Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   dvd,mozi filmek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2592)

Remedy 12-31-2010 14:44

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 274605)
Én is csak azért mert ez a Lynch féle érdekelne.

Lynch tipikusan az az alkoto, akinek a filmjeirol sajat velemenyt kell alkotnod. :)

Ha erdekel, nezd meg. :)

(nekem szemely szerint nem jott at a muveszi ertek, hogy finoman fogalmazzak) :)

vityu 12-31-2010 14:54

Már ha itt járok:
Most nézem újra a Félelem kórháza c. 13 részes sorozatot.
Nem mondom azt, hogy ajánlom mindenkinek, mert eddig alig láttam embert, akinek tetszett volna, de azért nem hiszem, hogy egyedül lennék a világon.
port: 5,6
Imdb: 6,5

A sorozatban furcsa humor van, néha elég beteg, a kórház dolgozói néha teljesen normálisak, néha pedig teljesen agyatlanok. Meghökkentően tudnak reagálni 1-1 eseményre.

Összességében rettenetesen furcsa sorozat. Nekem tetszik, de jellemzőbb az, hogy nem tetszik az embereknek.

vityu 12-31-2010 14:56

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 274606)
Lynch tipikusan az az alkoto, akinek a filmjeirol sajat velemenyt kell alkotnod. :)

Ha erdekel, nezd meg. :)

(nekem szemely szerint nem jott at a muveszi ertek, hogy finoman fogalmazzak) :)

Én a Twin peaks-t kifejezetten szerettem. Ezért is érdekelne, hogy milyennek látta, aki látta.

Kutyuleee 12-31-2010 15:08

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 274608)
Én a Twin peaks-t kifejezetten szerettem. Ezért is érdekelne, hogy milyennek látta, aki látta.

Nekem nagyon tetszett a film. érdekes történet. gyöngyörü nő:) nagyon régen láttam már, de már pár hónapja tervbe van véve az újranézése amúgy:) sztem érdemes megnézni.

Vent 01-01-2011 13:07

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 274608)

Nekem nagyon tetszett a misztikum es a csavar benne, illetve imadtam, ahogyan a rendoroket kigunyoltak - persze aztan lehet, hogy nem mindenkinek tunt fel az ironia egy-egy jelenetnel :)
S nem utolso sorban az sem mindegy, hogy maga David is szerepet vallalt benne :)

Vent 01-01-2011 13:13

Amelie csodálatos élete

Egy fracia fiatal lanyrol szol, aki pultoskent eli az unalmas mindennapokat, am egy nap lakasaban talal egy regi kis dobozt, ami valakinek a gyermekkori emlekeit rejti. Elhatarozza, hogy megkeresi az illetot, s visszaadja neki - termeszetesen nem szemtol szemben. Onnantol kezdve megvaltozik az elete, egyre izgalmasabban kezdi elni.
Jatekos megoldasokkal teszi szebbe, boldogabba masok eletet, s ekozben megtalalja szerelmet is. Nekem szemely szerint nagyon tetszettek az otletei, ahogy megkeseritette a zoldseges eletet, vagy ahogy a titokzatos, igazolvanykepeket gyujto sracot elvezette magahoz. :)

Rotcsa 01-02-2011 22:02

Warning

A MÁRTÍROK C. filmet midneki messze kerülje el!!!

SENKI, SENKIKI, SENKI NE NÉZZE MEG, NEM ÉR ANNYIT!!!:confused::confused::(

BimmBimm 01-02-2011 22:15

Nem tudom, hogy valaki más is írt e már, erről a filmről, ha igen, ha nem én azért leírom a véleményem. :)

Viharsziget (2009)
Shutter Island

IMDb: (8.0/10)

Hirtelen vélemény: hm. Nem igazán szeretem az ilyen filmeket, és ha tudom hogy ilyen nem nézem meg. Még egyszer nem is fogom. Konkrétabban a SPOILER részben.
De ami nem a történethez kötődik: a színészi játék. Én nem szeretem Leonardo DiCapriot, de számomra itt is bizonyítottam (meg az Inception-ben is) hogy azért mégiscsak jó színész ő. Jól játssza a szerepét.
A film jól kitalált, okosan felépített, eleinte kicsit unalmas, de a második fele tényleg érdekes, fordulatos. Lekötött arra a röpke 2 órára amíg néztem:)

SPOILER!
Nem szeretem amikor nem zárják le a film végét. És pont úgy mint az Inception-ben, itt sem derül ki hogy most dilis, vagy zsaru. Szerintem inkább az utóbbi, mert az állítólagos társa Teddy-nek szólítja, és pontonosan tudja mi fog történni. Egy kis szemrehányás az amit neki tesz. Nyugodtabb lennék ha lezárták volna, akkor azt mondanám hogy hű de jó film volt, így viszont csak egyszer nézhető számomra...
SPOILER vége

BimmBimm 01-08-2011 23:44

http://filmbuzi.hu/files/2011/balebody-tn.jpg

Ildee 01-09-2011 10:04

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 274791)
Nem tudom, hogy valaki más is írt e már, erről a filmről, ha igen, ha nem én azért leírom a véleményem. :)

Viharsziget (2009)
Shutter Island

IMDb: (8.0/10)

Hirtelen vélemény: hm. Nem igazán szeretem az ilyen filmeket, és ha tudom hogy ilyen nem nézem meg. Még egyszer nem is fogom. Konkrétabban a SPOILER részben.
De ami nem a történethez kötődik: a színészi játék. Én nem szeretem Leonardo DiCapriot, de számomra itt is bizonyítottam (meg az Inception-ben is) hogy azért mégiscsak jó színész ő. Jól játssza a szerepét.
A film jól kitalált, okosan felépített, eleinte kicsit unalmas, de a második fele tényleg érdekes, fordulatos. Lekötött arra a röpke 2 órára amíg néztem:)

SPOILER!
Nem szeretem amikor nem zárják le a film végét. És pont úgy mint az Inception-ben, itt sem derül ki hogy most dilis, vagy zsaru. Szerintem inkább az utóbbi, mert az állítólagos társa Teddy-nek szólítja, és pontonosan tudja mi fog történni. Egy kis szemrehányás az amit neki tesz. Nyugodtabb lennék ha lezárták volna, akkor azt mondanám hogy hű de jó film volt, így viszont csak egyszer nézhető számomra...
SPOILER vége

szerintem kiderült hogy dilis, ezért játszotta a végén a hülyét h műtsék meg, inkább haljon meg a jó emberként, mint éljen annak tudatában amkit tett

BimmBimm 01-09-2011 11:30

Gyűrűk ura turbó változat:

Redback 01-12-2011 19:37

3 film kéne egyik ismerősömnek, de sehol nem találjuk. Ha esetleg torrentoldalon vagy valahol utánanéznétek, hálás lennék és megköszönném :)
Ruckus
Halálos biztonsággal
Szorul a hurok (January man)

Angol nyelvű is jó :)
Köszi

BimmBimm 01-13-2011 20:16

Az idei inváziós film (nagyon váromos):

BeeLord 01-23-2011 18:26

"A '70-es és '80-as évek B kategóriájú filmjei iránt érzett határtalan tiszteletük jeléül a két hollywood-i fenegyerek, Quentin Tarantino és Robert Rodriguez elkészítette a Grind House-t, mely két egészestés filmből áll. A Tarantino rendezte Death Proof nem él vissza a Ponyvaregényen és a Kill Bill-en felnőtt rajongók elvárásaival, ördögien szellemes gépezete most is halálbiztosan működik. A Planet Terror Rodriguez műve, vérbeli zombifilm, veszett humorral." - port.hu

Mindkettő tökéletes alkotás a maga nemében! Mindkettő abszolút megfelel a '70-es és '80-as évek B kategóriájú filmje kritériumnak, de mindkettő sugározza Tarantino és Rodriguez elborult elméjének jeleit. Akinek van gyomra a vérhez és húscafatokhoz, mindenképp nézze meg ezeket a műveket. Igazi felüdülést jelentenek a mai, másodrangú horrorok és thrillerek mellett.

Ha ez nem lenne elég, itt egy ajánló:

Fáraó 01-23-2011 22:15

mit lattam eddig iden? :)

Na, mostmar en is irok ide, hogy miket lattam eddig iden :)

Love and other drugs
egesz jo :)

The way back
ajanlom mindenkinek
a Gulagrol megszokik par ember es a vegen 3 Indiaban kot ki -ezzel nem lottem le a poent, hisz a film elejen is leirjak, h az o emlekukre keszult a film-

From Paris with love
kivetelesen nem moziban lattam, de jo

Tron legacy
egyszer megnezheto, de nekem nem jott be

Season of the witch
kozepes

It`s kind of a funny story
kozepes

The king`s speech
ajanlom mindenkinek, nagyon jo :)

The green hornet
egesz jo

The next three days
feldolgozas, kozepes

Conviction
fogjuk ra, h jo :)

Black swan
baromsag
bar aki szereti a Natalie Portmant, annak biztos tetszik majd

127 hours
egesz jo, nem sok szereplo jatszik benne, de legalabb nem olyan unalmas, mint a Buried volt...

Morning glory
ajanlom mindenkinek, reg rohogtem ilyen jot :)
/mikor az egyik szereplo felmegy repulni.../

The dilemma
kozepes

hat, roviden ennyi :) egyelore

Tsobi 01-23-2011 22:18

Quote:

Originally Posted by Fáraó (Post 277259)
The next three days
feldolgozas, kozepes

Ezt gondoltuk megnézni moziban, ajánlod vagy nem?

Fáraó 01-23-2011 22:23

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 277260)
Ezt gondoltuk megnézni moziban, ajánlod vagy nem?

ha nincs jobb dolgod, vegulis elmehetsz :)

J.Ati 01-24-2011 07:43

Takers :
Csak ajánlani tudom. Nekem nagyon tetszett.
Pörgés van már az elején, jól felépített a sztori, egy félresikerült bankrablás, és a végén egy jó befejezés :)

Dew 01-24-2011 18:48

Quote:

Originally Posted by J.Ati (Post 277267)
Takers :
Csak ajánlani tudom. Nekem nagyon tetszett.
Pörgés van már az elején, jól felépített a sztori, egy félresikerült bankrablás, és a végén egy jó befejezés :)

nekem is nagyon tetszett! :) ajánlom mindenkinek, aki szereti az akciófilmeket!!

BimmBimm 01-25-2011 19:52

Megérkeztek az Oscar jelöltek:

Film
  • Black Swan
  • The Fighter
  • Inception
  • The Kids Are All Right
  • The King's Speech
  • 127 Hours
  • The Social Network
  • Toy Story 3
  • True Grit
  • Winter's Bone
Rendező
  • Darren Aronofsky - Black Swan
  • David Fincher - The Social Network
  • Tom Hooper - The King's Speech
  • Joel & Ethan Coen - True Grit
  • David O. Russell - The Fighter
Színész
  • Javier Bardem - Biutiful
  • Jeff Bridges - True Grit
  • Jesse Eisenberg - The Social Network
  • Colin Firth - The King's Speech
  • James Franco - 127 Hours
Színésznő
  • Annette Bening - The Kids Are All Right
  • Nicole Kidman - Rabbit Hole
  • Jennifer Lawrence - Winter's Bone
  • Natalie Portman - Black Swan
  • Michelle Williams - Blue Valentine
Mellékszereplő
  • Christian Bale - The Fighter
  • John Hawkes - Winter's Bone
  • Jeremy Renner - The Town
  • Mark Ruffalo - The Kids Are All Right
  • Geoffrey Rush - The King's Speech
Mellékszereplonő
  • Amy Adams - The Fighter
  • Helena Bonham Carter - The King's Speech
  • Melissa Leo - The Fighter
  • Hailee Steinfeld - True Grit
  • Jacki Weaver - Animal Kingdom
Eredeti forgatókönyv
  • Mike Leigh - Another Year
  • Scott Silver & Paul Tamasy & Eric Johnson - The Fighter
  • Christopher Nolan - Inception
  • Lisa Cholodenko & Stuart Blumberg - The Kids Are All Right
  • David Seidler - The King's Speech
Adaptált forgatókönyv
  • Danny Boyle & Simon Beaufoy - 127 Hours
  • Aaron Sorkin - The Social Network
  • Michael Arndt - Toy Story 3
  • Joel Coen & Ethan Coen - True Grit
  • Debra Granik & Anne Rosellini - Winter's Bone
Animációs film (Illusionist!)
  • How to Train Your Dragon
  • The Illusionist
  • Toy Story 3
Idegen nyelvű film
  • Biutiful (Mexico)
  • Dogtooth (Greece)
  • In a Better World (Denmark)
  • Incendies (Canada)
  • Outside the Law (Algeria)
Fényképezés
  • Matthew Libatique - Black Swan
  • Wally Pfister - Inception
  • Danny Cohen - The King's Speech
  • Jeff Cronenweth - The Social Network
  • Roger Deakins - True Grit
Dokumentumfilm
  • Exit Through the Gift Shop
  • Gasland
  • Inside Job
  • Restrepo
  • Waste Land
Rövid dokumentumfilm
  • Killing in the Name
  • Poster Girl
  • Strangers No More
  • Sun Come Up
  • The Warriors of Qiugang
Rövid animációs film
  • Day & Night
  • The Gruffalo
  • Let's Pollute
  • The Lost Thing
  • Madagascar, a Journey Diary
Rövidfilm
  • The Confession
  • The Crush
  • God of Love
  • Na Wewe
  • Wish 143
Speciális Effektek
  • Alice in Wonderland
  • Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
  • Hereafter
  • Inception
  • Iron Man 2
Látványterv
  • Alice in Wonderland
  • Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
  • Inception
  • The King's Speech
  • True Grit
Kosztüm
  • Alice in Wonderland
  • I Am Love
  • The King's Speech
  • The Tempest
  • True Grit
Smink
  • Barney's Version
  • The Way Back
  • The Wolfman
Vágás
  • Black Swan
  • The Fighter
  • The King's Speech
  • 127 Hours
  • The Social Network
Hangkeverés
  • Inception
  • The King's Speech
  • Salt
  • The Social Network
  • True Grit
Hangvágás
  • Inception
  • Toy Story 3
  • Tron Legacy
  • True Grit
  • Unstoppable
Filmzene
  • John Powell - How to Train Your Dragon
  • Hans Zimmer - Inception
  • Alexandre Desplat - The King's Speech
  • A.R. Rahman - 127 Hours
  • Trent Reznor & Atticus Ross - The Social Network
Filmdal
  • "Coming Home" from Country Strong
  • "I See the Light" from Tangled
  • "If I Rise" from 127 Hours
  • "We Belong Together" from Toy Story 3

Kutyuleee 01-26-2011 02:34

Nagyon szeretem David Fincher-t mint rendezőt, de ettől még drukkolok,hogy ne ő kapja a rendezői oszkárt. a Social Network nem egy olyan film amiért megérdemelné... volt már jó pár, klasszisokkal jobb alkotása. pl az Alien 3, vagy a Hetedik, nem beszélve a Harcosok klubbjáról...

Remedy 01-27-2011 17:29

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 277730)
96-ban csak egy filmje volt Brad Pittnek, a Pokoli lecke. (Raadasul nem is lattam)

(de mar szedem) :D

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 277732)
Talált, süllyedt, nézd meg.

Nah megneztem. Szamoka velemenyevel ellentetben szerintem szamos jobb filmje volt Pittnek, valamint kb. csak a film feleben szerepel.( mint az egyik felnott fiu). De Niro es Dustin Hoffman karaktere sokkal jobban tetszett. Magatol a filmtol nem voltam elragadtatva, de nem rossz. Maga a tortenet par kolyokrol szol, akiknek egy csinyuk nagyon rosszul vegzodik (vki meghal), emiatt javitointezetbe kerulnek, 1,5 evre, ahol terrorizaljak oket az orok. (Kevin Bacon is jol jatszik a filmben).

Sok evvel kesobb, lehetoseguk nyilik a bosszura...

http://www.imdb.com/title/tt0117665/

J.Ati 01-27-2011 17:34

Ez jó film volt. Még régebben láttam.

idegenvezeto 01-29-2011 11:30

Nekem is tetszett.

Mondanivalóját tekintve kicsit hajazott Stephen King Állj ki mellettem! c. novellájához.
Mondjuk azt én sem merném kategorikusan kijelenteni, hogy Brad Pitt legjobb filmje, de azért az élmezőnyben ott van :)

csabi 01-29-2011 11:46

jó kis beteg film.

idegenvezeto 01-29-2011 11:51

Quote:

jó kis beteg film.
Simon Pegg egy állat, mindig is az volt :)

Kutyuleee 01-29-2011 14:41

Nagyon nagy film:D:D:D
‎"úgy megütötte, hogy kiment a festék a hajaból!!"
ez mi???:D

Vent 01-31-2011 06:33

Gran Torino

Rasszista hajlamu, egykori katona foszerrol szol, ki gyaszaban nem talal nyugalmat, mivel szomszedjaba koreai csalad koltozik. Nemtetszesenek minden egyes alkalommal hangot is ad, am az elet ironiaja, hogy kenytelen-kelletlen, kozelebbi kapcsolatba kerul a csaladdal, s a kezdeti docogos kapcsolatbol egy nagyszeru baratsag alakul ki.
Komoly tortenet, szomoru, tele szellemes, humoros parbeszedekkel, rovid monologokkal. :]

Dugj meg!

Gyenge minosegu film, ami ket francia kurva bosszuhadjaratarol szol. Szex, eroszak, gyilkossag. Nem tudtuk, mire vallalkozunk, amikor belekezdtunk a film megtekintesebe.
Ocska...

Remedy 01-31-2011 18:58

Megneztem Edward Norton uj filmjet. Mit ne mondjak, eleg erdekes. De Niro is szerepel benne.

Nem egy konnyed vigjatek, az tuti. Norton persze megint jol jatszik, de en ezt olyan filmek koze sorolnam, ahol szerintem sajat velemeny kell kialakuljon rola, nem is beszelnek sokat rola.

(azert buszke vagyok magamra, hogy a legvegen felfigyeltem a mehzummogesre) :)

http://www.imdb.com/title/tt1423995/

(kicsit hasonlit Norton manipulalasa az elso filmjehez (Primal Fear), de csak nagyon picit. :)

BimmBimm 01-31-2011 20:20

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 278339)
Megneztem Edward Norton uj filmjet. Mit ne mondjak, eleg erdekes. De Niro is szerepel benne.

Nem egy konnyed vigjatek, az tuti. Norton persze megint jol jatszik, de en ezt olyan filmek koze sorolnam, ahol szerintem sajat velemeny kell kialakuljon rola, nem is beszelnek sokat rola.

(azert buszke vagyok magamra, hogy a legvegen felfigyeltem a mehzummogesre) :)

http://www.imdb.com/title/tt1423995/

(kicsit hasonlit Norton manipulalasa az elso filmjehez (Primal Fear), de csak nagyon picit. :)

Azért az az 5,7 elgondolkodtat, hogy érdemes e megnézni.

Remedy 01-31-2011 20:27

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 278360)

Gondolod erdemes a tomeg izlesere adni?

Szamomra semmit sem jelent egy imdb pont, lattam nagyon magas pontu nagyon rossz filmet, es forditva is. :)

szamóka 01-31-2011 22:38

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 278360)

Még új a film, az az 5,7 mindössze 7000 szavazatból jött össze. Anno az Avatar is verte a Remény rabjait, aztán a helyére került. Vagy legalább is arrafelé közelít.

Remedy 01-31-2011 22:51

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 278376)
Még új a film, az az 5,7 mindössze 7000 szavazatból jött össze. Anno az Avatar is verte a Remény rabjait, aztán a helyére került. Vagy legalább is arrafelé közelít.

Mindezektol fuggetlen nincs a legjobb 5 filmje kozott szerintem.

BeeLord 02-01-2011 17:35

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 277963)

jó kis beteg film.

Mi az, hogy beteg film?! Letöltöttem, megnéztem, és nem értem, hogy mit láttam.:D De most komolyan: mi ez? MI EZ?:D

Remedy 02-01-2011 18:37

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 278515)
Mi az, hogy beteg film?! Letöltöttem, megnéztem, és nem értem, hogy mit láttam.:D De most komolyan: mi ez? MI EZ?:D

Detto. Elpazarolt 1,5 ora volt. Semmi tortenet, semmi vicc, egyedul egy kis videojatekos szál vegigvezetve a "torteneten", az is benan megoldva.

Pepa 02-06-2011 08:26

Mulán tábornok története.

BimmBimm 02-10-2011 21:58

http://graphjam.files.wordpress.com/...pg?w=386&h=479

Dew 02-10-2011 22:34

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 279055)
Mulán tábornok története.

elég érdekes volt megnézni úgy, hogy a mesét valamikor dec. környékén láttam. Nem volt egy rossz film, de nekem megmaradt az "érdekes" szintjén.

csabi 02-10-2011 22:54

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 279515)

jópofa, de ezeknek a filmeknek jó része nem is trilogy. vagy csak az első 3 rész van osztályozva? :) batman is belefért volna, mondjuk fordított mátrixxal. :D

Erail 02-11-2011 17:58

Hehe, a szavazásnál úgy érzem ki maradt az az opció, hogy $ miatt jobb a dvd, vagy valami hasonló. :o

All times are GMT +1. The time now is 21:52.