódító képzeletbeli trónján :)

Az én javaslatom ott van fent :)
Azaz ez:
(2) - top 25%
(3) - top 22%
(4) - top 18%
(5) - top 15%
(6) - top 11%
(7) - top 8%
(8) - top 5%
(9) - top 1. helyezés

Békés 09-12-2006 22:02

Vagy az eredeti vagy a köztes, de hajlandó lennék harcba szálni a 9.-ért a csúcson.
Most az a kérdés mennyi időt kell eltöltenie a 9.-ért az első helyen.
A 336 kört vagy csak elég bevillantani hogy ott volt.

Ati 09-12-2006 22:11

Quote:

Originally Posted by Békés (Post 31115)
Vagy az eredeti vagy a köztes, de hajlandó lennék harcba szálni a 9.-ért a csúcson.
Most az a kérdés mennyi időt kell eltöltenie a 9.-ért az első helyen.
A 336 kört vagy csak elég bevillantani hogy ott volt.

Ha nem %-ban gondolkozunk, hanem konkrét első helyben, akkor én arra voksolnék, hogy a teljes 336 kört ott kelljen eltöltenie (kiesés -3 kör stb, ahogy most van a top30%).

All times are GMT +1. The time now is 22:44.