Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

Von 01-28-2010 21:49

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 238970)
ez a játék nem a Holtak hajnala...

Erről pedig az jut eszembe, hogyha sehogy sem lehet játszhatóvá tenni a hullát (játszhatóvá, nem überdurva brutál fajjá), akkor Alggal értek egyet, miszerint szinte teljesen felesleges is, hogy egyáltalán benn legyen a játékban :)

Pool 01-28-2010 22:33

Quote:

Originally Posted by Von (Post 238974)
Erről pedig az jut eszembe, hogyha sehogy sem lehet játszhatóvá tenni a hullát (játszhatóvá, nem überdurva brutál fajjá), akkor Alggal értek egyet, miszerint szinte teljesen felesleges is, hogy egyáltalán benn legyen a játékban :)

személy szerint egyáltalán nem hiányozna...

amit előtt írtál, ha vki tart piacon dolgokat, ügyeljen rá, hogy ha hazaér, biztonságban kitegye
ez fajtól független
a hullának is lehetnek milliós tekijei, de akkor vigyázzon is rá
más sem sír, pedig tudok olyat, hogy vkiről leírtottak 800.000!!! katonát B-ben passzióból...
ezt az ország tulaja írta meg nekem, de nem sírásként...

Nem ismételgetem többet, ezért utoljára összefoglalom, ami a véleményem és ehhez tartom is magam:

-Legyen erősebb a hulla, de ne úgy, ahogy Ati felvetette (az nem érdekel, mennyi ember döglik, ha beütöm akár A-ban), a %-okat rábízom a nagy "újítókra"
-Ne legyen ilyen esztelen ötlet, hogy lopástól is lehet betegedni...
-Ne fertőzhessen hulla más orit azzal, ha Ő támadja meg...

Most már nem is fogok ilyen beírásokra reagálni, hogy hagy halmozzon már fel vagyont...
Mások és én is szeretnék gyarapodni, de ez senkit nem érdekel, akkor a hulla se engem ezügyben
Aki B-ben is hulla, az tudjon rá, hogy kapja az áldást...

Most jutott eszembe, hogy olvastam vkitől egyszer egy okosságot a hullával kapcsolatban, kb. ezt: " aki hullával van, játszom úgy, hogy ha ne álljon egy helyben, hanem menjen mindig, akkor a baszakodás nem sokat ér ellene"
A faj olyan kb, mint az ork, kell hozzá kellő aktivitás, tehát akinek ez nincs meg, ne sírjon, ha hullát választotta és épp lelopják a rakit, vagy begyújtják, mert ez is egy taktika része

hulla és hulla között is van különbség, láttam már olyan hulla gömböt, hogy "az igen", meg olyat is, amit nagyapám is csinálna...

Jah és ez még mindig nem a Holtak hajnala, azt hiszem van másik 7 faj a játékban, ezt is vegyük figyelembe, mielőtt elindítj(átok)uk a kamikaze hullákat ezzel a sok "fantasztikus" ötlettel felvértezve...

Na kb, ennyi ami még bennem volt a hullatuninggal kapcsolatban...

NewJackCity 01-28-2010 22:48

10.6k hekin leteszteltem 140k lakosbol 52k hal meg első korben 2korben 3.2k lakos
utana csokken és 2,5k-val fejezte be az utolso kort
10 kor alatt gyogyult meg
ez korház nélkuli teszt volt és csak utolso korben ment a korház
magyarul 10k hekin még nincs gond a pestissel
ugyértem meg lehet finanszirozni simán
csinálom tovább a teszteket korházzal meg ugy hogy első kor után visszafokozom a lakost mintha sereg jonne amit meg kell fogni
es nagyobb hekin is tesztelek ha végre behoznak ott egy zombit
majd irok ha lesznek további fejlemények

Alg 01-28-2010 22:50

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 238985)
10.6k hekin leteszteltem 140k lakosbol 52k hal meg első korben 2korben 3.2k lakos
utana csokken és 2,5k-val fejezte be az utolso kort
10 kor alatt gyogyult meg
ez korház nélkuli teszt volt és csak utolso korben ment a korház
magyarul 10k hekin még nincs gond a pestissel
ugyértem meg lehet finanszirozni simán
csinálom tovább a teszteket korházzal meg ugy hogy első kor után visszafokozom a lakost mintha sereg jonne amit meg kell fogni
es nagyobb hekin is tesztelek ha végre behoznak ott egy zombit
majd irok ha lesznek további fejlemények

Valami ott nem volt rendben, hogy kórház nélkül 10 kör alatt meggyógult..
.
Quote:

A megbetegedés mértéke a földterülettől függ. Minden egyes hektár egy egységnyi megbetegedést jelent. (200 Ha-os ország 200 egységnyi fertőzést "szed össze".) A betegség ellen védekezni nem lehet. Ha megkaptad a betegséget, akkor annak mértéke körönként automatikusan csökken 1 egységet.
Súgóból

NewJackCity 01-28-2010 22:52

mondjuk ha a kezdo körben jon a sereg ugy nem tom hogy lehet mukodoképessé tenni az épuleteket
és hogy erdemes e előre fokozni vagy az is elmegy

NewJackCity 01-28-2010 22:56

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 238987)
Valami ott nem volt rendben, hogy kórház nélkül 10 kör alatt meggyógult..
.
Súgóból

80k hekin ha kihalt minden lakos és vársz +1 kort nem fokozol bele lakost akkor 1 kor alatt meggyogyul ha van vmennyi korház :)
ha viszont az elhullás utáni korben befokozol hogy ne 50 lakosod legyen (asszem annyi a minimum) akkor folytatodik de nem tul erős
igazábol nagy hekin az első korrel van probléma és gyorsan gyogyul...

Von 01-28-2010 22:58

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 238978)
személy szerint egyáltalán nem hiányozna...

amit előtt írtál, ha vki tart piacon dolgokat, ügyeljen rá, hogy ha hazaér, biztonságban kitegye
ez fajtól független
a hullának is lehetnek milliós tekijei, de akkor vigyázzon is rá
más sem sír, pedig tudok olyat, hogy vkiről leírtottak 800.000!!! katonát B-ben passzióból...
ezt az ország tulaja írta meg nekem, de nem sírásként...

Nem ismételgetem többet, ezért utoljára összefoglalom, ami a véleményem és ehhez tartom is magam:

-Legyen erősebb a hulla, de ne úgy, ahogy Ati felvetette (az nem érdekel, mennyi ember döglik, ha beütöm akár A-ban), a %-okat rábízom a nagy "újítókra"
-Ne legyen ilyen esztelen ötlet, hogy lopástól is lehet betegedni...
-Ne fertőzhessen hulla más orit azzal, ha Ő támadja meg...

Most már nem is fogok ilyen beírásokra reagálni, hogy hagy halmozzon már fel vagyont...
Mások és én is szeretnék gyarapodni, de ez senkit nem érdekel, akkor a hulla se engem ezügyben
Aki B-ben is hulla, az tudjon rá, hogy kapja az áldást...

Most jutott eszembe, hogy olvastam vkitől egyszer egy okosságot a hullával kapcsolatban, kb. ezt: " aki hullával van, játszom úgy, hogy ha ne álljon egy helyben, hanem menjen mindig, akkor a baszakodás nem sokat ér ellene"
A faj olyan kb, mint az ork, kell hozzá kellő aktivitás, tehát akinek ez nincs meg, ne sírjon, ha hullát választotta és épp lelopják a rakit, vagy begyújtják, mert ez is egy taktika része

hulla és hulla között is van különbség, láttam már olyan hulla gömböt, hogy "az igen", meg olyat is, amit nagyapám is csinálna...

Jah és ez még mindig nem a Holtak hajnala, azt hiszem van másik 7 faj a játékban, ezt is vegyük figyelembe, mielőtt elindítj(átok)uk a kamikaze hullákat ezzel a sok "fantasztikus" ötlettel felvértezve...

Na kb, ennyi ami még bennem volt a hullatuninggal kapcsolatban...

Erre nagyon sok mindent tudnék mondani, de inkább csak egyvalamit kérdezek:
Te mondtál már építő jellegű dolgot ehhez a témához, vagy csak hajtogatod az olyan nonszenszeket, minthogy láttál már "az igen" hullát, meg olyat is amilyet nagyapád is tudna csinálni. Hát lol vagy, ilyet minden fajból lehet látni...
Meg a valaki "okosságait" ami komplett hülyeség volt az eddigiek alapján, meg a többi terelést a lényegtelen témákra, minthogy minden fajjal ugyanolyan nehéz vagyont tartani (csak az nem esett még le, hogy minden fajt nem ugyanolyan nehéz szétszedni).
Meg hogy legyen, de azt más találja ki, meg hogy ne legyen..., ne legyen...

Pool én tisztellek, mert jó játékos vagy, de ez a hsz-ed szerintem nagyon flegmára sikerült, már meg ne haragudj... :)

NewJackCity 01-28-2010 22:59

magyarul ha a pestis elso korében megy vissza a zombi vagy akárki más akkor esélytelen védeni ha jon valaki....

Dynosaur 01-28-2010 23:05

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 238960)
Igen ez esetben megfertőződnél.
Ha olyat támadsz aki Hullát ütött szintén megfertőződsz, és nem hiszem, hogy mindíg minden támadás előtt teljest varázsolnál.

nem is támadás előtt... hanem folyamatosan van teljes... ;)

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 238967)
Plédául termelhetne fegyvert, nyerset a piacra, de ugye nem 2 körönként rakja ki. Kifejezetten nehéz, ha a képzéshez szükséges fegyvert sem tudod megtermelni, mert mindent visznek. Így ismik, barátok, szövik nélkül nagyon nehéz elindulni is.
Nem a pénz felhalmozás a lényeg, hanem, hogy fel lehessen építeni az országát.

termeljen a törpe, a hullával senki se akarjon piacra termelni... még a sereget is mészárral hoznám, fegyver sem kell csak továbbképzésre. Tartanék jópár bankot, meg kereskedő szem, és hozom a kamatot. Abból talán fenn lehet tartani, ha nincs mit lopni, nem is fognak lopni. Ha melletted van kit lopni, akkor nem fognak téged gyújtani.

Quote:

Originally Posted by Von (Post 238968)
Hisz ő maga nem tudja, mert nincs rá lehetősége egyáltalán, hogy vagyont gyűjtsön vagy tartogasson.

Miért ne gyűjtögethetne? A jómúltkor egy óriástól loptam az óriásommal 5000resével a lakáshelyzeti tekit. A gyűjtögetés nem fajon múlik. Nem hiszem pl azt, hogy ha valaki hullát lát, akkor egyből tekit próbál lopni tőle... a bukás lehetősége meg akármelyik fajjal benne van a pakliban.

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 238971)
Egyszer jöjjön vissza 6milla rúnája pl a piacról,amikor nincs ott, és a környék leszedi rögtön, pedig nem is nagy érték. Miért? Mert nem tud semmit sem elrejteni a környező, nem hulla országoktól.
Vagy mit halmozhat fel, amire másnak szüksége lehet? Embert. Meggondolná rögtön a másik, hogy a hullát lopja betegség közben, vagy keres más célpontot, aki viszont tudni foga, hogy ki tette! :D

Ha egy óriásnak lenne 6 milla rúnája, azt is lelopnák... Nem értem ez miért a hulla negatívuma. Miért nem gyűjt inkább olyat, ami nem látszik közvetlenül a gömbön? Ha hulla lennék, akkor tuti inkább katonában tartanék vagyont... Egy két mészár, és már is van pénzem... Persze erősebb kéne legyen, hogy tudjon mészárolni, de ez már más kérdés.

Mindent összevetve:
Támogatom, hogy legyen erősebb, meg minden. Egy ork szintet is el tudnék fogadni, ahogy Dus írta akár pár százalékkal erősebbet is (támadásban). A betegségből lejjebb szednék, mert azt durvának találom. Még az rezisztanciáját sem venném el teljesen, csak minimálisra csökkenteném. Biztos nem lesz könnyű ezek után sem vele játszani. Aki meg bírja a retorziókat az megérdemli az ütőerőt!
Teljes mértékben ellenzem a betegség terjedését bármilyen a mostanitól eltérő módon!

Tsobi 01-28-2010 23:12

Dyn, nem akarlak elkeseríteni, de a hulla csak a csatában elesett katonákat kapja meg.

Dynosaur 01-28-2010 23:31

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 238996)
Dyn, nem akarlak elkeseríteni, de a hulla csak a csatában elesett katonákat kapja meg.

ohh... :o itt üt ki, hogy nem voltam még hullával... :p (és köszönöm, hogy normálisan hívtad fel a figyelmem a hibára... :))

most eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne ha megkapná? Mondjuk varikból, tolikból elesetteket nem, csak barakkhely foglaló egységekből... Ez felsőbb szinteken már rengeteg katona lenne... Meg lehetne valósítani úgy, hogy szintenként kevesebbet kap meg. pl 5. szint -> 100%, 4. -> 85%, 3. -> 70%, 2. -> 55%, 1. -> 30%. Nagyon merész?

NewJackCity 01-28-2010 23:44

amugy szerintem is fel lehetne hozni a támadoerot egy ork szintjére a-ban
de csak támadobonuszt adnék nem hadit ahogy mások is javasolták már
kaphatna kitámadó seregre védelmi bonuszt
ha csak támadobonuszt kapna nem komplett hadit
ezért mivel nincs védelmi bonusza se védelem varija ha a férohely 80%ánál tobbel kimegy kaphatna 30-40% védelmi bonuszt (ezt még lehet át kéne számolni jobban) hogy ne legyen teljesen védtelen és érdemes legyen kinntartani a seregét
igy ha otthonvan se lenne beuthetetlen és klánban sem lenne tul nagy a védelme
meg ugy alapbol ha nem zabál és izmos ez legyen az ára hogy xar a védelme nagyon amég ki nem támad
továbbá asszem padlocsempe javasolta hogy a hullára nyitott térkapun keresztul csak az eredeti 30%át lehessen lopni a szoviktől
a pestist még tesztelni kell hogy alakul lehet ahoz is hozzá kéne nyulni
de egyenlore ennyi a javaslatom

vityu 01-29-2010 00:02

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 238998)
ohh... :o itt üt ki, hogy nem voltam még hullával... :p (és köszönöm, hogy normálisan hívtad fel a figyelmem a hibára... :))

most eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne ha megkapná? Mondjuk varikból, tolikból elesetteket nem, csak barakkhely foglaló egységekből... Ez felsőbb szinteken már rengeteg katona lenne... Meg lehetne valósítani úgy, hogy szintenként kevesebbet kap meg. pl 5. szint -> 100%, 4. -> 85%, 3. -> 70%, 2. -> 55%, 1. -> 30%. Nagyon merész?

De miért szintenként? Ha ugyanazt az országot támadja meg más hektáron, akkor ugyanazt az egység%-ot öli meg. Ha valaki 1k katonáért szívesen lead x hektárt, akkor miért nem kaphatná meg? Miért csak az 55%-át?

Dynosaur 01-29-2010 00:20

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 239003)
De miért szintenként? Ha ugyanazt az országot támadja meg más hektáron, akkor ugyanazt az egység%-ot öli meg. Ha valaki 1k katonáért szívesen lead x hektárt, akkor miért nem kaphatná meg? Miért csak az 55%-át?

hmm... lehet fáradt vagyok, de nem igazán értem mire gondolsz. :)

Persze, megvan, hogy a mészár hány százalékot öl meg, ennek kapná meg szintenként külöünböző százalékát.De talán kicsit lehet sok lenne, ha egy mészárral L-ben hazavinne a hulla >2000 katonát... alacsonyabb szinten az a százalék kevesebb katonát jelent, mint magasabb szinten. Ezért gondoltam szintenként változóra...

vityu 01-29-2010 00:29

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 239006)
hmm... lehet fáradt vagyok, de nem igazán értem mire gondolsz. :)

Persze, megvan, hogy a mészár hány százalékot öl meg, ennek kapná meg szintenként külöünböző százalékát.De talán kicsit lehet sok lenne, ha egy mészárral L-ben hazavinne a hulla >2000 katonát... alacsonyabb szinten az a százalék kevesebb katonát jelent, mint magasabb szinten. Ezért gondoltam szintenként változóra...

mondjuk: ugyanolyan országtól, ugyanolyan esélyekkel

200 hektár: leöl 150 katonát mindet megkapja (beverik szembe 12 hektárra)
1000 hektár: leöl 750 katonát megkap 600 katonát (beverik szembe 60 hektárra)
és így tovább.
Az a saját és az ellenfél barakkmennyiségének ugyanaz a %-a. Nem értem, hogy miért kellene szintenként egyre kevesebbet elvinni...

Mondjuk az egész javaslat nem tetszik, de ez más dolog. :)

Pool 01-29-2010 06:12

Quote:

Originally Posted by Von (Post 238991)
Erre nagyon sok mindent tudnék mondani, de inkább csak egyvalamit kérdezek:
Te mondtál már építő jellegű dolgot ehhez a témához, vagy csak hajtogatod az olyan nonszenszeket, minthogy láttál már "az igen" hullát, meg olyat is amilyet nagyapád is tudna csinálni. Hát lol vagy, ilyet minden fajból lehet látni...
Meg a valaki "okosságait" ami komplett hülyeség volt az eddigiek alapján, meg a többi terelést a lényegtelen témákra, minthogy minden fajjal ugyanolyan nehéz vagyont tartani (csak az nem esett még le, hogy minden fajt nem ugyanolyan nehéz szétszedni).
Meg hogy legyen, de azt más találja ki, meg hogy ne legyen..., ne legyen...

Pool én tisztellek, mert jó játékos vagy, de ez a hsz-ed szerintem nagyon flegmára sikerült, már meg ne haragudj... :)

Már leírtam, hogy nekem tetszik a férőhely bővítés és némi haderő növelés
most kezdjek én is %-okat írni?
már van annyi, hogy elég fejben tartani
azért, meg, hogy ez a véleményem mások ötletéről, még nem kell megkövezni, nem tetszik és kész

Dynosaur 01-29-2010 09:58

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 239008)
mondjuk: ugyanolyan országtól, ugyanolyan esélyekkel

200 hektár: leöl 150 katonát mindet megkapja (beverik szembe 12 hektárra)
1000 hektár: leöl 750 katonát megkap 600 katonát (beverik szembe 60 hektárra)
és így tovább.
Az a saját és az ellenfél barakkmennyiségének ugyanaz a %-a. Nem értem, hogy miért kellene szintenként egyre kevesebbet elvinni...

akkor kapja meg az egészet... nekem oly mindegy... :) Így csak egyszerűbb vele menni felfele, és nem kell fegyvert gyártson a katonákhoz, csak a továbbképzéshez. Üt egyet földre, aztán beépít, mészárol egyet továbbképez... egész peckes menet lenne felfele... :)

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 239008)
Mondjuk az egész javaslat nem tetszik, de ez más dolog. :)

ha nem hát nem... csak eszembejutott... :p

Gabro 01-29-2010 11:55

címszavakban összefoglalható hogy fog kinézni a zombi terminátor?

annyi mindenről volt itt szó, már totál nem bírom követni

Princ 01-29-2010 12:42

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 239021)
címszavakban összefoglalható hogy fog kinézni a zombi terminátor?

annyi mindenről volt itt szó, már totál nem bírom követni

http://forum.hodito.hu/showthread.ph...846#post238846

Gabro 01-29-2010 13:13

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 239025)

kössz. ha ez marad, akkor ez tetszik

siQ 01-29-2010 13:49

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 238960)
De a Hullát lopó megfertőződése megoldaná, hogy a hulla is termelhessen valamicskét, ne csak bankolhasson. Valamint azt is, hogy poénból ne gyujtsa le boldog-boldogtalan aki a közelében van.
Én ezt nagyon fontosnak tartom, mivel 0 a tolvajereje.

Én legszivesebben azt bűntetném aki a hullán keresztül megy a szövijeire, nyilván ez is egy szempont amiért nem szivesen veszel be hullát a szövidbe, neki még véletlen sincs esélye meglátni a kapukat. Vannak módszerek amikkel meg lehet találni mindent. Tudom. De én akkor sem tartom fernek a szövivel szemben, hogy bevesznek egy hullát hogy jó kis láthatatlan célpontok legyen másnak.

D4rth 01-29-2010 15:30

A hozzászólásokból nekem úgy tűnik, hogy 90%-ban csak az 1/A-s játék miatt lett "megvétózva" Ati első hullamódosító javaslata, az újabb szerint meg már gyakorlatilag nem javulna semmit sem.

"Első körben a hulla jelentős mennyiségű plusz férőhelyet fog kapni: 5. szinten +20%, 4. szinten +30% (összesen, nem a plusz 20-on felül), 3. szinten +40%, 2. szinten +50%, 1. szinten +60%.

Ezzel egyidőben a hadi ereje is növekszik: a mostani bónusz duplájára, vagyis 5. szinten változatlan, 4. szinten +20%, 3. szinten +40%, 2. szinten +60%, 1. szinten +80%. "

Szerintem ezt csak annyiban kellene módosítani hogy a 2. szint után már ne erősödjön tovább, tehát A-ban is +50% férőhely és +60% hadibónusza legyen.
Az alsóbb szinteken nagy szükség van ezekre a változtatásokra, és így szerintem (bár nem számoltam utána) A-ban sem lenne erősebb egy hulla az orknál.

Remedy 01-29-2010 15:40

Quote:

Originally Posted by D4rth (Post 239036)
A hozzászólásokból nekem úgy tűnik, hogy 90%-ban csak az 1/A-s játék miatt lett "megvétózva" Ati első hullamódosító javaslata, az újabb szerint meg már gyakorlatilag nem javulna semmit sem.

"Első körben a hulla jelentős mennyiségű plusz férőhelyet fog kapni: 5. szinten +20%, 4. szinten +30% (összesen, nem a plusz 20-on felül), 3. szinten +40%, 2. szinten +50%, 1. szinten +60%.

Ezzel egyidőben a hadi ereje is növekszik: a mostani bónusz duplájára, vagyis 5. szinten változatlan, 4. szinten +20%, 3. szinten +40%, 2. szinten +60%, 1. szinten +80%. "

Szerintem ezt csak annyiban kellene módosítani hogy a 2. szint után már ne erősödjön tovább, tehát A-ban is +50% férőhely és +60% hadibónusza legyen.
Az alsóbb szinteken nagy szükség van ezekre a változtatásokra, és így szerintem (bár nem számoltam utána) A-ban sem lenne erősebb egy hulla az orknál.

Oda csak azert nem irt senki, mert A-n lett volna iszonyat durva.

B-ben "csak" nagyon durva lett volna.

Nem osztom a velemenyed egyaltalan.

siQ 01-29-2010 15:56

Quote:

Originally Posted by D4rth (Post 239036)

Én még mindig azt nem értem, hogy miért van szintenként változó bónusza a hullának? Ez abban az esetben lenne érthető, ha szintenként kapna egy maluszt is, de én nem látom ez hol jön elő.

Princ 01-29-2010 16:39

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 239039)
Én még mindig azt nem értem, hogy miért van szintenként változó bónusza a hullának? Ez abban az esetben lenne érthető, ha szintenként kapna egy maluszt is, de én nem látom ez hol jön elő.

Sehol, szerintem egyszerűen azért lett/lesz, mert 5-ben 4-ben most is van elég hulla (még túl sok is helyenként).
Valamint a nyitó felvetésben is, ami már eleve egy összefoglalás, ilyen bónuszok szerepelnek és ez volt elég huzamos ideig a fő csapás. ('hát lehet ezeknek jót csinálni?' :D)
De mint látom van ennél egy jobb érv is: azért mert csak! :)

Kutyuleee 01-29-2010 16:46

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 239039)

Mit nem lehet ezen érteni. Azért mert ez egy faji sajátosság, mert van egy faj ami különbözik a többitől abban,hogy minden szinten erősődik,ugyanúgy ahogy az ellenfelek is hozzá:) ez a hulla faj egyedisége.

Amúgy én monróval értek egyet. Erősődjön nyugodtan ennyit, viszont a hadi bónuszt csak támadásra kapja meg, és a férőhely bónusz ne vonatkozzon a tornyokra... így egy hulla nagyobbat üt mint egy ork klánban, de a védelme még a mostaninál is gyengébb lenne (kivéve 5.szintet ahol pont ugyannyi mint eddig).

És még annyit tennék hozzá,hogy a betgséget finomitani kéne magas hekin. Jack számolásai szerint a betegség első körében majdnem kihall a lakosság nagyobb hekin. és ha ez így van, akkor a hazaérkezést követő körben az ország védelme megszünik mint olyan, mert a tornyok nem müködnek, de még a katonák is kivándorolnak a nem müködő barakkokból.

siQ 01-29-2010 16:58

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 239043)
Mit nem lehet ezen érteni. Azért mert ez egy faji sajátosság, mert van egy faj ami különbözik a többitől abban,hogy minden szinten erősődik,ugyanúgy ahogy az ellenfelek is hozzá:) ez a hulla faj egyedisége.

Ennek az egésznek akkor lenne értelme, ha azzal a fajjal kéne végig játszanod amit 5. szinten választassz, mert akkor kvázi végig szenveded a szar hullával alsóbb szinteket, hogy utána egy erős hullával játszhass. De mivel olyan a rendszer, hogy minden szinten újra választhatod a fajodat, ezért egy ilyen jellegű erősitéssel max annyit lehet elérni hogy szabályozzuk, hogy melyik szinten milyen fajok legyenek.

Ilyen erővel lehetne egy faj aminek az a faji sajátossága, hogy 3. szinten kap +100%-ot a többin meg -100%-ot minden akcióra. Kiváncsi vagyok melyik szinten lesz játszható szerinted.

Vagy egyértelmű cél hogy A-ban szaporodjanak a hullák jobban, mint B-ben vagy G-ben? Akkor lemaradtam valamiről. Ráadásul pont azon a szinten kapja a legnagyobb bónuszt, ahol a legtöbbet ér, hogy hadis országról van szó.

Kutyuleee 01-29-2010 17:16

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 239046)
Ennek az egésznek akkor lenne értelme, ha azzal a fajjal kéne végig játszanod amit 5. szinten választassz, mert akkor kvázi végig szenveded a szar hullával alsóbb szinteket, hogy utána egy erős hullával játszhass. De mivel olyan a rendszer, hogy minden szinten újra választhatod a fajodat, ezért egy ilyen jellegű erősitéssel max annyit lehet elérni hogy szabályozzuk, hogy melyik szinten milyen fajok legyenek.

Ilyen erővel lehetne egy faj aminek az a faji sajátossága, hogy 3. szinten kap +100%-ot a többin meg -100%-ot minden akcióra. Kiváncsi vagyok melyik szinten lesz játszható szerinted.

Vagy egyértelmű cél hogy A-ban szaporodjanak a hullák jobban, mint B-ben vagy G-ben? Akkor lemaradtam valamiről. Ráadásul pont azon a szinten kapja a legnagyobb bónuszt, ahol a legtöbbet ér, hogy hadis országról van szó.

Szóval szted átlagban ugyanolyan játékosok vannak G-ben mint mondju W-ben??? minden szint általában nehezebb mint az elöző mert több jó játékos tömörül egy csopin belül... így ha vki hullával lesz akkor is elég ereje lesz az adott szinthez... sztem ez teljesen világos és logikus. a szted szar hullával is bármikor meglehet csinálni 5-en a top-ot, de egy jó játékos még a top10%-ot is simán eléri vele, nah ezt csináld meg most B-ben a mostanival... ha megnézed és tényleg nem kap a védelemre bónuszt, akkor úgyse fog feljebb jutnia top10%-nál sokkal,mert egy jól szervezet szövi pikk pakk leüti a min hekije alá ha sokat pattog... És ez A-ban is igaz. egy bizonyos heki felett már akkora hátrány lesz neki a védelem hiánya, mert 1ütéssel akkorát esik hogy nem fog tudni visszamenni és itt az egyénire gondolok.

Reaktor 01-29-2010 19:57

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 239050)
Szóval egy jól szervezet szövi pikk pakk leüti a min hekije alá ha sokat pattog...

Amíg nincs tolivédelme valamilyen formában addig a "G" és a "B" csoport szövijei, (ahol csak az óriás nem tud gyujtani) szétszedik akárki vigye is, akármit csináljon is a hullát vivő játékos.

1 óriás 1 gnóm 1 ork 1 törpe szövifelállásnál.

Másik szövi legyen 2 ork 1 óriás 1 hulla.

Tételezzük fel, hogy a hulla varis szövije felfedi a gnómot, mert az tud a legtöbb toliakciót indítani abban a szöviben.
Marad 2 gyujtásra képes ország.
Ha nem ortimálisan használják a készülit akkor is kijön napi 45 gyujtás a hullára. Ami nem baj, de a hulla ha megfeszül, se tud szart se tenni ez ellen.

Én nem tartom ezt játszhatónak.
Személyes tapasztalatom:
5-ös szinten ahol olcsó volt a nyers belementünk egy szöviharcba.
Én hulla voltam, az ellen 3 gnóm 1 óriás felállású volt.
Mi voltunk alul, azaz előnyös pozícióban.
Talpraesett, reagálni képes játékosnak gondolom magam, mégse tudtam semmit tenni a napi 60-65 gyujtás ellen, vagy kezelésére.
Hiába volt tartalékunk, hiába építettem vissza túlórában, a második napra ellehetetlenült az országom.
Hiába az autovédelem, egy határ után már minden házacska duplán számít, amikor már semmit se tudsz letolni az intézőben...

Ez nem A beli probléma lenne, hiszen ott a 10K pont távolság hamar összejön, és a tolik már nem okoznak károkat, ha nincsenek közel.

Az 1/A-ban sokkal kevesebben játszanak aktívan mint a lentebbi csoportokban, így én fontosabbnak tartanám a lentebbi csoportokban használhatóvá tenni a Hullát.

Ez pedig csak akkor valósítható meg, ha nem lehet következmények nélkül, csak azért mert 1 kocsmával is megy szarrágyujtani bármikor, ha 10K-n belűl van. Aki tolizni akarja az tartson kórházat javaslatom szerintem megoldást nyújtana erre a problémára.

A mostani helyzetnél még az is jobb lenne, hogy házait kőből építi, mivel kripták, ezért nem lehet gyujtani.

-Fegya- 01-29-2010 21:04

Egyetértek Zolival. Nekem MF tapasztalatom van. Alsóbb szinteken rengeteg munkával (igénytelen faj :)) sok mindent meg lehet csinálni a hullával:
-lehet ütni a pontlista állandó figyelésével.
-lehet tekitartalékot mindig visszatenni a piacra.
-jól véd a tűzgolyó és az emberlopás ellen a túlélő személyiség
-lehet katonát termelni saját fémbányával és kováccsal (a HT-t jól beállítva nem lehet ellopni)

Viszont a gyújtás ellen semmit sem lehet csinálni. Ha a hulla nem kap valamit a gyújtás ellen, akkor játszhatatlan marad.
Szerintem kaphatja a következők közül valamelyiket:
-üres helyen jóval többen férnek
-lopás is betegséget terjeszt

Kutyuleee 01-30-2010 02:53

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 239058)
Egyetértek Zolival. Nekem MF tapasztalatom van. Alsóbb szinteken rengeteg munkával (igénytelen faj :)) sok mindent meg lehet csinálni a hullával:
-lehet ütni a pontlista állandó figyelésével.
-lehet tekitartalékot mindig visszatenni a piacra.
-jól véd a tűzgolyó és az emberlopás ellen a túlélő személyiség
-lehet katonát termelni saját fémbányával és kováccsal (a HT-t jól beállítva nem lehet ellopni)

Viszont a gyújtás ellen semmit sem lehet csinálni. Ha a hulla nem kap valamit a gyújtás ellen, akkor játszhatatlan marad.
Szerintem kaphatja a következők közül valamelyiket:
-üres helyen jóval többen férnek
-lopás is betegséget terjeszt

Azt már régen is támogattam,hogy a hullánál többen férjenek az üres hekire.

Zoli abban teljesen igazad van amit leirtál. de a hulla egy szöviharcra soha nem lesz jó semmilyen formában sem, mivel a legalapabb faji adottsága miatt olyan gyengepont,amit még az 1kocsmás óriás is toliz.(és ne is legyen) de ne mond azt nekem,hogy nem tudod elképzelni egy szöviben hasznos tagnak.

Szöviben innentől 1dologra jó lesz a hulla (pont 1-el többre mint eddig),méghozzá,hogy végigszaladjatok a csoporton. 500körig termeltek, akár a hulla fajválasztás nélkül. és utána szépen ezt elütögetve 4körönként kiküldött sereggel a hullával 30%házzal úgy végigszaladtok a csopin,hogy sehol se vagytok 4körnél tovább.

Kutyuleee 01-30-2010 03:01

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 239054)
Ez nem A beli probléma lenne, hiszen ott a 10K pont távolság hamar összejön, és a tolik már nem okoznak károkat, ha nincsenek közel.

Az 1/A-ban sokkal kevesebben játszanak aktívan mint a lentebbi csoportokban, így én fontosabbnak tartanám a lentebbi csoportokban használhatóvá tenni a Hullát.

Ez pedig csak akkor valósítható meg, ha nem lehet következmények nélkül, csak azért mert 1 kocsmával is megy szarrágyujtani bármikor, ha 10K-n belűl van. Aki tolizni akarja az tartson kórházat javaslatom szerintem megoldást nyújtana erre a problémára.

A mostani helyzetnél még az is jobb lenne, hogy házait kőből építi, mivel kripták, ezért nem lehet gyujtani.

És mi lenne, ha egyszerüen hasonló védelmet kapna mint az ember lopásra,hogy a távolság fügvényében fokozottan csökkenne a hatékonysága a gyújtásnak?

Bevallom azt,hogy ne lehessen gyújtani nem támogatom, mert a gyengesége kell, csak vhogy mérsékelni kéne tudni elfogadható szintre. de ugyanez igaz a másik oldalt a betegségre, mert magas hekin egy beteg ország 1körig ingyenföld és az veri be 5-8sereggel aki nem szégyenli.

Számomra az a 2ötlet szimpatikus,hogy vagy fokozottan csökkenjen a gyújtás hatékonysága a távval, vagy több embere lehessen az üres hekiken, és így kevésbé érzi meg a gyújtást, mert kevesebb embere távozik.

Kutyuleee 01-30-2010 03:29

sry dupla post.

Kutyuleee 01-30-2010 03:31

Komolyan. mi a francért törték itt magukat az emberek több hónap (év) óta azért,hogy végre JÁTSZHATÓ fajt csináljanak a hullából??? mer, ha vmi végre kijönne belőle rögtön mindenki hőzöng???
Az lesz a vége,hogy ugyanolyan értelmetlen faj marad mint eddig, csak most nem 2utcahosszal marad el a többi hadistól,hanem csak 1-el. Öszintén ha nem hadist akartok a hullából akkor mit??? tolizni varizni nem tud,nem is fog tudni. termeljen talán???

Mindenki nézzen magába szépen és válaszolja meg ezt a kérdést.
ha ugyanakkorát ütne mint az ork pontosan, akkor melyik fajt választaná???
gondolkodás nélkül sztem egyértelmü választ adtunk mindanyian.

Ha nagyobbat ütne, de kevesebbet védene??? itt már azért elgondolkodunk 1páran a válaszon.

Akik szerint túl nagyot ütne klánban, gondolja végig azt,hogy ezért a csoport bármely szegmenséből pontos infód lesz róla.: Faj,személyiség,morál,éplista,távollévő sereg,mennyi a kp-ja bent,amikből teljesen kitudsz számolni mindent,tudsz apellálni arra,hogy nincs kp-ja bent esetleg.

gondolja végig azt,hogy csak hosszú előkészületekkel tud koptatni,úgyhogy ne rokkanjon meg pár körre a házhiány miatt.
Egy olyan szövi ahol 1-2hullánál több lenne kész kamikaze szövetség lenne. ha kitámadna bárki beverhetné 2klánsereggel is simán, mindezt úgyhogy pontos infók alapján menne és nem csak megérzésre mint a legtöbb esetben.
Ezek baromi nagy hátrányok lehetnek A-ban. úgyhogy azért nem kell rémeket látni a mindenkit beverő hullaszövikről, mert minden 3.ütés után 4-et esnének vissza,már egy átlagosan jó szövi által is.

NewJackCity 01-30-2010 17:30

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 239072)
Azt már régen is támogattam,hogy a hullánál többen férjenek az üres hekire.
.

a lopáson keresztul pestis az nagyon nem teccik
de ha hulla ures hekin 10szer annyi lakos férne mondjuk az jó lehetne
30 lakos/uressel nem érezné annyira a gyujtást

NewJackCity 01-30-2010 17:40

a tesztekrol egy helyzetjelentés :
27k hekin 391k lakosból 352k lakos meghalt elso korében a pestisnek
másodikban 1200valamennyi amit kovetett egy dezertálás (75k)
amitol 3.7k lett a 3adik kor halálozása
5. korben mult el a pestis
abban a korben mikor felépultek a korházak

10.6k hekin pedig 400korházzal elso korben 48k purcant ki
viszont 2. korben meggyogyultam a pestisből.....
most bontottam be egy zombit amit kolcsonkértem 17k hekire és elindult a sereg
holnap délutánra szerintem végzek még a maradékkal is

-Fegya- 01-30-2010 19:14

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 239115)

10.6k hekin pedig 400korházzal elso korben 48k purcant ki
viszont 2. korben meggyogyultam a pestisből.....

Ezt nem értem. A súgó szerint
Quote:

A megbetegedés mértéke a földterülettől függ. Minden egyes hektár egy egységnyi megbetegedést jelent. (200 Ha-os ország 200 egységnyi fertőzést "szed össze".) A betegség ellen védekezni nem lehet. Ha megkaptad a betegséget, akkor annak mértéke körönként automatikusan csökken 1 egységet.

A "gyógyulásban" segítenek továbbá a kórházak. Minden működő kórház körönként további 3 egységgel csökkenti a megbetegedés mértékét.
10600 hekin a betegség mértéke 10600. A súgó szerint körönként 1201 egységgel kéne csökkennie a betegség mértékének. Így legalább 8 körig kéne tartania a betegségnek. Valami nem stimmel. De mi?

NewJackCity 01-31-2010 02:07

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 239126)
Ezt nem értem. A súgó szerint

10600 hekin a betegség mértéke 10600. A súgó szerint körönként 1201 egységgel kéne csökkennie a betegség mértékének. Így legalább 8 körig kéne tartania a betegségnek. Valami nem stimmel. De mi?

valoszinu 1k egység a maximum fertozés..
legalábbis az egyik haver arra tippel :)

NewJackCity 02-01-2010 23:27

17k hekin 222300lakosbol meghalt 130094
korház (100darab)csak az utolso 4 korben mukodott
ami igazolni látszott az 1k egységes limitet a gyogyulásra

2010-01-31 16:42:34 Országodban sikerült teljesen felszámolni a pestist!

2010-01-31 15:42:34 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 157 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-31 14:42:33 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 734 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-31 13:42:34 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 1342 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-31 12:42:34 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 2107 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-31 11:42:34 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 2181 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-31 10:42:35 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 2257 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-31 09:42:34 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 2336 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-31 08:42:33 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 2419 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

.
2010-01-31 07:42:35 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 2504 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-31 06:42:34 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 2592 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-31 05:42:33 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 2683 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-31 04:42:33 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 2778 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-31 03:42:34 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 2876 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-31 02:42:36 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 2978 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-31 01:42:33 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 3083 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-31 00:42:34 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 3193 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-30 23:42:35 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 3306 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

2010-01-30 22:42:35 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 130094 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

NewJackCity 02-01-2010 23:40

aztán késobb 27k hekin beigazolodott hogy 1kpestis-egység a maximum gyogyulásnál
mert 333korházzal 1 kor alatt gyogyult meg
és kozben teszteltem hogy ha jon sereg és tudom mennyi hal mukodoképesen tarthatoak e az épuletek
a válasz igen l:)
látszik is hogy a kipurcanás után fokoz a ht.
más kérdés hogy ha nem tudjuk mennyi doglik előre elég nehéz mukodoképesen tartani hasrautéssel

397445 lakosbol 349301 halt meg

2010-01-31 22:42:35 Országodban sikerült teljesen felszámolni a pestist!

2010-01-31 21:42:35 Kevés a hely a barakkokban! 288018 katona elhagyta sereged. [INFÓ]

2010-01-31 21:42:34 Szerte az országban megbetegedéseket jelentenek. 349301 embert nem sikerült megmenteni. [INFÓ]

All times are GMT +1. The time now is 04:18.