Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Miért az óriást hiszi mindenki a legjobb fajnak????? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=329)

Smooth Scroller 03-29-2007 22:00

opel, kicsit fogd mar vissza magad. irsz 1 halom marhasagot. jatsz 1-2 evet, aztan majd meglatod.

az hogy az uton oda/visszatero seregbol +20% pusztul el az ki a francot erdekel?

mondjuk 10000 elitbol elhullik az oda es visszauton 8-8, most az oriasnal meg elhullik 10-10. huha, az aztan nagy hatrany...

jatssz mind2 fajjal, de ne az 5. csoport aljan, hanem a 3. es 2.-ban aztan majd meglatod. addig meg erdeklodj, de ne kotozkodj.

en mar jatszottam mind2 fajjal es 1 biztos: gnommal soha tobbet. max tekit irni az 5. csopiban, de hadizni csak oriassal. hogy miert? tapasztald meg magad.

skiti 03-29-2007 22:04

sőt, nem is hallottam olyanról akit aggasztana az úton elhullott, vagy a támadáskor elhullottt egységek száma:)
mindenkit az érdekel hogy:
1. beférjen és minél nagyobb kárt okozzon/haszonra tegyen szert
2. ha őt ütik fogja, de legalább minél kisebb kárt szenvedjen

te tudsz valakit akinek normál játékban a stratégiájának része hogy mennyi egysége hullik el az úton, vagy támadás esetén?

skiti 03-29-2007 22:04

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 83582)
opel, kicsit fogd mar vissza magad. irsz 1 halom marhasagot. jatsz 1-2 evet, aztan majd meglatod.

az hogy az uton oda/visszatero seregbol +20% pusztul el az ki a francot erdekel?

mondjuk 10000 elitbol elhullik az oda es visszauton 8-8, most az oriasnal meg elhullik 10-10. huha, az aztan nagy hatrany...

jatssz mind2 fajjal, de ne az 5. csoport aljan, hanem a 3. es 2.-ban aztan majd meglatod. addig meg erdeklodj, de ne kotozkodj.

en mar jatszottam mind2 fajjal es 1 biztos: gnommal soha tobbet. max tekit irni az 5. csopiban, de hadizni csak oriassal. hogy miert? tapasztald meg magad.

ehh megelőztek...:)

opel 03-29-2007 22:14

/off
igazatok van, télleg meglátszik ki mennyi ideje fórumozik itt a reagálások alapján: beírok egy észrevételt, ti meg egyől leszóltok.. (talán túl régen is vagytok a fórumon D) , nem olvassátok végig a hozzászolásaimat, egyől nekem ugrottok, pedig az valójában elbeszélés a mondandom mellett..
úgy úgylátszik kénytelen vagyok magamat idézni, ha még mindig nem világos:
Quote:

Originally Posted by opel (Post 83579)
látom még mindig nem érted, hogy mit akartam azzal a hozzászolással
én azt nem állítottam, hogy a gnómból nem hullik el több, mint az óriásból
(ez egyértelmű, hiszen pont azaz egyik hátránya), ezt jól mutatja a te bemásolt példáid

Quote:

Originally Posted by opel (Post 83573)
azt nem írtam semmiben, hogy nincsen igazad, csak felhívtam a figyelmet egy dologra
....
végülis a fórum pont azért van, mert eszmecsere..

/off vége

Smooth Scroller 03-29-2007 22:25

azert szolunk le, mert nem erted meg a dolgokat, hanem hajtod a magadet. erzodik a hsz-aidon, hogy nem sok fogalmad van meg a jatekrol, de akkor ne ragaszkodj mar mindenaron ha sokak azt mondjak nem ugy van az. hanem mondd azt, hogy "ok, ertem. koszi."

pl. a 20% veszteseg az ut soran nem azt kelenti, hogy 10000 elitbol hazafele meghal 2000... hanem azt, hogy a normal esetben elhullo kb. 8 helyett, meghal 8 * 1.2, erted? hat ez lufi a harc soran elszenvedett veszteseghez kepest, te meg ezen lovagolsz itt. :confused: na ebbol (is) latszik, hogy nem igazan konyitasz a temahoz.

az oriasnak csak kitamadaskor van +vesztesege, vedekezeskor nem. ha bekap 1 meszart akkor sem. a gnomnal meg tamadaskor/vedekezeskor, bekapott meszarnal, tuzgolyonal, stb. is van +30%-a.

remelem igy mar ertheto.

1ebkent az oriast nem ezt sujtja igazan, hanem az, hogy nem gyujthat, nem gyilkolhat a tolikkal es csak felet zsakmanyol veluk. ez inkabb nagy hatrany, mint amiket emlitettel.

skiti 03-29-2007 22:25

pontosan értem miről beszélsz:)
az óriás azon hátrányát hasonlítod őssze miszerint támadáskor és az úton 20%-kal magasabb a vesztesége, a gnóm azon hátrányával hogy 30%-kal magasabb minden haderővesztesége...
visszanéztem a kedvedért és összeszámoltam, 17k óriás lóból támadáskor elhullott 75 db....
és az úton még összesen 55
130 db nyamvadt ló
mondjuk 100 helyett:)
ez akárhogy is nézem, igen jelképes hátrány ott ahol 15-20k lovak masíroznak:)

Andrew 03-29-2007 22:26

csak az a gond, hogy az óriás támadásbeli vesztesége az molyfing, az úton elhullot katik meg még annyi sem - és ha jól értettem, erre hívtad föl a figyelmet, egy viszonylag lényegtelen dologra, mert ez egy olyan veszteség, ami csak és kizárólag attól függ, hogy te mit csinálsz, nem attól, hogy mások mit tesznek az oriddal

skiti 03-29-2007 22:29

persze ettől függetlenül szeretném leszögezni hogy a gnóm, ettől még igen ütős kis hadis értő kezekben:)

Andrew 03-29-2007 22:30

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 83595)
persze ettől függetlenül szeretném leszögezni hogy a gnóm, ettől még igen ütős kis hadis értő kezekben:)

és kellő pénzzel ;) habár ez így részemről elég általános :D

Smooth Scroller 03-29-2007 22:31

off

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 83594)
...az óriás támadásbeli vesztesége az molyfing...

muhahaha! :D

on

All times are GMT +1. The time now is 15:12.