![]() |
Quote:
Csak az új beszállóknak. |
Viszonylag steril
Tulajdonképpen nagyon jó ez a változtatás, végre kiegyenlített lett, nem ajánlott személyiség mellé jött a nem ajánlott faj is. Segítsetek keresni, még ilyen dolgokat, amik jó hogy vannak, de minek:mad: :mad: :mad: :mad:
|
1. álljunk vissza a 20%-ra maluszok nélkül
2. álljunk át 25%-ra maluszok nélkül -ezeket nem támogatom, nem erösités volt, hanem korigálás. Ati az az indokod, hogy vakon mennek és pattani fognak, és, hogy többen fognak pattani, ez nem a védelmi bónusz, hanem a fantomsereg következménye( a korábban felhozott gyengités-erösités érven kivül van még egy indokom. Bár a H5Tools nem tökéletes, de elég sokan használják. sajnos frissitett verzió jóideje nem jött ki belöle, nem is várható, igy az elf katonai számitása változtatás esetén hibás lenne) 3. álljunk vissza a 30%-ra maluszok nélkül -Ez lenne a legjobb, de ebböl nem lesz semmi, igy nem is mondok semmit 4. jó ahogy most van -Jó egy frászt(csak hogy személyeskedjek is) 5. csökkentsük a maluszokat -mindenképp. jelenleg ezzel a malusszal tulajdonéppen az óriás fajhoz fel lehet irni, hogy elönye az immunitás az elf ártó tolis akciói ellen, de az összes többi fajhoz is fel lehet vésni, hogy minimális hatás. ***-vannak a malusznak olyan, alapvetöen a varázslást érintö részei, amelyek nem indokolhatóak. 6. legyen ahogy most van, de adjunk időt -nekem 1700 kör kell még a b-szinten. Ha kapunk ennyi idöt tölem rendben. 7. legyen ahogy most van, de lehessen fajt váltani -kivitelezhetetlen 8. legyen ahogy most van, de ha megtámadnak, a támadóval szemben éljenek a régi elf gyengébb maluszai -ez a hadüzenet elsö 24 órás felkészülésére emlékeztet, vagyis programozási szempontból megoldható. viszont, ha kiterjesztjük szöviszintre, akkor már jelentös eröforrásigény jelentkezne 9. a maluszok mértéke függjön a bebetonozottság mértékétől - ez tulajdonképpen az 5-s javavaslat, csak jóval komplikáltab rendszerben 10. az ártóvarik közül a tolvajok felfedéséért és a térkapunyitásért ne vonódjon +3% a varikészültségből. -ez rendben is van, de ha nekem arra kell a felfedés, hogy az engem bántó pl félelf tolijait féken tartsam, akkor bizony szükség van arra is, hogy NE korlátozzuk a tolvajok mérgezését se, mert egy félelfet hosszútávon nemigen ijeszt el, hogy lenyomnak nála egy kis készültséget. az embert nem emlitem, ott amugy sincs jelentösége se a felfedésnek, se a mérgezésnek ***-vannak a malusznak olyan, alapvetöen a varázslást érintö részei, amelyek nem indokolhatóak. ezt külön kiemelném, mert bármelyik ponthoz hozzátehetö, de a 6-hoz a leginkább |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Hisz szerintem mindenki normál emberhez méltón felfogta a józan,paraszti eszével,hogy ezektől el kell tekinteni ... Vagy nagyon naiv vagyok? :) |
Quote:
|
Az elf baja ugyanaz, mint a hulláé, nem veszik be a szövibe.
Egyedül pedig kiváló célpont lesz. Tehát vagy kapjon akkora védelmet, ami egyedül is megvédi, (amit nyilván nem fog, mivel akkor A-ban kiválóan tudná teljesíteni a pajzs szerepét) vagy legyen valami haszna a szöviben. Felmerült, hogy legyen belőle varázsló az óriás alternatívája, ez meg túl nagy változtatás lenne, ráadásul totál értelmetlenné tenné a faji variját. Hát én nem látok kiutat. :( |
Elf tamagocsi
Mint gyakorlott elf tamagocsis, leírom, hogy nállam hogy nézne ki egy 1300 hekis elf tudós, ha 24 óránként léphetnék be. Ime:
Ház: 252 (16.380 civil) Kovácsműhely: 26 Raktár: 7 Könyvtár: 20 Őrtorony: 113 (17,38% őrtorony bónusz) Barakk: 114 (5.850 íjász) Templom: 265 (32.578-34.450 varázsló) Kocsma: 336 (17.472 tolvaj) Tanya: 167 (+192-től -182-ig a gabonatermeléssel) Oké, hogy MF, de bunker lenne? Sehol. De még vari, sőt, toli szempontból sem... (Igaz, toliból már majdnem, de egy normálisabb csopiban ezt átlopják. És ez, a tekilopás miatt nagyobb gáz, mintha földre vernék be...) Amúgy, a két orim közül csak az egyik elf, de azt hiszem, meg is hagyom annak: kár lenne lemondanom annyi földről, mint amennyivel feljöttem, pedig még félannyira vagyok a top30%-tól. Egyébként meg, a bunkerságról: ha valaki pusztán csak védekezni akar, akkor nyugodt szívvel játszhatna gnómmal is. A két faj összasített védelmi értéke, a hadira való koncentráltság függvényében plusz-mínusz 3%. De a gnóm legalább átépülhet hadira, varira, tolira... (Edig bármilyen szempont szerint raktam sorrendbe a fajokat, a gnóm vagy első volt, vagy második.) |
Quote:
Mondták a 6. pontot, hogy legyen az. Mondjuk SZVSZ ez nem is lenne igazi megoldás, mert nem változtat semit a mostani állapoton, csak esélyt ad arra, hogy aki nagyon akar az szintlépésnél fajt válthasson. 7. Az azonnal fajváltás valószínűleg nem fog megtörténni, mert amennyire tudom nem igazán történt ilyen eddig sem (javítsatok ki ha tévedek), és mert sokan egyébknt is nagyon meglepődnének, ha teszem azt az eddig békésen fejlődő elfből egyszercsak óriás lenne. 8. Ha Ati helyében lennék, én ezt fontolnám meg leginkább, mivel SZVSZ ez megoldaná mindkét problémát (a várfal mögül kinyulkálást, és az önvédelmet is) 9. Ez már kevésbé tetszik, mivel így túl könnyen lehetne következtetni az elfek védelmére 1-1 lopássorozat után, de azért nem elvetendő dolog, mivel ez is a felé vezet, hogy az elf vagy békésen fejlődik, vagy beüthető 10. Ez pedig azért nem tetszik, mert egy óriásnak/orknak nem sűrűn foglyuk levinni a tolikészültségét még akkor sem ha van rá lehetőség, és mert egy elf attól nem tudná jobban megvédeni magát, hogy "csak" 6%-al csökken a varikészüli TK nyitásnál Az első 5 pontal nem igazán foglalkoztam, mivel ezek vagy az eredeti állapotot hoznák vissza, vagy pedig az eredeti és a mostani között valahol félúton. Márpedig ezek sem voltak olyan tökéletesek, mivel ha az lett volna nyilván nem változtatják meg. Szóval akkor jó lenne ha mindenki ész érvekkel írná le hogy mit miért támogat, vagy ellenez, mert különben nem lesz belőle semmi |
Ez elég durva én törlöm az elf orim...
|
Quote:
Nem kell így reagálni .. hamarosan ,ha jók leszünk mi,elfek,akkor átkerülhet a megbeszélésekhez a dolog... Szóval szerintem várj még pár napot,mielőtt elsietnéd a dolgot.. :) |
8. legyen ahogy most van, de ha megtámadnak, a támadóval szemben éljenek a régi elf gyengébb maluszai
10. az ártóvarik közül a tolvajok felfedéséért és a térkapunyitásért ne vonódjon +3% a varikészültségből. ÉN mindenképp ez a két megoldás közül választanék ha kell majd..... A 8-as megadja a lehetöséget arra hogy pl szöviháború esetén hasznos tagja lehessek a szövetségnek, de unalombol mégse tudjak ártani másnak... A 10-es meg azért szimpi mert ha Mf vagyok akkor meg ha netalán valaki lop legyen már esélyem eegy kicsit többször ártani neki ha már lelopnak..Mondjuk alsobb szinteken ha lelopják a Tekijeidet az elég fájdalmasan érint mindenkit szerintem... |
én az 5. és ha jól ki van dolgozva a 8.-közül választanék.
a 8.-nál azt értem amit már kiveséztünk itt hogy: szöviben kéne nézni hogy a szövikkel mit csinál az ellenfél. tehát akkor is tudjak ártózni vagy gyújtani ha a szövimet ártózzák vagy megtámadják. Ennél pl ha azt ajánlanám hogyha engem támadnak meg akkor 20 körig térjen vissza a kevesebb malusz, ha a szövimet akkor pedig 10 körig. |
én úgy képzelném a 8. pontot, hogy csak azzal szemben ne kapja az új maluszokat aki támadja, így nem lehetne visszaélni vele.
mint egy egyoldalú hadüzenet működhetne, felkészülési idő nélkül. ha a szövijét támadják, akkor nem kapná vissza. gondolom az meglehetősen erőforrásigényes lenne. az hülyeség hogy ismeretlen változókkal kéne így számolni, mert ezen nem múlna hogy kiféle miféle befér-e?:) csak a hatékonyság lenne változó. varikészültsége pedig azoknál a varázslatoknál fogyjon alapból is csak +3-mal, melyek ellen a túlélő személyiség véd:) ezzel lehetne az elf egy békés faj, ami alapvetően idegenkedik, mások gyilkolászásától, de ha meg kell védenie magát, elborul az agya:D |
Quote:
Ebben egy a bökkenő, mivan, ha pont ilyen megfontolásból egy szöviháborúban az elfet hagyják utoljára? Had szenvedjen addig, a többieknek segíteni úgysem tud.;) |
Quote:
|
távolozik, szövit mér, az íjai meg a szöviseinél vannak:)
vagy a piacra teszi ki őket eladási áron, ha rendszeresen tg-zák, hogy hullik-e íja, ha rámennek meg visszaveszi:) (több részletben teszi ki hogy ne egyszerre érjen ki 3 óra múlva amilyen a szerencséje) máris játékban van, és rontott is az ellen katmorálján:) ne neked kelljen már magyarázni;) |
Quote:
De mi van akkor ha meggömbözik, látják h elf, és éppen ezért nem fogják bántani, tudván a maluszokról, a szövijeit meg szépen kicsinálják, az elf meg max átküldi az iíjait... |
Quote:
de komolyra fordítva, olyan megoldás úgyse lesz amire ujjongani fog minden elf, már ha lesz enyhítés egyáltalán. ez nem konkrét ötlet, de arra jó hogy szokjátok hogy kompromisszumban kell gondolkodni most, ami az elf esetleges ujramódosítását illeti:) |
Szerintem kell 1-2 hét mire mindenki kitapasztalja h mivel is járnak ezek a módosítások, és az után kellene visszatérni erre a témára, bár szerintem nem sok értelme lenne, kivéve akkor ha Ati indítana egy topicot, nyitva egy szavazást a lehetőségekről, ami egyenlőre nagyon úgy néz ki abból, áll h törődjünk bele a változásokba. De ez van, nehéz az élet, bele kell törődni :o
|
De ha a 8-as pontból kimarad az hogy az elf szövijének a támadásánál is térjen vissza a régi malusz akor kb az elf is ott fog tartani mint a hulla hogy csak a terhére van a szövinek.
|
Quote:
Akkor tér vissza a régi malusz ha az elfet vagy szövetségeseit támadják, és csak a támadóra, és annak szövetségeseire |
Skiti 20:02-es beírására reagáltam miszerint ha jól olvastam az elf szövijeit kivenné belőle.
|
Nem tudom, én nem hiszek olyan lehetőségben, hogy az elf malus nélkül árthasson, ha őt VAGY a szövijeit piszkálják. Sőt, ez esetben gyakorlatilag értelmét se látom a egész malustémának, mert gyakorlatilag eltörölnétek, úgy hogy azért mégsem...
Nekem a felsoroltakból leginkább a malus csökkentése tűnik kivitelezhetőnek, és kiszámíthatónak. Bár szavazás nincs a témában, én erre teszem a voksom:) |
Quote:
Így működhet az, hogy békésen elvan, ha viszont nekikezdenek, akkor még képes visszavágni is. |
Quote:
|
Quote:
De szerintem az idö nemsokára ugy is megadja a választ hogy a maluszokkal mien is lett az ELF-fel a játék..:confused: |
Quote:
4-5 elf egy klánból, egymás mellett a pontlistán. Közel s távol senki nincs a környéken akit a feltörekvő hadis üthetne. Ha bármelyiknél bepróbálkozik, az összes ugyanúgy fogja gyújtani mint eddig, azaz az elf meg lett erősítve malusok nélkül. Lentebb meg követhetetlen lenne az egész a rengeteg esemény miatt. Se az elf szövijei, se az ellenségei, de szerintem még maga az elf se tudná az esetek meglehetősen magas hányadában, hogy most van malus vagy nincs malus. Ilyenből csak vita lenne később, mert bonyolult, nehezen értelmezhető és megmagyarázható pl egy kezdőnek. |
Quote:
|
Quote:
Viszont akkor ez nem járható út, mert ha a szövijeinek nem tud így segíteni, akkor meg lejjeb nem lesz értelme, és egy-egy háborúnál az elfet fogják utóljára hagyni, mert addig úgysem tehet semmit Tehát akkor tényleg csak a maluscsökkentés marad |
Quote:
(A másik (de ez már elég off): én úgy érzem, hogy az 1/A egyike a sok csoportnak a játékból, és attól hogy ott más játék folyik mint a többi csoportban, még nem kell hozzáigazítani mindent) |
Quote:
Az A-ról ezt már sokszor sokfele olvastam. Az A az egyik legkisebb, legelhanyagolhatóbb csoport, akár ezt is aláírom. De akkor miért pont az A-ban derült ki, hogy valami gikszer van az elf védelmével? A lentebbi sok-sok ori sok-sok gazdája miért nem vette észre már korábban? Továbbra is tartom, hogy nem lehet egyértelműen és érthetően megfogalmazni ezt a van malus nincs malus dolgot. Ennél sokkal egyértelműbb dolgokon is rendszeresen van fennakadás a súgóval kapcsolatban, ez csak vitákhoz vezetne. Lehet velem van a baj, de az egyszerű dolgokat szeretem, amire ránézek, és tudom, hogy kacsa vagy nem kacsa mégha hápog is. |
Quote:
Quote:
mindenesetre nekem még akkor is jobban tetszik a maluscsökkentésnél, ha csak a saját magát ért támadásokat torolhatja meg eképpen. |
Quote:
A kérdésre meg lehet hogy az a válasz, hogy éppen a csoport sajátosságai miatt pontosabban kell számolni, lentebb a sok adok-kapok miatt nem tűnik fel, hogy bejutottam oda, ahol koppanni kellett volna. De ez csak egy ötlet, millió más magyarázat lehetséges :) |
Sikerült! Átrágtam magam majd 1200 hsz-en, amiből 1000 csak ... siránkozás volt, ahelyett, hogy az ötletekkel foglalkoznánk.
Mielőtt hozzászólnék az ötletekhez: Nem értem miért sír mindenki, hogy mennyire szét lesz verve az elf, meg védtelen minden téren. NEM A TOLI ÉS VARIERŐ LETT LEVÉVE, CSAK A HATÉKONYSÁG! Van elfem, szöviben tolis -igaz csak 4/L top 15%ában- de még nem tekizett ki félelf -> bebukik a 3-4. akciónál, ártót elvétve kapok csak párat, és nem gyújtok, gyilkolni is max egyet szoktam, csakhogy a seregmegoszlás meglegyen ha nincs gömb. Szóval mitől lettem én most hirtelen beüthető, ha a védőértékeim nem változtak???Ja, és simán 2-3 körre tolizok, 4re is csak nagyon ritkán Quote:
5. talán jó megoldás lenne ha sikerül megtalálni az arany középutat 6. nem megoldás, csak halasztás 7. nem kivitelezhető 8. ez az egyik legjobb szerintem, de csak ha bármelyik szövimet támadják, és az ellen bármelyik szövijét támadhassam vagyis szövi vs szövi (Synkel felvetésére szerintem megoldható lenne hogy 1/Aban egyéni ütésnél csak 1 vs 1 legyen), mondjuk utolsó akciótól számított 12 órára, és talán lehetne hogy már akkor ne legyen malusz ha még csak látom hogy jön a sereg. 9. nekem személy szerint valami ilyesmi tetszik a legjobban, aki elég merész hogy ne bunkerből játsszon mert ráér, viszont szereti az elfet, annak hadd legyen lehetősége mást is játszani vele. 10. lényegében a 8. egy része, ha védekezni akarok nincs malusz, ha meg mondjuk csak le kéne lopni, 1 tk +3%ért még mindig nem gáz, nem kell mindjárt 5öt nyitni! |
Quote:
Majd amikor nem csak tolizgatni kellene, hanem valamit tenni is a szövi érdekében, na akkor lesz majd vicces. :D Sikerült 0 házat felgyűjtani! :D:D Quote:
Esetleg a könyvtárkulcs csak 40%-ot fogna? És mind emellett, Ati rendszeresen mondta, hogy fajgyengítés nem lesz. És hogy eddig elvolt ezzel a hibával is az elf, nem kell elkapkodni a hibajavítását.. Erre bedobott egy totális máluszt az elfekre. 5x-ben letekizték megint a törpe szövim. Az félelfnek van 2500varija, nekem 7000. Toliból ugyananyink van. Tehetetlen vagyok. :( |
üzzzsd a gyengét
most ha az elf ártani akar,kereshet magának gyenge orikat.aztán ennyi.
leállítottak,be kee húzuk magunkat. ha a szigorítások mértékét felére vennék ,azt még le lehetne nyelni. és akkor 0.5házat is gyujthatnánk :) :( |
Quote:
Erre Ati : De senki nem beszél az elf 'erősítéséről' :D:D |
Mindenképp olyan javaslat kell ami egységesen jó minden csoportban, mert ilyen a játék rendszere, tehát ilyet fog (esetleg) elfogadni a vezetőség.
A 8.-as számú ezt nem tudja. Hogy mi a hibája azt kifejtettem az 1101 és 1115. számú hsz-ban. Hogy a malusz jól működő rendszer legyen minden szinten, abból kell kiindulni ami a különbség egy normál csoportos és egy 1/A-s elf között. Ez pedig a katonai védelem mértéke. Normálban ez kissebb a kocsmák és templomok javára. Tehát az optimális megoldás egy katonai védelemmel (barak/torony %-al) arányosan növekedő malusz. A vari maluszra jó a 1-2%-al kissebb fáradás. A rúna meg nem tétel. :D |
All times are GMT +1. The time now is 07:05. |