![]() |
Quote:
|
Hűűű... úgylátszik nekem el kell tünnöm a színről pár napig és Ti teleírjátok a topikot.:)
BeeLord, Szigibabe, Korpa köszi szépen, örülök, hogy tetszenek amiket elkövettem.:) BeeLord a versed nagyon jó és amint látom Szigibabenek is ugyanaz az egyetlen problémája vele, mint nekem, az utolsó sorban az az egy szem szó, de egyébként tényleg tetszik...:) Szigibabe a lepkés versed nagyon aranyos, iszonyatosan tetszik, nagyon örülök, hogy "visszatértél".;) |
A hétvégén született kis (nyers)szösszenet.:)
Hullócsillag Egy pont az égen, a semmi szülötte, Pont az égen fekete bársony van mögötte. Puha felhők közt bújkálva, Járja útját egymagában, Lesi a földet és megszereti, Látja az embert, ki esténként lépteit figyeli, Ám az ember egy nap tekintetét az égre már nem emeli, A csillag útját többé nem követi... Egy csillag szive is meghasad, ha elfeledik, Lelke szétszakad, ha többet nem szeretik. Két kezével a bársony szélét fogja, Két kezével utolsó reményét markolja. Hátat fordít a Földnek, hogy arcát takarja, Hátat fordít... hogy könnyeit senki ne láthassa. Ám ágya bársony lepedője kicsúszik kezéből, S a csillag zuhanni kezd égi otthonából. Tekintetét még egyszer az ember felé fordítja, Szeméből hull a könnyeknek folyama. Látja az embert ki újra őt figyeli, S élete végén megfogadja, Még egy kívánságát teljesíti... 2006.08.19. |
sziasztok :)
Cassandra: a Hullocsillag nagyon, nagyon tetszik; nem is ertem miert azt irtad, hogy "nyers" szosszenet... en egyetlen szot sem javitanek rajta :):) amugy elarulok nektek valamit: 12-13 eves koromban sokat foglalkoztam a versirassal, de aztan tortent valami, ami miatt abbahagytam... tokre megorultem, hogy annyi ev utan meg mindig van bennem valami... a lepkes vers ugy szuletett, hogy epp delutani szunyokalasombol (:D) ebredve, meg felalomban rimek szalltak meg, es nem hagyott tovabb nyugodni (a kis mocsok:D)... mar csak ezertis szomoru veget akartam neki adni, de igazad van, Beelord, az nem lett volna "szigibabes"... en, az orok optimista :D:D:D |
Quote:
De nem akartam belejavítani, ez egy emlék része, amibe, ha utólag beleírok, már nem adja vissza azt, amit akartam vele... ez így a jó, még akkor is, ha szerintem igenis nyers...:) |
Quote:
|
Quote:
De ne mond, hogy nem tudsz róla, itt van 3HSZ-sal feljebb.:D |
...És megint unatkoztam...:D
Ki vagy Te...? Szél hozott, s most a szél sodor el. Víz szült, s most tengernek habja nyel végleg el. Homokból formáztak, s most a sivatag temetőd. Megalkotott, s most elpusztít teremtőd. Ki vagy Te mond, mond, hisz Te legalább ezt tudod?! Ki voltál ezelött, halld a szelet, s megtudhatod... Hős vagy, kiből legenda születik. Hős vagy, kinek nevét sohasem feledik. Ember, kinek a remény örök barátja. Ember, kinek tán sosem jön el alkonya. Ki vagy Te mond, mond, hisz Te legalább ezt tudod?! Ki voltál ezelött, hallgasd a tengert, s megtudhatod... Férfi vagy, ki a szélben áll, rendületlenül. Nő vagy, kit eső áztat, szüntelenül. Gyermek, ki várat épít a homok tengeréből. Ember, ki elhiszi, hogy ő maga a teremtő. Ki vagy Te mond, mond, hisz Te legalább ezt tudod?! Ki voltál ezelött, nézz a porba, s magad is megláthatod... 2006.08.24. |
Quote:
No de amit most beidéztem, hallod. Viszi a prímet. Ezután mondaná az angol, hogy congratulation. Ugyanakkor, hogy idézzelek, írtam én is egy kis "nyers szösszenetet". Nyers, mert septében írtam, azt hiszem túl sokáig hallgattam a témában, és kötelességemnek éreztem:D Ez persze csak a bla-bla, konkrétan olvassátok és fogadjátok legújabb versemet: Hazugság Hazugság, Mely szívbe markol és eget renget. Hazugság, Mely reményt ad és közben kinevet. Hazugság, Mely éltet, majd lassan eltemet. Hazugság, Mely bizton mondta: van esélyed. Igazság? Mely sehol nem volt, ha kellett? Igazság? Mely tudott volna, de nem segített? Igazság? Mely felszínre törni soha nem mert? Igazság az, Mely soha nem mondta ki: szeretlek. |
Sziasztok! Egy pár ismerős hatására írtam két verset mostanában.Megosztom veletek. Bátran kritizáljatok.
Kél ,az éj mint rég Éled a csend s halkan mereng Az ember, ki mindig fél Ha szemében hold fénye dereng. Szíve dobban még Lelkét jeges kéz szorítja Alig telt egy hét Az átkozott éjjel óta. Sűrű lett akkor a vér Mely ereiben csörgedez Most már testében él Farkaslélek neszez. Harcol a lélek Roppan a csont A vére már méreg A lelke meg holt És a másik: Sodor a sors süvítő szele Elmém szörnyű gondolatokkal tele Látom a múltat, érzem a jövőt Kérem az eget: Adjatok erőt! Nem kell a pompa, nem vonz a fény Egy dolog maradjon csak: A remény Békére vágyom s nyugalomra S ne gyilkolják véreim halomra Hit kell és mellé egy éles kard Ezekkel átvészelem a bajt Itt az a perc, amit már vártam Sziklaként állok majd az árban S mikor véget ér a harc Nem marad, csak a sok sikoltó arc Reményem valós lett A család biztonságban Viszont a béke megett Nyugalom nincs a magányban Nagyon azért ne húzzatok le légyszi:)) |
All times are GMT +1. The time now is 18:50. |