![]() |
Nos, ezek szerint Ati cselesen azért hagyta figyelmen kívül a betegség gyengítését célzó észrevételeket nagyhekin, mert valójában van korlátozás rá, csak kb nem tudott róla senki (normálban legalábbis) :)
Normálban nagyhekin eddig nem volt könnyű betegséget összeszedni azért :) Köszi Jack, hogy ezt kiderítetted! Bár így is durva azért a betegség, de kellő odafigyeléssel és felkészüléssel át lehet vészelni a hatását, könnyebben, mintha 10-20-27k körökig tartana alapból :) |
Quote:
|
Sziasztok egy kérdés szóval ha életbe lépnek ATI mostani változásai és tegyük fel elterjednek a hullák A ban. :D Akkor érdemes lenne mindenkinek kb 1-2% nyi kórházat tartani alapból? :confused:
Nekem amúgy reaktor ötlete elégé tetszik nem a hullák támadóerejét kéne ennyire drasztikusan megnövelni A ban.( a férőhely növeléssel semmi gondom sincs) Hulla maradjon csak az alsóbb szinteken, de ott legyen ellenálobb. Mondjuk hulláknál lenne egy olyan hogy 60% al nehezebb az ártó tolvaj akció és 20% al a haszonszerző akció mondjuk de a %- okon lehet még csiszolni. Fönt az A ban meg ne rontsa a levegöt. Lehet hogy le leszek hurrogva, de én alsobb szinteken szívesen indítanék hullát A ban viszont semmi pénzért sem. :) |
[quote] Mondjuk hulláknál lenne egy olyan hogy 60% al nehezebb az ártó tolvaj akció(gyújtogatás) és 20% al a haszonszerző akció mondjuk de a %- okon lehet még csiszolni.[quote]
ja és annyit fűznék még hozzá a tolvajakciók kisebb %-u sikerességéhez, hogy gondoljatok csak bele mondjuk a fantasy k világába egy kicsit. Legyél te bármilyen fajjal.Mindig is undorodni fogsz a hulláktól.(kivéve ha te egy boszorkánymester vagy de ebbe most ne menjünk bele...:D )Épp ezért csökkenteném a csak a tolvaj akciók sikerességét hullák ellen, mert egy tolvajnak meg kell érinteni egy hullát vagy annak valamilyen tárgyát és hát ettől persze undorodni fog illetve félni fog a betegségektől is ezért mondjuk teszem azt óvatosabban fog lopni és nem tud annyi kincset elhozni :) A % okat lehet még változtatni és mondjuk ha nem 60/20 de lehetne mondjuk 40/25 mondjuk és akkor fele a védetsége mint a sziesztás óriásnak(itt persze kicsit más lenne a helyzet mert nem a tekikre lenne 40% védelem hanem a gyújtogatásra. a többire amúgy is van védelme) "az ellene irányuló emberrablások a távolság függvényében a szokottnál kevesebb embert visznek el," ez teljesen jó így "ha az országban vihar tombol, nem zavarja, a földrengés csak minimális károkat okoz," Ezen lehetne módosítani viszont a varázslatoknál nem alkalmaznék ilyen védelmet mivel egy mágusnak nem kell megérintenie a hullát tehát ő biztonságosan nyugodtan teheti rá az ártó varázslatokat. Sőt tovább megyek elvenném a hullától még a mostani rengetés ellenni védelmét is és a vihar is hathatna rá mert ezeket is varázslók csinálnák akik nem félnek a hulláktól mert távolról idéznék meg az elemeket eme torz szülemények ellen :) |
[quote=csakegygnóm;239406]
Quote:
|
A kettő teljesen más nem tudom hogy játszottál e hullával de szerinted mi a jobb ha rád gyújtanak x mennyiségű házat leáll mindened és ha nincs szerencséd a raktárak is leállnak a néphiány miatt vagy pedig ha egyenletesen megy mindenhonnan és teszem azt lemegy a barakokkból több de a HT kirakja a piacra az el nem férő seregedet?
Amúgy egy vari rengetés max 5 ször fér bele mig a gyújtás fajtól függ de minimum 10 szer egy teljes készülivel és ne feledd hogy ha nem vagy varis akkor nem lesznek a varijaid 100% on mig a tolijai minden hadisnak varisnak lehet 100% on mert ott nincs körönkénti vari amit fel kéne tenni. |
Quote:
Kigondoltam tegnap egy koncepciót, csak éjszaka már nem akartam erőltetni a leírását, de most leírom :) Kb 3 dolog problémás a hullával kapcsolatban a betegségen kívül. - A-ban túl nagy lenne támadóereje a bónuszokkal, simán agyonütne akárkit - Emellett túl nagy lenne a védőereje is, nem lehetne pl klánban beütni. - És a lentebbi szinteken a gyújtás miatt szerintem játszhatatlan és főleg finanszírozhatatlan maradna. Kezdem a végéről: nekem Fegya ötlete tetszik, hogy az üres hekiken többen férjenek el, így legyen védve a gyújtások ellen legalább részben. Az egyszerűség kedvéért tfh 50%-nyi hullácska tud tobzódni egy üres hekin, egy házhoz képest. Azaz több ház tartásával könnyen lehet ellensúlyozni a gyújtást. A-ban viszont ez azt jelentené, hogy 32% üressel és 68% barakkal is mehetne, ami nonszensz lenne, kivéve, ha 68% barakkal alapvetően egy viszonylag normálisan felépített orit (tfh 52/10es ork), nem tudna átütni, vagy max csak akkor ha üres közelire támad ki, és ház hiányában ugyebár koptatni sem tud! Ez saccra 50-55% támadóbónusznak felel meg. E mellett viszont klánban még mindig erős maradna! Hiszen míg egyéniben sok országot nem lesz képes átütni, ugyanolyan felépítésű orikat klánban viszont be tudna verni. Példa: 52/10es gnóm ellen egyéniben 85% barakkal kell kitámadnia, klánban 72,5% barakk elég. Egyszerűen olyan erős klántámadásban a hulla, hogy muszáj, hogy egyéniben átlagos orik ütése is gondot okozhasson neki! És akkor marad a védelem: erre nem találtam ki irányadó számokat sem még, de a haderőbónuszt a védelemre mindenképpen el kell felejteni. Itt szerintem a viszonyítási alapnak a betegségnek kell lennie (és ezzel kanyarodok vissza ahhoz, amit Princ írt): ha be tudok ütni úgy egy hullát, hogy benn van a serege, nekem pedig cserébe le kell léptetnem a betegség miatt a seregem egy részét, az ok. Ha én készülök hullát ütni, van kórházam megoldom. Ha pedig engem üt, akkor legyen akár több sereggel is üthető, hiszen míg ő ezt kockáztatja meg, addig én - kórház nélkül - azt kockáztatom meg, hogy körök sokaságáig kvázi védtelen maradok, ha visszaütöm. Szóval: - üres helyeken többen férjenek el, ez lent véd a gyújtás ellen - házak helyett üres helyek tartásával egy normális orit max éppen lehessen átütni A-ban (ez a támadottnak nagy esély, mert a hulla az üres helyekkel nem nagyon tud koptatni, tehát szembe ütheti sok sereggel) - 50-55% támadónusz max, hogy jobb védelmű orikkal már nagyon-nagyon meg kelljen szenvednie, vagy ne is tudja beütni őket egyéniben, hiszen klánban sokkal erősebb, tehát még mindig hasznos tag lehet! - Véderő pedig a betegséghez legyen optimalizálva, valamint hasonlóan a támadóerőhöz, itt is figyelembe kell venni, hogy egyéniben nem védhet nagyot, mert akkor brutálisat véd klánban! Kb egyébként az tűnik jónak, hogy semmi extra védelmet ne kapjon, a ferőhelybónusz épp elég. |
Quote:
és rengetni is tud egy szövi 4 tagja... és arról volt szó hogy megerősítjük a hullát nem pedig itt elveszünk, ott hozzáadunk....jó politikus lennél:D és igen kezdőként voltam hullával, és rájöttem magamtól is hogy 80% körüli foglalkoztatottsággal nem tudnak nagyon meggyalázni....igaz én nem kereskedő elites hulla voltam, hanem pacis és mentem mindig, de ez már hozzáállás kérdése... |
és még annyit, mivan ha leáll a raktáram?
éhezek? ne röhögtess... |
Quote:
|
Quote:
nem de a raktárban tárolnak mást is mint gabona és értékes lehet mondjuk a sereg képzésben ;) |
Quote:
most itt az a 2-3-4 ezer nyersi vagy fegyo olyan nagy veszteség?? apropénz szerintem a hullát hogy játszhato faj legyen meg kell erösiteni, persze az se baj ha többen férnek el, és az se hogy az üresen is több legyen az embere a hulla ugyis csak addig lesz jo mig haladsz, ergo arra jo hogy felszaladjak a top 30-ba és kibekeljem azt a pár kört. Kérdés hogy az ellen nem e veti be a tolikat és a varikat, amikor megálltam:D ugy elkézelem egyik foszert beverem lenn földre és haladok felfele, hopp top30 ketyeg megállok, aztán másnap bután nézek ki a fejből mivel a foszer 9 klántársa pont körbevett. a védelmet nem tenném olyan erösre, mint ahogy Ati irta és akkor szerintem kiprobálhato saját vélemény nem vitázni akarok:D csak igy elfogadnám |
Emlékeztetni szeretnék mindenkit, hogy most hogy is áll a fejlesztés Ati szemszögéből.
Mielőtt belemenne mindenki egy parttalan vitába. Quote:
|
Quote:
De az emberrablás és a földrengés elleni védelem még nem segít a gyújtás ellen, tehát az üres hekin nagyobb férőhelyet mindenképp bele kellene venni, elsősorban a lentebbi csopik miatt. És úgy, hogy - mint ahogy a számításomban is volt - az A-ban ne legyen ház nélküli orival igazán erős. A védelemre nem számoltam rá külön, de 1000%, hogy a 60% férőhely és 40% haderőbónusz túlzottan nagy védelmet adna a hullának (nagyobbat klánban mint egy erős elfnek, ami nonszensz). Inkább 50% támadóbónusz és 0-10% véderőbónuszt tudnék elképzelni A-ban neki. |
Quote:
ellnézést, ha netán túl görcsös lenne a raktárak iránti védelmem, de valljuk be azért mondjuk 50-100 millios anyag kár nem éppen aprópénz egy hullának. és most tekintsük az alsóbb szintek átlagos piaci anyagárát(mondjuk a 3 as csoport, ahol minden portéka 3 helyiértékes összegért vehető meg.) :) |
Quote:
|
Quote:
Van a menüben olyan, hogy intéző! Ha a raktárkészleted miatt aggódsz akkor tedd feljebb az intézőben és nem fognak leállni, bár hozzáteszem nem tudom érdemes e raktárakat tartani egy olyan fajnak akinek nem kell kaja és nincs egy árva tolvaja sem :rolleyes: |
Quote:
Mindegy sztem ettől nem lesz neki jobb hidd el. Hacsak nem tartasz bányákat, de akkor javaslok egy másik fajt ;) |
igen erre gondoltam :)
Persze hullának nem kell azért hatalmas raktár készletet tartania De a lényeg nem is raktárakon lenne hanem a gyújtás elleni rezisztencája lehetne nagyobb.(a 40% os védelem ártó tolizásokra) és akkor lehetne még ez a 25% os védelem a nem haszonszerzőekre. De ez csak ötlet volt nem akarok én karddal téríteni :D elfogadom ha más kompentesebb játékosok mást javasolnak vagy ellenzik ezt |
Quote:
|
Quote:
A hadi bonuszon meg lehetne csiszolni még |
Sziasztok!
Szerintem az egész fejlesztési dolgot annyival kellene elkezdeni hogy eldöntsük hogy hol álljon a fajok között sorrenben(persze fullosan kiépitett országokkal) igy ha meglenne hogy hova szeretnénk berakni a hullát könyebb lenne eldönteni hogy melyik bónuszokat kapja meg. Ugye toli vari akció nemfog menni itt csak a védelmet kell megnézni,míg hadinál a támadó és védö erejét is. Az ugye nemfog senkinekse tetszeni ha nagyobbat üt mint egy ork tábi vagy jobban véd mint egy elf,ezt énse támogatnám, de ugye egy hulla akkorse lesz mindig fullos akármilyen képességet is adunk neki(normális keretek között persze) Esetleg ha meglenne hogy hova kerülne a hulla a sorban akkor elnézést,az összes hsz-t nemvolt időm végig nézni. Üdv |
Quote:
|
támadoként legyen olyan mint az ork, védelembe mint egy elf:DD
tökéletes hulla:D haladáshoz tökéletes, meg mondjuk ha valaki fordulni akar, de az hogy fenn punyadjon az nem lesz szép:DD tolik varik szétszedik mint a sejhaj, csak 1x álljon meg persze a siker hogy hamar feljut nem garantált, de a hullának igy esélye meglesz, |
Quote:
pont ezen akarunk változtatni, toli és vari védelem vagy legalább a jelenlegi hatalmas hátrányainak kompenzálása,és hogy legalább egy fajhoz betudjon ütni(ha sikeresen megválasztjuk azt az egy fajt akkor van esélye a többinél is,ugyanis nem feltétlen minden ori ugyanúgy néz ki) |
nem elég még a hulla boncolgatása?
a legtöbben szólnak ahhoz a fajhoz amivel a legkevesebben játszanak... hadilag erősíteni kell és pont. az orkot is szivatják a tolik és varik....átmegy rajtuk és annyi. |
Quote:
Persze biztos súlyozza a dolgot ha süt a tapasztalatlanság, rosszabb esetben az olvasás hiánya. |
Quote:
a milyen rossz hogy gyújtanak! meg a de szörnyű hogy rengetnek is! mondatoknak semmi értelmét nem látom.... mindenki véleménye számít, csak közben eszembe jutott hogy régen volt hulla országom, és talán a legtöbb régebbi játékos is hasonló cipőben jár (bár ennek oka kétségtelenül a gyyengeség...), azaz erősítgetjük azt a fajt, ami a legegyszerűbb célpont volt eddig minden más fajnak:D |
Quote:
hadd ne mondjam melyik tulajdonság is ez, remélem magad is látod. |
Quote:
attól még nem tetszik a rezisztencia növelés, aki fél a toliktól az ne legyen hulla |
Kiváncsi vagyok, hogy még "mennyi viznek kell lefolynia a Dunán", hogy megszülessen az új generációs hulla végre? :rolleyes:
|
Quote:
|
Quote:
A helyzet az, hogy olyan fejlesztési szempontokat fogalmaztál meg a hulla átalakításával kapcsolatban, amiből kifolyólag az egyetlen értelmes, járható út a hadi erősítés és a férőhely-növelés. Ebből adódóan pedig igen szűk mozgásteret hagytál nekünk. Ha megnézzük, a hulla-vita azért kezdődött már fene tudja hány éve,mert, hogy semmilyen információhoz nem jut szerencsétlen. Aztán azonnal jött az "automatikus teljes krónika"-javaslat, ami azóta is fölvetődött párszor, de mindig el lett ejtve. Még az is fölvetődött, hogy ne kelljen neki a pénz. Jónak tartottad, és még sincs róla szó.... Én javasoltam, hogy sikeres hadi akciók jutalmául tudjon meg valamit az ellenről... az sem tetszett senkinek, pedig az infot csak az arra érdemes játékosok kapták volna meg. Volt javaslat passzív információszerzésre, arról sincs szó. Szóval vitatkozhatunk még vagy 3 évig mert akik ellenzik a haderő növelést, azok miatt úgy sem lesz új faj, másra meg nincs lehetőség. Ilyen szűk lehetőségekkel csak a megadandó %-ok nagyságában tudunk vitatkozni és esély sincs rá, hogy a játékba egy új színt hozó fajt csináljunk, csak egy kevésbé erős, elég erős,vagy esetlegesen egy brutálisan erős önjáró terminátort. |
Quote:
Ha egy teljesen új koncepcióval állsz elő, ami egy új színfolt, egy új faj, akkor azt vesd fel nyugodtan új fajként. Szerintem minden lehetséges stratégiai lehetőség le van már fedve fajok tekintetében, tehát én nem látom szükségességét új faj bevezetésének, de ha egy igazán korszakalkotó ötlet születik, akkor nem biztos, hogy ellene vagyok. Az élőhalottból ne akarjunk új fajt csinálni. Jelen pillanatban 3 lehetőség van: 1, Erősítjük, hogy használható legyen. Ez a reakciók alapján nem tetszett. 2, Érősítjük, de csak épphogy, hogy továbbra se legyen használható. Ez tetszett, csak kérdem én, hogy akkor minek hozzányúlni? 3, Hagyjuk ahogy van, alsóbb szinteken jó mókázni vele, felsőbb szinteken érvényesüljenek a komolyabb fajok. |
Quote:
Ha erősebb, akkor kevésbé lesz ingyenföld, és legalább lesz némi esélye a játékra. full power had szóljon:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szóval vagy erős hadi lesz, vagy akkor hagyjuk az egészet.... Ha ez az egyetlen járható út, akkor szerintem felül kellene vizsgálni azt, hogy kell-e ez a faj a játékba?! Vagyis legalábbis azt eldönteni, hogy milyen fajt akarunk csinálni belőle..... |
Quote:
Az eredeti javaslatod szerintem, és mások szerint is, többé tenné/tette volna a hullát, mint használható. |
Quote:
ha a hulla nem lesz igen erős hadis akkor mire jó? léccci írj okosságokat is, hátha megvilágosodok... |
All times are GMT +1. The time now is 22:48. |