![]() |
Quote:
ha te lennél az admin, egészen nyugodt vagyok, hogy tudnád, mi a jksz, és mi nem az :) napnál világosabb esetek mennek naponta |
Quote:
mindenki annyiért tesz ki bármit a piacra, amennyiért gondolja, max. bebukja |
Nyilván teljesen szabályos a következő történés is miután az X teteje leverte a megfelelő hekimennyiséget a szabiról megnyitott oriban, törölték mielőtt az első nem engedélyezett sereg odaért.
Nyilvánvalóan nem történt csalás,de érdekes módon megint csak ugyan azok az orik szerepeltek az adott ország krónikájában mint az eddig felsoroltaknál.Tudom Ati majd jön és mondja hogy támadható volt az ori eddig igaz beütés előtt törölve lett,de ezen tegyük magunkat nagyvonalúan túl hiszen csak az a lényeg hogy az X ben az eddig sem könnyen megközelíthető uralkodó réteg szélesítette a védelmi sávot. Mindössze 50k pont védi a felső termelőket egy olyan csopiban ahol a piacon alig van egység. ma már nem támadunk (#241624) Föld: 1.403 hektár Katona: 0 Népesség: 15.402 Védő: 0 Foglalkoztatottság: 71% Támadó: 0 Pénz: 86.874.289 Íjász: 0 Étel: 0 bála Lovas: 0 Rúna: 63.798 rúna Elit: 0 Morál: 0 % Varázsló: 2.800 Katonai morál: 44 % Tolvaj: 0 Szövetség: szövetség tagja Faj: Óriás Személyiség: Kereskedő Hírnév: 9.894 Érték: 59.000 Helyezés: 15 2008-01-07 07:43:38 xxxxxx: ma már nem támadunk (#241624) 5 sereg tart az ország felé. Ő lett törölve tehát ezzel nem sértek szabályt hogy bemásolom bemásolnám a krónikáját is mert abból kiderülne minden,de az sajnos szabálysértő lenne. |
a krónikáját ismerjük, előre leírtuk, mi fog történni, egész jó látnokok vagyunk :)
mondjuk, most nem szabira ment, hanem törölt, ha ezt újdonságnak lehet nevezni, bár már nem új, mert már volt egy törlés is |
Quote:
99%-ban biztosak voltunk benne,hogy így lesz,ettől függetlenül még mindig a fejünket fogtuk a teljes krónikától |
miért, mi van abban? :)
a célpont azt a kb. 20 ütést, ami a már jól megszokott 4 ori indított vidáman, sőt nagy boldogsággal tűrte, ám aztán elege lett, és mikor jöttek az új seregek úgy gondolta, itt a mély depresszió ideje, és véget vetett a sok kellemetlenségnek :) |
Itt jön be az az ismeretlen tényező,miszerint ki tudja,hogy gépnél volt-e az előző 4 ori folyamatos földeléseinél .. lehet,hogy ha észreveszi azokat a seregeket is,akkor biz azonnal törölt volna ..
Persze elég kicsi a valószínűsége,és én magam sem hiszem el .. de attól még .. |
Quote:
Ez így tök természetes. Legalábbis majd nemsokára jön Ati, és kijelenti, hogy ha egyszer szabályos volt, akkor akárhányszor szabályos ugyanazt megcsinálni, és amúgy is bárki számára üthető volt az ori, meg még szabin se volt. Különben is törölte magát, nem lehet anarchba rakni, azt a 4 orit meg akik már sokadszor szereznek így földet szintén nem, elvégre tök szabályosan ütöttek teljesen üres orit... Sirály. |
Szerintem amit Hóhér ír az úgy teljes.
Persze hogy jksz jellegű az utalgatás egymásnak, de ez akkor is csak piaci infó kiadása. Én megmondom mim van kint és mennyiért. Nem mondom hoyg vedd meg csak hogy tudd mi mennyiért van kint és hova megy a lóvé. Evidens hogy ne mfair játék de ne mtudom hogy ezt hogyan lehetne korlátozni, hiszen sokan tesznek ki piacra fogókat, hogy fogják az utalásokat. |
Quote:
mit húzol meg határnak, mennyi az az összeg reálisan amit még be szabad venni? nem tudod megszabni. és ha meg szabod hogy max az átlag ár 3x a lehet ( persze még a felvetés is olyan buta, hogy kár bele menni) szóval ha nem szabadna bevenni, akkor hogyan tudná azt egyeg játékos aki nem figyeli gyakran a piacot, hogy most ez csalás ha beveszi vagy sem. és amúgy is csak azt érnéd el vele, hogy még kevésbé lehetne fogózni az utalásokat, mert mindenki annyi gabonát gyűjtene, hogy 3-600 as áron is lehetne utalni , csak rohadt sok cuccal... vagy azt leszabályozni, hogy nem vehet be 7 millió gabonát 600 ért? mert minek neki a gabona? vicces lenne... persze jön mindenki azzal, hogy be kell fogózni , és akkor nem lehet utalgatni. ha van valakinek öszegyűjtve valamiből ilyen sok, azt be sem lehet fogózni, gondtalanul megy az utalás. ez a játéknak egy olyan része, amit biztos hogy nem lehet megváltoztatni, gondoljatok csak a földleadásokra, sokkal egyértelműbb, még is problémák vannak már ott is a bizonyíthatóságánál... |
Azért nicnsen ennek értelme mert sokan csak a saját kedvükért piacozgatnak. Votl hogy én is a fegyverrel szorakoztam sokat. Felvettem a piacot madj kitettem drágán ilyesmik. Sose utalgatás miatt vettem a fegyvereket csak nyerni akartam vele...
Es ha akarom kitezsem 3X annyiért. :D |
Quote:
nem beszélve arról, hogy van amikor megéri bevenni ötszörös áron is a gabonát, csak azért, hogy meg szívass egy szövit, hogy ne tudjanak visszatámadni... csak a játék kedvéért :p |
Quote:
az így elröppenő mondjuk 20mrd. aligha érné meg, hogy ne tudjon egy körig visszatámadni az ellenséges szövi :) az utalás adminszékből nem félreérthető dolog, max. oka van rá, hogy engedje |
Másrészt meg a topic alapvetően nem a piaci utalásokról szól, bár Ákos kétségkívül ügyesen tereli a szót a lényegesebb téma felől. A magyarázata mellesleg éppoly értelmetlen mint amiket Ati írt itt eddig. Ügyvéd szemmel lehet ki tudod forgatni hogy az jöjjön ki belőle ami neked jó, attól még mindenki tudja mi a különbség a drága cucc, meg az utalás, az ügyes stratégia, és a földleadás között.
|
Quote:
De irok egy esetet. Tegyük fel vagyok a 4 es csoportban egy szöviben. Én egyedül fellépek de adok a szövimnek pénzt. Majd fellépek egy 5 ös orival. Es ők odaadják lóvét. Ez most jksz vagy sem? Csak a sajat pénzem maradt nálam- És menet közben tegyük fel még más is kapott belőle. Ez elvileg jksz hacsak nem lépek be a szövibe ujra. De valójában szerintem nem az. |
Quote:
az általad írt példa elég gyakori, és nincs is benne semmi szabálytalan |
Jó de elvileg szabálytalan nem?
Mert amikor fellépek mf vagyok és a volt szövimbe van 3 tag. Amig nem lépek be oda addig olyan mintha egy mf kapna szövitől lóvét. Persze a sajátom de külső szemszögből nézve a pénz eredete mind1 nem? |
most jksz.ekről beszélgetünk :)
ha szövin keresztül megy a pénz, az ebből a szempontból szabályos persze, az utalásoknál is el lehetne játszani azzal, hogy ki-beléptetik az utalós orikat, akkor már nem jksz, persze ki lehetne zárni a dolgot más indokkal is |
Kedves Ati, Goldy, illetve akik még illetékesek.
Megvallom ugyan semmi bizonyítékom nincs a józan paraszti észen kívül arra, hogy W-ben (és mint hallom) X-ben tombol a jksz, de szerintem nem normális, ha egy 2-3 hónapos ori 270k-s értékre tud duzzadni, meg még néhány dolog amit itt láttam...ennél fogva kiváncsi lennék, ha úgymond gyanús esetekre képes vagy (inkább Atinak szól, mert Goldyt nem láttam ide írni mostanság) azt mondani, hogy semmi nincs, akkor angolban miért lettem olyan kérdésre, hogy hello, mikor szándékoztok lépni? adott (semmi konkrét infót nem tartalmazó) válaszért átdobva anarchba. Megvallom, kicsit idegesít az eset, de egyrészt bízom benne, hogy átértékelitek a dolgot, másrészt ha más nincs akkor ez van. Előre is köszönöm, és már írtam az oriaitokba...konkrét üzenetet egyrészt nem szabad ide írni, másrészt ti tudjátok miről van szó. Ha nem jó, akkor törlöm ezt a hsz-emet, de remélem, hogy így tán hamarabb megoldódik és fény derül rá. |
Quote:
és akkor mi van ha tudod? csak az életben nézz körül, sok mindent tudsz, és még se tudsz mit tenni ez van. még az ég is piros, nem tudod be bizonyítani, hogy kék, ezért papíron piros, még ha kék is. a szó terelést nem én kezdtem el, ebben a topicban minden egyes hozzá szólás a piaci utalással kapcsolatban az OFF. leírom 3x: a piaci utalás nem jksz, amíg nincs megtiltva, hogy te nem veheted be a haverod cuccát a piacról. tessék megérteni. másold be nekem azt a szabályt ami tiltja hogy 50 000 ért vegyek be gabonát, mégha rájöttem is (gömbözéssel),hogy kié. amíg nincs ien szabály, addíg nem hogy nem jksz, de még csak szabálytalanság se. |
Quote:
|
Quote:
nocsak hosszú dialógusok után eljutott oda a beszélgetés amit már felvetettem Fegyánál is hol a határ? Hóhér szép ügyvéd lennél ha nem vagy az.. De Norbnál ott a pont az utalásnál világosan látszik h felkaják a piacot és végül nagy értékű nagyobb mennyiségű cuccott vesznek meg általában 1 személytől... Ebbe nem tuom Ati mennyire lát bele de ha nincs olyan mint a tőzsdéken... , akkor sajnos megfékezni sem lehet Hóhár igazad van az nem jksz h ártatlanul vásárolgatok a piacon, azt amit akarok és annyiért amennyiért akarom... szabad piac alatt ezt értettem. A lényeg ott van amit Synk és Fegya is kifejtett , h a jksz akkor követem el mikor leegyeztettem az utalás időpontját mennyiségét és megköszönöm...stb. De ezt nem lehet bizonyítani, ha csak nem a zöldbe beszéli meg vki amit végül jelentenek :D Maga a vásárlás folyamata nem törvény sértő , ott nincs mit szankcionálni... Ha tőzsde szerűen működne a dolog vagyi vezetve lenne vmi rendszerbe h ki kitől vesz épp mennyit... abból kitűnhetne a csalás.. de ilyen jelegű dolgokat feleslegesnek tartok.. Sokkal inkább h az X top v egyébb hasonló jellegű topok témájá helyet erről írogatunk :( |
Quote:
jksz jelentő lap teteje:D ha vkinek pénzt, vagy bármi értéket, tekit, rúnát, katit, hekit adsz át TUDATOSAN akkor az jksz. az hogy ez tényleg tudatos volt-e az már nem bizonyitható 100%osan, de ettől te egy szövetségen kivüli személlyel játszottál össze. Ezen felül igazad van,hogy senkire se lehet ezt rábizonyitani (kivéve ha ráakarják lásd tuvalu) Amúgy az eredeti témához. Ati remélem te sem hiszed el, hogy ennyi topos ország ne vette volna észre a seregeket, csak pont akkor amikor leforditották a "szemfüleseket". Te látod hogy tudták volna védeni,vagy nem. De akkor azt áruld el nekem, hogy miben különbözik ez az eset Tuvalu és Grabi esetétől??? mert itt sorozatos "furcsaságokról" van szó... mint külső szemlélő nem látok különbséget a 2eset között, azon felül hogy ott "kivételes" résztvevők voltak... |
Quote:
Ha már piac, akkor mitől lesz 50.000 a gabona az 1/a piacán? Tényleg nem értem? |
Quote:
|
Quote:
Leírt szépen mindent,szerintem érdemes elolvasni.Én sajnáltam szegényt,pedig nem is ismertem. http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=810 És ezutáni hsz-ben folytatja,arra keress rá:) |
Quote:
|
Miért betörtek a kínaiak a Hódba? :)
|
Újabb szabis országot figyeltek ki aki visszamenekült szabira, nem hiszem hogy Ati ebben sem lát olyat amire ráakaszthatná a szabályos játék védelme cimkét.Roppant érdekes ezen országok kronikájában előforduló nevek ismétlődése.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ebbe a definícióba belefér a piaci utalás. Más kérdés, hogy az összedolgozás mikor büntethető. Az én definícióm szerint az is JKSZ, ha -Felhívom telefonon X klán vezérét, hogy vigyázzon, mert mellé ment Y klán. -A felfedezési határ kitólása a változtatás előtt 4. helyre bontással, akár minden megbeszélés nélkül. (ráutaló magatartás) -Újrázás előtti földleadás. -A kisklán tanyafree országainak támogatása állandó olcsó gabonával. -Különböző információk átadása más országoknak. Még soká sorolhatnám... Azt hiszem, Te máshogy definiálod a JKSZ-t és a más definíciód miatt vitatkozunk. |
Quote:
valami delej is lehet a tekintetükben (avagy az ütéseikben), hiszen célpontjaik megzavarodnak, és védekezés helyett a törlés, és szabigombot nyomogatják veszettül mindig úgy, hogy azért más ne jusson földhöz bevezethetnénk specvarinak: Delej :) |
Szerintem el kellene törölni minden több országra meg jksz-re vonatkozó szabályt, és csináljunk egy csomó anarchos csoportot. Ha egyeseknek szabad, legyen szabad mindenkinek... Akkor legalább megszűnne a csalás. Én biztosan nem játszanék tovább, mert eddig nem nagyon jött be az anarch, de azért tutira maradnának szép számmal játékosok.
|
csak azt áruljátok el minek mondjátok a magatokét?
szerintem, ha valakit olyanért kivágnak mint engem és őket ilyenért nem akkor innentől kezdve szerintem bizonyítva van, hogy mindenki hiába mondja a magáét...nameg így az a rész is kicsit vicces, amikor benne áll a levélben, hogy a hódítónak nagyon fontos a tiszta játék:) és megvallom, idegesít, de csak mosolyogni tudok rajta (kínomban valószínűleg), hogy mi folyik itt...elkeserítő;) |
Quote:
begömbözök egy országot aki nem szövetségesem, és látom hogy az ő gabonáját veszem a piacról az összegből. beírom a saját szövifórumomra, hogy xy gabonája van kinn, látom a gömbökből, én ezt ugyan beveszem. Azaz 100 % osan bizonyítom, hogy TUDOM kinek a gabonáját veszem be. TUDATOSAN veszem be !!! A Te olvasatodban ez JKSZ, én szerintem meg a játék adta lehetőség, ami nem szabálytalan.sima piaci vásárlás. Költői kérdés , hogy melyik verzió a hivatalos... a vásárlás semmiképp nem lehet szabálytalan, a megbeszélés igen. vajon hány eset volt eddíg a hódban, hogy a piaci utalásokat üziben beszélték meg? :rolleyes: |
Quote:
kutyát nem érdekli ki mit hisz. volt távol nézés? nem volt? akkor meg kaparhatod a falat heteken át, akkor sem mondhatod, hogy ő bizony látta a seregeket. és ha volt távol, és látta a seregeket? honnan tudod , hogy biztosan tudta volna védeni az ütéseket? távelőtt elkölti a pénzét, azt csókolom... próbáljunk már értelmesen gondolokozni, ne csak a levegőbe dobálózni, hogy biztos ez történt meg az. 1000 buktató van abban, hogy Te biztosra mond, hogy egy földleadás JKSZ. |
Quote:
valóban, például a gabona kirakása soha a büdös életben nem lehet JKSZ, mivel bárki beveheti azon az áron, nem csak a tanyafree kis klán. nem nagyon értek a jksz-es esetekhez ezekszerint, de a legtöbb esetben kéne lennie olyannak, aki kárt is szenved a jksz folyamán, aki ellen irányul a jksz nem? a földleadáskor elkövetett szabálytalanságot nem is hívnám jksz nek, inkább szabályos játék védelmének, hiszen a "szövetség" tagja ellen irányuló akció , jelen esetben földszerzés,így nemigen nevezhető "szövetségnek"... de persze ezt Ati mondja meg mi micsoda. |
Quote:
De nézzük a gabona kirakását. Igazad van abban, hogy mindenki megveheti az olcsón kirakott gabonát. De csak a kis klán tudja biztosan, hogy lesz a piacon olcsó gabona. Ezért sokkal kisebb tartalékokkal is kimehetnek kisklánba. Tehát gyorsabban fejlődhetnek, mint mások. Tehát azok ellen irányul, akik nem használnak ilyen nagyon tágan értelmezett JKSZ-t. Szerintem a gabona kirakása is büntethető, ha például itt a fórumon a nagy klán vezére leírja, hogy a kis klán azért is volt olyan eredményes, mert ő rendszeresen olcsó gabonával támogatta őket. Ehhez hasonló beismerése volt például Wandnak, amikor beismerte, hogy több országot visz. Repűlt is. |
Quote:
ha neked a valóságban ilyen eseteket kéne védened, felkopna az állad :) |
All times are GMT +1. The time now is 20:52. |