Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   1/A-val kapcsolatos kérdések, és tanácsok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2143)

vityu 04-10-2012 11:13

Quote:

Originally Posted by LuciFero (Post 296853)
Hello mindenkinek,
Az utóbbi ütések alapján úgy gondolom, hogy a földfoglalás a támadóérték és védoérték közti különbséggel egyenesen arányos.

Ez biztosan nem igaz.

Remedy 04-10-2012 13:18

Quote:

Az utóbbi ütések alapján úgy gondolom, hogy a földfoglalás a támadóérték és védoérték közti különbséggel egyenesen arányos.

Ha csak egy picit gondolkodsz, rajossz, hogy ez nem lehet igaz. Ezeszerint egy ures orszagot full sereggel beverve elhozod az osszes foldjet? :P

Amugy most egy egyszeru sugoolvasas segitett volna, ezt 1/A-ban mar illik elsajatitani:

"Egyéni harc

Az egyéni harc tulajdonképpen megegyezik a már megszokottal metódusát tekintve, ugyanakkor - lévén a felső szint elve alapban más, mint a többié - néhány különbség van a haderőt és a zsákmányt illetőleg.

Az egyéni támadásnál mind a támadó, mind a védekező oldalon csak és kizárólag a támadó és a védekező országok csapatai számítanak. Szövetségi segítséget egyik fél sem kap, illetve kérhet.

A zsákmány mennyisége a két fél szövetségének taglétszámával módosul. A zsákmány akkor a legnagyobb, ha a két ország két szövetsége ugyanannyi tagot számlál. Az ettől való eltérés (bármely irányba) egyre jobban és jobban csökkenti a megszerezhető zsákmány mennyiségét"

http://hodito.hu/fhelp.php?topic=clanwar.html

Utolso bekezdes.

LuciFero 04-10-2012 14:33

Quote:

Hello mindenkinek,

2. Függ az egyéni ütés hatékonysága a 2 klánlétszám közti különbségtol?
Válaszaitokat elore is köszönöm

Elnézéseteket kérem, ez kijelentés akart lenni (úgy értettem, hogy ezt az egyet tudom). reflexbol került oda az a kérdojel.

Azért írtam amit írtam, mert másképpen nem igazán tudtam megmagyarázni a történteket. Foleg azokkal az infokkal ami a súgóban van.

Az egyenes arányosság nem feltétlenül jelenti azt, ha semmi védelem nincs, akkor elviszed az összes földjét (mert pl vannak más megkötések, max 7% földet vihetsz).

Már tudom, hogy ez marhaság (védo/támadóero különbség) de valahogy rendszerezni szeretném azt a káoszt ami a fejembe van. Alsóbb szinteken lazán ment/megy a számolás, hogy kb mennyi földet hozok el, az mennyi pont stb, stb.
Kb. ezt szeretném elérni A-ban is: tudjak utánaszámolni mennyit hozok (akkor is, ha itt több a változó)

Remedy 04-10-2012 15:36

Quote:

Originally Posted by LuciFero (Post 296859)
Elnézéseteket kérem, ez kijelentés akart lenni (úgy értettem, hogy ezt az egyet tudom). Alsóbb szinteken lazán ment/megy a számolás, hogy kb mennyi földet hozok el, az mennyi pont stb, stb.
Kb. ezt szeretném elérni A-ban is: tudjak utánaszámolni mennyit hozok (akkor is, ha itt több a változó)

Effektive akkor mindent tudsz, mint lejjebb a sugoreszletben irva van, ebben az egyben (tagletszamkulonbseg) kulonbozik a tobbi szintol az egyeni foglalas 1/A-ban.

vityu 04-10-2012 21:18

Quote:

Originally Posted by LuciFero (Post 296859)

Minél feljebb mész, annál kevésbé fogod tudni, hogy mennyit hozol el. Én saccolok mindig egy álomértéket, aztán kiderül, hogy mit hoz a pontkülönbség. Sok ponton sok pontot lehet játszani, aztán egy jól sikerült 50k-s fokozás, amikor bontást vársz, és bontasz egy kicsit, aztán máris kevesebb, mint a felét hoztad el.

LuciFero 04-10-2012 21:26

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Kezd tisztulni a hatalmas homály most már kezdem kapizsgálni miért is mondják, hogy ez a szint teljesen más szinten folyik.

Esetlegesen (tapasztalat alapján) tud valaki egy számítási képletet adni a klánlétszám eltérése okozta szorzóra?

vityu 04-10-2012 21:30

Quote:

Originally Posted by LuciFero (Post 296862)
Esetlegesen (tapasztalat alapján) tud valaki egy számítási képletet adni a klánlétszám eltérése okozta szorzóra?

Mivel ki tudod számolni, hogy mennyit kéne hozni, így ki tudod számolni akkor is, ha kipróbálod. :) Azért vannak olyan képlet elemek, amiket tesztelni kell. :) Nem biztos, hogy ezt a választ ide nyíltra ki fogja neked dobni valaki is. Bár ki tudja. :)

Batu 07-14-2012 20:23

Jól emlékszem, hogy szövetségi támadásban a tábornokok nem számitanak bele a támadóerőbe?

Redback 07-14-2012 20:26

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 298222)
Jól emlékszem, hogy szövetségi támadásban a tábornokok nem számitanak bele a támadóerőbe?

Én is így tudom.

vityu 07-14-2012 22:19

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 298222)

Személyiségek közül egyedül a tudós, ami beleszámít.

All times are GMT +1. The time now is 05:37.