Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tippek törpe országoknak... Stratégiák törpékkel... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=167)

Valezius 01-03-2007 16:59

Quote:

Originally Posted by Egon (Post 62673)
:D
Vezérek!

Olvasgatom a topic-ot, mert most lépek 5-ből 4-be és törpére váltanék, és azon csodálkozom: Senkinek meg se fordul a fejében, hogy lehet élni torony nélkül is?
Én legalábis az 5. szinten simán el vok 13k elittel torony nélkül. Az idejét se tudom, mikor ütöttek be utoljára vhol 400 heki környékén lehettem, talán...

Mondjuk jobban belegondolva lehet, hogy ott van a kutya elásva, hogy, akik be tudnának ütni nekem, már felljebb vannak :)

Én félnék 10% torony nélkül, nézem is a szövijeimet, hogyan bírják idegekkel. :D

Dragi 01-03-2007 17:00

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 62682)
Én félnék 10% torony nélkül, nézem is a szövijeimet, hogyan bírják idegekkel. :D

én félelemből 11%-ot tartok :D :D :D :D

Xeper 01-03-2007 17:01

van full elites felállás is, és teljesen használható... legalább kicsit kizökkenhetsz a 10% torony 40% barakkos szabvány seregesek egyhangúságából.

Grabi 01-03-2007 17:07

én nem tudom, de a full elitet, csak nagyon aktív szövivel tudom elképzelni. éjjeli csicsihez nagyon jól jön az a +20-24% toronybonusz.

Penya 01-03-2007 17:36

Meg lehet lenni torony nélkül is csak agresszívan kell visszatámadni, terrorizálni, a védelem nem lesz vészesen gyenge ha full elittel nyomod. Lusta vok számolgatni, akinek van kedve hajrá :D

Bogár 01-03-2007 18:52

Quote:

Originally Posted by Egon (Post 62673)
Olvasgatom a topic-ot, mert most lépek 5-ből 4-be és törpére váltanék, és azon csodálkozom: Senkinek meg se fordul a fejében, hogy lehet élni torony nélkül is?
Én legalábis az 5. szinten simán el vok 13k elittel torony nélkül. Az idejét se tudom, mikor ütöttek be utoljára vhol 400 heki környékén lehettem, talán...

az 5. szintet nem lehet összehasonlítani a 3-2-1 szintekkel... szerintem fent már nagyon életképtelen a full-elit.

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 62710)
Meg lehet lenni torony nélkül is csak agresszívan kell visszatámadni, terrorizálni, a védelem nem lesz vészesen gyenge ha full elittel nyomod. Lusta vok számolgatni, akinek van kedve hajrá :D

ha van 20 barakknyi elited, a védőerőd kb 2/3-a, mintha lenne 10 tornyos íjad.
a tornyos íj jobb sztem, mint a sima íj, mert nem olyan nagy kajafogyasztás, és építhetsz más épületeket.
bár ha támadnak, akkor segítségkérésnél tényleg jól szokott jönni az a kicsivel több nyilas :)

Penya 01-03-2007 22:40

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 62720)
ha van 20 barakknyi elited, a védőerőd kb 2/3-a, mintha lenne 10 tornyos íjad.
a tornyos íj jobb sztem, mint a sima íj, mert nem olyan nagy kajafogyasztás, és építhetsz más épületeket.
bár ha támadnak, akkor segítségkérésnél tényleg jól szokott jönni az a kicsivel több nyilas :)

Meglehet, lusta vagyok számolni, ahogy már írtam, de azt vedd bele h full elitnél többet tudsz kérni segítségnek mint íjnál, azt az esetet leszámítva ha az egész szövi full íjas, esetleg tele van zsével és cserélget.

Egon 01-04-2007 00:33

A sima íj tényleg csak akkor jobb, ha nézzük a szövisegítséget is - de hát, az már a szövi privát problémája, ha mi nem tudunk eleget küldeni :D - elfnél pedig egyértelműen a tornyos a jobb.
Viszont én számolgattam egy kicsit törpe orira, hogy ne legyünk már annyira off :)
Szal hadi törpe ori 600 hekin 50%-ot szán a területéből barakkra és tornyokra - sztem reális, nekem is kb. ennyi van.

A változat - full elit, torony nélkül:
300 50% barakk full tekercsekkel -> 18 720 elit
Védőérték max tekikkel -> 131 040 egység
Érdekességkép: Ezt egy ork úgy szintén max tekikkel 12k lovassal átüti, amihez 231 barakkra van szüksége.

B változat - elit, torony, és íják:
240 40% barakk full tekercsekkel -> 11 232 elit, 3744 íj
60 10% torony, amiben pont elfér az összes íjász.
Elitek védőértéke max tekin -> 78 624 egység
Íjászok védőértéke -> 62 899,2 egység
Összesen: 141 523,2 egység és ehhez még hozzámegy 20% toronybónusz -> 169 827,84 egység
Ehhez már 15 552 ork lovas kell, és ezt hallgassátok 300 barakk!!!
Azt hiszem, hogy ha valakinek fontos a védelem, akkor ezzel elégedett lehet.

A védelem így a B változatban majdnem 30%-kal magasabb. Az elitek támadóereje pedig gondolom egyértelmű: 40%-kal alacsonyabb. Nyilván nem pont a legideálisabb lehetőséget vázoltam fel. Hirtelen ilyen értékeket választottam, és ez jött ki végül :cool:

banyek 02-01-2007 07:46

ki milyen szemilyiségat javasol egy törpének?

demian 02-01-2007 08:36

attól függ mit akarsz, ha bányákat akkor Túdós vagy Gazdálkodó, de inkább a Túdós a termelésben nincs nagy különbség 10 bányánként csak 12dbal kevesebbet termel a túdós, viszont a túdósnak nagyobb a védelme

All times are GMT +1. The time now is 16:59.