![]() |
Quote:
most így jobban belegondolva.. 15 évesen szerintem még a japán verselés létezéséről sem tudtam, nem hogy az alkalmazásáról.. :D |
Quote:
De nem is kell annak lennie, ne érts félre, ez így is jó. :) |
Quote:
amúgy köszi :p |
Quote:
Nem is vettem támadásnak egy percig sem... és akkor is jó... :p |
Tiszteletem Hölgyek és Urak :)
Jómagam nem tartozom kifejezetten a verselő kedvű hódítósok táborába, mégis pár elfogyasztott söröcske után kedvem támadt szavalngatni :D A következő versikéhez annyit fűznék hozzá, hogy ez lenne az egyetlen vers, amit iskolás pályafutásom során önszántamból, mindenféle tanitói kényszerítés nélkül megtanultam fejből :D Petőfi Sándor: Mit nem beszél az a német Mit nem beszél az a német, Az istennyila ütné meg! Azt követeli a svábság: Fizessük az adósságát. Ha csináltad, fizesd is ki, Ha a nyelved öltöd is ki, Ha meggebedsz is beléje, Ebugatta himpellére!... Ha pediglen nem fizetünk, Aszondja, hogy jaj minekünk, Háborút küld a magyarra, Országunkat elfoglalja. Foglalod a kurvanyádat, De nem ám a mi hazánkat!... Hadat nekünk ők izennek, Kik egy nyúlra heten mennek. Lassan, német, húzd meg magad, Könnyen emberedre akadsz; Ha el nem férsz a bőrödbe', Majd kihúzunk mi belőle! Itt voltatok csókolózni, Mostan jöttök hadakozni? Jól van hát, jól van, jőjetek, Majd elválik, ki bánja meg. Azt a jó tanácsot adom, Jőjetek nagy falábakon, Hogy hosszúkat léphessetek, Mert megkergetünk bennetek. Fegyverre nem is méltatunk, Mint a kutyát, kibotozunk, Úgy kiverünk, jobban se' kell, Még a pipánk sem alszik el! Pest, 1848. május Tessék kérem megbocsájtani, hogy nem betűről betűre pötyögtem be (pedig még mindig tudom fejből, amire nagyon büszke vagyok :d ), de szeretném megkímélni a kedves olvasóságot a helyesírási hibáimtól. Ezért inkább megkerestem a neten és becopyztam :p |
Itt egy kis hirtelen felindulásból elkövetett szösszenet:
Béke a honban, pihen a kard Művel a jónép , földet s arat. Serdül a gyermek, sokat tanul Senki nem bántja,gyáván s gazul. Dübben a föld és jön a sereg Menekül az asszony, sír a gyerek. Ránt rozsdás kardot, mind aki él Nem látsz már olyat, aki csak fél. Reccsen a csont és gyülik a had. Napból nem lát az ellen, már másikat. Csikorog a fog, remeg a föld, Megbánja még az, ki életünkre tört. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 14:14. |