Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   1A események (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=368)

Remedy 10-09-2012 12:17

Quote:

Originally Posted by Mors (Post 299627)
esetleg azért nem tud 1 kört várni, mert nem 70-80k pont távban kíván csapódni :)

Ezt gondold at ujra...

Mors 10-09-2012 13:16

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 299632)
Ezt gondold at ujra...

Köszönöm a hasznos javaslatot, bár át szoktam, mielőtt írok. Arra akartam utalni, hogy tudtommal a kláncsata később zajlik mint az egyéni, ezért ha van egy célpontom, aki épp klántámad, szeretnék beérni még 5-10k pont különbségnél, nem pedig ütés után 70k különbségnél. Ha ez nem így van, akkor mea culpa - visszaszívtam.

Ez esetben, talán azért nem akart várni még egy kört, mert álmos volt, és el akart menni aludni :)

Azt viszont továbbra sem tudtuk meg a hozzászólásodból, hogy mi a bajod ezzel a típusú hiénával ami megkülönbözteti az - egyébként általad is művelt -"klasszikus" típustól?

Remedy 10-09-2012 14:26

Quote:

Originally Posted by Mors (Post 299633)
egyébként általad is művelt -"klasszikus" típustól?

Ezt megis honnan veszed, ha szabad kerdeznem? Szerintem cirka 6 eve nem csinaltam egy hienat sem, szoval erdekelne, miert irsz ilyeneket...

(Persze, mint irtam, ezek utan nem lesznek gatlasaim)

A masikhoz pedig: semmi sem garantalja, hogy egyaltalan kimennek, semmi sem garantalja, hogy beutnek...

Ez egy olyan tipusu hienas viszketegseg, amit nem tudok hova tenni.

Padlócsempe 10-09-2012 14:37

Egy ráállás elég sokba tud kerülni, szóval valószínű, hogy kimegy a támadó klán, az adott szituációt felmérve pedig kb. 99%-ban biztosak lehettek benne, hogy támadni fogunk. És mivel a Big Gunról volt szó így 99%-ban biztosak lehettek benne hogy be is ütünk :D

Ha egy körrel később indul a hiéna, akkor az ütés után ha 50-60-70k pontra vagy, simán elfokozhatsz. (És erre is láthattak akár példát tőlünk)

Ez a támadásuk szemfülesebb volt, mint egy átlag hiéna, aki mondjuk krónikázott. De utólag meg is bűnhődtek érte :)

Mors 10-09-2012 15:27

Remy; tehát akkor 6 éve nem voltak gátlásaid a hiénával kapcsolatban, aztán 6 évig voltak, aztán attól nem szűntek meg, hogy az a 7 ember, akivel együtt mentek most fel, közülük 5 csinálja amikor tudja (nyilván velük is szoktad közölni amikor dumcsiztok, h micsoda hiénás viszketegségeik vannak) - attól viszont megszűntek, hogy itt a fórumon pár ember ember hiéna miatta sírással "vádolt" :)

vaaaagy..esetleg valami oknál fogva egyszerűen úgy gondolod, h a ti hiénáitok, az okos, az nemes, az tudás, az dicsőség, ha más hiánázik, az meg mekkora hitvány gyenge dolog, azt bárki meg tudja csinálni.

A "nem biztos h kimennek" kapcsán csempe kolléga szerintem leírta a lényeget, ha egy klán ugrik 200k pontot, milliós nagyságrendeknél pont 500pontal a felette lévő klán mellé, akkor sztem eléggé biztosos, h ott támadás lesz. Ha mondjuk van némi infóm a támadott klánról, azt is tudhatom, h az be fog menni.

Általában egyébként az emberkék nem viszketegségekből szoktak dolgokat csinálni ebben a játékban, hanem mert valamilyen előnyt remélnek tőle. Ti sem támadási viszketegségből támadtok, mert azt 80k ponton is kiválóan lehet, hanem azért, mert feljebb akartok jutni. Nos vélhetően az "innovatív hiénáitoknak" is volt a célja illetve a klasszikus hiénáknak is ez, akár nálatok vannak, akár az általad oly mélységesen megvetett ellenséges hiénákról van szó.

Ezt kellene csupán belátnod, mert az álláspontodat megvédened továbbra sem sikerült.

Hex 10-09-2012 16:58

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 299636)
Egy ráállás elég sokba tud kerülni, szóval valószínű, hogy kimegy a támadó klán, az adott szituációt felmérve pedig kb. 99%-ban biztosak lehettek benne, hogy támadni fogunk. És mivel a Big Gunról volt szó így 99%-ban biztosak lehettek benne hogy be is ütünk :D

Ha egy körrel később indul a hiéna, akkor az ütés után ha 50-60-70k pontra vagy, simán elfokozhatsz. (És erre is láthattak akár példát tőlünk)

Ez a támadásuk szemfülesebb volt, mint egy átlag hiéna, aki mondjuk krónikázott. De utólag meg is bűnhődtek érte :)

Big Gun már nincs, még ha később erre is fogjátok átkeresztelni a klánt, már nem ugyan az lesz. Amúgy grat a klánütéshez.

Hiénához hozzászólva: én megvoltam egész jól A-ban egy darab hiéna nélkül is, mindenki maga dönti el, hogyan játszik, de ha sok hiéna belegondolna, hogy azért az a bátorság, ha hiéna nélküli ütésekkel érsz fel magas hekire, nem az, hogy egy szinte védtelen országot támadsz. De hála istennek a legtöbb hiéna mohó és ez miatt le lehet reagálni a dolgot, igaz sok egység vesztéssel, de A-ban a föld a legfontosabb

Quote:

Originally Posted by Mors (Post 299633)
Azt viszont továbbra sem tudtuk meg a hozzászólásodból, hogy mi a bajod ezzel a típusú hiénával ami megkülönbözteti az - egyébként általad is művelt -"klasszikus" típustól?

Nem akarom Remyt védeni, mert nincs szüksége rá, de én még nem láttam hiénázni. alsóbb szinten sokáig voltunk egy szöviben, plusz az a véleményem, hogy addig van/lenne Remy ellen szerencséd, míg mondjuk egy az egyben harcolnál vele, mert így kevesebb földet buknál, de elbuknál ellene. Ha netán egyszer téged hiénázna, akkor pontosan kiszámolná, hogy hány sereggel fog beférni és az nagyon fájna neked. És elhiheted, hogy nem aprózná el.

--zozo-- 10-09-2012 17:05

Te voltál az aki ide futott egyből a klánráállás hiénázáskor. S most is azon kattogsz hogy nem tudod hova tenni.. Pont olyan az a hiénázás is mint a másik, aki szemfüles az megragadja az alkalmat.. hol sikerrel, hol anélkül.

Egyértelmű volt hogy nem várja meg a csapódást mert ti a nagy fokozó mesterek simán fokoztok a millió támadókból és védőkből.

Sírni pedig nem sírtam hanem Csempe pökhendi hozzászólásara reagáltam, hogy álljon már meg a menet.. amikor titeket hiénáznak egyből háborogtok és erkölcstelennek tartjátok, de amikor ti akkor máris helyzet megragadásáról van szó.

Mors 10-09-2012 17:48

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 299638)
Ha netán egyszer téged hiénázna, akkor pontosan kiszámolná, hogy hány sereggel fog beférni és az nagyon fájna neked. És elhiheted, hogy nem aprózná el.

Engem konkrétan nem hiénázott, de 2 szövitársamnak volt szerencséje, igaz nem hozzá, hanem 4 másik emberkéhez abból a csapatból :) kb olyan 15-20 sereggel, amiből 6-8 ment be és a nagy tagkülönbség miatt viszonylag olcsón megúszták. A hozzászólásod többi részével nagyjából egyetértek, viszont azt megjegyzem, hogyha miközben felmegyek 10k hekire, 2-3k-t lehiénáznak rólam, akkor lehet h viszonylag kevés marad a kezdeti "moralitásból" és énis ugyanezt fogom csinálni. Mert nem feltétlenül van mindenkinek többezer yard tartaléka, vagy nagyobb szövi a háta mögött (pl egy ilyen 100k-s ugráshoz, ami megvédhet a hiénák ellen, 2k hekin cirka egy hónap termelés szükséges) és ha egy frissen felkerült ori mondjuk fogja magát és muszájból 5-6 hónap alatt kitermeli azt, ami a jelenlegi topba menetelhez szükséges, akkor ha utána kap 1-2 ilyet, kétlem, h ne csinálná ugyanazt.

btw olyan 8 évvel ezelőtt játszottam egy darabig, na akkor egyszer se hiénáztam, csak akkor ugye 4k volt a top és 10% az elf, ma meg kicsit feljebb a top és olyan 60% az elf :)

Padlócsempe 10-09-2012 18:08

Pökhendi volt hát, mert levertünk a gyerekről 4000 hekit, és utána azt lesi hogy mit csatázunk mással. Semmi köze hozzá.

És még ha lenne is: a hiéna a játék része. Semmi erkölcstelenséget nem látok benne. Ha elfem lenne sokat hiénáznék, orkként általában a hiéna másik oldalán vagyok. Tudok ellene védekezni, és ha még sem sikerül, akkor csak annyi történik, hogy pont oda kerülök a hiéna alá, és bizony ő lesz a következő célpontom.

De a stílusomon szerintem meglátszik, hogy idegesít, hogy ahelyett, hogy akiket legyőzünk, azt tervezgetnék, hogy legközelebb felveszik a kesztyűt, inkább idejönnek osztani az észt.

A Black Dragon meg ne féljen már annyira a Big Gun névtől :)

Hex 10-09-2012 18:25

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 299642)

Nem félünk egy névtől, hiszen nem mi töröltünk egy régi klánt :)

no megyek filmet nézni :) majd valamikor re :)

Bukta 10-09-2012 18:30

Quote:

Pökhendi volt hát, mert levertünk a gyerekről 4000 hekit, és utána azt lesi hogy mit csatázunk mással. Semmi köze hozzá.

És még ha lenne is: a hiéna a játék része. Semmi erkölcstelenséget nem látok benne. Ha elfem lenne sokat hiénáznék, orkként általában a hiéna másik oldalán vagyok. Tudok ellene védekezni, és ha még sem sikerül, akkor csak annyi történik, hogy pont oda kerülök a hiéna alá, és bizony ő lesz a következő célpontom.

De a stílusomon szerintem meglátszik, hogy idegesít, hogy ahelyett, hogy akiket legyőzünk, azt tervezgetnék, hogy legközelebb felveszik a kesztyűt, inkább idejönnek osztani az észt.

Csempe, kezdjük azzal, nem vagyok már gyerek, és nem volt az 4000 heki. Nem volt kevés, mert a klánütésekkel együtt 2500-at buktam. Ellened viszont pozitív mérleggel jöttem ki, úgyhogy megkérlek szépen szállj le a magas lóról, mert ahogy elnézem a Te szekeredet (is) más húzza. Tudom, több tapasztalatod van, többet és jobban játszol, hiszen Te vagy Csempe, de a stílusodon van mit csiszolni, ahogy az arcodon is. Magyarázatod még mindig erőtlen ficánkolás...

Padlócsempe 10-09-2012 18:42

Naná, hogy más húzza a szekeremet. Ez egy csapatban játszott játék, nem sokra mennék a szövetségeseim nélkül :)
És épp ezért tesz büszkévé, ha azáltal, hogy valaki ellen hektárokat veszítek, a társaim 2-3-szor annyit nyernek ;)
(És máris összeáll majd a kép, hogy 9000 hektáron miért mészárlásra mentem :) )

Bukta 10-09-2012 18:56

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 299646)
Naná, hogy más húzza a szekeremet. Ez egy csapatban játszott játék, nem sokra mennék a szövetségeseim nélkül :)
És épp ezért tesz büszkévé, ha azáltal, hogy valaki ellen hektárokat veszítek, a társaim 2-3-szor annyit nyernek ;)
(És máris összeáll majd a kép, hogy 9000 hektáron miért mészárlásra mentem :) )

más is, vagy mindig más?

de jó lett volna 9000-en lenni.
sebaj, majd egyszer.

Merengő 10-09-2012 20:21

Quote:

az eddigiek nem azt bizonyítják, hogy félne :) én inkább úgy mondanám izgatottan várja, hogy felérjetek :)

Hex 10-09-2012 20:37

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 299646)

Én is úgy gondolom, ez a hódító lényege, a csapatjáték. Hiszen alsóbb szinteken szövetségesekről beszélünk, akik támogatnak sereggel, nyersivel, segítek nekik támadni, ne adj isten gömbözni, távolozni. A-ban meg klánrakim áttolom a lét, ha kell neki, ha már nincs piaca veszek neki nyersit, vagy amit kell és ha sikerül együtt haladni, megtoroljuk az ellene támadókat. Erről szól a játék és szerintem ezért szép, mert közben barátságok alakulhatnak ki, emberi kapcsolatok alakulhatnak ki, ami szerintem nagyon fontos. Ez nem egy egyéni játék. Na de tényleg sokat szövegeltem már mostanában :P Sas mod on :)

Tsobi 10-09-2012 23:38

A sok büdös hiéna. :D

Remedy 10-10-2012 03:07

A flamehoz nincs kedvem hozzaszolni, allaspontom sincs, a Mors ne hazudjon, hogy en alkalmazom a hienat, ennyi. A-ban ezentul pedig igenis fogom alkalmazni, ha a szukseg ugy hozza az eddig tapasztaltak miatt, ennyi. (a logikai fejtegetese pedig ugy rossz, ahogy van, esetleg igyekezzen ne beszelni az en nevemben sem a tovabbiakban)

A Dragont nem becsuljuk le, de szerintem O sem minket. Hogy a tarsaimmal mit beszelek, en dolgom, amugy igenis megemlitettem nekik, hogy budos hienak. :D

Zozonak pedig annyit, hogy a fokozo mesternek van olyan skillje is, hogy ha 20k-t tud fokozni, akkor tud 100-at is, igy sajnos az argumentuma nem allja meg a helyet.

Sucó 10-10-2012 06:52

Legnagyobb egyéni foglalás tegnapról az 1. szinten:
2012-10-09 00:00:45 Numer@ (#252331) elfoglalt 678 hektárt Belzebub (#632462) országától.

Grat Ati!:)

yogibear 10-10-2012 08:19

Remyék hiénájárol annyit ,hogy az elmult par napba volt szerencsenk velük harcolni, ami inkabb szerencsétlenség volt a szamunkra:) es barmelyikunk probalta visszavenni a foldjet mindig kapott plusz egy sereget szembe..azonban az igazsaghoz hozzátartozik hogy csak egyet,es az utolso kimenetelunknel pedig kuldhettek volna min. hármat.Persze mi maradtunk alul, ilyen anyagi háttér ellen nincs mit tenni, de legalabb mi megprobaluk :)

Pumi 10-10-2012 08:23

Quote:

Originally Posted by yogibear (Post 299661)
Remyék hiénájárol annyit ,hogy az elmult par napba volt szerencsenk velük harcolni, ami inkabb szerencsétlenség volt a szamunkra:) es barmelyikunk probalta visszavenni a foldjet mindig kapott plusz egy sereget szembe..azonban az igazsaghoz hozzátartozik hogy csak egyet,es az utolso kimenetelunknel pedig kuldhettek volna min. hármat.Persze mi maradtunk alul, ilyen anyagi háttér ellen nincs mit tenni, de legalabb mi megprobaluk :)

Csak, hogy ez nem hiénázás....

yogibear 10-10-2012 08:43

Nekem mindegy minek nevezed, az eredményen nem valtoztat

Bukta 10-10-2012 08:46

Quote:

Originally Posted by Pumi (Post 299662)
Csak, hogy ez nem hiénázás....

Szerintem nem is ebből indult a vita.

Tudom, hogy én indítottam, (nem volt szándékomban ilyen felháborodást generálni), de ha lehet zárjuk le ezt a témát itt. Kicsit elkanyarodtunk a topic lényegétől.

crion 10-10-2012 10:39

Klánra állás hiéna lol már... szerintem Neked minden hiéna ami ellenetek irányul...
Ha jön rád egy sereg akkor gyorsan kitámadsz hogy ráfoghasd hogy hiéna?:D

Szerintem egyszerűen fogadd el, hogy vannak olyan játékosok is akik gondolkoznak, taktikáznak és kihasználnak lehetőségeket és nem csak a több trilliós tartalékukkal élnek vissza, nem hiszem hogy különösebben nagy taktika vagy bátorság kellene ahhoz, hogy kitámadj full sereggel és ha esetleg kisérnek akkor elfokozzál annyit, hogy ne veszíts semmit. Persze rá lehet fogni erre is hogy "taktika", de ez inkább "erő" vagyis inkább tartalék fitogtatás...
Úgyhogy nagyobb stratégának nevezném azt aki kiszúr egy klántámadást és szemfülesen kitámad mint azt aki pénzt nem kimélve úgymond biztosra megy...

Üdv,
Cri

Remedy 10-10-2012 11:51

Mar csak azt nem ertem, honnan jon ez az alaptalan vadaskodas, hogy mi elfokozgatunk kisebb orszagokat. Egesz szinten eddig ez talan 2x tortent meg a szaz feletti utesbol, es mindkettonek megvolt az oka. Pedig megtehetnenk akar ezt is, de igy a jatekelmeny nullazodna teljesen szamomra peldaul... Kicsit cukrozzatok meg azt a szolot, azt ajanlom.

Padlócsempe 10-10-2012 12:22

Sőt, szerintem a csatáink 90%-ában az ellenfelek több pénzt költöttek, mint mi. Simán csináltak 2-3000 hekis bontásokat, miközben esetleg mi azt túl drágának ítéltük meg. Persze könnyű arra fogni a vereséget, hogy az ellenfélnek túl sok pénze van...

Killer 10-10-2012 12:25

Quote:

Originally Posted by crion (Post 299665)
Klánra állás hiéna lol már... szerintem Neked minden hiéna ami ellenetek irányul...
Ha jön rád egy sereg akkor gyorsan kitámadsz hogy ráfoghasd hogy hiéna?:D

Szerintem egyszerűen fogadd el, hogy vannak olyan játékosok is akik gondolkoznak, taktikáznak és kihasználnak lehetőségeket és nem csak a több trilliós tartalékukkal élnek vissza, nem hiszem hogy különösebben nagy taktika vagy bátorság kellene ahhoz, hogy kitámadj full sereggel és ha esetleg kisérnek akkor elfokozzál annyit, hogy ne veszíts semmit. Persze rá lehet fogni erre is hogy "taktika", de ez inkább "erő" vagyis inkább tartalék fitogtatás...
Úgyhogy nagyobb stratégának nevezném azt aki kiszúr egy klántámadást és szemfülesen kitámad mint azt aki pénzt nem kimélve úgymond biztosra megy...

Üdv,
Cri

:eek::eek::eek::eek:
úgylátom lassan már a hiénák lesznek a hős harcosok a valódi támadásokkal operáló játékosok pedig a gonosz csúnya erő(vagyon)fitogtató mumusok.
elég szánalmas:(

crion 10-10-2012 12:27

Sereg csere nem ugyanez? Szintén a tartalék kihasználása...

Ne vádaskodásnak vedd, nem annak szánom, csak egy idő után ezek bevett védekezési és támadási mechanizmusokká válnak, holott nem azok, és régi játékosként hajlamos az ember elfelejteni hogy ő is kihasználja a játék kiskapuit, közben meg a "hiénákat" szídja.

Véleményem szerint külön kell venni azt aki csk kronika alapján támad, számomra csak ez a hiéna, ha viszont valaki tesz érte akár tolikkal figyelik a kint lévő sereget, vagy esetleg észrevesz egy támadás előkészítést az inkább csak leleményes és valahol értékelendő, úgyanis a megfigyelés is a játék része.

crion 10-10-2012 12:30

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 299673)
Sőt, szerintem a csatáink 90%-ában az ellenfelek több pénzt költöttek, mint mi. Simán csináltak 2-3000 hekis bontásokat, miközben esetleg mi azt túl drágának ítéltük meg. Persze könnyű arra fogni a vereséget, hogy az ellenfélnek túl sok pénze van...

Biztos van ilyen is, a Ti felmeneteleteknél az a bolod aki visszatámad, mert egyből megy rá a többi tag. Persze ha ők is többen vannak a környéken akkor lehet próbálkozni, de 1-2 taggal nincs sok értelme.

De persze ez csak az én véleményem.

Hex 10-10-2012 12:40

Quote:

Originally Posted by crion (Post 299665)
Szerintem egyszerűen fogadd el, hogy vannak olyan játékosok is akik gondolkoznak, taktikáznak és kihasználnak lehetőségeket ...

Csak azt nem értem, hogy ebben mi a taktika, hogy tudod, hogy kinn van egy ország és akkor küldesz rá 1, 2, 3 sereget :)

nekem kicsit "magas" ez a "taktika"

Taktika az, mikor kimész sereggel, beetetve az ellent, hogy x paci 8 tábornokkal mentél ki, hogy felülről is beüsd, közben a maradék pacit bekészíted 2-3-4 tábornokkal és annyi kajával hogy 3 körre véletlenül se menjél ki. Szerintem ez taktika

Látod hogy jön az ellen, rád fokozott nagy távolságból, de menni akarsz rá. Kiszámolod, hogy mennyit kell bontani két körhöz, beállítod a bontást a sereget, a két körös kaja a rakiban, plusz bontás, hogy lehetőleg ő felülről csapódjon.
kv előtt 2 mp-el bontasz, sereg, bontasz hármas kombóval hintába ülteted. Ez megint taktika.

de amit te írtál, az minden, de nem taktika

crion 10-10-2012 12:51

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 299678)
Csak azt nem értem, hogy ebben mi a taktika, hogy tudod, hogy kinn van egy ország és akkor küldesz rá 1, 2, 3 sereget :)

nekem kicsit "magas" ez a "taktika"

Taktika az, mikor kimész sereggel, beetetve az ellent, hogy x paci 8 tábornokkal mentél ki, hogy felülről is beüsd, közben a maradék pacit bekészíted 2-3-4 tábornokkal és annyi kajával hogy 3 körre véletlenül se menjél ki. Szerintem ez taktika

Látod hogy jön az ellen, rád fokozott nagy távolságból, de menni akarsz rá. Kiszámolod, hogy mennyit kell bontani két körhöz, beállítod a bontást a sereget, a két körös kaja a rakiban, plusz bontás, hogy lehetőleg ő felülről csapódjon.
kv előtt 2 mp-el bontasz, sereg, bontasz hármas kombóval hintába ülteted. Ez megint taktika.

de amit te írtál, az minden, de nem taktika

Ha valakit megütsz alulról és vissza támad és Te alábontassz, majd alulról ütöd még pár sereggel, ami ugye nem lehet tul kicsi a seregdobás miatt mert ugye ha már ilyen jól taktikázol akkor ezzel is számolsz akkor mondjuk jó lenne ha ennek utána számolnál hogy 2 átlagos ország mekkora sereggel üti be a másikat ezzel a beetetéssel hogy a másik ugy gondolja hogy te max sereggel mentél ki ráadásul 8 tábornokkal...

Azzal biztos mindenki tisztában van hogy a földnek van a legnagyobb értéke de azért ha valakit igy megütsz akkor az alábontás szintén tartalék függő is lehet vagy szövi függő.

yogibear 10-10-2012 13:48

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 299673)

Persze hogy konnyu arra fogni, mer talán van benne valami
Ha nalunk annyi zseton lett volna most ezer hekikkel elorebb lennenk de igy nem :)
Arrol nem beszelve hogy majdnem minden tamadasnal 100k katikat engedtek el. aztan ha megis beutnek elengedtek meg parszazezret, en meg kapok nulla hekit, de nincs is ezzel baj ,ha lenne mibol en is ezt csinalnam! de legalalabb ne tegyél ugy mintha ennyire nem szamitana a penz! es meg szép hogy lebontunk tobbezer hekit , egy nem hadis orinak tobb 10yard mig visszafedezi, en elhiszem h ti vagytok a májerek meg minden ,tudom h nem veletlenul tartotok ott ahol ,es a raklap penzer is megdolgoztatok, de ne gondold már hogy más klán nem tudna ekkora taktikai huzásokat megvalositani ,ha lenne miböl.
Pénz beszél...

Remedy 10-10-2012 14:41

Quote:

Originally Posted by yogibear (Post 299680)
de ne gondold már hogy más klán nem tudna ekkora taktikai huzásokat megvalositani ,ha lenne miböl.
Pénz beszél...

Mas nem tud termelni, csak mi tudtunk? Amugy en igenis azt gondolom, hogy van, amire mas nem lenne kepes, barmilye is van.

Hex 10-10-2012 14:56

Quote:

Originally Posted by crion (Post 299679)
Ha valakit megütsz alulról és vissza támad és Te alábontassz, majd alulról ütöd még pár sereggel, ami ugye nem lehet tul kicsi a seregdobás miatt mert ugye ha már ilyen jól taktikázol akkor ezzel is számolsz akkor mondjuk jó lenne ha ennek utána számolnál hogy 2 átlagos ország mekkora sereggel üti be a másikat ezzel a beetetéssel hogy a másik ugy gondolja hogy te max sereggel mentél ki ráadásul 8 tábornokkal...

Azzal biztos mindenki tisztában van hogy a földnek van a legnagyobb értéke de azért ha valakit igy megütsz akkor az alábontás szintén tartalék függő is lehet vagy szövi függő.

hol írtam, hogy max. sereggel? Ezt te gondoltad bele. Én azt írtam, hogy olyan sereget küldök ki, ami felülről is átütni 8 tábornokkal. Legalább is ő ezt gondolhatja. Ez közel sem azt jelenti, hogy max. sereget küldtem ki és engedni kellene. Mutatok rá példát

2011-09-16 05:00:56 Ezüst Árnyak (#580211) elfoglalt 149
hektárt x) országától.
2011-09-16 07:00:55 Ezüst Árnyak (#580211) elfoglalt 62
hektárt x) országától.
2011-09-16 07:00:55 Ezüst Árnyak (#580211) elfoglalt 137
hektárt x) országától.
2011-09-16 07:00:55
[-5 kör] x) elfoglalt 62 hektárt Ezüst Árnyak
(#580211) országától.
2011-09-16 07:00:55
[-5 kör] x) elfoglalt 151 hektárt Ezüst Árnyak
(#580211) országától.
2011-09-16 09:00:54 Ezüst Árnyak (#580211) elfoglalt 49
hektárt x) országától.

harcoltam egyszerre 10 ország ellen is. Azt az A-s korszakomat szerettem :))))
Szóval az a lényeg, hogy ha használod a fejed és tudsz olyat lépni, amire nem számít a másik, akkor nyert ügyed lehet. És még milliárdok sem kellenek hozzá. Tudnék sok taktikát mondani, de mindenki tanulja meg a saját stílusát és saját maga tapasztalja meg, hogy milyen érzés, egyelőre felépített taktikával legyőzni az aktuális ellenfelet

Akkor olcsó volt a nyersi nagyon, ezt még hozzátenném

igaz, hogy itt alábontanom nem sikerült, de ott hibázott ebben a szituban az ellen, hogy korán fokozott rám két körre, folyamatosan frissítettem a pontlistát és mikor két körön láttam, küldtem a két sereget, de alábontanom már nem sikerült, vagy nem tudtam eldönteni, hogy ki indította előbb a két sereget és azért nem is csináltam nagyon semmit. Erre már nem emlékszem

És alacsonyabb hekin elég szépen lehet így játszadozni. Természetesen minél magasabban vagy, annál másabb a szitu. Magas hekin biztos nem lett volna ilyen ez a csata. De szerintem 5-6k hekiig simán be lehet vállalni egy ilyen csatát. Talán picit még tovább is.

yogibear 10-10-2012 15:39

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 299681)
Amugy en igenis azt gondolom, hogy van, amire mas nem lenne kepes, barmilye is van.

Ebbe nem ertunk egyet, sztem a top klanok tagjainak többsége azert tapasztalt es elismert jatekos, sot barmelyik csopiba tudnek osszeszedni egy klanravalo jatekost akik barkivel felvennék a versenyt ha ugy adodna, na de ez mar csak fantazmagoria :)
Mindenesetre en mar keszitem a popcorn t es varom a dragon elleni összecsapást :)
bár az odáig vezetö uton se fogtok unatkozni, legalabbis remelem :))

Mors 10-10-2012 15:49

Senki nem vitatja, hogy lehet jó kis dolgokat játszani pénz nélkül is, de azért jó pár olyan move van(köztük az alap seregelengedés, komolyabb bontások, felugrás) amihez kell. Meg az is szempont mondjuk, hogy egy hosszabb ütésváltásnál milyen gyorsan tudod kiszedni, mert nyilván 10 nagyonaktív tag 2000 yard tartalékkal, piacon figyelő támadókkal mondjuk ezt könnyebben megoldja, mint egy olyan szövi, ahol kevésbé aktívak a tagok és 100yard az összvagyon.

Ha nem számít a pénz, akkor a Dragon miért nem x éve ütötte fel magát top1-nek, miért várt annyi évet?:). A Tisztítótűz meg próbálkozzon úgy, hogy 2k hekin termelik meg a felmenetelhez szükséges pénzt, kérdés, hogy megy-e így akkor is?:)

Persze ez is játék része, ezt meg is kellett termelni, csak mondjuk aki egy éve van az 1/a-ban megyeget szépen felfele, elért a top aljáig, annak azért egy 1-2-3 yard értékű seregelengedés is sok, amit nem szivesen vállal, arra meg pláne nincs pénze, h napokig tartó ütésváltásokba bonyolódjon olyanokkal, akiknek meg annyi van, h ezt az összeget meg se érzik. Úgyhogy inkább megpróbálja nem költeni a pénzét és minimalizálni a földveszteségét. Aztán fent említett pénzesebbektől megkapja, hogy ő mekkora béna..Holott nem feltétlen csak ezen múlott.

Remedy 10-10-2012 15:51

Quote:

Originally Posted by yogibear (Post 299684)
Ebbe nem ertunk egyet, sztem a top klanok tagjainak többsége azert tapasztalt es elismert jatekos, sot barmelyik csopiba tudnek osszeszedni egy klanravalo jatekost akik barkivel felvennék a versenyt ha ugy adodna, na de ez mar csak fantazmagoria :)

Akkor tedd azt, es szedd ossze. (Addig is mondd meg, ki vagy)

Hex 10-10-2012 16:59

Quote:

Originally Posted by Mors (Post 299685)
Senki nem vitatja, hogy lehet jó kis dolgokat játszani pénz nélkül is, de azért jó pár olyan move van(köztük az alap seregelengedés, komolyabb bontások, felugrás) amihez kell. Meg az is szempont mondjuk, hogy egy hosszabb ütésváltásnál milyen gyorsan tudod kiszedni, mert nyilván 10 nagyonaktív tag 2000 yard tartalékkal, piacon figyelő támadókkal mondjuk ezt könnyebben megoldja, mint egy olyan szövi, ahol kevésbé aktívak a tagok és 100yard az összvagyon.

Ha nem számít a pénz, akkor a Dragon miért nem x éve ütötte fel magát top1-nek, miért várt annyi évet?:). A Tisztítótűz meg próbálkozzon úgy, hogy 2k hekin termelik meg a felmenetelhez szükséges pénzt, kérdés, hogy megy-e így akkor is?:)

Persze ez is játék része, ezt meg is kellett termelni, csak mondjuk aki egy éve van az 1/a-ban megyeget szépen felfele, elért a top aljáig, annak azért egy 1-2-3 yard értékű seregelengedés is sok, amit nem szivesen vállal, arra meg pláne nincs pénze, h napokig tartó ütésváltásokba bonyolódjon olyanokkal, akiknek meg annyi van, h ezt az összeget meg se érzik. Úgyhogy inkább megpróbálja nem költeni a pénzét és minimalizálni a földveszteségét. Aztán fent említett pénzesebbektől megkapja, hogy ő mekkora béna..Holott nem feltétlen csak ezen múlott.

a legnagyobb gond, hogy te alapnak gondolod a seregelengedést. Lehet ám folyamatosan mozogni is a pontlistában, hogy ne tudjon két körre állni... Taktika dönti el a legtöbb dolgot. EGy jól, előre átgondolt taktikával sokra lehet vinni A-ban, mivel sok olyan játékos van, aki nem gondolja át, hogy mit tesz és rajtuk könnyű lehetfeljutni.

no de tényleg sokat írkálok mostanság :D megyek kutyát sétáltatni :)

lacy 10-10-2012 17:01

Eredeti szerző: yogibear Üzenet megjelenítése
Ebbe nem ertunk egyet, sztem a top klanok tagjainak többsége azert tapasztalt es elismert jatekos, sot barmelyik csopiba tudnek osszeszedni egy klanravalo jatekost akik barkivel felvennék a versenyt ha ugy adodna, na de ez mar csak fantazmagoria

és ha egy nem Top klán menetel majd fel pár taggal a top felé,és akkor se tudtok mit kezdeni velük,akkor mire fogjátok majd a dolgot?
majd arra,hogy ezek csomót termeltek lent hogy valahogy felérjenek.a pénz nem terem magától

Mors 10-10-2012 17:42

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 299688)
a legnagyobb gond, hogy te alapnak gondolod a seregelengedést. Lehet ám folyamatosan mozogni is a pontlistában, hogy ne tudjon két körre állni...

mert elég alap :)
A folyamatos mozgás a pontlistában szintén nem egy ingyentaktika. nem tudom, hogy neked ezt hogy sikerült kivitelezned, de tekintve h nálam(meg gondolom azért pár emberkénél) ha 2 körre ugranak, akkor a következő 1-2 másodpercben mennek a seregek, ezért még mp-s frissítéseknél is jóesélyed van rá, h mire ugrasz, már kapod a sereget. Ha feltételezed, hogy 59mp-nél megy ki a sereg, ugorhatsz egyet 58kor és ha igazad volt, valóban nyersz vele. Ha tévedtél már megy rád a sereg és elngedsz, vagy beengedsz :) Viszont ha ezt látták egyszer nálad, könnyen lehetséges h 1 perccel kv előtt fognak indítani, és azért a kv előtti x percet azért nem hiszem h másodpercenkénti ugrálással töltenéd. Nem mondom, hogy rossz taktika, de limitált felhasználhatóságú és kétséges sikerességű. Persze a legtöbb kevésbé alkalmazott taktika ilyen. Ezért nem nevezem ezeket alapnak, és nevezem alapnak az elengedést vagy a felugrást. Arról nem is beszélve, hogy ha mondjuk 3-4 vs 3-4 ben harcoltok a sikerhez elég sokszor többtízezres ugrások kellenek, csupán abból a célból, h odamenj a célponthoz, hogy tudj támadni. Ez mégcsak nem is taktika, mégis elég sokba kerül.

Mindenesetre örülök, ha vannak, akiknek 2-300milából megvan, hogy face-to face leverjetek mondjuk 2-3000 hekit egy 4-5 vs 4-5 harcban olyan ellenfelekről, akik vissza is akcióznak, nekem ez még eddig nem sikerült, de majd igyekszem előállítani ezt is:)

Padlócsempe 10-10-2012 18:01

Szerintem egészen egyszerű a megoldás. Akkora hekin kell lenni, ahol van elég anyagi tartalékod a csatározáshoz.

Pár éve 5-600k hekin lenni óriási dolog volt, kevesen voltak olyan magasan. A második legnagyobb klán volt 5 milliós, a harmadik 3 milliós. Mostanra itt a sok lufioszág, olyan top5-ös klánok, akiknek a nevét sosem hallottam, csak amikor aztán leverik őket és széthullanak. És olyan 600k-s országok, akik azért panaszkodnak, hogy az ellenfelük megengedheti magának a seregengedést.

De ha annyira kell a 9000 heki, vagy a top30 megfelelő tartalék nélkül, akkor pedig viselni kell azt, hogy esetleg leverhetnek.

All times are GMT +1. The time now is 13:27.