![]() |
Tehát a támadó oldaláról simán mehet a fokozás, de a támadott nyelje be az ütést. Ha oda lehet fokozni egy országhoz több körről, akkor elfokozni miért ne lehetne? Nem is mindig a gazdag klánok tagjai fokoznak el, ha pl. olcsóbb elfokozni mint a vesztett földet visszafedezni, akkor nyilván ezt választják. Egy termelő ország bizony néha hiába is menne szembe a támadóval, ha a támadó ország klántársai is odafokoznak, és több sereggel beütik.
|
Quote:
|
Szerintem inkább az a probléma, ha a támadó ország beüt, és a szembemenő sereg elől elfokoz. Gyakorlatilag ebben az esetben számít, hogy kinek mennyi pénze van, én találkoztam olyan országgal, aki így jutott topba.
|
Quote:
Barakk: 7200 (60%) - 449.280 íj Torony: 1800 (15%) - 112.320 tornyos íj védőpont: 7.844.345 (95%-os morál, amit nem egyszerű tartani 4-5% kocsmával, ami ebbe az éplistába belefér) Ork: 10.000 hektár (tudós) Barakk: 9040 (90,4%) már átüti - 470.000 ló Ugyanaz tudós, tábornok orkkal Barakk: 8270 (82,7%) - 430.000 ló. Itt közel 100.000 pont különbség van. (vagyis a házak miatt az induló különbség ettől több) 83% barakk mellé még befér 7% templom meg 10% ház. A nagy különbség miatt a házak száma lényegtelen, úgyis minden működőképesre lesz fokozva. 100k-t fokoz az ellen, ez 500k egység, ebből 250k marad a következő körre, ami BŐVEN elég az épületek működéséhez. Ez azt jelenti, hogy 50k pont különbséggel találkozik a törpe, amikor belenéz a pontlistába. 50k pont, hogy szembe tudjon menni: több, mint 3300 épület lebontása, ami több, mint az országa 1/4-e. Ha mindenképpen hoz földet a támadás, akkor az orknak ez egy drága, de biztos, a törpének egy lehetetlen harc. Persze lehet azt mondani, hogy a klánt úgy kell felépíteni, hogy a törpe alatt legyen védelem, de ez nem mindig van így. És így is kevés a nagyobb törpe a csoportban. Egy ilyen módosítás a termelők csoport alján történő csoportosulását eredményezné. És nagy törpe így sincs sok. Ki termelné meg a piacra a nyerst? Elfek, orkok? És akkor nézzük meg megint a törpét, amit felvázoltam. Ez egy semmit sem termelő 60/15-ös törpe. Reálisabb a törpéket egy 50/10, 45/15 barakk/torony aránnyal jellemezni. Még kevesebb épület kell az orknak. |
A 83% barakkos ork nem túl reális.
Ha nincs kocsma, akkor a katmorál bánja és 1 tolival gyujtja végig aki mellette van. A 0 torony sem egy életbiztosítás, orkként rögtön ezt az orit ütném. 10% házzal pedig már meg kell szenvedni rendesen, plusz ha alulról támadják, bontani sem kell ellene, mert ahhoz hogy működjenek a barakkjai, úgyis bele kell fokoznia. Tiszta célpont. Én orkként már 70%+ barakknál sem érzem kényelmesen magam. 65% inkább reális barakknak. Annyival meg már nem üt be. Persze rá lehet épülni, 72-73 %-ra, de akkor egy igen sebezhető ori lesz, amiben alig van torony és full sereggel kint van, szóval vissza lehet ütni, akár a törpének, akár az alatta lévő 2-3 klántársnak (mert ne egyedül legyen a törpe, védjék a hátsóját). |
Quote:
nyilván akkor fog, amikor van idő, pénz stb a védő pedig egy adott időben szembesül ami vagy jó neki vagy nem (piac pénz idő stb) azt a sebeszhető állapotot nem kell mindig fenn tartani nyilván |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Lehet végleteket nézni. Csinálhatsz egy ilyen orkot csak ne szúrjon ki senki ,h kint vagy. Főleg fokozásnál a pontod miatt biztos kiszúrnak és akkor meg már megint a hiénák milyen gusztustalan :) Vagyis kiszúrhatnak,ha lehet 0 ra fokozni :eek: Attól még ,h ilyen orival odafokozol még nem biztos ,h te jársz jól. Nem akarok ezen lovagolni,mert többféle szempontból meg lehet közelíteni. |
Quote:
És én is azt mondta, hogy ha el lehet fokozni, akkor nem jársz jól, mint ahogy a szerencsétlen törpe se, akire 100k-ról mennek. DE ha mindenképpen van földfoglalás, akkor CSAK jól járhat egy ilyen esetben az alsó ország. És ezt szövetségesekkel körülvéve egy ritka pontlistán meg lehet játszani. |
All times are GMT +1. The time now is 04:29. |