Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Adjuk vissza a felelfet a fenti csoportoknak! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4320)

Remedy 01-14-2014 11:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306784)
Tegyük fel, hogy egyszerre csak 2 sereg fér be mészárolni a félelfhez. 7 kör alatt befér akkor 4 darab. Seregenbként 6-8% veszteségből vegyük most csak az alját, a 6%-ot. Az összességében 22%-os veszteség, ami ráadásul visz a tolvajokból, a varázslókból és a civil lakosságból is, szemben a félelf katonagyilkolásával, ami ezekből nem visz. Ha a 8%-ot számolod, akkor 4 sereggel az már több mint 28%-os veszteség olyan egységekből is, amit a katonagyilkolás nem érint.

Ha összehasonlítjuk a 28%-os veszteséget MINDEN egységre, a 17%-os veszteséggel, amiben nincsenek benne a lakosok, tolvajok és varázslók, akkor én még mindig úgy látom, hogy a félelf meg se közelíti a hadis által ugyannyi idő alatt végezhető károkozás mértékét.

Szokásos vesszőparipám: tegyük fel, hogy a félelf értelmes, és alulról 6 körről fog piszkálódni... (de 2-3k ponton belülről)

Másik hatalmas előny: a hadi dolgokra fel lehet készülni, hiszen tudod, mikor fog csapódni, míg a tolvajkodás azonnali.

Szerintem ezért nem lehet ezeket így összehasonlítani.

Bumburnyák 01-14-2014 14:00

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306782)
Ez most teljesen komoly kérdés, hogy egy _félelf_ _erősítésére_ szóló topicban kérdezed azt, hogy miért is nem szólalok fel egy olyan akció ellen, ami

1. nem is lesz erősítve
2. nem is félelf specifikus
3. csak ésszerűtlen felépítés ellen zavaró (nem óriás/félelf varis)

Kicsit unom már a szalmabáb érvelési hibákat ezekben a megbeszélésekben, amikor írok valamit.

Ki mondta, hogy erősítve lesz a varigyilok? Huhh, ha tényleg ennyire értelmezhetetlen, akkor még egyszer. Felemelted a hangod a katigyilok duplázása mellett, ami így nőtt 17%-ra. Talán mert az nem érint? Mert hogy az durva. Én meg azt kérdeztem, hogy a varigyilok ellen miért nem emeltél szót korábban (nem itt, hanem bárhol máshol), ami alapból több, mint 17%. Igen, tudom, hogy az nem emelkedik :) Ha unod az érvelési hibákat, akkor olvass figyelmesebben és átgondoltan írj, mert csak teleszemeteled a fórumot. De többet nem javítalak ki.

Quote:

Tegyük fel, hogy egyszerre csak 2 sereg fér be mészárolni a félelfhez. 7 kör alatt befér akkor 4 darab. Seregenbként 6-8% veszteségből vegyük most csak az alját, a 6%-ot. Az összességében 22%-os veszteség, ami ráadásul visz a tolvajokból, a varázslókból és a civil lakosságból is, szemben a félelf katonagyilkolásával, ami ezekből nem visz. Ha a 8%-ot számolod, akkor 4 sereggel az már több mint 28%-os veszteség olyan egységekből is, amit a katonagyilkolás nem érint.

Ha összehasonlítjuk a 28%-os veszteséget MINDEN egységre, a 17%-os veszteséggel, amiben nincsenek benne a lakosok, tolvajok és varázslók, akkor én még mindig úgy látom, hogy a félelf meg se közelíti a hadis által ugyannyi idő alatt végezhető károkozás mértékét.

Egyetértek.

Bumburnyák 01-14-2014 14:06

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306785)
Szokásos vesszőparipám: tegyük fel, hogy a félelf értelmes, és alulról 6 körről fog piszkálódni... (de 2-3k ponton belülről)

Másik hatalmas előny: a hadi dolgokra fel lehet készülni, hiszen tudod, mikor fog csapódni, míg a tolvajkodás azonnali.

Szerintem ezért nem lehet ezeket így összehasonlítani.

Most őszintén, mit tud tőled, feltételezem hadi oritól egy félelf lopni? Ha értelmes, egyrészt beléd se köt azért, hogy 1k tekit elvigyen egyszerre.
Annak meg végképp nincs értelme, hogy csak úgy hülyeségből gyilkolássza a katikat.

Különben is, ez a topik arról szól, hogy adjuk vissza a félelfet... Szóval legyen a szövidbe egy félelf, aki vissza tud ütni. Ennyi.

Remedy 01-14-2014 14:27

Nem lehetne, hogy az én beírásaimra csak olyanok válaszoljanak, akik értik is, amit írok? :D

Padlócsempe 01-14-2014 15:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306785)

Az 5-ös csoport alját kivéve ilyen nem fordul elő. Ott pedig egészen kevés az országok egysége, amiből ölni lehetne.

Remedy 01-14-2014 15:49

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 306789)
Az 5-ös csoport alját kivéve ilyen nem fordul elő. Ott pedig egészen kevés az országok egysége, amiből ölni lehetne.

De, szerintem a 4 és 3 alján és a fellépési heki torlódás környékén is volt/van ilyen. Ha az 5-ös szinten a kezdőkre gondolsz, akkor igazad van, de számukra mindegy is ez a módosítás. Egy normálisan kiépült kevés hektárú országban pedig igenis van egység.

Engem az egész módosításban nem az zavar, hogy erősebb lett a feles, hanem hogy nem az eredeti felvetés irányába mozdult el(nem lesz jelen a felsőbb csoportokban, csak elvétve), hanem egy igazi gonosz genyózógép lett belőle, ami értő kezekben halomra tudja szivatni még a közepes tudású játékosokat is.

Surranohalal 01-14-2014 17:12

Quote:

érvelésed azért is hibás Ati (amit Remy leírt - 6 kör) kívül mert:
félelf felméri... mire jön a sereg? mészár? mindent ki kv előtt 5 seccel. csapódik - elhullás nulla - bevásárol, pénzt ugye nem kellett eltegye. voila.

Remedy 01-14-2014 18:52

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 306791)
félelf felméri... mire jön a sereg? mészár? mindent ki kv előtt 5 seccel. csapódik - elhullás nulla - bevásárol, pénzt ugye nem kellett eltegye. voila.

Ez a másik szívfájdalmam, ezzel a kis huszárvágással rengeteg taktikai dolog ki lett véve a játékból...

Bumburnyák 01-14-2014 19:20

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306788)
Nem lehetne, hogy az én beírásaimra csak olyanok válaszoljanak, akik értik is, amit írok? :D

Ez egy fórum, azon belül egy topik. A gondolatod nem volt olyan mélyenszántó, hogy ne lenne világos, bárkinek. Ati megkért, hogy ne személyeskedj. A témára összpontosíts kérlek. Visszaolvasva az előző pár üzinket, csak lejárattad magad. Ha ez az ellenségeskedés annak köszönhető, hogy négyen nem tudtok mit kezdeni egy pici félelffel már lassan két hete és félsz, hogy mi lesz holnaptól, hát az nem ide tartozik.

Ez egy stratégia játék, nekem nagyon bejön. Azzal, hogy bekerül a seregek felmérésének lehetősége, több lesz a lehetőség, nem kevesebb, ez szintén tetszik. De ezt úgy mondod, mintha ez a lehetőség csak "másoknak" lenne hozzáférhető és ti pedig mekkora hátrányban lesztek "másokhoz" képest. Különben sem csak mészár és fosztogatás létezik.

Már egy ideje be lettek jelentve a változások és a határidők, hogy mindenkinek legyen ideje felkészülni.

Remedy 01-14-2014 19:32

Engem az zavar, hogy nem érted amit írok, és így válaszolsz rá, azaz konkrétan nem is a beírásomra. A személyeskedős dolog pedig nem nekem szólt, lévén semmi személyeskedésem nem volt Ati beírása előtt. Részemről most tiltottalak le a saját nyugalmam érdekében. :D

PS:kevés nagyobb botorságot írhatnál ide, mint hogy én félek egy kezdőtől.. És még én járatom le magam...

Bumburnyák 01-14-2014 20:05

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 306791)

És ha két sereg megy felé, egy mészár és egy fosztogatás? Mert ugye arról volt szó, hogy kettő befér. Vagy kettő pusztítani?

none 01-14-2014 20:31

Ati egy kérdés: a sereg szándék felmérését 0% készültségig tudja használni?

Ati 01-14-2014 20:41

Quote:

Originally Posted by none (Post 306799)
Ati egy kérdés: a sereg szándék felmérését 0% készültségig tudja használni?

Információszerző akciónak számít, ezért igen.

Marcus atya 01-15-2014 08:55

Quote:

Originally Posted by Bumburnyák (Post 306797)
És ha két sereg megy felé, egy mészár és egy fosztogatás? Mert ugye arról volt szó, hogy kettő befér. Vagy kettő pusztítani?

Pusztítani nem szerencsés mert miért akarná maga alá ütni a felest, hiszen akkor már nem fogja elérni, míg ő igen tolikkal. Ha meg fosztásra mennek rá a szövijével szembe karizza a pénzét és lesz egy 2.000 aranyas fosztás :)

Mészár szintén kijátszható, a fentebbi példa szerint.... ez a seregfelmérés önmagában egy akkora adu ász a felesnek, ami rengeteg előnyt ad neki és a szövijének.

Edu (Shagor #307669) 01-15-2014 10:17

Sziasztok!

Mi történik olyankor, ha 3%-os a félelf készültsége, és lebukik? Mínuszba megy, vagy csak "simán" nullára?

Merengő 01-15-2014 13:02

Quote:

Originally Posted by Edu (Shagor #307669) (Post 306805)
Sziasztok!

Mi történik olyankor, ha 3%-os a félelf készültsége, és lebukik? Mínuszba megy, vagy csak "simán" nullára?

nullára.... :D

Tsobi 01-15-2014 13:06

Támadó seregek szándékának felmérése A félelf egy csak általa használható tolvajakcióval is rendelkezik. Ennek segítségével megtudhatja, hogy a célpont ország milyen szándékkaá küldött támadó seregeket ellene, vagy szövetségesei ellen

Ati 01-15-2014 13:13

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 306811)
Támadó seregek szándékának felmérése A félelf egy csak általa használható tolvajakcióval is rendelkezik. Ennek segítségével megtudhatja, hogy a célpont ország milyen szándékkaá küldött támadó seregeket ellene, vagy szövetségesei ellen

Köszi, javítva.

Bumburnyák 01-15-2014 17:37

"Természetadta adottságuk van a föld alatt lapuló kincsek megtalálásához. A tudományokhoz nem fűlik igazán a foguk."

Ez már nem igaz, a bányatalálási bónusz törölve lett.

Finomhangolásra javaslat, ezt a két pontot ki lehetne venni, még végigolvasni is hosszú az előnyöket:)

az információszerző varázslatok 10%-kal kevesebb rúnát igényelnek,
a tolvajlási tudománytekercsek írása 50%-kal olcsóbb.

Ati 01-16-2014 18:24

Quote:

Originally Posted by Bumburnyák (Post 306827)
"Természetadta adottságuk van a föld alatt lapuló kincsek megtalálásához. A tudományokhoz nem fűlik igazán a foguk."

Ez már nem igaz, a bányatalálási bónusz törölve lett.

Köszi, az első mondat törölve.

Padlócsempe 01-23-2014 15:05

Az új félelf pénzlopási képessége brutális lett. Ezt szerintem mindenki megerősíti, aki mostanában próbálgatja.

Sequator 01-23-2014 15:30

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 306920)
Az új félelf pénzlopási képessége brutális lett. Ezt szerintem mindenki megerősíti, aki mostanában próbálgatja.

200 hekin 5% bank mellett a feles a 33 akciójával elviszi a pénz 70%-át, akacsony hekin totál szívás. 15% bank kellett hogy 50-60 millát bent tudjak tartani az oriba, mert rögtön ráhajtottak.

2000 hekin 54 (2,7%) bankkal, ami védi a lóvé 95%-át, 15%-ot lop, ami mondjuk 2 milliárdból így is 300milla! Persze ez csak saccolás, egyebek mellett a pontkülönbségtől is függ.

Tényleg brutális lett főleg a korábbi 0 aranyhoz képest...

Merengő 01-23-2014 16:14

brutális, de nekem nagyon tetszik :) egy újrakezdőt már biztosan hozott a változtatás :)

Pool 01-23-2014 16:19

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 306923)
brutális, de nekem nagyon tetszik :) egy újrakezdőt már biztosan hozott a változtatás :)

Én is szorgalmasan lopkodok, egyelőre nem sok jön, de sok kicsi :D

rocchess 01-24-2014 15:36

Nahát nahát!

A sok ork harcosból hirtelen félelf tolvaj lett! :)
Legalább szinesedett a játék! :)

Tsobi 01-24-2014 20:55

Quote:

Originally Posted by rocchess (Post 306939)
Nahát nahát!

A sok ork harcosból hirtelen félelf tolvaj lett! :)
Legalább szinesedett a játék! :)

A puding probaja az eves. :)

Merengő 02-05-2014 19:03

400kor alatt 20yard.. Tetszik :)

Pool 02-05-2014 19:57

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 307086)

merre adnak ilyen jól?

baron 02-05-2014 22:49

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 307086)

Visszhang nélkül? Friss orival? :D

jani 02-14-2014 11:10

A félelf szerintem túl lett erősítve,mivel nem nem tudok itt lenni 24 órát ért pár kellemetlen meglepetés. A békésebb orik szívnak megint,eddig csak a földet vitték tőlem a hadisok,most már a tolik meg pénzért járnak,egymást még véletlenül sem bántják mert az túl rizikós,pár szabissal megint több lessz,szerény véleményem szerint,de majd a profik megmondják a tutit.

Pumi 02-14-2014 11:14

Quote:

Originally Posted by jani (Post 307124)
A félelf szerintem túl lett erősítve,mivel nem nem tudok itt lenni 24 órát ért pár kellemetlen meglepetés. A békésebb orik szívnak megint,eddig csak a földet vitték tőlem a hadisok,most már a tolik meg pénzért járnak,egymást még véletlenül sem bántják mert az túl rizikós,pár szabissal megint több lessz,szerény véleményem szerint,de majd a profik megmondják a tutit.

Bank esetleg a szelídebb játékosoknak?

jani 02-14-2014 12:04

Persze 100 bank talán elég is,akkor már csak a tekit és a rúnát lopják nullára mire benézek,aztán jön a hadisuk ez már nem játék csak kínlódás számomra,olyanok véleményét várom akik kevesebbet vannak gép előtt és mégis szeretnének játszani evvel a játékkal,és most lehet leszólni hogy minek játszok ha nem érek rá,mert szeretem de most kevesebb az időm rá azért a rinya mert így meg értelmetlen.:rolleyes:

Ati 02-14-2014 12:14

Quote:

Originally Posted by jani (Post 307126)
akkor már csak a tekit és a rúnát lopják nullára mire benézek

Sem a tekercslopás, sem a rúnalopás nem lett erősítve.

Az, hogy 0%-ig lophat, nem erősítés ilyen szempontból, hiszen egy 24 órás időszak alatt pontosan ugyanannyiszor tud ezekből lopni most, mint a változtatása előtt.

Sőt, bár ellentmondásosnak tűnhet elsőre, de így 24 óra alatt kevesebb rúnát tud ellopni, mint ezelőtt -- hacsak most is két részre nem bontja a lopást, ahogy eddig.

jani 02-14-2014 12:29

Az hogy nem lett erősítve,de nem is volt félelf az A-csopiba eddig most azt is meg kell szoknunk és alkalmazkodni kell hozzájuk is lehet nagyon el kényelmesedtem:D

jani 02-14-2014 12:32

Ja és szerintem a piac most lessz igazán raktár:D

Pumi 02-14-2014 13:08

Quote:

Originally Posted by jani (Post 307128)
Az hogy nem lett erősítve,de nem is volt félelf az A-csopiba eddig most azt is meg kell szoknunk és alkalmazkodni kell hozzájuk is lehet nagyon el kényelmesedtem:D

Első 2 fordulásom A-ból, pontosan fél-elf fajjal történt, 8-10 éve. Vagyis ez sem igaz ;)

Akár 02-14-2014 22:11

Quote:

Originally Posted by Pumi (Post 307130)
Első 2 fordulásom A-ból, pontosan fél-elf fajjal történt, 8-10 éve. Vagyis ez sem igaz ;)

Szerintem nem az özönvíz előtti időkre gondolt... :)

Merengő 02-17-2014 00:50

Quote:

Originally Posted by jani (Post 307128)

Tedyland (#97836) [1/A]

Föld: 23.011 hektár Katona: 0
Népesség: 205.116 Védõ: 0
Foglalkoztatottság: 88% Támadó: 0
Pénz: 280.675.728 Íjász: 8.402
Étel: 176.000 bála Lovas: 0
Rúna: 26.110.308 rúna Elit: 100.000
Morál: 81 % Varázsló: 100.000
Katonai morál: 98 % Tolvaj: 9.693
Szövetség: --- Faj: Fél-elf
Személyiség: Harcos Hírnév: 2.796
Érték: 950.758 Helyezés: 1 / 333

nem éppen mai, de bizonyíték :D

Pool 02-17-2014 06:17

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 307142)
Tedyland (#97836) [1/A]

Föld: 23.011 hektár Katona: 0
Népesség: 205.116 Védõ: 0
Foglalkoztatottság: 88% Támadó: 0
Pénz: 280.675.728 Íjász: 8.402
Étel: 176.000 bála Lovas: 0
Rúna: 26.110.308 rúna Elit: 100.000
Morál: 81 % Varázsló: 100.000
Katonai morál: 98 % Tolvaj: 9.693
Szövetség: --- Faj: Fél-elf
Személyiség: Harcos Hírnév: 2.796
Érték: 950.758 Helyezés: 1 / 333

nem éppen mai, de bizonyíték :D

mikori????

Merengő 02-17-2014 08:06

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 307143)
mikori????

Nem tudom megmondani sajnos datumot nem mentettem hozza

All times are GMT +1. The time now is 00:38.