Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés javaslat (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=852)

wand 10-16-2006 19:13

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 35625)
Na, de ne fedezze már végig 7000 hekiig magát..Azért mégiscsak 1/A-ban üssön is néhányat!Ha meg elf, akkor olcsobban fedez amugyis.

én is ezt mondom :)
de ettől még aki csak fordulni akar és képtelennek érzi magát ütni is párat, az is meg tudja csinálni a top 30 alját akkor is ha a mostani top alja megduplázódik.

és igen, 10K felett meg már lényegssen megnő a felfedezés költsége, pláne azoknak akik végig fedezni akarják magukat. és ez szerintem így is van (lesz) jó

Ati 10-16-2006 19:59

Kicsit eltértünk a témától... :)

Csak hogy bonyolítsunk, felmerült egy újabb javaslat. :) Azt hiszem ideje lenne egy kis összefoglalót írni, nézzük, hogy milyen lehetőségek vannak:
  1. Minden marad, ahogy most van. Ezt elvetettük. :)
  2. A felfedezés szükségletei nőnek tovább, nem állandósulnak a mostani határnál. Ez volt régen. Azt hiszem erről se sokat beszéltünk, talán nem is érdemes.
  3. Az eddig felfedezett terület mennyisége alapján fixen nőne a felfedezés szükséglete. Ha valaki 5000 hektárt fedezett eddig fel, akkor a felfedezés többe kerül neki, mint ha valaki 3000 hektárt fedezett eddig csak fel.
  4. A legújabb javaslat: a felfedezett terület arányától függően változna a felfedezés szükséglete. Ha valaki 5000 hektárt fedezett eddig fel, de mellé 15000 hektárt foglalt, akkor kevesebb a felfedezés költsége, mint annak, aki 3000 hektárt fedezett eddig fel, de az országa is csupán 3000 hektáros.
A negyedik pont új, nem sokat beszéltünk eddig róla. Az előnye mindenképp evidens ugye: ha valaki sokat fedez fel, de utána tud ütni, akkor a további felfedezéshez a katonaszükséglete csökken.

Az azonnal szembeötlő hátrányát is kiemelném gyorsan: a 3-as pontnál ha kell neki a felfedezéshez 1000 katona, és levernek az illetőről hirtelenjében 5000 hektárt (direkt extréb példa, bocs), akkor a felfedezéshez továbbra is 1000 katona fog neki kelleni. A 4-es pontnál ha most kell neki a felfedezéshez 1000 katona, és hirtelen levernek az országról 5000 hektárat, akkor az újabb felfedezéshez már nem 1000 katona fog kelleni, hanem jóval több, hiszen az arányok megváltoztak.

Mind a 3-as, mind a 4-es javaslatra igaz, hogy ha adott két 5000 hektáros ország, akik CSAK felfedeztek addig, a felfedezési szükségletük eltérő lehet, attól függően, hogy eddig mennyit vertek le róluk, vagyis a ténylegesen felfedezett hektárszámuk mennyi.

Ha valakinek még van más javaslata, az mostanság jelezze, szerintem lassan finishbe kéne ezzel érni.

wand 10-16-2006 20:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 35648)

Az azonnal szembeötlő hátrányát is kiemelném gyorsan: a 3-as pontnál ha kell neki a felfedezéshez 1000 katona, és levernek az illetőről hirtelenjében 5000 hektárt (direkt extréb példa, bocs), akkor a felfedezéshez továbbra is 1000 katona fog neki kelleni. A 4-es pontnál ha most kell neki a felfedezéshez 1000 katona, és hirtelen levernek az országról 5000 hektárat, akkor az újabb felfedezéshez már nem 1000 katona fog kelleni, hanem jóval több, hiszen az arányok megváltoztak.

Mind a 3-as, mind a 4-es javaslatra igaz, hogy ha adott két 5000 hektáros ország, akik CSAK felfedeztek addig, a felfedezési szükségletük eltérő lehet, attól függően, hogy eddig mennyit vertek le róluk, vagyis a ténylegesen felfedezett hektárszámuk mennyi.

eme szembeötlő hátrányt mindkét javaslatnál igen egyzserű orvosolni:

mégpedig úgy hogyha már úgyis számoljuk a felfedezett hektárt, és ezáltal a feldezetett terület %-át, akkor már nem nagy programozásbeli varázslatnak tűnne, hogyha a felfedezett hektárt csökkenne az országról levert terültenek a felfedezett területi %-val.

ha nem éthető akkor számokkal:

adott egy 10.000 hektáros ország ami 3000 hektárt fedezett azaz a területének 30%át
levernek róla 2000 hektárt, ezt beszorozva a 30%al= 600 hektár, és ezzel a számmal csökenne a felfedezett területe.

tehát csata után állna az ország 8000 hektáron amiből 2400 a felfedezett területe, azaz ugyanúgy 30%. ami az aktuális hektárhoz tartozó katonamennyiséggel kevesebb lenne, mintha nem csökkenne a felfefedezett területe.

ha belegonoltok akkor ez végülis jogos, lévén egy országról nem csak a csatával szerzett területet verik le hanem a felfedezettet is, méghozzá pont annyi százalékban, ahány százalékát az orinak felfedezte.

Ati 10-16-2006 20:55

Quote:

Originally Posted by wand (Post 35665)

mégpedig úgy hogyha már úgyis számoljuk a felfedezett ketárt, és ezáltal a feldezetett terület %-át, akkor már nem nagy programozásbeli varázslatnak tűnne, hogyha a felfedezett hektár csökkenne az országról levert terültenek a felfedezett területi %-val.

adott egy 10.000 hektáros ország ami 3000 hektárt fedezett azaz a területének 30%át
levernek róla 2000 hektárt, ezt beszorozva a 30%al= 600 hektár, és ezzel a számmal csökenne a felfedezett területe.

tehát csata után állna az ország 8000 hektáron amiből 2400 a felfedezett területe, azaz ugyanúgy 30%. ami az aktuális hektárhoz tartozó katonamennyiséggel kevesebb lenne, mintha nem csökkenne a felfefedezett területe.

ha belegonoltok akkor ez végülis jogos, lévén egy országról nem csak a csatával szerzett területet verik le hanem a felfedezettet is, méghozzá pont annyi százalékban, ahány százalékát az orinak felfedezte.

Hétfő: eddig felfedeztél 1000 hektárt.
Kedd: eddig felfedeztél 800 hektárt.

Közben az embereid visszavitték a felfedezett földet, mert rájöttek, hogy nekik az mégsem kell, ha már úgyis megtámadtak.

Ezzel komoly problémám, hogy követhetetlenné teszi a képletet. Nem lehet kiírni, hogy hány hektárt fedezett fel, mert nem igaz, ha levonsz belőle. Ha nincs kiírva, akkor pedig szerencsétlen emberke nem tudja, h ogy a másik 5000 hektáros ország miért fedezhet fel olcsóbban, és jön, hogy "persze, mert szupportost támadtam". :D

Láma 10-16-2006 20:56

Quote:

Originally Posted by wand (Post 35665)

mégpedig úgy hogyha már úgyis számoljuk a felfedezett hektárt, és ezáltal a feldezetett terület %-át, akkor már nem nagy programozásbeli varázslatnak tűnne, hogyha a felfedezett hektárt csökkenne az országról levert terültenek a felfedezett területi %-val.

Sztem ez nagyon ésszerű és jó ötlet. Én mellette vagyok:) És amúgy a 4-es szerintem jobb lenne.

Láma 10-16-2006 20:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 35666)

Közben az embereid visszavitték a felfedezett földet, mert rájöttek, hogy nekik az mégsem kell, ha már úgyis megtámadtak.

Ezzel komoly problémám, hogy követhetetlenné teszi a képletet. Nem lehet kiírni, hogy hány hektárt fedezett fel, mert nem igaz, ha levonsz belőle. Ha nincs kiírva, akkor pedig szerencsétlen emberke nem tudja, h ogy a másik 5000 hektáros ország miért fedezhet fel olcsóbban, és jön, hogy "persze, mert szupportost támadtam". :D

De miért nem lehet kiírni? Minden időpontban pontosan meg tudod határozni, hogy mennyit fedezett eddig fel. Ezen kivül sztem 5000 hekin már nem okoz az országok tulajának felfogni ilyen dolgokat:P

De az is megoldás lehet, hogy nem a felfedezett földet iratod ki, hanem bevezetsz valami új mutatót, pl felfedezési ráta, vagy krumpli, vagy tökmind1 mi:)

wand 10-16-2006 21:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 35666)

Hm??
miért vitték volna vissza? leverték róla

amúgy az hogy nézne ki, ha egy 5K-s oriból ami eddig 3K-t fedezett levernek 4K-t, és azt írja ki, hogy országod 1000 hektáros ebből felfedeztél 3000 hektárt.. szerinted akkor hány levelet kapsz, hogy programhiba miatt hiányzik min. 2000 hektárja..:D

egyébként meg elég lenne kiírni azt, hogy országod jelenlegi területének X%-át fedezted eddig fel.
vagy azt, hogy orszégod jelenleg X hekin van ebből 30%-ot Y hektárt fedeztél fel.

Ati 10-16-2006 21:18

Quote:

Originally Posted by wand (Post 35672)
Hm??
miért vitték volna vissza? leverték róla

amúgy az hogy nézne ki, ha egy 5K-s oriból ami eddig 3K-t fedezett levernek 4K-t, és azt írja ki, hogy országod 1000 hektáros ebből felfedeztél 3000 hektárt.. szerinted akkor hány levelet kapsz, hogy programhiba miatt hiányzik min. 2000 hektárja..:D

egyébként meg elég lenne kiírni azt, hogy országod jelenlegi területének X%-át fedezted eddig fel.
vagy azt, hogy orszégod jelenleg X hekin van ebből 30%-ot Y hektárt fedeztél fel.

Azt előbb fogja fel mindenki, hogy eddig mennyit fedezett fel, mert összeadja és meg is van. Az, hogy közben leverték róla, egy dolog. De ő a felfedezett területre templomokat épített, és most nem 100 templomot vittek, csak 50-et, mégis 100-at vont le.........

Egyelőre ez nekem komoly dilemma, rengeteg félreértésre adhat okot...

wand 10-16-2006 21:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 35675)
Azt előbb fogja fel mindenki, hogy eddig mennyit fedezett fel, mert összeadja és meg is van. Az, hogy közben leverték róla, egy dolog. De ő a felfedezett területre templomokat épített, és most nem 100 templomot vittek, csak 50-et, mégis 100-at vont le.........

Egyelőre ez nekem komoly dilemma, rengeteg félreértésre adhat okot...

szerintem ha csak a % van kiírva az semmiféle dilemmát nem okoz..
és nem hiszem, hogy sokan reklamálnának, hogy ők többért szeretnének fedezni.. ;)

Szecsa 10-16-2006 21:50

S ha az lenne a felfedezes menuponton belul, hogy:
"Országod teljes területéből x %-ot szerzett felfedezessel."?

All times are GMT +1. The time now is 10:15.