Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Nagy orik előnye (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=117)

Serg 10-31-2006 12:15

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 39508)
Szerintem ez a jó téme kezd a TAláld ki ki vagyok játékká alakulni.

Serg a % os korlátozás szerintem nem jo ötlet, mert az is a nagyországok előnyéhez vezet.15 000 hekin 30% bank marha sok.De kis hekin ahol suru a mezony nem is tudz ennyit tartani.

A bányákra korlátozhatunk belatom.Szerintem egy törpe nem mászkál magas hekin 30% nal nagyobb össztermőterülettel.Az irgalmatlan sok nyersi.Soha az életbe ne mtudja eladni.
Tehat a korlatozas megvalosithato de teljesen értelmetlen.
A banknal meg nem korlatozni kell a db szamot hanem a kamatot arányosan csökkenteni.

Jó lenne ha elolvasnád mit írok:( értő olvasás?
a javaslatom max 30% termelő épület,de egy fajtából csak 15% a max

Alba 10-31-2006 12:21

Serg

Képzeld tudok olvasni.
De te meg a magad igazat véded.Még ha 1 orirol is van szo akkor is nagy előny.
Hogy vagy 20k n es tartasz 40-50% bankot.
Szerinted ez mekkora gazdasági előny?
Miert tenné tönkre a kereskedőt?A havi 9mrd rossz pénz?Ne viccelj már.Jó nem 40-50mrd de az azért elég irreális.

A többi terület ki a francot érdekel.Ott a piac megoldja.

Serg 10-31-2006 12:30

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 39602)
Serg

Képzeld tudok olvasni.
De te meg a magad igazat véded.Még ha 1 orirol is van szo akkor is nagy előny.
Hogy vagy 20k n es tartasz 40-50% bankot.
Szerinted ez mekkora gazdasági előny?
Miert tenné tönkre a kereskedőt?A havi 9mrd rossz pénz?Ne viccelj már.Jó nem 40-50mrd de az azért elég irreális.

A többi terület ki a francot érdekel.Ott a piac megoldja.

Alba megkérlek nyomatékosan hogy ne beszélj hülyeségeket még 25% bank sincs benne és ha ez neked fáj akkor sajnálom de akkor sem indokolt az ilyen mértékű kamatcsökkentés

Szecsa 10-31-2006 12:55

Serg, igy csak napi 750 milliot kamatozik?

Xeper 10-31-2006 12:59

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 39542)
Igen én is valami ilyesmire gondoltam.
Xep most nem% okrol van szó. Mert akkor ugyanúgy nő a pénz menniysége a hekiszám növelésével.
20k hekis ori meg nagyon ritka.Nem őket kell venni etalonnak.
Amit monro és én is támogatunk szerintem az a járható út.

20k hekis orinak 3k bank a 15%-a, te meg azt mondod, hogy akárki tarthasson 3k bankot a max pénzért (tudom hogy annyit hozna, mint most 1800, de az meg 12k hekinek a 15%-a, ami szintén viszonylag kevés orit érint...) -szerintem igenis lehessen több pénze egy nagyobb orinak mint egy kisebbnek (a % ezt megoldja), csak ne eszetlen mértékben... ezt meg a 15% kb tartja -de lehet akár 10-15% között is, az érezhetőbb... a 10% esetén 20k hekin 2k bankot lehetne tartani, ami 360 millát hozna naponta, 10.8MRD-t havonta

Alba 10-31-2006 13:04

A métékekről én nem beszéltem.Én csak az elvről.
A téma pedig a nygorik gazdasái előnye ami a banknál totál egyértelmű.Most ne mhiszem hogy ezt vitatjátok.
Serg nem arról van szó hogy neked mid van meg mid nincs hanem hogy mi lehet meg mi nem.Nem szémelyeskedés.
Nem az irigység beszél belőlem mert ha nincs 25% os bankos oritok akkro még nálunk is volt több bank.

Kérelk ne ved magadra amit irok csak azert mert most te vagy elol.Ez pusztan egy téma amibnél szerintem kijön a nagy orik gazdasái előnye.És ez csak megbezsélés nem javaslat.itt csak beszélgetünk és mindenki elmondja a véleményét.

Xeper 10-31-2006 13:12

Szerintem pusztán a terület különbségből eredő gazdasági többletet nem kellene elvenni a nagyoriktól (egy nagyori természetes hogy többet termel mint egy kisebb) -én legalábbis csak az extrém országépítések ellen vagyok, abból fakadhat az igazságtalan előny.

Alba 10-31-2006 13:49

De xepi mit er a bank az A ban?Semmitsem mert ha legalabb annyi van ami egy kicsit is megeri az mar az ori rovasara lesz.
Csak magas hekin jó a bank.100-200 bank nem ér semmit.

De magas hekin mar lehet sok-sok bankot tartani.Igy adódik az előny.

Serg 10-31-2006 13:53

[quote=Alba;39630]De xepi mit er a bank az A ban?Semmitsem mert ha legalabb annyi van ami egy kicsit is megeri az mar az ori rovasara lesz.
Csak magas hekin jó a bank.100-200 bank nem ér semmit.

De magas hekin mar lehet sok-sok bankot tartani.Igy adódik az előny.[/QUOTE

Amit meg ti javasoltok az a ló túloldala és nem értem 10% bank vagy akár 15% miért is menne az ori rovására ha 30 % tanya nem?Kissé ellentmondásos vagy

Xeper 10-31-2006 14:04

4k hekin (nem tűnik túl magasnak) napi 72 millát hozhat 10% bank, 108-at 15%... hol van ezzel a baj?

All times are GMT +1. The time now is 13:17.