Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Éjszakai védelem bevezetése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4778)

Ati 08-30-2013 11:36

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 304894)
az jutott eszembe, hogy ezt a szabis dolgot lehetne választhatóvá tenni, mondjuk szintlépésenként, mint a fajt, meg a személyiséget. alap esetben a mostani rendszer van beállítva, de lehet kérni az új szabadságot. visszacsinálni ne lehessen, csak szintlépéssel, vagy zéró starttal, szint újrakezdésével. így nem lenne gond a vip, vagy szabis kör dilemma. a szabadság számolása pedig az átállítás időpontjától kezdődne.

Azt gondolom, hogy ezen felesleges most elmélkedni. Egy ideig be lesz ez vezetve, és meglátjuk, hogy milyen hatása van. Ha jó, akkor marad, ha nem jó, akkor megy vissza minden a mostani állapotba. A régi országokat ezidő alatt nem érinti, mert bőven lesz szabi idejük. Az új országok pedig játsszanak, ne szabizzanak. :)

Merengő 08-30-2013 12:41

nekem ebben a változtatásban az nem tetszik a legjobban, hogy így is vannak szinte beverhetetlen elfek A-ban. olyanok akiket ork tudós tábornokkal is csak 75% barakkal tudok beverni, 100%os morállal. és azok még így sem teljesen kiélezett országok... ha nem éjszaka támadod (mivel szabin lesz) nap közben kell kitámadod full barakkal 0 védelemmel, hogy be tudd verni. kedve szerint jöhet vissza jó pár sereggel és akkor még a hiénákat nem is említettem.. ha az a cél ezzel, hogy az A-t játszhatatlanná tegyük, akkor sikerülni fog. így is nehéz haladni mert az országok nagy többsége elf, ezek után meg szinte lehetetlen lesz. nemrégiben elértem egy olyan pontszámot A-ba, ahol 100K ponton belül le fel csak két elf ország volt aki nem a klántársam és azok is 9-el kevesebben voltak klánjukban mint én...

Ati 08-30-2013 12:46

A-ban a szabis ország csökkenti a klán védőerejét, tehát nem beüthetetlenebb, hanem sokkal beüthetőbb lesz tőle az egész klán.

Elég elvetemültnek kell A-ban lenni ahhoz, hogy minden éjszakára lecsökkentsd a klánod védőerejét, és biztosítsd eközben, hogy tuti ne tudj tenni semmit ellene (nem tudsz visszajönni szabiról).

Ez a módosítás az A-ban lesz a legkisebb hatással, és még ott is csak pozitív hatását látom azáltal, hogy az eddig beüthetetlennek vélt elfek beüthetőek lesznek, ha valaki él ezzel a lehetőséggel.

Merengő 08-30-2013 13:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304898)
A-ban a szabis ország csökkenti a klán védőerejét, tehát nem beüthetetlenebb, hanem sokkal beüthetőbb lesz tőle az egész klán.

Elég elvetemültnek kell A-ban lenni ahhoz, hogy minden éjszakára lecsökkentsd a klánod védőerejét, és biztosítsd eközben, hogy tuti ne tudj tenni semmit ellene (nem tudsz visszajönni szabiról).

Ez a módosítás az A-ban lesz a legkisebb hatással, és még ott is csak pozitív hatását látom azáltal, hogy az eddig beüthetetlennek vélt elfek beüthetőek lesznek, ha valaki él ezzel a lehetőséggel.

a földleadás miatt ezzel sokat nem fogok nyerni.. mert ha minden ellenfélnél klánformációt váltunk akkor 3-4 ütés után nem nagyon fogja megérni..

Ati 08-30-2013 14:08

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 304901)
a földleadás miatt ezzel sokat nem fogok nyerni.. mert ha minden ellenfélnél klánformációt váltunk akkor 3-4 ütés után nem nagyon fogja megérni..

Szerintem másról beszélünk. Anélkül, hogy a számok pontosságán lovagolnánk: eddig minden éjjel 3 millió volt a klán védőértéke, most pár elf szabizik, és 2,5 millióra csökken. Vagyis könnyebb beütni az egész klánt. Aminek hatására gyanítom, hogy nem túl sokan fognak ezzel szándékosan gyengíteni a klánjukon.

Remedy 08-30-2013 14:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304902)
Szerintem másról beszélünk. Anélkül, hogy a számok pontosságán lovagolnánk: eddig minden éjjel 3 millió volt a klán védőértéke, most pár elf szabizik, és 2,5 millióra csökken. Vagyis könnyebb beütni az egész klánt. Aminek hatására gyanítom, hogy nem túl sokan fognak ezzel szándékosan gyengíteni a klánjukon.

Vagy: "éjjel nem érek rá" elf klán alakul, és az egész elszabizik, így klánban is üthetetlenek.

Ati 08-30-2013 14:26

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 304903)
Vagy: "éjjel nem érek rá" elf klán alakul, és az egész elszabizik, így klánban is üthetetlenek.

Napi 2 órát, amennyi klánszabit a klán kap éjjelente.

Remedy 08-30-2013 14:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304904)
Napi 2 órát, amennyi klánszabit a klán kap éjjelente.

Nem mondtam, hogy frissen alakulnak. De majd meglátjuk, mi lesz, az jó, ha nyitott vagy a visszacsinálásra is.

Ati 08-30-2013 14:34

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 304905)
Nem mondtam, hogy frissen alakulnak. De majd meglátjuk, mi lesz, az jó, ha nyitott vagy a visszacsinálásra is.

Tök mindegy mikor alakultak, ha ezt csinálják, akkor el fog fogyni a klánszabijuk.

Ati 08-30-2013 18:05

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 304905)
az jó, ha nyitott vagy a visszacsinálásra is.

Ez egy kétesélyes változtatás. Vagy jó lesz, vagy nem. Sőt, háromesélyes, mert lehet jó némi menet közbeni változtatással. Ha jó, akkor marad, ha nem jó, akkor nem marad. Ez általában a legtöbb módosításra igaz volt eddig is; ha valami nem úgy sült el, ahogy tervezve volt, akkor finomítva lett. Ki kell próbálni, és attól függően, hogy milyen hatásai vannak középtávon, vagy megmarad, vagy sem.

All times are GMT +1. The time now is 05:50.