Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Hollószárnyak (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Hollószárnyak (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=360)

VérGyöngyTyúk Z 04-19-2007 10:53

Pár perc múlva visszatérek oldalamon egy törpe nővel.
Kivont fegyverrel megyek mellette és a közelben lévőket kézzel intem kissé hátrébb. Farkas-nak külön jelzek, hogy maradjon csendben és lépjen kissé el a még élő fogolytól. Láthatóan eléggé ideges és feszült vagyok. a szemem körbe körbe cikázik és a legkissebb mozdulatra is azonnal figyelek és mozdítom a fegyvereim is. Lerí rólam, hogy azonnal ugrok ha valami probléma adódik.
A nő ruhája hasonlít az enyémhez, de sokkal jobb anyagból való és láthatóan új. Nem látszik nála fegyver. Vöröses fekete erős szállú haját az arca két oldalán két vékony tincsbe, a nagyját a háta közepéig omló fonatban viseli. A szemei jégkékek. Az alkata emberi szemmel nézve nem túl nőies. Női mivoltáról a szőrtelen és csinos arca árulkodik leginkább.

Hyas és Stancil értetlenül néz hol rád, hol az új jövevényre, de egyelőre nem kérdeznek.

A törpe nő előbb odalép a halotthoz, és megnézi, majd a még élő fogolyhoz, és a férfi vállára teszi a kezét. A nő arcán látszik, hogy nagyon figyel valamire. Körülbelül negyedórát áll így, majd Grenhez fordul, és beszélni kezd hozzá.

Farkas: egy mukkot sem értesz abból, hogy mit hadovál a nő.

Cikázó szemekkel figyelek míg "dolgozik" a nő, majd figyelmesen hallgatom amit mond. Válaszolok és beszélek vele ugyanazon a nyelven és közben többször meghajlok felé.

Massza Rex 04-19-2007 11:19

Bah...tényleg fáradt lehetek, ha már a semmiből is előtűnnek gyerek méretű ronda nők. Ughh...inkább felidézem emlékeimbe a legszebb nőt, akivel hancúroztam és nem is figyelek Gren nőjére. (nem csoda, hogy eddig titkolta)

VérGyöngyTyúk Z 04-19-2007 12:37

Meghajolok a törpe nő felé aztán a többiek felé fordulok és megkérdem:
-Van valamelyikteknél valami ami az úrnőé volt? Hajszál, köröm lenne a legjobb, de egy ruhadarab legalább? Vagy önnél asszonyom - fordulok a nőhöz - valami ami a fiáé volt?
Hyas és Stancil nemet int. A nő ennyit mond:
- Nálam nincs, de a könyv mellett voltak ruhák is, abból néhány a fiamé - néz rád kérdőn, hogy abból van-e nálad valami - Miért lenne szükség rá?

VérGyöngyTyúk Z 04-19-2007 14:30

A lovakon lógó málhák közül azok felé intek amikben a szekérről leszedett cuccok vannak.
-Azokban van amit el tudtam hozni onnan. Nézze meg van e ott valami. - a törpe nő felé pillantok - Talán sikerül megtudnunk hol van most a fiú.
A nő elkezd kersgélni a holmik közt. De rövid idő után lemondóan ingatja a fejé, hogy nem talált semmit.

aúú 04-20-2007 12:45

Megnézem magamnak a lángoló fickót, Majd oda szólok a saját nylevemen.
- Mit akarsz?
- Beszélgetni, de nem itt mindenki előtt. Van egy-két dolog, amit még nem tudsz, és tisztázni kellene. Reményeim szerint harc nélkül is meg tudjuk oldani a problémánkat - mondja a kissé áttetsző lángokból szőtt alak - Velem tartasz? - kérdi rövid szünet után.

- Ránk támadtatok, akár egy horda rabló, elvittétek a javainkat és a hozzám tartozókat. Ezen nem tudsz változtatni szóval. Ha tényleg beszélgetni akarsz, akkor vissza adod, a fentebb említetteket, elengeded akit el kell és aztán beszélgethetünk. Máskülönben gondoskodom róla, hogy ez a család soha az életben ne kerüljön vissza és nevét csak mint az örök kárhozat és kitaszítottság jeleként emlegessék odahaza.

VérGyöngyTyúk Z 04-20-2007 13:53

-Sajnálom. - mondom a nőnek. - könnyebb lett volna, de sajnos nem hozhattunk el onnan mindent.
Mondok valamit a törpe asszonynak és láthatóan borongós hangulatban, de éberen várom a válaszát.

VérGyöngyTyúk Z 04-20-2007 22:58

P.sz. 3737, Kyel 1. havának 6. napja, a Bronz órája

Beszélek még pár mondatot a törpe nővel, aztán visszakísérem arra amerről idehoztam. Rövid dő múlva egyedül jövök vissza.
Farkas-éknak:
-A fickó egy irányított báb. Aki irányítja sokmindent megtudhat rólunk is rajta keresztül. Végeznünk kll vele.
Várok fél percet é aztán, ha senkinek nics ellenvetése vagy egyébb javaslata akkor odalépek a kikötözött fickóhoz és a tőrömmel átvágom a torkát.
Szavaid hallatán Hyas megvonja a vállát, aztán odamegy a fickóhoz, és eltöri a nyakát.
- Eltemetjük őket? - biccent a két hulla felé.

Gren: így hajnal tájt te is elég fáradt vagy már, és a töbieken is látszik, hogy nincsenek jóbőrben.

Chris 04-23-2007 07:20

P.sz. 3737, Kyel 1. havának 6. napja, a Vörösréz órája

Alysium:
Azt látod, hogy a nagyúr, és a lángból szőtt alak jó pár percig áll némán egymással szemben. Egy idő után arra leszel figyelmes, hoy veletek szemben két férfi halad felétek, egy ládát cipelve. A láda a nagyúr utazóládája, ami eltűnt a batárból. A férfiak a nagyúr elé teszik a terhüket, utána hátralépnek. Ekkor a lángolkból szőtt alak belép a falba, majd jó néhány perc múlva egy körülbelül a nagyúr testvérével egyidős díszes vörös ruhás kyr férfi lép ki azon az ajtón, amin be szerettetek volna menni. A nemes egy fa dobozt tart a kezében, amit átad a nagyúrnak. A nagyúr felnyitja a ládát, majd elégedetten bólint, és visszacsukja. A két férfi, aki eddig várt elindul vissza arrafelé, ahonnan jöttek. A nagyúr jelez, hogy indultok vissza.
Mire a kamrához értek, újra nyitva vannak a kapuk, amin érkeztetek. Átléptek rajta, és a kiindulási pincében találjátok magatokat. A nagyúr itt rövid megbeszélést tart a többiekkel, majd egy hintó visz téged, és a nagyurat, a ládákkal együtt a fogadóhoz. Hajnal előtt valamivel értek a fogadóhoz. Miután a szobába felcipelitek a dobozokat a nagyúr hangját hallod meg a fejedben:
- Az Istennő egy hetet adott nekik, hogy rendezzék a dolgaikat. Egy hét múlva visszamegyünk hozzájuk, és kiderül hogyan lesz tovább.

Mihez kezdesz abban az egy hétben (5 napban), míg a városban lesztek?

Massza Rex 04-23-2007 07:33

Gren szavaira csak megvonom a válam és ásítok egy hatalmasat.

Grenhez:
- Aludni kíne, me így nöm sukra löhet majd használni mönket...

VérGyöngyTyúk Z 04-23-2007 10:21

Hyas-nak:
-Bár az amivé lettek nem érdemelné meg, de amik egykor voltak igen.
Fogok szerszámot és nekiállok sírt ásni (valószínüleg nem túl mélyre sikerül) és közben folyamatosan mormogok magamban. Ásás előtt odaszólok Stancil-nak, hogy figyeljen nagyon, mert ha megindulnak a városból kifelé az emberrablók akkor jó lenne tudni róla.
Mire befejezed az ásást az egész procedúrával együtt már nem csak fáradtnak hanem éhesnek is érzed magad. Hyas segít neked közben a törpe hölgyről kérdezget, hogy hogy hívják, meg honnan jött, honnan ismered, és hasonlók.
Mire befejezitek, Farkas már félálomban ül egy fa tövében. Stancil is bealudt a nagy örködés közben, a nő is laposakat pislog, néha lecsuklik a feje, Hyas sincs a toppon, és te sem
.

Pettyes 04-23-2007 11:01

Amikor megjelennek a ládával kicsit furcsán nézek, mivel gondolom, hogy beszélgetnek, amit nem hallunk feltételezem, hogy szellemnyelven konzultálnak és mivel senki nem reagál ellenségesen az új alakok megjelenésekor, így én is csak készenlétben vagyok, figyelek.

Amikor visszaérünk és a felcipekedés után hallom a nagyúr szavait, bólintok, hogy rendben várunk az idő leteltéig. Megkérdezem tőle, hogy akarjak-e, hogy valami megfigyelés legyen, vagy inkább csak várunk. Ha akarja, akkor az 5 napban mindennap különböző időpontokban megfigyelést tartok, reggel, napközben, este.
Hogyan kérdezed meg tőle?

Betérek a városi templomba, abba, ahonnan jöttek a papok, szétnézek, mi hogy történik ott. Megnézem a díszítéseket is. Szakítok időt a gyakorlásokra is illetve, ha a nagyúr kíván valamit, azt megpróbálom beszerezni. Időnként leróvom tiszteletem az égiek felé, akikre számítok az életem során, Foltossal is foglalkozom. A napi átlagos teendőimet végzem.
A szentélybe többször összefutsz a már ismert pappal, és Alysával is.

VérGyöngyTyúk Z 04-23-2007 22:53

Hyas-nak:
-Az évek során szert tesz a törpe kapcsolatokra. Sajnos -nagy sóhaj - vannak igen drága kapcsolatok is, vagy épp olyanok amikkel egykori szívességeket váltanak ki, de néha olykor is kénytelenek vagyunk ezeket felhasználni amikor nem igazán éri meg. Gondolom érted mire célzok. Jobb lett volna máskr felhasználni ezt a segítséget és nem most. Se a nevét,sem azt, hogy hogyan került ide nem mondhatom meg. Elég legyen annyi, hogy messziről és nem kételkedem sem a tudásába sem a munkája teljességében.
A sírásás befejezése után ismét odafordulok hozzá:
-Tünjünk el inen. Ha kicsit is odafigyelnek ezekre a ickókra az irányítóik akkor már tudják hol vagyunk.
Kiveszek egy darab húst a zsáomból és iszom egy korty pálinkás vizet élénkítőnek. Sorra odalépek Farkas-hoz, Stacil-hoz és a nőhöz és felkeltem őket:
-Lóra és el innen ha nem akarunk itt megpusztulni. Legalább egy órára el vagy vissza a városba a fogadóba!
Nem érdeel ki mennyire fáradt. Tudatosulni kell bennük a veszélynek. Felverem őket és a lovakhoz tuszkolok mindenkit. Közben próbálok heyettük is figyelni.

Visszamentek a fogadóba.

Farkas: a szobába érve igen hálás vagy, hogy ágy közelébe kerülhetsz, mihelyst leteszed a fejed már alszol is.

Hyas gondoskodik, egy plusz matracról, és átengedi az ágyát a nőnek, Stancil úgy dönt neki az istálóban is, jó, csak hagyjátok már végra aludni.

Kértek ébresztést, örködik valaki, stb?

Pettyes 04-24-2007 10:07

A nagyúrtól az őrködést a szokásos "activity" kérdezősködéssel próbálom elmutogatni, hogy szükség van-e rá, de ha nagyon nem megy, akkor nem erőltetem.

A templomban annyit kérek csak a paptól, hogy ha van ideje és ismeri a régi idők történéseit, akkor meséljen arról, hogyan teltek akkoriban az idők az átlagos híveknek, volt-e valami ünnepük, valami nagyobb események, csaták persze csak leszűkítve, mert nem szeretném az idejét nagyon rabolni.

Körbejárva a templomot Alysa segítségét kérem, hogy meséljen az esetleges ábrákról, szobrokról, ha van a történetükről, ha történetet mesélnek el egyáltalán.
Megkérdem, hogy napnyugta körül kap-e kimenőt és ha igen mikor, illetve volna-e kedve velem tölteni egy kis időt.

A válasz üzenetben ment.

VérGyöngyTyúk Z 04-24-2007 11:46

Mielőtt még Hys is elaludna, még út közben megkérem:
-Ha tudod értesítsdda Nagyurat, hogy a Stancil kölyök, meg a lemészárolt utazó felesége kiszabadult. Tájékoztasd továbbá, hogy az elfogott banditák valami nagyhatalmú varázsló befolyása alatt álltak és nem árultak el semmit.Az úrnőnek nem akadtunk nyomára de folytatjuk a kersést. Mágikus támogatás nélkül valószinűtlen, hogya nyomára akadunk, de nem adjuk fel. Kérdezdd meg tőle, hogy van-ismer-e olyan mágiát, vagy azt végrehajtani tudó varázslót, aki anya-fiú kapcsolaton keresztül képes megtalálni valakit. Mert ez a lehetőség még nyitott. - az alvó asszony felé pillantok - Ha van mód megtalálni a fiút akor nagy valószínüséggel vele lesz az úrnő is. Ha bármi történne kérlek szólj. Négy óra múlva legkésőbb induljunk. Köszönöm. - fejethajtok Hyas felé, aztán elrágcsálok még egy darab húst és kenyeret, a fogadósnak meghagyom, hogy négy óra múlva ébresszen minket.
A szobámban az ággyal szembeállítok egy széket, egy másikkat az ajtó elé, úgy, hogy ha valaki bjön, ne tudja résnyil jobba kinyitni zaj nélkül az ajtót (ezért teszek a szék szélére egy edényt, vagy valamit ai le is esik és nagyot tud csörömpölni), az ablak szárnyaihoz vázát vagy másik edényt (nyitáskor lessen) és az ablak alá egy zsámolyt vagy valamit, hogy ha valaki belép az ablakon kimenjen tőle a bokája) az ágyon elrendezem a párnát-takarót, minha ott aludnék és sembe a székbe telepszem. Éberen alszom, mintha harci küldetésben pihenőidős lennék otthon.

Gren, Farkas: Gren kérésére Hyas tájékoztatja a nagyurat, majd így szól:
- Az úr azt mondta, hogy térjünk vissza Yankarba, a többiről ő gondoskodik.

Chris 04-25-2007 07:07

P.sz. 3737, Kyel 1. havának 6. napja, az Abbit órája

Gren, Farkas: mikor reggel az étkező helyiségbe léptek a tegnap látott nőt pillantjátok meg egy asztalnál ücsörögve, miközben épp falatozik. Farkas felé küld egy mosolyt, aztán ismét az ételre koncetrál.

Massza Rex 04-25-2007 11:02

Grenhez:
- Na idöje tiszta páleszt ünteni a puhárba (kacsintok rá a nő felé biccentve).

Kérek valami erőset, meg valami könnyített bort a nőnek a csapostól és lehuppanok a nő asztalához.

Nőhöz:
- Égiek lögyenek völed. Nincsen víletlen ögy küzös ösmerősünk? Vagy eztet máshul böszéljük meg? Köttesben? (a női rajongóknál szokott sokat sejtető mosolyt vetem be)
-Veled is! De van, ha jól emlékszem egy időben a nővéremnek csaptad a szelet. Láttalak egyszer nála, gondolom te nem vettél észre - kis fintor fut végig az arcán - persze a nővérem nem mert bemutatni neked, gondolom félt, hogy lecsaplak a kezéről - nevet fel - Ifin messza van... beszélgethetünk kettesben is ha akarod... - mondja sejtelmes hangsúllyal.

(elégedett mosoly fut végig az arcomon)
Nőhöz:
- Bízd ide (kacsintok).

Felállok oda megyek a csaposhoz és kérek egy üres (lehetőleg nem túl drága) szobát. Üresek közül csak egy kissé lelakott, de tiszta szobát tud adni (4 réz)

Grenek:
- Míg is csak van küzös ismerűs. Nu mög ösmeri is az itteniöket, biztus ad pár tanácsut. Két fertályóra is itt vagyuk újra.

Vissza megyek a nőhöz és felkísérem a szobába.
Veled megy.

A többit zöldben.

VérGyöngyTyúk Z 04-26-2007 11:39

Látva az eseményeket kissé meghökkenek, aztán megcsóválom a fejem és morgok valamit az emberekről meg az "udvarlási" szokásaikról. Mielőtt nekiállok enni, még odalépek a nőhöz és köszönök neki.
A nő biccent feléd, miközben épp távozik az étkezőből.
Épp elkezdenél enni, Hyas jelenik meg, és melléd telepszik.
- Mikor indulunk vissza Yankarba, és mit csinálunk a tegnap kiszabadított nővel? - kérdi

Hyas-nak, miközben kissé sandán nézek a távozó "pár" után:
-Amint ez a nagydarab kisfiú végez a nővel indulunk vissza. Az asszonynak odaadom mindazt a holmit amit elhozztam a szekerükről és megkérdem merre tart. Ha lehetősége van itt maradni és jutunk valamire akkor értesítem majd. Persze ha nincs ellene kifogásod. szerezzünk elég élelmet az útra meg némi tartalékot. Amilyen gyorsan lehet csatlakozzunk a Nagyúrékhoz.
Hyas csak megereszt egy félmosolyt a Farkassal kapcsolatos célzásod hallatán, aztán így szól:
- Annak az asszonynak egy reze sincs, ráadásul meg kell mondanunk neki, hogy a fiát mégse keressük meg, őt itt hagyjuk, mi meg megyünk másfelé. Nem fog örülni, persze ez nem a mi dolgunk.

Hyas szavaira komoran biccentek:
-Igaz. De a reményét nem ölhetjük meg. Még meglátom mit tehetek.
- Miért, mit tehetnél, ha egyszer vissza kell mennünk? - néz rád furcsálkodva Hyas.

Megvonom a vállam:
-Tanácsot adok neki hova menjen és hol várjon. Ha esetleg megtaláljuk a fiút akkor tudom hova kell küldenem.
Hyas csak megvonja a vállát válasz helyett.

Az elkövetkező két, két és fél órát mivel töltöd?

Feltöltöm a készleteinket elegendő élelemmel, vízzel, ellenőrzöm a lovakat, aztán félrevonom és beszélek a nővel.

Mire befejezed a beszélgetést a nővel, megérkezik Farkas oldalán a "barátnőjével".

Massza Rex 04-27-2007 11:28

Megkeresem a két társamat,reménykedem, hogy egy helyen találom őket és nem kell kétszer elmondanom.

Grennek, Hyasnak:
- Jú hírt kaptam Ifinbűl, ögy mesísesen gazdag nömesúr fölkírt, hugy a Nagy Arínába nyerjem el a Bajnuki címet. Mivöl úgyis Ifinbe tartunk, rábólintuttam. Eme nű, (mutatok itt a hölgyre) huzta nökem a hírt, nu meg el is kísérne öngem, a nömes úr kérésíre, hugy biztus Ifinbe menjek, nehugy eltévedjük küzben (mosoly). Mundtam ám nöki, hugy nöm lesz kínyelmes az utazás, de ragaszkudik, hugy mölettem lögyen.

Farkas-ra pislogok:
-Persze de előtte ha nem baj szeretnénk a hölgyel megbeszélni pár részletet nem baj? Elvégre hosszú út lesz és nem árt felkészüklni előtte.
A hátam mögé ejtett bal kezemmel Hyas-nak jelzek. (ökölbe szoruló kéz, a nő felé bökve, hogy a nőt ha kell kapjuk el)
-Kissé ide félrefáradna velünk hölgyem? - intek az egyik árnyékosabb sarok felé.

- Nem hiszem, hogy lenne bármi, amit ne beszélhetnénk meg Farkas jelenlétében - néz Farkasra a nő, majd feléd fordul - Nyugodtan mondja csak, amit mondani kell.

- Az ám, üjjünk csak lö, nöm vagyunk mink luvak, hugy álva igyunk. (szemmel láthatóan igen vidám kedvében van)

VérGyöngyTyúk Z 05-03-2007 12:12

-Rendben -mondom - Akkor elárulná hogy talált rá nagytermetű barátunkra? - intek Farkas felé. - Merthogy eléggé szokatlan a helyzet nemde? - kérdőn és fürkészőn nézem a nőt.
- Nem hiszem, hogy szokatlan lenne. Az arénákban kötött fogadásokon igen nagy pénzek cserélnek gazdát, egy jó harcos vagyonokat ér. Ezzel a megbízóm is tisztában van, aki Tiadlanban látta harcolni Farkast, majd otthon utána kérdezett és kiderült, hogy abasziszi arénákban is harcolt már. Ezután pár emberét, köztük engem is megbízott, hogy keressük meg őt, és tegyünk olyan ajánlatot neki, amire biztos igent mond, és eljön Ifinbe. Én megtaláltam őt, ajánlatot tettem, ő elfogadta. Az előleget megkapta, én pedig vele megyek, hogy biztosítsam, hogy tényleg eljut Ifinbe. A megbízóm szeretné, ha megtérülne a befektetése, gondolom megérti - közli veled tárgyilagos, kissé magyarázó hangsúllyal, majd elgondolkodik, aztán ismét megszólal - Ne abból a beszélgetésből induljon ki, aminek fültanuja volt, hisz itt mindenki előtt mégsem hozakodhattam elő a jövetelem okával, és az ajánlatommal. A nővéremmel kapcsolatos dolgokról meg csak annyit, hogy Ellana útjai kifürkészhetetlenek - von vállat, majd letelepszik egy asztalhoz Farkas mellé, de nem túl közel hozzá.

Mielőtt még leül a nő:
-Akkor mást kérdezek. Hogyhogy egyedül utazott idáig? Hogyhogy nem került, hogy úgy fogalmazzak, "bajba"? - vonom fel a szemöldököm - Már csak azért is kíváncsi vagyok, mert amennyire sikerült megismernünk ezt a vidéket, nem épp a magányos utazók kényelmes és biztonságos utazásáról híres. Egyébbként aról, hog velünk tarthat-e, nem Farkas fog dönteni. Hanem a Nagyúr, amint Yankarba érünk.
- Mondjuk úgy, meg tudom magam védeni.

A Nőnek:
-Ne vegye akadékoskodásnak, de mégis mijen módszerekkel "védi meg magát"? Hátha már most megalapozhatja a pozitív ajánlásunkat a Nagyúr felé. Egyébbként a hallgatag fehérhajú fickó ott - mutatok Hyas felé - Hyas, a kölyök - ha előkerült akkor rámutatok - Stancil, jómagam pedig Gren a Kőszakállú klánból. Őnt milyen néven szólítsuk?
- Ugye nem várja, hogy részletes felviágosítást adjak a képességeimről? Különben meg tippeljen, szerintem menni fog magának - azzal széttárja a ruhája fölötti köpenyt, hogy látható legyen, hogy nincs nála fegyver - Igazán örvendek - biccent szép sorban a bemutatottak felé - Vylia vagyok.

Biccentek a nőnek:
-Remek akkor egy kis "szakmai" kérdésem lenne is önhöz. A Nagyúr kíséretében lévő úrnőt és a fent pihenő asszony fiát ugyanúgy elrabolták, mint a Stancil kölyköt. Ismer olyan módszert amivel meg lehetne találni őket? Jelenleg csak annyit valószinüsíthetünk, hogy őket is együtt tartják fogva. Elegendő a megtalálásukhoz az, hogy a fiú az asszony gyermeke? Hús a húsából és vér a véréből. Elég ez? Vagy ismer más módot?
- Szomorú eset. Ha bármelyikükkel találkoztam volna személyesen, tudnék segíteni, de így... - mondja sajnálkozva - Remélem megtalálják őket.

-Személyesen? Mármint, ha az Úrnővel vagy a fiúval?
- Amelyikükkel találkoztam volna személyesen, annak meg tudnám mondani a tartózkodási helyét. De mivel egyikükkel sem találkoztam még soha, így nem tudok segíteni.

VérGyöngyTyúk Z 05-03-2007 14:29

-Értem - biccentek - Köszönöm. Ne haragudjon a kiváncsiságért. - kissé hangosabban, hogy mindenki aki "közülünk" való meghallja - Fél óra múlva legkésőbb megindulunk rendben?

Massza Rex 05-04-2007 05:55

- Jú röndbe, mönjünk, me vár má Ifin (csapok egy vidámat az asztalra)

Chris 05-04-2007 11:43

Gren, Farkas:
Három nap alatt gond nélkül Yankarba értek. Útközben terveztek-e valami különösebbet, illetve mihez kezdtek a városba érkezés után?

VérGyöngyTyúk Z 05-07-2007 12:43

Útközben igyekszem figyelni azért előre-hátra és szemmel tartani az új "társnőnket" is, hátha megtudok róla valamit még. Mire figyelsz oda konkrétan? Az első nap éjjelén nem engedek tüzet gyújtani és két-két őrnek kell figyelnie feszülten a környéket. Az úton sokszor morgok magamban (imádkozok) és a pihenők alkalmával sokat forgatom a fegyvereim, különösen az új egykezes bárdom. Stancilt minden lehetséges időpontban faggatom, hátha eszébe jut valami az elrablókkal kapcsolatban. Pontosan mire vagy kíváncsi?

Massza Rex 05-08-2007 07:38

Megpróbálok minél többet pihenni, mert ez a hajsza elégé kimerített, nem vagyok én ilyenekhez szokva. Gyakorlásokkor figyelek a többiekre, hogy felmérjem a harci tudásukat, csak hogy tudjam van-e olyan jó harcos bárki mint én. Gren-en kívül más nem gyakorol. Hyas méla, egykedvű pipázgatással múlatja az időt. Gren kétség kívül jó harcos, de nem vagy benne biztos, hogy jobb is nálad. Hyas harci tudásából eddig nem sokat láttál.

Ha Gren engedi alaposan megvizsgálom a bárdját, mert a szép nőkön kívül már csak egy szép dolog van a világon, egy szép fegyver.
Gren: legyél kedves leírni, hogyon néz ki a fegyvered.

VérGyöngyTyúk Z 05-08-2007 07:40

Vylia-t próbálom úgy figyelni, hogy mik a "rutinszerű" tevékenységei. Tehát pl, ha minden nap elmélyül magában és (szerintem) imádkozik, akkor valószínüleg mélyen vallásos és lehetséges, hogy papnő akár. Ha találkozunk valakivel az úton, akkor is figyelem a nő reakcióit. Próbálom felmérni mijen képességei vannak. (hogy nem mezei "ütömszétazarcod" harcos az biztos.
Veletek utazik, de kicsit olyan mintha külön lenne tőletek. Pár lábbal távolabb táborozik le tőletek, és nem megy oda társalogni hozzátok hacsak nem hívjátok. Út közben is kissé lemeradva követ titeket. Rutinos utazónak tűnik, mert jó le tudja magát látni. Más különösebbet nem veszel észre a viselkedésén.

Stanciltól próbálok olyanokat kérdezni, hogy pl: mit kapott enni? Sokszor ugyanazt, vagy változatosan? Hányan voltak mellettük? Volt-e olyasvalaki az elrablóknál aki felbukkant egy-két alkalommal és láthatóan parancsolt nekik? Hogy viselkedtek a banditák egymás között? Miről beszélgettek? (a kölöknek jó a füle csak kihallott valamit)
Azt mondja, mindig kenyeret kapott enni napjában kétszer. A városon kívül többnyire be volt kötve a szeme. A beszélgetésüket nem értette, de nem tűnt úgy, hogy valaki parancsolgatna nekik. A városban négyen voltak mellettük, út közben többen lehettek, talán tizen. A banditák nem beszéltek sokat egymással.

VérGyöngyTyúk Z 05-08-2007 13:52

Eléggé rosszkedvű vagyok, mert nincsenek jó híreink a Nagyúrnak és Stancil sem tud lényeges infót.
Vylia körül még valami nem tiszta nekem és láthatóan napról napra ugyanazzal az érdeklődő kíváncsi, de nem feltünő arccal nézem miket csinál.
Semmi különöset nem csinál. A napja a számodra is oly ismerős tevékenységekkel telnek: a lova rendben tartása, etetése, utazás, tűzrakás, ételkészítés (az illatokból itélve jól főzhet), sátorverés, pihenés, és ehhez hasonlók.

VérGyöngyTyúk Z 05-08-2007 15:14

Mire Yankarba érünk a kíváncsi pillantásokba némi vonakodó elismerés is vegyül.
Az útra nem terbvezek mást, de ha odaérünk a városhoz akkor megkérem Hyas-t, hogy keressen kapcsolatot a Nagyúrral, hogy hova menjünk.
Hyas rövid idő után így szól:
- A nagyúr abban a fogadóban vár minket, ahol ez előtt megszálltunk.
A fogadóba érve megtaláljátok a nagyurat, és Alysiumot is (Alysium: ez a harmadik nap, még kellő van hátra a következő "akicióig").
A nagyúr Hyas fordításával jelentést kér tőletek.

aúú 05-10-2007 06:08

Sőt, nem csak jelentést, de pontos magyarázatot is arra, hogy ki az a nő aki velük jött.

Pettyes 05-10-2007 09:26

Odamegyek én is Grenékhez. Kézjelzéssel köszöntöm őket, mert nem akarom megzavarni a beszélgetésüket a nagyúrral. Amint befejezték a diszkurzust, segítek nekik lecuccolni.
Látod, hogy egyszerű ruhás, de feltünően szép nő érkezik Grennel, Farkassal, és Hyassal.

VérGyöngyTyúk Z 05-10-2007 12:43

Beszámolok az eseményekről és a pontos útvonalunkról a Nagyúrnak, az időrendre és a részletekre ügyelve. Nem mulasztom el megemlíteni, mennyibe kerültek a dolgok (vesztegetési pénz, plussz a szállás, élelem) és láthatóan magamba fordulva pontosan igyekszem előadni mindent amit megtudtunk az elrablókról. A törpe nőről viszont egy árva szót sem mondok. Elmondom amit a Stancil-lal együtt őrzött nőtől tudtunk meg, és azt is, hogy ha kell tudom hol keressem a nőt, ha szükség lenne rá valami okból. A végén Vylia-val kapcsolatosan, csak annyit közlök amit láttam (hol találkoztunk, hogy előtte egy nappal már láttuk, hogy feltételezem róla, varázstudó) és Farkas-ra hagyom a részletesebb magyarázkodást, elvégre az Ő "ügynöke".
Miután befejeztem, megkérdem van-e még vonatkozó kérdés, illetve lehetőség, hogy az Úrnő nyomára akadjunk valami módon.

VérGyöngyTyúk Z 05-10-2007 19:42

A jelentéstétel után (ha jelzi a Nagyúr, hogy nincs több kérése) köszöntöm Alyium-ot és kissé gyanakodva nézegetem, mi is változott rajta.
Mióta utoljára láttad nem változott semmi rajta, a szeme még mindig fekete, a haja meg szőke, stb.

aúú 05-11-2007 12:39

Hyas fordítja:
- Mint azt már megüzentem, sikerült nekem az úrnő nyomára akadni és napokon belül itt lesz ő is. Természetesen ebben nagy szerepet játszott az önök nyomozása is.

VérGyöngyTyúk Z 05-11-2007 20:22

Enyhén meghajoloka Nagyúr felé:
-Köszönjük uram, de a segítsége és Hyas képességei nélkül nem jutottunk volna még enyire sem. Természetesen várjuk a további utasításait.

Ha nincs több kérdése akkor félig komolyan megkérdem Alysium-ot:
-Na veled meg történt valami érdekes? Egy kis méreg? Felbosszantott nemesek vagy pár hegyes tárgy a bőrődbe? - közben félmosolyra húzom a szám, elvégre ha semmi iesmi nem történt vele akkor új épségi rekordot állított fel.

Pettyes 05-13-2007 17:05

Grenhez:
- Köszönöm kérdésed, de mostanában úgy néz ki eddig sikerült elkerülni a bajt - válaszolom neki.
- Látom újabb segítséget is sikerült szereznetek.
Majd egy fejbólintással köszönötöm az újonnan érkezett ismeretlen nőt.
A nő is biccent neked.

VérGyöngyTyúk Z 05-14-2007 08:10

Alysium-nak:
-Erről inkább majd Farkas-t kérdezd. Mert a Hölgy őt kereste mindenfelé, hogy valami bajnoki címért induljon, vagy mi. Merre és mennyire cuccoljunk le nem tudod?
Kérdem az elftől, hogy indulásra készültek-e a Nagyúr-ral már, vagy még van időnk dekötni a lovakat és pihenni valamennyit.

Pettyes 05-14-2007 10:04

Grenhez:
- Bizonyára megfelelő személy, ha bleegyeztetek, hogy veletek tartson.
- Még van időtök pihenni - elkezdek segíteni lepakolni neki és a lovakat a helyükre vinni - még vagy két napot pihenhetünk, utána elválik, hogy mi lesz, de pontosat a Nagyúr tud mondani, ahogy mondtam én most csak az eseményekkel folyok együtt.

Massza Rex 05-14-2007 12:59

Miután Gren végzet a beszámolóval és nekem is egyértelmű lett, hogy én jövök, akkor a Nagyúrnak is elmondom ugyanazt a történetet mint amit a többieknek mondottam még anno.

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 91042)
- Jú hírt kaptam Ifinbűl, ögy mesísesen gazdag nömesúr fölkírt, hugy a Nagy Arínába nyerjem el a Bajnuki címet. Mivöl úgyis Ifinbe tartunk, rábólintuttam. Eme nű, (mutatok itt a hölgyre) huzta nökem a hírt, nu meg el is kísérne öngem, a nömes úr kérésíre, hugy biztus Ifinbe menjek, nehugy eltévedjük küzben (mosoly). Mundtam ám nöki, hugy nöm lesz kínyelmes az utazás, de ragaszkudik, hugy mölettem lögyen.

Pettyes 05-15-2007 11:01

Megkérdem a Nagyurat, hogy a többieknek intézkedjünk-e szállás ügyében.
Ha igen, akkor odamegyek az ismeretlen nőhöz:
- Üdvözöllek, a nevem Alysium! Külön szobát foglaltassak a számodra, vagy alszol valamelyikünkkel egy szobában? - kérdem tőle.

A választól függően rendelem meg a szobákat a többieknek.

- Üdvözlöm, Vylia vagyok - fordul feléd - A szoba foglalás egyelőre várhat, hisz ha jól értem először az önök felettesének vagy megbízójának kell dönteni-e a felöl, hogy engedi-e, hogy magukkal tartsak - mondja, s várakozva néz a nagyúrra.

VérGyöngyTyúk Z 05-15-2007 13:40

Megvárom a döntést (maradunk-e annyi időre, hogy éremes a lovakat bekötni és lecuccolni) és aszterint cselekszem.

aúú 05-17-2007 17:55

Hyas fordítja:
- Igen, maradunk még pár napot, így kell szobát keresni.
Az új hölgy ügye. Jöhet velünk, de mivel nem tartozik hozzám, ezért nem én fogom fizetni a szállását és egyéb költségeit, azt magának, vagy annak aki vállalja, kell fizetnie.
- Ez teljes mértékben elfogadható számomra - mondja a nő, és röviden biccent - Engedelmükkel, gondoskodom a szállásomról - mondja, majd elsiet a földszint felé.

Ki, mit, hogyan tovább?

All times are GMT +1. The time now is 00:12.