Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hazban el nem fero lakosok szabin (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3990)

Padlócsempe 01-18-2010 08:31

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 237372)
Nézek teljest, és közel sem vagyok a 15K-hoz, de amik ütések szoktak lenni azok is inkább a 8-10Ks régióban, szóval nem tudom miről beszélsz, de biztos más teljest nézek mint te:)

Ezek szerint tényleg mást nézel.
Persze nem arról van szó, hogy naponta lennének ütések 15k körül, de mostanában volt jó pár.
De ha nem lett volna, akkor is meg kell vizsgálni, hogy milyen hatással lenne a 15k hekin hadakozókra egy módosítás, mert ott van elvileg a legtöbb anyagi forrás egy-egy pénzigényes taktika kihasználására.

siQ 01-18-2010 08:42

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 237378)
Ezek szerint tényleg mást nézel.
Persze nem arról van szó, hogy naponta lennének ütések 15k körül, de mostanában volt jó pár.
De ha nem lett volna, akkor is meg kell vizsgálni, hogy milyen hatással lenne a 15k hekin hadakozókra egy módosítás, mert ott van elvileg a legtöbb anyagi forrás egy-egy pénzigényes taktika kihasználására.

Akkor mást jelent nektek a 'mostanában' és a 'volt jó pár', mint nekem:)

Egy szóval sem mondtam hogy nem kell az ő érdekeiket is szem előtt tartani. De a semmisem jó anélkül hogy utánanéznénk, mást javasolnánk mentalitás sem vezet sehova. Itt most konkrétan arra gondolok, hogy sokan igy elmerevedve ellenzik a 20* os lakosság beleszámitást a 70 helyett, de nem azt mondják, hogy miért jó a 70 és miért nem jó akkor mondjuk az 50, vagy a 40 vagy a 30, hanem hogy miért rossz a 20. Nekem nicns ketvem belemenni egy képzeletbeli számitásba. Sosem voltam olyan helyzetben, hogy elfokozás alternativ taktikaként szerepeljen, tehát erre vonatkozó számitást az mondhat aki már cisnálta. De tudom, hogy baromira zavarna ha valaki elfokoz 100K pontra, de ha tudom, hogy max 120K pontra tud fokozni, akkor lehet hogy énis elfokozok 50K pontot, hogy üssek róla ettől függetlenül némi földet. Viszont ha tud fokozni akár 200K pontot is akkor megsem próbálok utána menni, mert nincs rá akkora keretem mondjuk.

Járkál a farkas 01-18-2010 14:04

jó az alapfelvetés!
támogatom, ha szavazás lenne róla...

Kutyuleee 01-19-2010 01:59

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 237379)
Akkor mást jelent nektek a 'mostanában' és a 'volt jó pár', mint nekem:)

Egy szóval sem mondtam hogy nem kell az ő érdekeiket is szem előtt tartani. De a semmisem jó anélkül hogy utánanéznénk, mást javasolnánk mentalitás sem vezet sehova. Itt most konkrétan arra gondolok, hogy sokan igy elmerevedve ellenzik a 20* os lakosság beleszámitást a 70 helyett, de nem azt mondják, hogy miért jó a 70 és miért nem jó akkor mondjuk az 50, vagy a 40 vagy a 30, hanem hogy miért rossz a 20. Nekem nicns ketvem belemenni egy képzeletbeli számitásba. Sosem voltam olyan helyzetben, hogy elfokozás alternativ taktikaként szerepeljen, tehát erre vonatkozó számitást az mondhat aki már cisnálta. De tudom, hogy baromira zavarna ha valaki elfokoz 100K pontra, de ha tudom, hogy max 120K pontra tud fokozni, akkor lehet hogy énis elfokozok 50K pontot, hogy üssek róla ettől függetlenül némi földet. Viszont ha tud fokozni akár 200K pontot is akkor megsem próbálok utána menni, mert nincs rá akkora keretem mondjuk.

Ezt már legalább 3megbeszélésekben ecsetelve lett. alapvetően a lineáris változás a rossz. a 70x-es szorzó jól müködik az országok 98%-nál normálban .alsóbb csopikban ez ad mozgás teret a pontlistán felfele, főleg a szabisokkal tüzdelt csopikban. magas hekin okoz egyedül gondot ~9k hekitől. ennél kisebb számok nagyban lecsökkentik a mozgásteredet. a 70x-es szorzóval is az országod pontját kb 20%-al tudod növelni. ami lentebb szükséges néhány csopiban. a rá és az elfokozás problémájára és ezáltal a 0hekis ütésekre nincs ilyen egyszerü megoldás. sokat agyaltunk a 0hekis ütések változtatásán, ki is hoztunk anno vmi egészen érthető exponenciális képletet, de önmagában ez kevés, mert csak együtt szabad "bántani" őket,mert ha a ráfokozás a jelenlegi formájában marad, végképp esélytelen lenne a védő. a ráfokozgatásra is volt (asszem Monrónak) vmi ötlet. sztem is hozzákénne nyúlni, de a jelenlegi 70-es szám változtatását nem támogatom, de ha lenne egy teljesen új rendszer az jó lenne.

Iron 01-19-2010 12:23

Valamit lehet, de sztem elég sok a változás már, ez kiagyalása lehet nem férne bele..nem tudom. Azt tudom, fenn 10k heki felett, kevés az ori, nonstop a távol. Ki az az elvetemült aki tudja, kimegy 1 sereggel és biztos kap vissza 2-őt, és esélye sincs elfokozni, mert nem lehet már. Kigyúrta magát, hogy beférjen az ellen orihoz, az meg szépen visszakisér 2 lagymatag 10k-s sereggel. Ez még jobban deffelős, betonos orikhoz vezetne. Annak sok értelme nem lenne, mert én biztos ráhagynám az egészet. nem tagadom gyűlölöm azt a taktikát. Aki üt az üssön tisztességgel, ne pár k-s egységekkel, azt ha sikerül beütnie. "Jajj de ügyes vagyok"...hát mondhatom...:S
Ha tudom 2 sereget kapnék vissza minden alkalommal, én biztos nem támadnék többet...

Totya&Törpe 01-19-2010 15:00

én továbbra is az eredeti véleményen vagyok
ne változzon semmi, vagy max szabin lakosok menjenek
70xeres és a nép ne számítson ezt a 2felvetést semmiképp nem támogatom és ezekkel kapcsolatban majdnem minden Anarchos így vélekedik :)

Kutyuleee 01-19-2010 15:03

Quote:

Originally Posted by Totya&Törpe (Post 237647)
én továbbra is az eredeti véleményen vagyok
ne változzon semmi, vagy max szabin lakosok menjenek
70xeres és a nép ne számítson ezt a 2felvetést semmiképp nem támogatom és ezekkel kapcsolatban majdnem minden Anarchos így vélekedik :)

Most is 70x-es a szorzó:D

vityu 01-19-2010 17:06

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 237641)
Valamit lehet, de sztem elég sok a változás már, ez kiagyalása lehet nem férne bele..nem tudom. Azt tudom, fenn 10k heki felett, kevés az ori, nonstop a távol. Ki az az elvetemült aki tudja, kimegy 1 sereggel és biztos kap vissza 2-őt, és esélye sincs elfokozni, mert nem lehet már. Kigyúrta magát, hogy beférjen az ellen orihoz, az meg szépen visszakisér 2 lagymatag 10k-s sereggel. Ez még jobban deffelős, betonos orikhoz vezetne. Annak sok értelme nem lenne, mert én biztos ráhagynám az egészet. nem tagadom gyűlölöm azt a taktikát. Aki üt az üssön tisztességgel, ne pár k-s egységekkel, azt ha sikerül beütnie. "Jajj de ügyes vagyok"...hát mondhatom...:S
Ha tudom 2 sereget kapnék vissza minden alkalommal, én biztos nem támadnék többet...

Az elfokozásra félretett pénzből olyan szintű pontingadozást csinálhatsz a kör alatt pontlistafigyelés mellett, hogy nem egyszerű rád állni, és ha egyszer ki is küldene 2 10k-s sereget, akkor ott a seregengedés lehetősége... Nem értem a problémádat. Vagy az a baj, hogy egy nem életképtelen, nem deffelős kiküld rád 2 olyan sereget, amit nem tudsz védeni?

Remedy 01-19-2010 17:16

En ugy orulnek, hogy ha a 70xes limit modositas megvitatasat a taktikai elem topicban folytatnatok. :)

Gabro 01-20-2010 07:01

Quote:

Originally Posted by Totya&Törpe (Post 237647)

nem vagyok anarchos, de egyetértek ezzel

All times are GMT +1. The time now is 20:10.