![]() |
Quote:
ettől én még persze nyugodtan fogok aludni :D |
Quote:
ezért támogatom a 10-t |
Quote:
A betonelfek problémája pedig nem normál csopis problma hanem 1/A-s. 1/A ban pedig ahol kell az erős katonai védelem, meg az élezés, simán vannak 30-30%-os vagy 35-35%-os elfek. Náluk a malusz nagyobb lenne. Így (korábbi javaslatom szerint) az ártózástól parázó hadisok is védettebbek lennének. Szerintem ez a javaslat az egyensúly megteremtését szolálja. |
Sziasztok!
Eddig kényszerszabin voltam és most értesültem a változásról. Lehet, hogy mások már írták ezt, de szerintem nagy kitolás így belepiszkálni egy fajba, minden előzmény nélkül.... Egy szint közepén lévő játékos, aki az eredeti paraméterekkel választotta az Elfet, mint én is, jól megszívta!:mad: A szövetségeseim is toliként számolnak velem, nem tamagocsiként!!! És igenis kiváló tolvaj lehet, illetve volt eddig az Elf, egy megfelelő szövetségben.... Most konkrétan púp a hátukon! Szóval köszi! Remek változtatás és biztosan elősegíti a játék népszerűségét vagy akármilyét! Gratulálok is, gondolom nagy meló lehetett kitalálni ezt a fajgyilkos megoldást! P |
Quote:
|
Egy kérdésem lenne azzal az ötlettel kapcsolatosan,h ha az elf országát, vagy szövetségesét támadás érni, akkor megszünnének a máluszok: pontosan,h képzelitek ennek a megvalósítását?! a fő gond szerintem az lenne,h mi számít támadásnak?: pl: hadüzenet?(ami elég ritka), vagy már egy lopás esetén is? és mondjuk ezek után mennyi időre tünnének el a máluszok? szerintem ezt eléggé nehézkes lenne megvalósítani...
|
Quote:
És mint említettem, eddig nem volt lehetőségem hozzászólni. P |
Quote:
Egyébként szerintem nincs probléma a kirohanásoddal...mi is így reagáltunk az első 1k hozzászólásban ... aztán kicsit lenyugodtak a kedélyek..bár én már némileg tapasztaltam a hatását a dolognak,mégis nyugodtan és kreatívan próbálok hozzáállni a dologhoz .. hogy Ati is belássa a dolog egyáltalán nem jó és inkorrekt hatását .. :) Tehát ha visszaolvasol,amihez azért kell némi elszántság,akkor nem csak a kalapunkat emeljük meg előtted,de tisztába jössz az eddigi kirohanások és személyeskedések negatív mivoltával :) |
Quote:
néztem a számaidat, és ott szinte semmi hatása nem lenne egy átlagos elfre. tehát átgondolva: ezekkel a százalékokkal egyáltalán nem támogatom. pont a békés felfedezők szívnak vele, ők továbbra is védetlenek egy brutál hadissal szemben, akik meg ok nélkül szivathatták a hadisokat, azok meg ezt továbbra is megtehetik, viszont könnyebben ráfáznak (akár fel se tegyék a faji varázslatukat...). szóval ebben a formában én úgy látom, hogy ez a senkinek nem jó kategória, viszont jól elbonyolítjuk vele a játékot... |
Quote:
Szép lassan haladok a visszaolvasással is! :) Viszont a hozzászólásom inkább volt gúnyos, mint dühös :))) Szerintem a kultúráltan megfogalmazott kritikára, bírálatra is szükség van ahoz, hogy változás leegyen ezen a téren. És a "fúú, de kár érte. légyszi ne legyen már mégse" nem hiszem, hogy hatásos! Igenis érezze a managenent, hogy a módosítás nem arat osztatlan sikereket. :)) no, de vissza az olvasáshoz .... :rolleyes: P |
Quote:
Szerintem mit sem érez jobban :) |
ne haragudjatok, de nem olvastam vissza az összes hozzászólást, túl sok... :)
Szóval csak azt mondja meg nekem valaki, hogy miért is nem kivitelezhető a fajmódosítás?! programozóként én nem így látom a kérdést. Haverom egyébként teljesen megszívta a módosítás miatt, 1 hete lépett szintet és elf toli volt eddig, maradt is annak... A módosítással nincs gond, mindent meg lehet emészteni, de így elég sokan megszívták, nekik kellene adni alternatívát, itt most nem 5%-ról van szó, hogy el lehet még éldegélni a módosítástól, ezek nagyon kemény százalékok... |
Vicces, hogy a visszaolvasással fogom feldühíteni magamat!:D
Olyan irdatlan baromságokat ínak egyes nagyon tapasztalt játékostársaim, hogy inkább nem is folytatom! P |
Quote:
Képzelheted milyen állapotban volt Mindenki,mikor megláttuk ... |
Quote:
Nem a kivitelezésével van a gond,hanem azzal,hogy a fajváltással nem oldanánk meg a problémát,csak kikerülnénk... Arra kérnélek,hogy olvass vissza...buzdítok erre Mindenkit,mert csak így lehettek képben a dolgokról,és nem tesztek majd fel olyan kérdéseket,amelyek már ki lettek tárgyalva... |
Quote:
15%torony - 20% malusz 20%torony - 35%malusz 25%torony - 50%malusz 30%torony - 65%malusz 35%torony - pedig a max 80% De ezt minden akcióra kiterjeszteném, így kb nem lenne könnyebb csak súlypont áthelyezés, a problémás bunker elfeket súlytaná a malusz, viszont a tolis,varis elfeket nem zavarná emellett az ártókra kapjon 3helyett 2 maluszt |
Eddig tíz javaslat van,csak hogy ne felejtsük el :
1.álljunk vissza a 20%-ra maluszok nélkül 2.álljunk át 25%-ra maluszok nélkül 3.álljunk vissza a 30%-ra maluszok nélkül 4.jó ahogy most van 5.csökkentsük a maluszokat 6.legyen ahogy most van, de adjunk időt 7.legyen ahogy most van, de lehessen fajt váltani 8.legyen ahogy most van, de ha megtámadnak, a támadóval szemben éljenek a régi elf gyengébb maluszai 9.a maluszok mértéke függjön a bebetonozottság mértékétől 10.az ártóvarik közül a tolvajok felfedéséért és a térkapunyitásért ne vonódjon +3% a varikészültségből. Szerintem 1-től 5-ig a javallatokban nem lenne egyetértés,tehát hiába vetnénk fel bármelyiket ezek közül...a másik fél nagyon tiltakozna,felhozná 1/A t,meg hogy ők mennyi ilyen-olyan elffel találkoztak ... Jó. Hagyjuk. Igazából Atinak eredetileg is a hatost kellett volna alkalmaznia,hogy három napja csak bejelenti,és akik elfek,azok ízlés szerint fel tudtak volna készülni a változtatásokra...Nem ez lett,szerintem nem is lesz ...hisz ez és következő javaslat (7.) csak a probléma kikerülése,nem megoldása. .. A 8-as felvetés szerintem jó lenne,hisz mindkét félnek kielégítené az igényeit...az elfeknek védekezésre adna lehetőséget,a többiek pedig nem mondhatnák,hogy bunkerból,csupán saját perverziónkra gyújtunk,gyilkolunk,rengetünk,stb... A 9-est nem támogatom az elmondottak miatt többekközt,tehát hogy ezzel kiszámítható lenne az érintett elf védelmének erőssége... A 10-est sem tartom jónak ...ha már a varis dolgokat piszkáljuk,akkor egyáltalán ne legyen a 3% készülicsökkenés ... Tehát,mint gondolom kiderült én a 8-ast támogatom ...szerintem ez mindkét félnek megfelelne ... |
Quote:
15%torony - 20% malusz 20%torony - 25%malusz vagy 27 25%torony - 30%malusz vagy 34 30%torony - 35%malusz vagy 41 35%torony - 40%malusz vagy 48 Az ártózásra eltörölném a 3% ot, igy is kapott már eleget. Különben is még Goldynak is a gyújtással volt baja : P |
Quote:
Ez tetszik, így elsőre! :rolleyes: A 8. pontot nagyon macerásnak tartom.... |
11-es javaslat(hadis fajjá alakítás): 1, ne legyen 30%-kal több veszteség 2, ne legyen drágább a haditeki írása (ennek mondjuk nm sok jelentősége van) 3, ha már nagyon békés faj, akkor mondjuk lehetne olcsóbb az íjász előállítási ktg-e 4, bányák ne termeljenek kevesebbet
|
Quote:
%-okkal, mindennel együtt.. |
Quote:
Ööö ... kifejtenéd kérlek? |
Üdv !
Más oldalról szeretnék az ELF témához közelíteni. Úgy tervezem, hogy nem bonyolódok vitákba, nem ilyen céllal írok, de a véleményemet én is szeretném tudatni veletek, legalább egyszer. Ha valaki erős ellenállásba ütközve szirénázik a supportnak, hogy ez és ez túl erős faj, nem biztos, hogy azonnal a gyengítésébe kellene kezdeni. Miközben kevésbé elterjedt fajok (pl. félelf vígan kikészíthet bárkit a mai napig, jobban mint egy elf, de hagyjuk a faji kérdéseket, mint fentebb jeleztem, nem a fajok irányából keresem a problémákra a megoldást) A fajokat egymással nem is lehet összehasonlítani elfogadható mértékegység hiányában, kizárólag a szubjektív megítélés létezik, ami ugye szubjekív :) De biztosan a fajok sajátosságait kell vizsgálni ? , amikor valamelyik túl erőssé válik? Nem ! A játék morálja nagyot változott, de ezt nem a fajok átalakítgatásával kell orvosolni , mert ez csak tüneti kezelés és bele fogtok bonyolódni. Holnap meg majd egy másik fajra érkezik sok panasz? akkor azt fogjátok piszkálni??? Mivel ez sokaknak évekig szóló játék, nem szabad a szabályokkal az állandóság biztonságát veszélyeztetni, azzal, hogy bármikor megváltoztathatóak, főleg a faj tulajdonságai ! Figyelembe vette már valaki az adott környezetet, hogy az adott szinten milyen országok, milyen startégia, milyen harcmodor uralkodik, egyáltalán milyen állapotok vannak ??? Vegyünk pl.nak az 1/A-t, mert ez hat ki a többi szintre is ! Az 1/A-ban már nincs lehetőség a szövetségek katonai erejét összevonni, sem a védelemben, sem a támadásban, míg a mágikus és tolvaj akciók továbbra is az egész szövetséget segítik, tehát ez maradt segítségnek. Ez az egyik nehézség, hiszen a stratégiai gondolkodás és a szövi együttműködése helyett az egyénre hárul szinte minden és azzal operál, amivel tud. A nagyobb baj, hogy az 1/A az egyetlen szint, ahol a top-ba jutott (vagy a közelében lévő) orik csak parkolnak (a 2. szinten való fordulási lehetőség miatt), ezért bebetonozzák magukat katonailag. Mivel semmilyen szabály nem gondoskodikk arról, hogy egy idő után innen is kötelező lenne tovább lépni, ezért az ujjonan feljövő orik képtelenek átverekedni magukat a hónapok, évek óta ideragasztott és sok pénz gyüjtött betonországokon, akik nem csak elfek. Normál esetben a top30-ból forduló országok helyet és mozgásteret adnának a lentebb reménykedve váróknak, de ők nem mozdulnak élve jogukkal. Emiatt lefelé is mindenki foggal körömmel ragaszkodik a nehezen szerzett pozíciójához és többségében mindenki bunkert játszik, mert rá van kényszerítve. (történetesen egy bunker Orkot, vagy más fajt egy bunker Elf tud tolvajokkal megbontani stb. És ez volt az egyetlen lehetőség arra, hogy a bunkereket valahogy fel lehessen törni. Most már erre sem lesz lehetőség.) Egy erős ország 100% morállal elmegy 2 hónap szabira, addigra a környékbeliek morálja leesik és akkor majd kényelmesen támadja? Vagy állandósul az , hogy aki hajnalban 3-4 között fenn van az fog nyerni? Tényleg csak erről fog már szólni a játék, nem arról , hogy ki milyen hadvezér és milyen gazdasági irányító???? Az lesz ebből az ELF módosításból, hogy tökéletesen be fog állni a játék és mindenki tamagocsizni fog, felfedezéssel körítve. Ez alapjaiban ellenkezik a játék szemléletével , ami egyenlőre a lentebbi szinteken nem gond a szövetségi katonaság miatt. Lentebb senki nem akar felfedezgetni, ezért bunkeres elfek sincsenek, ők is igyekeznek foglalással is feljönni és mielőbb lépni a következő szintre, a szabályok serkentik is erre. Amennyiben az 1/A teljesen be fog fagyni, akkor már a lentebbi szintekről sem fog senki átjönni 1500 hekivel, hanem ő is az előző szinten fog toporogni és felfedezgetni, tehát ott is rátelepednek az országok a topra, emiatt az alullévőknek nehéz lesz a továbblépés, és persze ez, mint a dominó, dől majd lefelé. Már nehéz itt bármi újat mondani, hiszen hozzászólás az volt bőven. Lehet, hogy már írt valaki a mondandómhoz hasonlót, de képtelenség mindent átolvasni, ezesetben bocs. A fajok állandó variálása helyett el kellene gondolkodni a kedves üzemeltetőknek, hogy miképpen lehetne a játékot felpörgetni. Az 1/A maximálni kellene az időt és fordulásra bírni az orikat. Még a hosszú szabadságokat is szankcionálni kellene, mert olyan helyzetek adódnak, hogy egyszerúen nem lehet játszani. Csak ha a kínlódást játéknak nevezni valaki. :D Tisztelettel a játék működtetői előtt és a Hódító-játék iránti szeretettel üdv mindenkinek! jura |
Quote:
Mindazonáltal be is vallottad,hogy nem olvastad el ... köszi,hogy elmondtad a véleményed,de ezzel részben az elfeknek tettél rosszat...Ati megmondta,hogy amíg folytatódnak a személyeskedések,addig semminemű finomítás nem lesz a kapott malluszokon ..! Ha egyes emberek vennék a fáradtságot,és legalább pár oldallal visszaolvasnának,akkor látnák,hogy sajnos valaki mindig benyög valamit,amiben megegyeztünk,hogy nem kéne ...Nem véletlenül jártatom én sem a szám .. nem szentfazék akarok lenni,csak szeretném ha keretek közé szorulna a korlátozás .. tehát kéretik visszaolvasni legalább pár oldalt minden új hozzászólónak...úgyis kétoldalanként le van írva,hogy ilyenekre semmi szükség... köszi |
Azt olvastam, hogy ne személyeskedjünk, de hol volt ebben a személyeskedés?
A játék üzemeltetőjére semmi sértőt nem írtam, csak említésképpen szerepel, mivel ők írják a szabályokat, őket tudtam csak megemlíteni helyettük mondjuk a Jó Istent... |
Quote:
Példának okáért a fehéren kiemelt részek ..egyébként az egész másból sem áll,csak felelősségrevonásból ... ez az ,amin lépjünk túl és moderáljuk magunkat ! |
Jura meglátása szerintem egyáltalán nm hülyeség! Ha egyszerűen akarnánk összefoglani annyit takar,h nm egy fajt kellene kifilézni ha valaki változatosságra vágyik, hanem a mindenkire vonatkozó szabályok változásában lehetne keresni a fejlesztést...
|
Quote:
Nemtudom,hogy jól emlékszem-e,de egy szóval sem mondtam,hogy hülyeség :) Annyit mondtam neki,amit neked is,hogy olvasson vissza,ne személyeskedjen és moderálja magát ... A javaslattal kapcsolatban még nem mondtam semmit ;) |
Quote:
|
Quote:
Itt az ok,amiért szeretnénk,ha a szikrája se jönne elő az effajta hangulatkeltésnek ... És ne offoljuk szét a témát kérlek ... |
Quote:
Remélem, azt sikerül azért felfolgni, hogy az ilyenekkel inkább lép hátra az elfek ügye, mint előre :rolleyes: OFFoff |
Quote:
még az sem lenne gond ha a romlás már 15%felett elkezdődne és nem 20%-tól. Az elfek természetesen tolisként voltak erősebbek én talán ezért is nem nehezíteném a varis oldalukat.Ne kapjon egy faj 2 komoly területen gyengítést, főleg ne egyszerre. |
Ez a személyeskedés dolog egyszerű kifogás az adminok részéről... bocs mindenkitől ha nm tudok és nm is akarok nekik segget nyalni...
|
Csak felvetés: de mi lenne ha az elfnél nem az okozott kár nagysága csökkene, hanem a támadó toli erő? a félelf hadis támadóerejéhez hasonlóan?
|
Ha valaki több kocsmát épít, akkor valszeg a toronyszám sem fog emelkedni... és ha valaki tornyozni szeretne, akkor nm jut neki hely kocsmára... nm értem mi a logika a torony számához kötni a dolgot...
|
Quote:
Jura hozzászólása meg bár szép lett, és látványos, a témához nem sok köze van, és jó magyar politikai trükkel élve, gyakorlatilag nem is mondott szinte semmi értékelhetőt. |
No akkor megint átmegyek idegesítőbe!:D
Születtek javaslatok, szerintem bőven lehet ezekről is beszélni. Illetve akinek jobb ötlete van, hajrá rukkoljon elő vele.;) Quote:
|
Valaki elmagyarázni a gyenge felfogásom miatt,h ha valaki 30% tornyot épít (és valszeg tele akarja rakni íjjal), akkor hova fogja rakni a kocsmáit? => minek legyengíteni egy olyannak a tolvajkodását, akinek mondjuk 5% kocsmára futja?
|
Quote:
Az 1/A miatt feltételezem. |
Én továbbra is a 2-es számú javallatot támogatom ...
A másik,ami szerintem nem butaság az az utolsó,bár egy hadi szövi ellen a tolik felfedése nem olyh hasznos... |
All times are GMT +1. The time now is 03:27. |