Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Téma: A tekercs lopás hatákonysága. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=35)

aúú 04-25-2006 12:19

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
"És a tekercslopás hatékonyságát meg csökkentsük 5%-ról 3%-ra..."

a 3% még elfogadható. :)
a teki%/10 hatékonyságnak is kb ez volt a lényege... abban az esetben is egy törpétől vagy orktól átlagban max 3% tekit vinnének.

Hát inkább 3,5-4% ami azért nem olyan nagy előrelépés a mostani 5%-hoz képest... a 3% se önmagában lenne itt mint javaslat, hanem azzal az általam véletlen felvetett ötlettel, hogy szintenként hövekedjen az ugyanahhoz a %-hoz szükséges teki mennyiség és mondjuk az 1/a-ban és a 2-on kelljen az a mennyiség ami most, az 5. szinten meg ennek a jóval kisebb hányada, így összességében lenne kisebb a teki lopás hatákonysága...:)

Bogár 04-25-2006 14:08

sztem a 3% ok.
és akkor milyenek lennének az alap %-ok a mostanihoz képest? milyen mértékben növekednének?
ha az alap %-ok a mostaniak lennének, akkor már 2. szinten pl közel akkora kárt lehetne tenni, mint most 3%-os hatékonysággal, szóval csökkenteni kellene kb olyan mértékben, hogy a 2. szinten kb a mostani %-ok legyenek.

Életfa#2 04-25-2006 15:57

Quote:

Originally Posted by aúú
A 30% bónusz a toli erőhöz jön és nem a zsákmányhoz...:)
Egyébként gondold végig ha tényleg teljes készülit nézünk, akkor egy fél-elf kicsit több mint 34x fér be hozzád egy térkapu alatt...

Valamiért úgy emlékeztem, hogy a zsákmányra is van 30%-os bónuszuk, de a jelek szerint mégse. Abba pedig ne menjünk bele, hogy hányszor fér be egyetlen térkapun - ha felvette a tolvaj személyiséget, akkor akár 38* is, anélkül 35*. Most nem másolom be a teljes sorokat, csak a végeredményeket:

2211 (20%)-ból ellopható 1281 teki, ezzel 5,58%-ot gyengülve az ori az adott ágból. A módosítás után ellopható 593 teki, a gyengülés 2,5%.

4895 (30%)-ból ellopható 2842 teki, a gyengülés 8,46%. A módosítás után ellopható 1810 teki, a gyengülés 4,62%.

8053 (40%)-ból ellopható 4680 teki, a gyengülés 10,71%. A módosítás után ellopható 3594 teki, a gyengülés 7,86%.

A tudományos fejlettségtől függő zsákmány pont azért nem tetszik nekem, mert a tudományokat teljesen kihasználókat alig védi, igazándiból csak azokat, akik alacsony szinten játszák ki, szóvel ez amolyan eső után köpönyeg típusú védelem...

Életfa#2 04-25-2006 16:05

Quote:

Originally Posted by aúú
Hát inkább 3,5-4% ami azért nem olyan nagy előrelépés a mostani 5%-hoz képest... a 3% se önmagában lenne itt mint javaslat, hanem azzal az általam véletlen felvetett ötlettel, hogy szintenként hövekedjen az ugyanahhoz a %-hoz szükséges teki mennyiség és mondjuk az 1/a-ban és a 2-on kelljen az a mennyiség ami most, az 5. szinten meg ennek a jóval kisebb hányada, így összességében lenne kisebb a teki lopás hatákonysága...:)

Ezzel a javaslattal a tekilopás, mint ártó semmit sem módosulna, semmilyen tekintetben, csak a tekilopás, mint zsákmányszerző csökkenne a kitalált mértékben az alacsonyabb szinteken. Ha jól tudom, a cél az ártóhatás csökkentése...

aúú 04-25-2006 16:06

Quote:

Originally Posted by Életfa#2
Valamiért úgy emlékeztem, hogy a zsákmányra is van 30%-os bónuszuk, de a jelek szerint mégse. Abba pedig ne menjünk bele, hogy hányszor fér be egyetlen térkapun - ha felvette a tolvaj személyiséget, akkor akár 38* is, anélkül 35*. Most nem másolom be a teljes sorokat, csak a végeredményeket:

2211 (20%)-ból ellopható 1281 teki, ezzel 5,58%-ot gyengülve az ori az adott ágból. A módosítás után ellopható 593 teki, a gyengülés 2,5%.

4895 (30%)-ból ellopható 2842 teki, a gyengülés 8,46%. A módosítás után ellopható 1810 teki, a gyengülés 4,62%.

8053 (40%)-ból ellopható 4680 teki, a gyengülés 10,71%. A módosítás után ellopható 3594 teki, a gyengülés 7,86%.

A tudományos fejlettségtől függő zsákmány pont azért nem tetszik nekem, mert a tudományokat teljesen kihasználókat alig védi, igazándiból csak azokat, akik alacsony szinten játszák ki, szóvel ez amolyan eső után köpönyeg típusú védelem...

Igen sokszor tud beférni egy fél-elf, ez kétségtelen, de itt nem csak az ő lopásuk számít...:)

Ha kicsit visszább olvasol, akkor látod, hogy mi többen is a tudomány fejlettség/20 mellett tettük le a voksunkat és nem a mellett, amit csúnyabogár írt (/10), azzal már egészen elviselhető a nagyobb értékű tekikből való lopás is...

aúú 04-25-2006 16:09

Quote:

sztem a 3% ok.
és akkor milyenek lennének az alap %-ok a mostanihoz képest? milyen mértékben növekednének?
ha az alap %-ok a mostaniak lennének, akkor már 2. szinten pl közel akkora kárt lehetne tenni, mint most 3%-os hatékonysággal, szóval csökkenteni kellene kb olyan mértékben, hogy a 2. szinten kb a mostani %-ok legyenek.

A százalékok maradnának mint most, csak úgyanúgy, ahogy az építési költség nő hekinként, esetleg nőhetne a teki mennyiség is, ami a %-hoz kell, míg végül a 2-on el nem éri a mostani teki mennyiséget (ami a végleges lenne).

Bogár 04-25-2006 16:16

a %-hoz szükséges tekimennyiséget akartam írni. de úgy látom, megértetted. :D

aúú 04-25-2006 16:19

Quote:

a %-hoz szükséges tekimennyiséget akartam írni. de úgy látom, megértetted. :D

jaja, és arra is válaszoltam...:)

Életfa#2 04-25-2006 16:31

Quote:

Originally Posted by aúú
Ha kicsit visszább olvasol, akkor látod, hogy mi többen is a tudomány fejlettség/20 mellett tettük le a voksunkat és nem a mellett, amit csúnyabogár írt (/10), azzal már egészen elviselhető a nagyobb értékű tekikből való lopás is...

Utánnaszámoltam, ez így már tényleg elviselhető, de nem árt figyelembe venni, hogy jelenleg a legmagasabb elérhető fejlettség az 55%, ennek a huszada 2,75%, tehát ez lesz a maximális lopási érték is! :)
És fenntartom, hogy az alacsonyabb szinteken felesleges csökkenteni a tekiigényt, az csak az ellopható tekik mennyiségére van hatással, a tekilopás ártó jellegére nem.

Bogár 04-25-2006 16:42

szóval eddig van 2 lehetőség (szerintem):
-a tekilopás hatékonysága 3%, de az adott %-hoz szükséges tekimennyiség folyamatosan növekedne, és kb a B-ben érné a jelenlegi mennyiséget.
-a tekilopás hatékonysága (teki%/20), de az adott %-hoz szükséges tekimennyiség folyamatosan növekedne, és a mostani tekimennyiség lenne az alap.

All times are GMT +1. The time now is 18:44.