![]() |
Egy picit elszaladt a beszélgetés "a tolik gyengítése általánosságban" témába, térjünk vissza az elfhez, ez a téma most róluk szól. Tolvajok terén lehet külön témát nyitni, ha valaki úgy érzi, hogy kiforrott javaslata van, de az tényleg másik téma legyen, ne ez. Köszönöm. :)
|
Quote:
Oksa. Ati az a vonal halott hogy a 80% malusz kerüljön át a haszonszerző akciókra? Mint irtam hátrébb általában ez a konfliktusok forrása és nem a gyujtogatás :) |
Quote:
|
Quote:
Hódítós pályafutásom alatt azt tapasztaltam hogy háború általában két okbol robban ki az országok között. 1. tolvaj kitekizi vagy lelopja a másik országot 2. beütsz valakit és ezért ő vagy a szövetségesei bosszút állnak. Szóval igy megkapná az elf a maluszt is, ha támadják lenne esélye a védekezésre, akár a tolvajai vagy a varázslói segitségével is. Én nagyobb érvégésnak érzem a gyujtogatás és az egységek hatékony gyilkolásának a hiányát. Irtam fentebb is az ok nélkül gyujtogató elf, pedig a mások játékának tönkretétele, szerintem ez ellenőrizhatő, ha egyszer begyujt valakit azért hogy támadáshoz előkészitse, az biztos nem szórakozik, de aki többször és rendszeresen ezt csinálja nank gó 5/Y. |
Quote:
Továbbra is hajlamos vagyok Gyulával egyetérteni. Ha békés, akkor ne lopjon, ezzel szemben tudja megvédeni magát. Mondjuk a javaslat hátránya, hogy A-ban az elfek nem annyira tekiznek, hanem gyújtogatnak, és a hobbiból gyújtás igen relatív. Korábban is leírtam, hogy az én törpincsemet egy elf egy hétig gyújtotta mert bevertem az óriás klántársát. Most kicsit elrugaszkodok a valóságtól, és olyannal állok elő, amit általában én se támogatnék, azaz azt, hogy az elf másképp működjön A-ban mint lentebb. Szal A-ban maradjon a mostani malusrendszer, lentebb meg kerüljön át ártóról a haszonszerzőre a malus, és asszem minden igény ki lenne elégítve. |
Quote:
Tudvalevo, hogy utalod, ha kitekiznek, de ezt ne az elfeken bosszuld meg. Aki tekizheto fajt valaszt, tanulja meg vhogy megvedeni a tekijeit, ne az ellen erveljen, hogy minden fajt legyengitsenek, aki le tudja ot lopni. Mondom ezt ugy, hogy jelenleg egy tolis orim sincs, tehat nem vagyok elfogult. De te a tolik egyik legfobb penzforrasat akarod elvenni. Par szerencses tekizessel nagyobb vagyont lehet leakasztani mint 1 havi gabonatermelessel... Ami az utolso reszt erinti, az sem tul jo otlet, mi van, ha azert gyujt az elf, hogy az o fajukat vegyek a piacon? Ez csak egy szelsoseges pelda volt, sok mas oka is lehet, amit kivulrol nem lehet latni... Az egyseggyilkolos malusz nekem sem tetszik, ezzel sokat erosodtek a gnomok pl.... |
Quote:
|
Quote:
Értem, hogy mit mondasz: a legjobb védekezés a támadás, legyen valami elrettentő erő, és ne mindenki szerencsétlen elfet támadja. De: van szövije, aki vissza tud támadni. Ha nincs, ami teljesen reális lehet, akkor pedig teljesen mindegy milyen faj, úgyis lesz, aki átmegy rajta, ez az MF-ség velejárója (de még a szöviségé is). |
Quote:
visszahoztam a javaslatot mert nagyon elindult a téma másfele. én ezen változtattam annyit hogy nem 1,5*torony, hanem 2*torony, így pontosan akkor a hatákonysága mint az eredeti felvetésemben. tehát (barakk +2*torony)/összterület (remélem érthető hogy miért egyezik meg így az én elöző verziommal azonos barakk/torony számnál) |
Quote:
De szerintem mindenképpen csak a torony aránnyal kelene súlyozni (hiszen ez adja a cementet a betonhoz, amit mindenki sérelmez :) ), már leírtam egyszer hogy miért nem lehetne kicselezni (az volt az egyetlen ellenérv rá) :) |
All times are GMT +1. The time now is 12:53. |