![]() |
Olyan excel zsenit lehet itt találni aki ért a statisztikai fügvényekhez és ábrázolásukhoz, különös tekintettel a normál eloszlásra és sűrűségfüggvényre? :)
|
Quote:
|
Ha lenne időd kicsit felhomályosítani megköszönném :)
Mert akkor küldenék egy példát, meg hogy órán sacc/kb ez hogy nézett ki. Baj hogy egyszer magyarázták /levelező átka/ és én már totál elfelejtettem hogy is volt ez főleg hogy vmi fura bill kombináció is volt benne amiről már csak elképzeléseim vannak hol kellett használni :) |
Quote:
|
megpróbálok segíteni. :)
|
Quote:
|
Quote:
Feltételek szerint x^2-3>=0 => x^2 >=3 => x^2+1 >= 3+1. Tehát a sqrt(x^2+1) legalább 2, de sqrt(xˇ2-3) >= 0 és ennek a kettőnek az összege 2-nek kell lennie. Ebből sqrt(x^2-3) = 0 egyenlet adódik. Ezt megoldva be lehet helyettesíteni, hogykielégíti-e az eredeti egyenletet. Ha nem, akkor nincs megoldás, ha igen, akkor ez az egyetlen megoldás. |
Quote:
Én elsőre úgy csináltam, hogy gyök(x^2+1)>=0 tehát létezik "a" nem negatív szám, hogy a-val legyen egyenlő. Ekkor az egyenlet úgy alakul, hogy a+gyök(a^2-4)=2 gyök(a^2-4)=2-a Négyzetre emelve a^2-4=a^2+4-4a a=2 Amiből: x^2=3 |
Bocs hogy belevágok az érettségi elemzésbe, csak most dimat ZH-n volt olyan feladat amit még mindig nem tudtam megoldnai...:S
Hány darab olyan 5 jegyű rendszám készíthető, melyben 2 betű és 3 szám van, de a betűk ábécé sorrendben vannak? pl: 1bc25 d254r szóval értititek (két azonos betű lehet pl.: 25ss2) |
Quote:
26betű van ugye? Akkor (5 alatt a 2) azaz 10féleképpen lehet a 2betű. A betűkombinációk száma: (zz, yz, yy stb.) 1+2+3+...+26=27*26/2=351 Tehát akkor a rendszámtáblák száma: 351*10*(10^3)=3.510.000 Ha jól számolom. |
All times are GMT +1. The time now is 03:12. |