Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Klánbalépések csökkentése, klánütések könnyebbé tétele (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2286)

wand 02-11-2008 20:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157890)
Volt már 6 klánbalépésed, az azt jelenti, hogy a következő belépés 6%.

Van 10k top köröd. Ha 2k topkör jelent -1%-ot, akkor az -5%, vagyis a következő belépésed nem 6, hanem 6-5=1% földleadás.

Ha rögtön utána ki és lépsz, és belépsz máshova, akkor módosul:

Volt már 7 klánbalépésed (az előbb 6, és mostanra már mégegy), az azt jelenti, hogy a következő belépés 7%.

Van 10k top köröd. Ha 2k topkör jelent -1%-ot, akkor az -5%, vagyis a következő belépésed nem 7, hanem 7-5=2% földleadás.

ez ugye vicc?

Ha eddig volt 6 klánbalépsem és most van 12k toppköröm, akkor mostantól 3 havonta 1%ért válthatok klánt,
mígha visszjövök SZK-ról ugyanúgy 6 belépéssel és ugyanúgy 3 havonta váltok klánt akkor minden belépésem -6%?

még1X megkérdezem ugye ez tényelg vicc akar lenni???

valahogy nem olvastam, hogy a topkörök értelemszerűen ennek bevezetésekor nullázódnak, vagy az, hogy a bezeteésekor külön számláló indul enélkül pedig elég érdekes egy szabály ez , és baromi nagy előnyt ad azoknak akik már most fent vannak.

Ati 02-11-2008 20:32

Quote:

Originally Posted by wand (Post 157891)
valahogy nem olvastam, hogy a topkörök értelemszerűen ennek bevezetésekor nullázódnak, vagy az, hogy a bezeteésekor külön számláló indul enélkül pedig elég érdekes egy szabály ez , és baromi nagy előnyt ad azoknak akik már most fent vannak.

Hát hajrá minél előbb visszajönni, és gyűjtögetni a topköröket.

Hatalmas előny azoknak, akik játékban vannak, azokkal szemben, akik nincsenek? Ez is ugye csak vicc?

Micsoda hátrányban van akkor KisPistike, akinek még csak holnap kötik be a netjét, és még országa sincs a Hódban!

wand 02-11-2008 20:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157895)
Hatalmas előny azoknak, akik játékban vannak, azokkal szemben, akik nincsenek? Ez is ugye csak vicc?

Nem jó az értelmezés.. Hatalmas előny azoknak akik most játékban vannak azokkal szemben akik majd játékban lesznek.

Quote:

Micsoda hátrányban van akkor KisPistike, akinek még csak holnap kötik be a netjét, és még országa sincs a Hódban!
miért lenne hátrányban?:)
KisPistikéhez holnap bekötik a netet , regel egy orit kap 200 heklit, és a környezete szintén ugyanazokkal a feltételekkel játszhat mint ő maga.
semmiféle hátránya nem lesz,
nem úgy annak aki szkról jönne vissza .

Hóhér 02-11-2008 20:43

ez mellett még számtalan olyan eset van, amikor valakinek volt 10 000 topp köre, még sem tudja felhasználni a kedvezményt:

pl: ha valaki lefordul 20 000 topp körrel, és fel jön egy másik országgal, ami korábban volt A ban többször is, 6% földet kel leadnia, és ez nem csökken csak 5%ra 2000 topp kör után, hiába volt 20 000 topp köre.

ha a gondolatmenetedet tovább visszük, akkor lehet is új topicot nyitni azért, hogy miért nem tud fordulni valaki b ből, aki szk-n van A-ban, hiszen korában volt 20 000 topp köre, most még sem tud fordulni.

ezektől függetlenül megértem a problémád, hogy miért nem kap kedvezményt az, aki nem is játszik,bár korábban játszott, de akkor mi lenne a jó megoldás?

mindenkinek nullázni a topp kör számlálást, és akkor előjössz szk-ról egyből, hogy egyenlő legyen a kedvezmény mértéke?

vagy kezdődjön onnantól számlálódni, amikor elő jössz szk-ról, és akkor egyenlő lesz a kedvezmény mértéke ?

vagy számlálódjon szk-n is a topp kör, és akkor mi is elmehetünk nyugodtan pár hónapot pihenni úgy, hogy nem érint minket sem a topp kör csökkenése?
és elő sem kell jönni szk-ról

:confused:

wand 02-11-2008 20:59

Hóhér, na a lefordulással, vagy a 2/B-s ori lefordulásával példálózzunk már, ennek a hátrányak a kiegyenlítésére, el kell tölteni 336 kört a topban (aza 2 hetet).
De ez a javaslat olyan folyamatos hátárnyt okozhat mit csak 1-2 év játékkal tudhat le két egymás mellett lévő ország. miközben folyamatos hátrányban van.

és ne is velem példálózz, mert mi szabályoktól függetlenül mostanában nem jövünk vissza

Quote:

de akkor mi lenne a jó megoldás?
nem tudom, de ez így szerintem nem jó, sőt kifejezetten előnyt ad egyes orikank, másoknak meg hátrányt.

én kb úgy képzeltem el, hogy minden 2000 elért topkör után kapsz 1%/ klánbalépési kedvezményt
amit úgy értelmezek, hogy:
10k nál van 5% kedvezményed, ha a következő belépésed 6% lenne akkor ez 1% lesz. de ezzel "felhasználtad" a kedvezményt, tehát a következőnél csak az eddig fel nem használt kedvezményed számít.

Hóhér 02-11-2008 21:05

Quote:

Originally Posted by wand (Post 157918)
Hóhér, na a lefordulással, vagy a 2/B-s ori lefordulásával példálózzunk már, ennek a hátrányak a kiegyenlítésére, el kell tölteni 336 kört a topban (aza 2 hetet).
De ez a javaslat olyan folyamatos hátárnyt okozhat mit csak 1-2 év játékkal tudhat le két egymás mellett lévő ország. miközben folyamatos hátrányban van.

és ne is velem példálózz, mert mi szabályoktól függetlenül mostanában nem jövünk vissza

nem tudom, de ez így szerintem nem jó, sőt kifejezetten előnyt ad egyes orikank, másoknak meg hátrányt.

én kb úgy képzeltem el, hogy minden 2000 elért topkör után kapsz 1%/ klánbalépési kedvezményt
10k nál van 5% kedvezményed, ha a következő belépésed 6% lenne akkor ez 1% lesz. de ezzel "felhasználtad" a kedvezményt, tehát a következőnél csak az eddig fel nem használt kedvezményed számít.

nem akarok veled példálózni, de most ezek szerint hátrányban vagy azt mondod. ha nem jössz vissza jó darabig, akkor hiába nullázzuk le a topp köröket, folyamtosan hátrányba leszel, hiszen nem játszol.

nem hiszem, hogy az lenne a jó megoldás, amit úgy alakítunk ki, hogy azoknak kedvezzen, aki nem játszik, és nem is akar, de majd egyszer lehet játszani fog, azokkal szemben, akik végig játékban vannak...

wand 02-11-2008 21:11

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 157925)
nem hiszem, hogy az lenne a jó megoldás, amit úgy alakítunk ki, hogy azoknak kedvezzen, aki nem játszik,

hmm hol kedvez neki? semmiféle extra kedvezménye nem lennne senkinek mindenkire ugyanúgy vonatkozik
szemben a mostani javaslattal, ami baromi hosszú időn át kifejezetten bünteti azt aki sokáig nem játszott.
miért is?

-Fegya- 02-11-2008 21:46

Quote:

Originally Posted by wand (Post 157918)

Ezt úgy érted, hogy van 10K topköröm, kilépek és belépek 6% helyett 1% földleadással, akkor a következő belépésem 7% lesz, amit új topkörökkel csökkenthetek? Vagy hogy?

Hóhér 02-11-2008 21:50

Quote:

Originally Posted by wand (Post 157930)
hmm hol kedvez neki? semmiféle extra kedvezménye nem lennne senkinek mindenkire ugyanúgy vonatkozik
szemben a mostani javaslattal, ami baromi hosszú időn át kifejezetten bünteti azt aki sokáig nem játszott.
miért is?

a javaslatod szerint:

ha valaki ki be lépked, mert támadni akar,és játszik, egyre több időt kell eltöltenie a toppban, akkor hogyha ugyanakkora %-nál akar maradni.

aki szk-n van és nem játszik, annak nem kell egyre több időt el töltenie a toppban ahhoz, hogy ki-be tudjon lépni, ha játszani akar, és a %a sem változik.

csak én gondolom úgy, hogy előnyben van aki nem játszik ebben az esetben?
:confused:

-Fegya- 02-11-2008 22:41

Azt hiszem az igazságos megoldás a következő lenne:
Bevezetünk egy új számlálót: Klánbelépést csökkentő körök száma(KCsK)
A KCsK nulláról indul. Minden körben nő eggyel, ha valaki nem SzK-s és a top30%-ban van. A KCsK SzK-n nem csökken.
Minden 2000 KCsK 1-gyel csökkenti a klánbelépések számát.
Klánbelépéskor a KCsK nem nullázódik.

All times are GMT +1. The time now is 10:06.