Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   DühöngŐ (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=65)

Ati 06-16-2009 14:50

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 215543)
Semennyiben.

A tények soha nem számítanak rágalmazásnak.

Ezzel vitatkoznék, de nem teszem. Fefének mindenesetre NEM ajánlom ezt, mert tényleg nem 2000 forintról fog innentől kezdve szólni a dolog, hanem akár sokszázezres kártérítésekről.

Fefe013 06-16-2009 16:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215564)
Ezzel vitatkoznék, de nem teszem. Fefének mindenesetre NEM ajánlom ezt, mert tényleg nem 2000 forintról fog innentől kezdve szólni a dolog, hanem akár sokszázezres kártérítésekről.

Amit én kapok?:D

Eszembe se jutott sehová neveket írni, max ha vki priviben megkérdi megírom neki...

Csak jó leírni a dolgokat néha vhová s ezzel is lenyugszik vmennyire az ember, legalábbis én:)

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 215530)
Írd meg a Munkahelyi Terrornak. Bár igazán jó tanácsokat úgysem fogsz kapni rá. Legalább együtt mérgelődhetsz a többi blogoloval.

Ja, de oda egy kicsit részletesebben! Mert fontos, hogy tudja mindenki, hogy melyik cégnél történt. Leírhatod még az igazgató nevét is.

Ránéztem, de csak még jobban felháborodok, h miket megtesznek az emberek/cégek:(

Tsobi 06-21-2009 07:45

1.,Szeretem ezt a játékot... :)
2.,Szeretem a szoros emberi kapcsolatok okozta kellemes meglepetéseket... :)
3., :mad:

vityu 06-21-2009 16:29

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 216294)
1.,Szeretem ezt a játékot... :)
2.,Szeretem a szoros emberi kapcsolatok okozta kellemes meglepetéseket... :)
3., :mad:

???? :eek: nem igazán értem :o

Ati 06-21-2009 16:30

Szia Tsobi!

Tsobi 06-22-2009 02:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216394)
Szia Tsobi!

Szia Ati!

Látom nem értettél meg,vagy én nem fektettem elég nagy hangsúlyt a lényegre. :)

Szia Ati!

BeeLord 06-26-2009 16:24

Gyerekek ez embertelen, érthetetlen, elfogadhatatlan:

Történt ugyanis, hogy hülye fejjel arra vetemedtem, hogy berollnizzam az apróm és beváltsam a postán. Már ez is vicc valamilyen szinten, mert az 5,10,20 és 50-es érméket csak ötvenesével lehet becsomagolni. Így hiába van több, mint 5000 forintom apróban, csak 3750 forintot tudnék beváltani.

És igen, ott van a feltételes mód, mert a postán homályosítottak fel azzal a szomorú ténnyel, hogy a váltásnak díja van. Bizony drága barátim, forintot forintra csak forintért tudsz cserélni! Ráadásul elég komoly díj ellenében: minden darab érme után 2,1 forintot kell fizetned a beváltásért. Ez esetemben 630 forintot jelent (100 db 20, 150 db 10 és 50 db 5 forintos érme után).

Tehát egyszerűen ábrázolva a folyamatot: odaadhatok 3750 forintot 3120-ért cserébe. Megmondom őszintén, fogalmam sincs mindez milyen okból kifolyólag van így, de felettébb bosszantó. Bezzeg csekket befizetni, vagy levelet feladni díjfizetés nélkül is lehet apróval.

A tanulság a következő: felejtsük el azt a módszert, hogy a gyereket az apró gyűjtésével szoktassuk rá a spórolásra és a pénz racionális kezelésére.

Ati 06-26-2009 16:37

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 217057)
Gyerekek ez embertelen, érthetetlen, elfogadhatatlan:

Történt ugyanis, hogy hülye fejjel arra vetemedtem, hogy berollnizzam az apróm és beváltsam a postán. Már ez is vicc valamilyen szinten, mert az 5,10,20 és 50-es érméket csak ötvenesével lehet becsomagolni. Így hiába van több, mint 5000 forintom apróban, csak 3750 forintot tudnék beváltani.

És igen, ott van a feltételes mód, mert a postán homályosítottak fel azzal a szomorú ténnyel, hogy a váltásnak díja van. Bizony drága barátim, forintot forintra csak forintért tudsz cserélni! Ráadásul elég komoly díj ellenében: minden darab érme után 2,1 forintot kell fizetned a beváltásért. Ez esetemben 630 forintot jelent (100 db 20, 150 db 10 és 50 db 5 forintos érme után).

Tehát egyszerűen ábrázolva a folyamatot: odaadhatok 3750 forintot 3120-ért cserébe. Megmondom őszintén, fogalmam sincs mindez milyen okból kifolyólag van így, de felettébb bosszantó. Bezzeg csekket befizetni, vagy levelet feladni díjfizetés nélkül is lehet apróval.

A tanulság a következő: felejtsük el azt a módszert, hogy a gyereket az apró gyűjtésével szoktassuk rá a spórolásra és a pénz racionális kezelésére.

Ha van egy 6000 forintos csekked, akkor fogj egy ezrest, és az "aprót", és fizess azzal. :)

De azt hiszem, hogy ezt sem lehet. Mintha lenne valami az üzletszabályzatban arról, hogy maximum hány darab érmével fizethetsz egyszerre. Régen mintha legalábbis lett volna. De lehet, hogy keverem már a parkolóautomatákkal, múltkor ott szívtam... :D Gondoltam felhasználom az összegyűlt 5 forintosaimat, erre kiderült, hogy max 20 érmét dobhatok be fizetésenként...

Ildee 06-26-2009 16:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217059)
Ha van egy 6000 forintos csekked, akkor fogj egy ezrest, és az "aprót", és fizess azzal. :)

De azt hiszem, hogy ezt sem lehet. Mintha lenne valami az üzletszabályzatban arról, hogy maximum hány darab érmével fizethetsz egyszerre. Régen mintha legalábbis lett volna. De lehet, hogy keverem már a parkolóautomatákkal, múltkor ott szívtam... :D Gondoltam felhasználom az összegyűlt 5 forintosaimat, erre kiderült, hogy max 20 érmét dobhatok be fizetésenként...

A régi szép időkben én rendszeren álltam a pulthoz a boltban párszáz 1 és 2 forintossal, kicsit csúnyán néztek rám, de kifizethettem azzal is :D

Ati 06-26-2009 16:50

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 217060)
A régi szép időkben én rendszeren álltam a pulthoz a boltban párszáz 1 és 2 forintossal, kicsit csúnyán néztek rám, de kifizethettem azzal is :D

De mindezeket figyelembe véve ugye elég mókás, hogy ha meg azért gyűjtöd, hogy beolvasszad, akkor azért is Te vagy a hibás, mert nem rendeltetésszerűen használod. Így felmerül a kérdés, hogy akkor mégis mi a fenét csináljon vele az ember. :D

All times are GMT +1. The time now is 07:37.