Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Fél-elf stratégiák & trükkök (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1618)

Trade Master 01-22-2008 22:22

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 153477)
Köszi szépen a segítséget. Ma délután én is matekoztam egy kicsit. Pedig sosem volt az erősségem:D. És én is erre következtetésre jutottam. Egy tanya 30% agrártudománytekercsel 67 búzát termel körönként. 10000 ember pedig 2000ret fogyasz. Ergó 10000 ember élelmezésére 30 tanya kell. Ami a 200hektár 15%-a. Ha viszont nincs tanyám és pl csak 10-12 óránként tudok ránézni az országomra 20-25 raktár kell hogy ne éhezzen a népem (már ha nem fosztanak vagy rabolnak ki) ami a 200hektár 10%-a. Ezért a plussz 5-10 hektárért sztem nem éri meg az egész. Ugyhogy lehet hogy ostobaságot csináltam de én inkább a raktárakat bontottam le:).

Ez csak függ, hogy milyen gyakran tudsz bele kaját venni. A 10k ember naponta megeszik 48000 kaját. Van napi 5 piaclehetőséged. Ha mondjuk nem vagy abszolút függő, akkor is meg tudod oldani szerintem, hogy napi 3-szor vegyél bele kaját, vagyis 48000/3= 16000-- 16 raktárra van szükséged. Kis éhezéssel ez lehet 14. Ezzel 16 hekit spóroltál 200-on, ami szerintem bőven megéri...

Tsobi 01-22-2008 22:52

Quote:

Originally Posted by Trade Master (Post 153512)
A 10k ember naponta megeszik 48000 kaját.

Neked ez hogyan jött ki? :eek:

"A tanyák termelik a népesség és a katonai egységek számára szükséges élelmet. 1 tanya egy kör leforgása alatt 50 bála élelmet termel. 1 bála élelmet 5 lakos vagy katonai egység fogyaszt el 1 kör alatt (Ezek az értékek természetesen fajodtól, tudományos fejlettségedtől és a Rajtad lévő varázslatoktól függően változhatnak."

súgó/építés/épületek,bányák/tanya ;)

Xeper 01-22-2008 23:01

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 153524)

"A tanyák termelik a népesség és a katonai egységek számára szükséges élelmet. 1 tanya egy kör leforgása alatt 50 bála élelmet termel. 1 bála élelmet 5 lakos vagy katonai egység fogyaszt el 1 kör alatt (Ezek az értékek természetesen fajodtól, tudományos fejlettségedtől és a Rajtad lévő varázslatoktól függően változhatnak."

10.000/5*24=48000

Tsobi 01-22-2008 23:02

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 153525)
10.000/5*24=48000

valahogy az kimaradt az írásából az olvasatomban :p
köszi ;)

Trade Master 01-22-2008 23:10

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 153524)

Igen tudom. De 10ezer ember, vagy katona (lényegtelen mi) naponta 48k kaját eszik meg. Ez csak 1 szám, ami a valóságban persze több, ha rendesen felépíted az oridat. Egy fél-elf esetén ez 200 hekin az én felépítésemnél körülbelül 13500 embert jelent összesen. Ők naponta 64800 egység kaját esznek meg, és ezt 3-al osztva... körülbelül 20 raktárra van szükségem. Ha tanyákat tartanék, akkor ennyi ember ellátásához több mint 2-szer ennyi tanyára lenne szükségem. (persze ha annyi tanyám lenne el se férne ennyi ember :D) Én ezzel a módszerrel szoktam kiszámolni, hogy mennyi raktárat/tanyát építsek. Később belejön a számításba az is, hogy az adott gabonaárak, és a fogyasztott mennyiség mellett mennyibe fog kerülni naponta az ország ellátása.

Trade Master 01-22-2008 23:11

Na látom már rájöttetek. Akkor mindegy :D

vinnyo 01-23-2008 08:38

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 153429)
de ez nem azt jelenti, h a felelfet le kell cserelni, mert nem jo, hanem azt, hogy rosszul epitetted fel. altalaban annyi varit szokas felhuzni amennyi toli is van, vagy a masik modszer, hogy kb masfelszer tobb vari van mint toli. aztan maris nehezebb lekillelni a tolikat. en meg abban sem vagyok biztos, hogy a te esetedben varis olte a tolijaidat... :rolleyes:

Én sem.:rolleyes: Sőt szinte bíztos vagyok benne, hogy ember, vagy félelf volt. Sejtésem abból fakad, hogy a variszövimet nem bántotta, noha eléggé le volt gyengülve (olyannyira, hogy meg se tudtuk gömbözni). Egyenesen rám specializálódott, azt viszont durván. Nem maradt más hátra, mint a diplomácia. Szerencsére bejött.
És most röhögni fogtok: Ahhoz, hogy helyrerázódjak, egy csomó üres kocsma elbontása után felhúztam 30 könyvtárat. Részben pótolni, részben legyen mit forgatni a piacon. Nem rossz, mi? Egy tekercsíró félelf. :D De azt hiszem ez volt a legjobb taktika a regenerálódásra, tekintve a top 50-et, ahol már nem nagyon lehet ugrálni tolvajok nélkül. Még azzal is alig. Ha találtam egy jó alanyt, mondanom sem kell, hogy visszatérő vendég voltam. Ha meg jötta kérés a szegény törptől, akko meg fene nagy szívem miatt szinte felkopott az állam.:o Oszt majd bonthatom fokozatosan a tanyákkal együtt, ha már úgy állok.

Xeper 01-23-2008 12:04

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 153572)
Én sem.:rolleyes: Sőt szinte bíztos vagyok benne, hogy ember, vagy félelf volt. Sejtésem abból fakad, hogy a variszövimet nem bántotta, noha eléggé le volt gyengülve (olyannyira, hogy meg se tudtuk gömbözni). Egyenesen rám specializálódott, azt viszont durván. Nem maradt más hátra, mint a diplomácia. Szerencsére bejött.
És most röhögni fogtok: Ahhoz, hogy helyrerázódjak, egy csomó üres kocsma elbontása után felhúztam 30 könyvtárat. Részben pótolni, részben legyen mit forgatni a piacon. Nem rossz, mi? Egy tekercsíró félelf. :D De azt hiszem ez volt a legjobb taktika a regenerálódásra, tekintve a top 50-et, ahol már nem nagyon lehet ugrálni tolvajok nélkül. Még azzal is alig. Ha találtam egy jó alanyt, mondanom sem kell, hogy visszatérő vendég voltam. Ha meg jötta kérés a szegény törptől, akko meg fene nagy szívem miatt szinte felkopott az állam.:o Oszt majd bonthatom fokozatosan a tanyákkal együtt, ha már úgy állok.

Ha a varisotok nem tudta gömbölni, akkor tuti nem félelf volt :D
És kizártnak tartom hogy kifejezetten rád specializálódott volna.

Smooth Scroller 01-23-2008 12:12

vinnyo, en nem akarok koztozkodni, de 1 felelf ami csak 1 torpet tud meglopni a kornyeken, meg tekit ir, hogy talpraalljon... hat nem tudom. sztem a fajcsere sem fog rajtad segiteni. nem tudom hanyadik csoportban vagy, de a felsobbiekben meg fognak enni reggelire.

probald meg inkabb azt a modszert, hogy relative sok toli mellett masfelszerannyi varit huzol es tekiirkalas helyett ugyesen lopkodsz. persze ezzel kivivhatod a kornyek haragjat termeszetesen. dehat a tekiiro felelf sztem eleve kudarc.

mondj kb-ra 1 hekierteket es leirom mivel kene rendelkezned az en verziom szerint. ;)

Trade Master 01-23-2008 12:21

Ez így van. Arra jár egy normálisan felépített fél-elf, és annyi a hosszasan írogatott tekercseidnek...
Szerintem legjobb lenne szintet lépned, és gnómmal tekit írnod, majd, ha már elég tartalékod van, akkor hadisba épülni. Az könnyebb...

All times are GMT +1. The time now is 20:40.