![]() |
De akkor azt nem tudnák, hogy melyik a vátozó. Mivel az övéken csak egy lenne .
|
Quote:
Ha emlékszel még a Kurt Russel-féle Csillagkapura, akkor ott Daniel Jackson elmagyarázza az elméletet. Úgy mentek az Abydos-ra, hogy nem ismerték a Föld koordinátáit. Az Abydos-on meg csak az első 6 szimbólumot találták meg, és a kiindulási pontra rá kellett jönniük, ami ugyanaz volt, mint az Abydos címénél. Egyébként én úgy értettem, hogy ez a bizonyos kiindulási pont a galaxisra jellemző, bár nem teszem rá a nyakam... |
Angolul kifejezőbbnek érzem a kiindulási pontot (point of origin). Ez pedig az, ahol az Ősök "főbázisa" volt az adott galaxisban. :)
|
Quote:
|
Quote:
utána néztem ennék sokkal hülyébb a tárcsázás:) ahogy 1-2 videót megnéztem, mindenhol máshol csak 6jelet ütnek a dhd-be:) |
Na én direkt összenéztem a jeleket a kapun. Atlantiszi kaput meg a földit. Az Atlantiszin csak Ős írás van és hát különbözik rendesen. Az Ős írás valamiféle vakiráshoz hasonlít csak pontok halmaza. A földi kapun meg azért inkább valamiféle képírás látható.
|
Kicsit meglepődtem a 10. évad 3. részén (ez volt a figyelmeztetés, mindenki döntse el tovább olvassa-e ;) )
Szóval ebben a részben letesznek a fekete lyuknál, és az Ori szuperkapunál egy-egy kaput, és a Pegazusból tárcsázzák az utóbbit. Node nekem úgy rémlik, mintha arról lett volna szó, hogy egyedül Atlantiszról lehet a Földet tárcsázni (illetve a mi galaxisunkat). Vagy ez nem így van? A másik, hogy átugrasztották a járatot. De hogy is van ez? Abban a részben, amire utalnak, a parancsnokságról tárcsázták véletlenül a feketelyukat réges régen, ott hol robbantották a bombát? Az innenső oldalon? De akkor a parancsnokság miért nem pusztult el, miért nem lett sugárszennyezett? A járatban ugye nem, mert egy atomjaira esett bomba nem igazán tud felrobbanni szerintem. Akkor marad, hogy amikor átért akkor robbant. De vajon Tealc ezt hogy élte túl a 10/3-ban? :) És végül miért a Pegazusból csinálták az átugratós trükköt? Sokkal egyszerűbb lett volna a tejúton belülről, ott is van feketelyuk. Mondjuk erre pár magyarázatot már kitaláltam: kellett McCay, de hogy minek... Illetve a tejúton előbb megtalálná a másik kaput az Ori, és lekapcsolná. Bár a tejút rohadt nagy (a Voyager is tök soká ért haza ;) ), úgyhogy ettől annyira nem félnék :) Illetve úgyis oda kellett menniük, úgyhogy összekötötték a kellemest a hasznossal. Egyébként Daniel megkérdezhette volna, hogy az ős fegyver a Földön elpusztítja-e az Ori hajókat, csak sajnos kiment a fejéből... |
Quote:
A többire a földi kaput a pegazusból azért csak atlantiszról tudják tárcsázni, mert abban van az a DHD (tárcsázó) kristály egyedül ami a 8.ékzárat is kódolhatja (pl. 1.évad végén is a város felrobbantásával együtt ezt is megakarták semmisiteni.),ha ezt a kristályt egy másik kapuba helyeznék át, és megfelelő energiával látnák el, akkor máshonnan lehetne tárcsázni a földet. de ha van átkötés, akkor már megoldható az utazás a 2kapu rendszer között (pl Midway). ráadásul sajnos a részre már nem emléxem úgyhogy miattad nem tudom kialudni magam, de ezt most meg kell néznem:( ps.: -ha megnézted tejúti kaput küldtek ki a feketelyukhoz, és kellő energiával tudják onnan tárcsázni az eredeti kapu rendszert. -a szuperkaput csak idegen galaxisból tudják tárcsázni (így tervezte meg az Ori) -Teal'c-et meg azért akarták elküldeni mert fent állt a veszély hogy felrobban a kapu, amúgy nagy bumm lett volna, ahoz elég távol volt,hogy a bomba lökéshulláma ne bántsa:D -és egyszerüen azért a pegazusból robbantottak mert ott volt a hajón a sok nagy bomba és nem tealc pici szállitó hajóján. ugye a tejúton rögtön ráindult volna az Ori flotta, ha a szuperkapu közelében észlelik a Odyssi-t... és a rész nagy hibája: ugye a robbanástól átugrott a kapu egy közeli kapura, de nem a legközelebbihez (ugye ami azonos címen van), mert akkor a szarnak adtak volna egy pofont és az antarktisztól kezdve tünik el a föld, a 2. kapu miatt:D akkor itt miért egy ugyanott elhelyezkedő kapura ugrott (ugye azonos rendszerben azonos a cím, pl apophis hajójára is így jutottak anno fel). |
Oké erről lemaradtam, hogy otthonról vitték a kaput.
De hiába állította be úgy az ori, amikor nem is azt hívták, hanem a másikat. tehát szerintem a trükk ment volna galaxison belül is. A trükkhöz meg nem kell, hogy az Odüsszeia a szuperkapuhoz menjen, ugyanígy lehet a galaxis sarkában. Persze azon van a bomba, de csak be tudnák állítani, hogy akkor robbanjon, amikor átér a járaton :) Lehet, azért nem az antarktiszra ment át a járat, mert az nem volt üzemben. Bár arra már nem emlékszem, hogy ez a rész azelőtt volt, mielőtt megtalálták a kaput, vagy utána. Á, cseles rész ez :) |
Quote:
Quote:
Quote:
Szerintem ez a sorozat nem azért volt kitalálva, hogy minden 100% logikus legyen. Ha ilyen hozzáállással néztem volna a sorozatot, biztos, hogy nem nyújtott volna semmilyen élményt sem számomra. A 100. meg a 200. részekben saját magukkal is élcelődnek, például azzal, hogy ha egy ember át tud menni a falon, akkor hogy tud megállni a földön, miért mindenhol emberek élnek, miért angolul beszél mindenki, stb. ;) Belegondolni is rossz, mennyire dögunalmas lenne egy olyan sci-fi filmet nézni, amelyikben minden logikusan van felépítve. :eek: |
All times are GMT +1. The time now is 23:31. |