Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   A 2010-es év legjobb Hódítósa (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4070)

Ati 11-21-2010 14:14

Frissítettem a webes összesítőt is: http://hodito.hu/parbaj/parbajsorozat2010.html

Itt egyelőre kettő darab első helyezettet jelöltem. A folytatásról mindjárt bővebben.

J.Ati 11-21-2010 14:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 240591)

A 9. forduló végén pontegyenlőség esetén még egy 3 párbajos forduló a pontegyenlőségben érintett országoknak, 1 órás párbajokkal. Ismételt pontegyenlőség esetén egy utolsó, döntő párbaj.

Szóval most lesz 3 párbaj, ahol ketten leszünk Tuvaluval.

Két kérdésem volna.

1.Tegyük fel belépek az első párbajra, és nyerem, akkor utána értelemszerűen nem fogok belépni a következő két párbajra. Ez szerintem fordítva is így lesz.
Ezt valahogy tudjuk orvosolni?

2.A pontozás itt úgy lesz, hogy 1 pontot kap az első, és 0 pontot a második?

Princ 11-21-2010 14:19

Quote:

Originally Posted by J.Ati (Post 271305)
No igen. Bence nem lépett be, de nem én hívtam. Mondjuk ennek köszönhetően jött most össze ez a pontszám...

Szerettem volna jönni a nagy utolsóra, csak sajnos 1 nappal korábbra hittem a párbajt. Nyomogattam is a belépés gombot, de csak nem ment. Ma meg elmulasztottam.

J.Ati 11-21-2010 14:20

Quote:

Originally Posted by Tuvalu (#3490) (Post 271308)
Azért kicsit szégyenletes lett volna, ha ma sem tudok jönni,és nyersz egy 5 pontos párbajt, és 10-ből 10 vereség mellett nyertél volna.

Ez a jelenlegi pontozás miatt születhetett volna.

Quote:

Originally Posted by Tuvalu (#3490) (Post 271308)
A mai gyözelem teljesen jó játék végén született meg, gratulálok.

Köszi :)

Ati 11-21-2010 14:20

És akkor a folytatás...

Mivel az első helyen pontegyenlőség van, azért a végső sorrendet egy újabb forduló fogja eldönteni, ahol viszont már csak az érintett országok vesznek részt (plusz a szervező ország, nemjátszóként).

3 párbaj lehet ebben a zárt hosszabbításban, aki a 3 párbaj alatt a legtöbb párbajt nyeri, az az idei párbajsorozat nyertese. Ebből adódóan ha valaki az első kettőt megnyeri, akkor már a harmadik párbajra nincs szükség, hiszen a sorrend már eldőlt.

Előfordulhat azonban, hogy a 3 párbajból is pontegyenlőség születik (például 1-1 nyertes csata, majd a harmadik párbajra nem lép be senki). Ekkor mégegy utolsó párbaj dönt.

A párbajidőpontokat úgy kellene összehozni, hogy az mindkettőtöknek jó legyen, ehhez majd erős egyeztetés szükséges.

Mikor lesz mindez? Most tartunk egy kis pihenőt, és decemberben folytatjuk. Ezúttal nem fogok ragaszkodni a hétköznap/hétvége sorrendhez, teljesen a Ti igényeitekhez szeretném igazítani a kezdéseket. (Szükség esetén akár december 1-én is lezavarhatjuk mindhárom párbajt, bár ez kevésbé lenne izgalmas. :))

J.Ati 11-21-2010 14:25

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 271311)
Szerettem volna jönni a nagy utolsóra, csak sajnos 1 nappal korábbra hittem a párbajt. Nyomogattam is a belépés gombot, de csak nem ment. Ma meg elmulasztottam.

Ezért vendégem vagy egy sörre, amit én fogok meginni helyetted :D

Ati 11-21-2010 14:26

Quote:

Originally Posted by J.Ati (Post 271310)
1.Tegyük fel belépek az első párbajra, és nyerem, akkor utána értelemszerűen nem fogok belépni a következő két párbajra. Ez szerintem fordítva is így lesz.
Ezt valahogy tudjuk orvosolni?

2.A pontozás itt úgy lesz, hogy 1 pontot kap az első, és 0 pontot a második?

A közös megegyezéssel született időpontokban azért jó volna, ha mindketten jönnétek. :) Így ha csak egy belépő van, akkor ő automatikusan nyeri az adott párbajt.

A pontozás igazából már lényegtelen. Aki nyer, az kap egy nyerést, és aki 3-ból a legtöbbet nyeri, az a nyertes. Ha véletlenül mégis előfordulna, hogy valaki nem tud jönni stb, akkor lesz egy utolsó, döntő párbaj, ahol a közösen kitalált időpontban megtartott párbaj eredménye már mindenképp számít. (Ha itt is úgy alakulna, hogy nem lép be senki, akkor áttesszük máskorra, előttünk erre az egész december. :) Ha nem sikerül decemberben eldönteni, hogy ki a nyertes, akkor két második helyezett lesz. :) De ilyen úgyse lesz. :))

J.Ati 11-21-2010 14:29

Erre a három párbajra automatikusan betehetnél minket, és akkor akit a háromból kettőt nyer az nyert.

J.Ati 11-21-2010 14:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271315)
Ha nem sikerül decemberben eldönteni, hogy ki a nyertes, akkor két második helyezett lesz. :) De ilyen úgyse lesz. :))

Vagy két első, és lesz két kupa :D

J.Ati 11-21-2010 14:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271313)

Mikor lesz mindez? Most tartunk egy kis pihenőt, és decemberben folytatjuk. Ezúttal nem fogok ragaszkodni a hétköznap/hétvége sorrendhez, teljesen a Ti igényeitekhez szeretném igazítani a kezdéseket. (Szükség esetén akár december 1-én is lezavarhatjuk mindhárom párbajt, bár ez kevésbé lenne izgalmas. :))

Én most még nem tudok időpontot írni, de a jövőhét folyamán írni fogok.

All times are GMT +1. The time now is 06:00.