Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Minden ami 1/A (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=55)

Ati 05-27-2010 14:26

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 253993)
A kitiltáshoz semmi

Akkor miért arról beszélünk, hogy "hú, az egész kitiltási rendszert át kell alakítani, mert ez így nem jó"?

Ha egyszer a saját megítélésed szerint is az égvilágon semmi köze ennek a kitiltáshoz.

vityu 05-27-2010 14:28

Ja, és Ati, tudod, hogy mikor érintik az általam felvetett problémák az A-s játékost?

Ha aktívan játszik...

Így aztán várhatjuk, hogy nem lesz az A fele elf... Lefordulok, és hozok is fel egyet, mert azzal amikor fedezek, nem írja ki, hogy 500.000 ember keményre taposta a termőfölded, így ezt már haza se visszük...

Ati 05-27-2010 14:29

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 253997)
Így aztán várhatjuk, hogy nem lesz az A fele elf...

Már az elfeknek is köze van a kitiltáshoz?

Miről beszéltek?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

vityu 05-27-2010 14:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 253996)
Akkor miért arról beszélünk, hogy "hú, az egész kitiltási rendszert át kell alakítani, mert ez így nem jó"?

Ha egyszer a saját megítélésed szerint is az égvilágon semmi köze ennek a kitiltáshoz.

Mi a jó abba, hogy kiragadsz 2-3 szót, aminek ellentétes jelentése van, mint a teljes szövegnek, és arra reagálsz, hogy hát akkor igen is, ez jó...

vityu 05-27-2010 14:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 253998)

Ja, bocsi, azt hittem a téma címe a minden ami 1/A... Most hogy látom, akkor az, hogy Kitiltották Iront, jajj, mi lesz...

Ati 05-27-2010 14:31

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 253999)
Mi a jó abba, hogy kiragadsz 2-3 szót, aminek ellentétes jelentése van, mint a teljes szövegnek, és arra reagálsz, hogy hát akkor igen is, ez jó...

A kitiltásokról beszélünk. Akkor miért kell felhozni egy csomó olyan dolgot, aminek az égvilágon semmi köze hozzá?

Ati 05-27-2010 14:33

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254000)
Ja, bocsi, azt hittem a téma címe a minden ami 1/A... Most hogy látom, akkor az, hogy Kitiltották Iront, jajj, mi lesz...

Ja hogy Neked volt már egy drasztikus témaváltásod, csak ezt elfelejtetted jelezni? Oké, én még mindig a kitiltásokról beszéltem, abba kapcsolódtam ugyanis be, és nem láttam, hogy bárki témát váltott volna.

vityu 05-27-2010 14:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 253998)

Összességében a menekülésről, mint stratégiáról beszéltem. Nem a kitiltásról, de ha olvasgattad volna az első üzeneteimet, akkor érthetnéd is. Vagy ha nem ugrasz át azokon a kérdéseken, amire választ vártam, és kértem.

Ezek a menekülési stratégiák egyetlen fajta játékost érintenek negatívan, az pedig az aktívan játszó közönség, akikből elég kevés van A-ban.

Pool 05-27-2010 14:34

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254000)

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 253916)
Pool, teljes mértékben általánosságokban beszéltem, nem pékeztem.

Ugye-ugye, csak Ironról + klánja van szó, pedig Te csak általánosságban írkálsz :)

csabi 05-27-2010 14:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254001)
A kitiltásokról beszélünk. Akkor miért kell felhozni egy csomó olyan dolgot, aminek az égvilágon semmi köze hozzá?

eredetileg a menekülések megszüntetéséről kezdtünk beszélni, mert lehet menekülni:

-fokozással
-bontással
-szk-ra meneküléssel.

hiába van egy kitiltott ország, aki nem tud belépni, akkor is el tudják dugni a nagy verés elől. sőt, ha jól csinálja még pluszba jön ki. és az A csúcsa erről szól. lentebbi országok meg a fentieket szapolják, h nincs akció.. így nem is lesz.

Ati 05-27-2010 14:35

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254003)
Összességében a menekülésről, mint stratégiáról beszéltem. Nem a kitiltásról, de ha olvasgattad volna az első üzeneteimet, akkor érthetnéd is.

Én csak a kitiltás témához szóltam hozzá, stratégiai kérdésekre nem válaszolok.

vityu 05-27-2010 14:39

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 254004)
Ugye-ugye, csak Ironról + klánja van szó, pedig Te csak általánosságban írkálsz :)

no comment

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254006)
Én csak a kitiltás témához szóltam hozzá, stratégiai kérdésekre nem válaszolok.

Gratulálok, köszönjük szépen a segítséget, remélem, hogy az A lassan kiürül, és arról fog szólni, hogy ki fog tudni feljebb fedezni... Tényleg, szopassuk azokat, akik harcolni akarnak... Tessék, megteheted, akinek volt támadó akciója az utóbbi 1 hónapban, azt dobd át anarchba, mert milyen már az, hogy más országok földjére törnek...

Szesy 05-27-2010 14:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254002)
Ja hogy Neked volt már egy drasztikus témaváltásod, csak ezt elfelejtetted jelezni? Oké, én még mindig a kitiltásokról beszéltem, abba kapcsolódtam ugyanis be, és nem láttam, hogy bárki témát váltott volna.

Pedig pont te inditottad el azzal amikor azt mondtad, hogy ha nincs kitiltás csak szk-ra kerül akkor is ez a szitú.
Erre reagáltam, hogy ez sem jó szerintem.
Sem a kitiltás rendszere nem jó így SZERINTEM sem az, hogy az ütés elöl el lehet menülülni szk-ra.

A kettő jelen esetben össze fonodik

Kutyuleee 05-27-2010 14:40

Vityu amikor a tiltásról beszéltek, azért gondoljatok bele a teljes klán és a másik játékos helyzetébe.
1,Ha egy játékost kitiltanak mert fütyin viselkedett, akkor had rakják ki szk-ra mert egy bolond miatt ne kerüljön veszélybe az egész klán
2,ha meg szk-n nem jár le a kitiltás, akkor tulajdonképpen,onnantól soha a büdös életbe nem tudná visszahozni az orit. azért az a +1belépés is büntetés A-ban...

3, viszont Ati-nak cimezve. Az mennyiben megoldható, hogy szk-ra tett ori ne 1fős klánnak számitson,hanem akkorának mint ahonnan kitették/kilépett?
mert ez nem csak a tiltásnál számithat, hanem estelegesen 3körre vagy korán küldött seregeknél is. megúszható így egy támadás akár picit több mint1% földveszteséggel is.

Ati 05-27-2010 14:41

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254007)
Gratulálok, köszönjük szépen a segítséget, remélem, hogy az A lassan kiürül, és arról fog szólni, hogy ki fog tudni feljebb fedezni... Tényleg, szopassuk azokat, akik harcolni akarnak... Tessék, megteheted, akinek volt támadó akciója az utóbbi 1 hónapban, azt dobd át anarchba, mert milyen már az, hogy más országok földjére törnek...

Én kérek elnézést, hogy fel mertem hívni a figyelmet arra, hogy az említett témának semmi köze nem volt ahhoz, amiről beszéltetek.

vityu 05-27-2010 14:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254010)
Én kérek elnézést, hogy fel mertem hívni a figyelmet arra, hogy az említett témának semmi köze nem volt ahhoz, amiről beszéltetek.

Én kérek elnézést, hogy arról beszéltem, amit eredetileg ÉN hoztam fel kb 2 órája, és azóta még egyszer. Ne haragudj, hogy azt mertem gondolni, hogy egy általános beszélgetésben a témámra visszautalva tudok másokkal kommunikálni. Sajnálom...

Ati 05-27-2010 14:46

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 254009)
3, viszont Ati-nak cimezve. Az mennyiben megoldható, hogy szk-ra tett ori ne 1fős klánnak számitson,hanem akkorának mint ahonnan kitették/kilépett?
mert ez nem csak a tiltásnál számithat, hanem estelegesen 3körre vagy korán küldött seregeknél is. megúszható így egy támadás akár picit több mint1% földveszteséggel is.

Ez külön megbeszélést igényel, semmiképp nem egy puskaporos hangulatú témában, ahol nagyban elbeszélünk egymás mellett.

vityu 05-27-2010 14:47

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 254009)
Vityu amikor a tiltásról beszéltek, azért gondoljatok bele a teljes klán és a másik játékos helyzetébe.
1,Ha egy játékost kitiltanak mert fütyin viselkedett, akkor had rakják ki szk-ra mert egy bolond miatt ne kerüljön veszélybe az egész klán
2,ha meg szk-n nem jár le a kitiltás, akkor tulajdonképpen,onnantól soha a büdös életbe nem tudná visszahozni az orit. azért az a +1belépés is büntetés A-ban...

Azt raknak ki, akit akarnak, akkor dobálják szét a tagokat a szélrózsa minden irányába, amikor kedvük van hozzá, de ez ne változtasson a hozott föld mennyiségén, amiért mondjuk egy klán (bocsi ati, hogy nem a témába vág:eek:) 10 országot épített át, 10 embert rendelt a gép elé, sok-sok órát tervezgetett, és ami miatt 10 ország van kiszolgáltatott helyzetbe a környezetének.

Remedy 05-27-2010 14:48

Amugy, kitiltashoz visszaterve, igenis kettos a merce.

A szabis es az szk nagyon hasonlo dolog. A kitiltas megis telik szkn, es szabadsagon nem.

En azt javasolnam, hogy kitiltott szks orszag belephessen az orszagaba, de a fagyashoz hasonloan csak az epites/bontas es a szovetsegbe jelentkezes menupontot erje el... Miutan felvettek, ujra kezdjen ketyegni a tiltasa...

vityu 05-27-2010 14:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254012)
Ez külön megbeszélést igényel, semmiképp nem egy puskaporos hangulatú témában, ahol nagyban elbeszélünk egymás mellett.

Én csak annyit látok, hogy Te beszélsz el mindenki mellett, nem foglalkozva a másik írásával.

Befejeztem a témát...

Ati 05-27-2010 14:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254014)
A szabis es az szk nagyon hasonlo dolog. A kitiltas megis telik szkn, es szabadsagon nem.

Nem hasonló dolog. Szabi alatt az illető nem is akar belépni. SZK alatt be akar.

Szesy 05-27-2010 14:53

Két téma van, de ezek szervesen össze tartoznak.

-Tiltás alatt szk-ra kerülő orinak lejár a büntetése (kitiltása), úgy hogy semmilyen érdemi akció nem éri(védet). Ergo olyan mint ha nem is lett volna büntetés. Alsobb szinteken ez nem lehetséges. Így ezt egyfajta kiskapúnak, A-s kiváltságnak lehet tekinteni.

-Támadó sereg elöl menekül szk- ra valaki (kitiltás, büntetés nélkül). Így elkerülheti a nagyobb földveszteséget, vagy ha hasonló mértékű is a földvesztés inkább leadja. Vissza térvén az adott szövetségbe kedvezöbb, támadó pozicióba kerülhet.

Ati 05-27-2010 14:54

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 254017)
-Tiltás alatt szk-ra kerülő orinak lejár a büntetése (kitiltása), úgy hogy semmilyen érdemi akció nem éri(védet). Ergo olyan mint ha nem is lett volna büntetés.

Teljesen olyan, mintha lett volna büntetés, hiszen a büntetés ideje alatt nem tudott belépni. A kitiltásnak semmi más célja nincs.

Szesy 05-27-2010 14:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254018)
Teljesen olyan, mintha lett volna büntetés, hiszen a büntetés ideje alatt nem tudott belépni. A kitiltásnak semmi más célja nincs.

Miért csak ezt ragadod ki?
Olyan érzésem van veled kapcsolatban mintha homokba dugnád a fejed. Csak azt látsz meg amit akarsz.
Arról miért nem írsz, hogy alsobb szinteken ez lehetetlen.
A másik négy szinten sem kitiltás alatt nem tudsz elmenekülni semmilyen támadás elöl, sem a szabadságra "menekülés" nem véd meg a támadástól, és annak veszteségeit sem csökenti

Tsobi 05-27-2010 15:04

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 254021)
Miért csak ezt ragadod ki?

Gondolom azért, mert a büntetésnek az a célja, hogy a büntetett ne tudjon belépni. Ezzel a bünti el is érte célját. Ha nem tud belépni, SZK-ra sem tud menni, viszont SZK-ra kirakhatja a klánvezére. Nem értek vele egyet, de megértem azt, hogy miért tellik le SZK-n a kitiltás.
A legjobb valóban az lenne, amit már az egyik talin is felvetettünk, hogyha SZK-n ezek a körök nem telnének, ám amint belép az illető menne megint, ill. szövin kívül csak a Beállítások, Építés, Szövetségek és a Feljutás menük lennének elérhetők.

Ati 05-27-2010 15:07

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 254021)
Arról miért nem írsz, hogy alsobb szinteken ez lehetetlen.

Ez alsó szinteken is megoldható. Ha egy szövetség tagját kitiltják, attól a szövetségesei (mind a 3) tud neki segítséget küldeni, és ki tud védeni minden, a kitiltás alatt ellene induló támadást.

Szesy 05-27-2010 15:08

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 254022)
Gondolom azért, mert a büntetésnek az a célja, hogy a büntetett ne tudjon belépni. Ha nem tud belépni, SZK-ra sem tud menni, viszont SZK-ra kirakhatja a klánvezére. Nem értek vele egyet, de megértem azt, hogy miért tellik le SZK-n a kitiltás.
A legjobb valóban az lenne, amit már az egyik talin is felvetettünk, hogyha SZK-n ezek a körök nem telnének, ám amint belép az illető menne megint, ill. szövin kívül csak a Beállítások, Építés, Szövetségek és a Feljutás menük lennének elérhetők.

Rendben!
De ettől még nem arányos az A-s büntetés a másik négy szintten kapott büntetéssel.
Akkor vagy lentebb is legyen kiskapú, vagy A-ban se legyen!

csabi 05-27-2010 15:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254023)
Ez alsó szinteken is megoldható. Ha egy szövetség tagját kitiltják, attól a szövetségesei (mind a 3) tud neki segítséget küldeni, és ki tud védeni minden, a kitiltás alatt ellene induló támadást.

és hogyan védik meg az ártó varázslatoktól, vagy a tolvaj akcióktól, vagy ha épp nincs bent sereg, akkor mit küldenek? :)

Ati 05-27-2010 15:09

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 254024)
Akkor vagy lentebb is legyen kiskapú, vagy A-ban se legyen!

Nincs kiskapu, hiszen sem A-ban, sem lent nem tudsz belépni egy kitiltott országba. Pont ugyanúgy működik mindenhol a kitiltás.

Ati 05-27-2010 15:10

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 254025)
és hogyan védik meg az ártó varázslatoktól, vagy a tolvaj akcióktól, vagy ha épp nincs bent sereg, akkor mit küldenek? :)

Ezek extrém helyzetek. Ahogyan A-ban sem lesz automatikusan kirakva a klánból, ha nincs jelen a klánvezér, vagy ha volt támadó akciója.

Szesy 05-27-2010 15:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254023)

3 a 4 ellen nem nevezném egyenragú szövi csatának.
Pláne ha kitiltás mértéke nem 5-10 kör hanem 168 kör.
úgyanakkor ha a támadás sikeres a kitiltott ország ellen semmivel sem veszit kevesebbet mintha nem lenne kitiltva.
A-ban ha kitiltják és szk-ra kerül akkor elég durva is lehet a különbség

Tsobi 05-27-2010 15:12

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 254028)
Pláne ha kitiltás mértéke nem 5-10 kör hanem 168 kör.

Ha valaki 168 körre tiltatja ki magát, az meg is érdemli ezt a fajta retorziót. Felelőtlenül veszélybe sodorta az okosságával nem csak magát, de a szövetségeseit.

Szesy 05-27-2010 15:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254026)
Nincs kiskapu, hiszen sem A-ban, sem lent nem tudsz belépni egy kitiltott országba. Pont ugyanúgy működik mindenhol a kitiltás.

Ne ragadj le a kitiltásnál.

Ati 05-27-2010 15:13

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 254030)
Ne ragadj le a kitiltásnál.

Én csak ahhoz szólok most hozzá, semmi máshoz.

Szesy 05-27-2010 15:14

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 254029)
Ha valaki 168 körre tiltatja ki magát, az meg is érdemli ezt a fajta retorziót. Felelőtlenül veszélybe sodorta az okosságával nem csak magát, de a szövetségeseit.

Egyet értek!

Szesy 05-27-2010 15:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254031)

A téma másik fele is "minden ami 1/A" topic-hoz is tartozik.
Abban a témában esetleg holnap hozzá szólsz majd?

vityu 05-27-2010 15:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254031)

Sajnálom, hogy ennyire nem látsz a szemellenződtől... Biztosan mi vagyunk a hibásak, hogy szeretnénk úgy játszani, hogy nem azt kell várni egy támadás közben, hogy na vajon kidobálják-e a tagokat? Vajon el megy-e szk-ra?

vityu 05-27-2010 15:21

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254036)
Sajnálom, hogy ennyire nem látsz a szemellenződtől... Biztosan mi vagyunk a hibásak, hogy szeretnénk úgy játszani, hogy nem azt kell várni egy támadás közben, hogy na vajon kidobálják-e a tagokat? Vajon el megy-e szk-ra?

Jajj, jut eszembe, ez már megint nem kitiltás... a sok off-ért még a végén ban-t kapok...

Ati 05-27-2010 15:22

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 254035)
Abban a témában esetleg holnap hozzá szólsz majd?

Nem szólok hozzá holnap se, hiszen stratégiai kérdésekre nem válaszolok.

Egy érvelési hibára hívtam fel a figyelmet, hiszen felmerült, hogy rossz a kitiltás az A-ban, MERT... Ezt követően eljutottunk oda, hogy ennek az égvilágon semmi köze a kitilktáshoz, tehát nincs probléma a kitiltással. Ezzel elmondtam mindent, amit a témával kapcsolatban el szerettem volna mondani.

Ha más témával kapcsolatban javaslatod van, akkor azt vesd fel nyugodtan, mint új javaslat.

Szesy 05-27-2010 15:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254038)
Nem szólok hozzá holnap se, hiszen stratégiai kérdésekre nem válaszolok.

Egy érvelési hibára hívtam fel a figyelmet, hiszen felmerült, hogy rossz a kitiltás az A-ban, MERT... Ezt követően eljutottunk oda, hogy ennek az égvilágon semmi köze a kitilktáshoz, tehát nincs probléma a kitiltással. Ezzel elmondtam mindent, amit a témával kapcsolatban el szerettem volna mondani.

Ha más témával kapcsolatban javaslatod van, akkor azt vesd fel nyugodtan, mint új javaslat.

Egyenlőre beszélgetünk A-s dolgokról. Erről szól a topic, nem?

Amint úgy látom, hogy van értelme a témában javaslatott tenni, akkor megteszem a megfelelő helyen. Vagy más, aki egyet ért a felmerült problémákról.
Persze, ha úgyérzed a téma már nem ide való akkor jelezd légyszi mert nem szeretnék semmilyen büntetést begyüjteni:)

All times are GMT +1. The time now is 22:14.