![]() |
ON
A torony %-tól függő maluszt támogatom. A játék pontos kiszámolásával kapcsolatban, például ha pontosan szeretné tudni a hadis mivel menjen az elfre, fel kell mérnie tolikkal... ugyanez vonatkozna a maluszra is, ha akarom tudni mennyit árthat, fel kell mérni tolikkal, látom mennyi tornya van, mennyi épülete, simán kiszámolom a maluszt. ide tartozik az, ha elmegyek lefeküdni, sosem tudhatom hány ország fog éjjel lerengetni, vagy hány fog lelopni,pláne hányszor ütnek be, ez nem jó ellenérv a kiszámíthatóságra... jelenleg is van a játékban egy csomó olyan dolog, amit csak éplistával lehet kiszámolni... A bonyolultságával kapcsolatban, igaz nem volt soha tolis orim, de a lopás hatékonyságának kiszámítása nekem sokkal bonyolultabbnak tűnik. Függ a pont értéktől, körtávolságtól, faji előnyök hátrányok, és mind ez megfűszerezve egy megfoghatatlan automata védelemmel... hmm... Amiért támogatom : a játékélmény : nem vállna teljesen egysíkúvá az elf használata. megfelelő anyagi áldozatokkal átlehetne épülgetni vagy így vagy úgy. Az ork nem ezt teszi 1-1 támadásnál, ha egy elfre menne? vagy a gnóm nem ezt teszi, mint univerzális faj ? mint a többi tolis vagy varis országnál, a védelem kárára megy az ilyen irányú élezés. itt kb. úgy nézne ki, hogy a védelem megy a tolizás, varizás kárára... -aki tolizásra , varizásra használná a fajt, könnyebben üthető lenne ( nincs minden irányból védve, hasonlóan a többi fajhoz, de ehhez megfelelő mennyiségű tornyot kell beáldoznia !) - aki bevédekezik, ne tudjon ártani,stb... amiért az eredeti módosítás bevezetve lett. ha a százalékokat jól eltalálja Ati, talán továbbra is vonzónak maradna az elf faj. ne az legyen a cél hogy teljesen lebutítsunk, tamagosítsunk egy fajt :D , hanem ami a topic címe is : finomítsuk :) |
Quote:
|
Xeper ötletét nem tartom jónak: (3*torony/összterület) ha az íjakat torony helyett barakkban tartja az elf, akkor elég magas védelmet össze tud hozni, miközben ártózhat továbbra is minden extra malusz nélkül tolikkal.
Aztán felmerült, hogy 1,2*(torony+barakk)/összterület ez 10-10%-ra: 24% maluszt ad, 30-30-ra pedig 72-őt. Illetve egy hadielf: 40-10% 60% maluszt kapni. (Ami talán nem baj, mert egy hadielf ne tolizzon) Ugyanez 1,5-ös szorzóval: 30%, 90%, illetve hadira: 75% (mindenképp túl sok) Ezenkívül a két újabb javaslat: (barakk+1,5*torony)/összterület, illetve ugyanez 1,5 helyett 2-es sorzóval. 10-10%-nál: 25, illetve 30% malusz 40-10%-nál: 55, illetve 60% 30-30%-nál: 75 illetve 90% Már a 1,5-es szorzó is elég magas, tehát a 2-est szerintem semmi nem indokolja. (Figyelembe véve, hogy utolsó esetben 80% lenne a maximum, esetleg) (barakk+1,5*torony)/összterület szerintem ez egy ideális megoldás lenne, talán így is kicsit magas, de könynen számolható fejben is. |
Teljesen felesleges a százalékokon vitatkozni, hogy mennyi legyen, amíg nincs eldöntve egyáltalán, hogy ez az irány mérvadó.
:rolleyes: |
Quote:
Szerintem is jó lehetne ez a tornyos megoldás. :) |
Quote:
- az őrtorony többet véd a sima íjnál (már csak az ország területének %-os aránya maitt is, meg a +2 védelem pont miatt) - az őrtorony nem eszik ételt (ergó ha nem tanyafree az elf, akkor sokkal több tanyát kell építeni, így kevesebb hely marad kocsmák építésére. kevesebb kocsma > kevesebb tolvaj > kisebb tolierő) - ugyanez igaz akkor is, ha variból csippenti le a tanyákat, csak a vége kevesebb varierő - a toronynak nem kell zsoldot fizetni (tudom, ez jelentéktelen összeg, de attól még igaz) Szóval ha toronyfree toli elfet akarok, akkor ott jelentős mértékben csökken a földi védelmem a tornyos megoldáshoz képest + kevesebb toli + kevesebb vari. Mindenesetre az a 3x szorzó tényleg brutális. |
Quote:
Egy sereges elf meg ha befér valakihez tolikkal/varikkal, akkor miért ne ártson? Érezhetően gyengébb mint más seregesek, én nem venném el tőle a lehetőséget. |
Na ez nagyon egyszerrre jöt.... Majdnem 103 lett belőle :D:D:D:D:D:D:D
|
Quote:
gondold végig miket írsz. a 3x-s szorzó csak könnyítés lenne a jelenlegi állapothoz képest, 26.6%nyi torony alatt... ;) ne ragadjunk le, hogy mennyi lesz a %, az elvi kérdés a lényeg HOGY LESZ E, vagy lehet e ... a barakk semmiképp ne számítson bele, az elf fő bónusza a toronyban kapott + 2 az íjakra... a sima 1 baraknyi íja számítsuk már ki mennyit véd pl a gnóméhoz képest, mielőtt ilyen badarságok felé megy megint a téma... |
Kedveseim !
Remélem, hogy lassan a finomítás végső simításában megegyeztek :) Az elfesek lassan bezárják a boltot. A környékünkön már a második elfet látom "minden előzmény" nélkül lila sávban! A 10.pont (+emberrablás) ezt Ati már elfogadná. A további egyensúlyteremtés érdekében azóta többféle ötlet is volt, de azokra a többség nem mozdult, rendben, akkor fájó szívvel, de az én ötleteimet is elvetem. Lényegében marad az, hogy a bevédett elf ne ártózhasson büntetlenül, ezzel kapcsolatos a legtöbb ötlet. Felőlem a tornyos javaslat is mehet a részletektől függetlenül, abban remélem már gyorsan meg tudnátok egyezni, hogy megtaláljátok a legegyszerűbb kompromisszus megoldást. Csak most már ideje volna átadni a kiforrott javaslatokat Atinak, mert az ő ideje, mint a tenger, de aki elf, az nem fog sokáig várni és szeretne már végre átépíteni, vagy restartolni. Igyekvő szorgalmatokat köszönöm előre is. |
All times are GMT +1. The time now is 16:22. |