![]() |
hhhhh...hogy egyesek még aludni se tudnak...hhhh....mé nem nappal intézik az ilyet, nem elég majd egy tucat óra erre...(zsörtölődik az atya, láthatólag elég bosszús, amiért felverték álmából, bár a szeme elég éberen fürkészi a környezetet. Marad továbbra is a kocsiban.)
-Valaki megsérült közülünk? Ha mehetnéke van valakinek előtte szóljon nekem is, hogy Krad áldását kérjem rá. (kiáltom ki hangosan) |
Feran keres egy viszonylag nem mocskos helyet és leül a földre. Koncentrál és mintha befelé figyelne.
Gil a tábortűz közelében telepszik le és meditálni kezd. A törpék teljes fegyverbe vágják magukat. -Két csónakot lángba borítottak a hajó tűzvetői. Egy másikban sincs már élő kalóz, hmm... mágia végzett velük. az utolsó két csónakból most másznak a hajóra. Közelharc. Megvan ez kellett nekünk. Feran kinyitja a szemét és feláll. -A kalózok parancsa egyértelmű. Mindenkit aki a hajón van el kell fogni, ha ez nem sikerül akkor meg kell ölni. Nem léphetnek partra. A többségük gorviki származék, de akad mindenféle nemzet szülötte köztük. Partra nem léphetnek. Azthiszem a falut és minket nem fenyeget veszély. A domb túloldaláról halk csatazaj és lobbanások fénye szüremlik át. Feran egyfolytában "fülel". Fertályórával később: -Most gyújtják fel a hajót. Alig tucat kalóz tart vissza a hajóikhoz. A hajóról tán kéttucat ember menekült a partra. A kalózok csalódottak. Nem találták meg amiért jöttek. A faluban alig 4-5 sérült van. Az emberek nyugtalanok, de mintha készültek volna erre. Körbetekint: -Reggel megnézzük a falut aztán indulunk tovább. Gil és Dhar! megkérhetlek titeket, hogy a biztonság kedvéért nézzetek most körül odakint? |
Persze. De senki ne próbáljon meg kimenni a gömbön kívülre, mert az fájdalmas próbálkozás lenne! Dhar, gyere, nyitok neked kaput rajta.
Azzal felkelek, mormolok néhány szót, magamra húzom a köpenyem és beleolvadok a környezetembe, valamint nyílik egy kapu a gömbön, ami azonnal bezárul, amint Dhar kimegy. |
Úgy tszek, ahogy Gil mond és követem, illetve ott megyek ki, ahol kaput nyit nekem! Majd amikor kiérek megvárom Gil-t, de sehol nem látom. Várok egy picit, majd szólogatok, mert nem értem hol lehet.
Valahol az oldaladnál megszólalok. - Itt vagyok, csak elrejtettem magam. Kicsit halkabban beszélj, mert ha suttogsz én azt is meghallom. Nézzünk körbe a gömb körül, itt találkozunk újra egy jó fél óra múlva. Rendben? |
Egy kicsit előrébb megyek a gömbtől és a távolba kémlelek, valamint hegyezem a fülemet.
|
A védőgömbön kívül kerülve jó lábnyi magas törmelékkupacon gázoltok át. Mindaz ami még a táborra esett volna lecsúszott és gyűrűként veszi körbe a gömböt. a dombtetőről a bokrok egy része elrepült a többiről a leveleket az utolsó szálig letépte a szél.
Dhar: Ahogy körbenézel az orroddal megérzed Gil jelenlétét és nagyjából az irányát is be tudod tájolni. Mikor felértek dombra és letekintetek a halászfalura súlyos károkat láttok. a házak legtöbbjének beszakadt a teteje vagy elvitte a lökéshullám. A szkogg lángol a móló mellett, fénye bevilágítja az egész környéket és a parton tucatnyi fegyveres hever. Köröttük tág félkörben a falusi férfiak, mindenféle fegyverrel, szerszámmal felszerelkezve. Úgy látszik nem engedik el a partról a hajóról menekülteket. Harc nincs csupán a falusiakon látszik a feszültség. A távolban két hajó látszik, az egyiken kissebb tűz ég. Feltűnik nektek hogy a falusiak között egyetlen nőt, gyereket sem láttok. |
Megjegyzem, amit Gil mondott, elindulok körbenézek a gömb körül. Hegyezem füleim és szemem. Ha nincs semmi különös viszatérek a megbeszélt ponthoz.
mindenfelé törmelék fogad. Néhol még csapkodó, vagy már döglött halakba botlasz és egy leszakadt kart is találsz. Pár félig elégett kötél és deszkadarabon orrfacsaró bűzt érzel. |
Megdöbbenek a pusztításon, amit a semmitért csináltak a kalózok a természetben és a törmelék gyűrűn kintebb megyek, majd elkémlelek a kalózhajók felé.
Az égő kalózhajón lassan kialszanak a tüzek. Az utolsó csónakból felmászó embereket láthatóan nem nagy lelkesedéssel fogadják, majd felvonják a csónakot és a két hajó kelet felé indul. |
Visszamegyek a találkozási ponthoz. Amennyiben Dhar is ott van, akkor megnyitom a kaput újra és miután bementünk, becsukom.
|
Állok a megbeszélt pontnál, néha halkan szólogatom Gil nevét és ha válaszol, illetve ha nyitja a kaput bemegyek és Feran felé indulok, elmondom a tapasztaltakat.
Feran végighallgat mindkettőtöket, majd elégedetten bólint. -Jó munka. Úgy tűnik a falusiak felkészültek erre az estére. Talán valamelyik kalóz helybéli és elérte, hogy ne bántsák az övéit. Menjetek pihenjetek le. A törpék őrködnek és reggel megyünk tovább. |
All times are GMT +1. The time now is 11:57. |