Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Notebook/laptop topic (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1502)

Phoenix 10-30-2007 11:16

Na időközben szétkaptam a kisgépet és arra jutottam, hogy van benne egy Qtech wlan és egy infraport is, de a windóz nem ismeri fel ezeket, gondolom hardveresen vannak letiltva. Az ilyet hogy lehet engedélyezni?

Csokibácsi 10-30-2007 15:23

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 132657)
Na időközben szétkaptam a kisgépet és arra jutottam, hogy van benne egy Qtech wlan és egy infraport is, de a windóz nem ismeri fel ezeket, gondolom hardveresen vannak letiltva. Az ilyet hogy lehet engedélyezni?

Vagy a bios-ban kell engedélyezned, vagy külön gomb kapcsolja őket (már megtaláltad volna, szvsz), vagy billentyűkombináció mögé rejtőztek (Fn + valami). Bár utóbbi két esetben nagy eséllyel kikapcsolva is látszaniuk kellene eszközkezelőben (WLAN-nak legalább).
Esetleg nem műkődnek :P

Ati 10-30-2007 15:33

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 132741)
Esetleg nem műkődnek :P

"Szétszedte a user a gépét, amikor direkt mondtuk neki, hogy ne tegye?! Na akkor bosszúból ideírunk neki valamit, amit aztán kereshet napokig!"

:D

Phoenix 10-30-2007 19:20

A biosban nincs semmi ilyesmi, vagy esetleg valami rejtett menüben :)
Kapcsoló úgyszint nincs, de a billentyűkombinációt még nem próbáltam...minnyá végignyomom mindet :)

ui: a billentyűs dolog sem jött be...na elkezdem megint a guglit zaklatni a bajommal :p

Deni 11-06-2007 18:23

Kettő darab kérdésem is lenne a nálam sokkal-sokkal kockább emberekhez :rolleyes:

1. Eléggé haldokló windowsomat újra telepítettem (tudom hülye, aki winfost használ, meg úgy kell nekem és hasonlók). Eddig nem is volt semmi probléma. Felkerestem szépen az ACER honlapján és az én géptípusomhoz ajánlott drivereket letöltöttem, a javát telepítettem. Többek között biost frissítettem és minden ilyen nyalánkság. Viszont minden egyes bekapcsolásnál kapok egy üzenetet. Lényege az, hogy a csudaokos windows új hardvert észlel és a nagy tudású varázsló köszönt az új hardver telepítésnél. Első kérdés itt merül fel bennem, miszerint WTF :confused: mondom neki, jól van tegyed, keress mindent ott ahol akarsz - főleg neten. Teszi. Találja. Telepíti. Közben kapok egy nagy kék halált, természetesen még az első sort sem tudom elolvasni, mert a gép olyan villámgyorsan és természetesen önkényesen újraindul. Majd közli velem újraindulás után, hogy valami nagy tragédia volt és úristen. Ami ilyen nagy gondokat okoz, azt úgy hívják, hogy ST3MP28 SCSI Controller. Kb annyit tudok róla, hogy a nevében több betű van, mint szám.. Valaki esetleg tud erről valamit?

2. Van a gépen wifi.. ami szép és jó lenne.. de az utóbbi pár hétben csak a mekiben (értsd McDonalds) hajlandó működni, sehol máshol. Még ha itthon odateszem a csillivilli wifi router mellé, akkor sem hajlandó észlelni, hogy ott van.

Mindkét esetben kezdem feladni. Bármilyen ötletet szívesen veszek :)
Köszöni a kétségbeesett Denike :p

Phoenix 11-06-2007 18:57

Az első dologhoz lövésem sincs :)
De a másodiknál lehet tudok segíteni :)
Priviben el tudnád küldeni az msncímed, hogy gyorsabban megoldjuk?

Redback 11-06-2007 20:07

Az elsőnél nem lehet hogy a BIOS frissítés miatt a gép nem képes telepíteni a hardvert(lehet hogy régi vagy egyéb nyalánkságok) és emiatt indul újra?

Csokibácsi 11-08-2007 20:21

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 134006)
Az elsőnél nem lehet hogy a BIOS frissítés miatt a gép nem képes telepíteni a hardvert(lehet hogy régi vagy egyéb nyalánkságok) és emiatt indul újra?

Nem lehet, mert az már megoldva :)

Ati 11-26-2007 20:22

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 123465)

Van azóta valakinek ilyenje? :)

Andrew 12-15-2007 16:15

Quote:

http://depo.hu/compaq/armada_m700

most találtam a depo-n
ez például egész barátságos kis gép
amire én használnám arra tökéletes: netezés, gépelés, msn, meg mondjuk heroes vagy akár CS :)
áthoztam ide, mert ez már nem annyira PDA :p
szóval ehhez hasonló gépeket keresek (vagy PDA-t:p)
az sem gond, hogy ha kisebb képernyővel van, annál kisebb helyen elfér

de ahogy nézem, richardka épp ilyet mutatott
na azok érdekelnének :D

All times are GMT +1. The time now is 09:03.