![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Az alábbi ötlet feleses témában merült fel, nem pont a bankokra vonatkozóan, de ide is beírom, mert a bankos megoldás járhatóbb út.
Mi lenne, ha a félelfek, ha már annyira jó tolvajok, képesek lennének néha a bankokon átlopni? Lenne 20-30% esélyük, hogy vagy nem érvényes ellenük a bankok védelme vagy csak korlátozott mértékben védenék olyankor a pénzt. A véletlenszerűség nem lenne idegen elem, a tolvaj- és varázsakciók közül többen is van ilyesmi. Egy teljes lopássorozatból így átlag 2-4 alkalom lenne, amikor pénzhez tud jutni egy félelf. Ha szerencsésebb, akkor több, ha pechesebb, akkor kevesebb. Ami lényegi különbség a többi javaslathoz képest: - nem telíti felesleges épületekkel a játékot - valamit valamiért elven érdemben lehetővé teszi a pénzlopást, bizonyos határokon belül - ha valaki eredményt akar, a készültsége jelentős részét be kell ehhez áldoznia, aminek megvannak a maga hátrányai Ami hátránya: - minden menne a rendes kerékvágásban, normál esetben továbbra is elég lenne a 0,3% bank/ország magasabb hektáron (ez a topik szempontjából hátrány) - egy pechesebb célpontnak így is el lehetne hordani az aranya 30-40%-át, amit a tolvaj távolsága vagy a zsákmány korlátozása mérsékelhet - nem ad választ Ati kérdésére, hogy miért csak a félelf |
Quote:
|
Quote:
Hátha másokat gondolkodásra serkent vagy valami mellett alkalmazható. A hosszú választ meg teljesen feleslegesen írnám le, úgyhogy ennyi. |
Quote:
A pénz megtartásának módja is fontos stratégiai tervet követel. CSelekedni kell, ne pottyanjon már egy 100%-os védelem az ölünkbe.. Manapság mi van ingyen? semmi!! |
A bankok feltörhetők a való életben is. hát legyen ez így a hódítóban is.
Pl a bankokban kezelt pénz feltörhető, ha elég profi tolvaj vagy... Pl az alap tolvaj védőpontomat szorozzák a bankok %-os területfoglalása, de ha elég kiélezett tolival támadok, és beférek ezen a védelmen, akkor biza elhozom a lóvét... így már nem csupán a bankok területfoglalása a lényeges, hanem hogy 3,5, vagy 8 % kocsmát tartok hadisként.... gyakorlatilag most 0% kocsmával és 20db bankkal lophatatlan a lóvé... ez így nem járja... Szerintem életképes és ÉLETSZERŰ javaslat.. |
Én személy szerint nem tartom jó ötletnek, hogy véletlenszerűen lopódjanak a bankok. Tolisként elpallod a készüdet, amelyből 3 vagy 4 lopás jön össze és cserébe 9 körig béna vagy? Így is elég szerencsejáték a tolizás, hogy a másik néz-e kaput, és ha észrevesz, kimászik-e rád sereggel... nem kell ezt tovább fokozni.
Sereg ellen is sereggel lehet védekezni, tolvajok ellen is tolvajokkal lehessen. Ahányszor nagyobb a toliérték, annyiszor 10% maradjon szabadon. Tehát ha épp befér az illető akkor 10%, dupla toliértéknél 20%, stb...És nem fokozatosan változna, hanem fix értékek lennének, tehát ha épp kevesebb mint a duplatoliérték, akkor már csak 10% marad szabadon. Így a hadisok sem kényszerülnek nagyobb átrendezkedésre, max az 1 kocsmás felépítéssel rendelkezők. Ami többnyire óriás meg ork. Az óriáson ott a szieszta + vissza is tud ütni. Az ork pedig tud reagálni sereggel. |
Quote:
a 8% kocsma A-ban szinte lehetetlené teszi az elfek beütését.. (amit én továbbra sem értékelnék..) Szerintem nem a való élethez kell hasonlítania a játéknak, ha az a játszhatóság rovására megy, az A pedig nem igazán játszható bent tartható pénz nélkül.. Nekem az tetszene/lenne elfogadható, ha 1-2 faj(félelf, ember) tudná átlopni a bankok egy bizonyos %-át (~20%-ot), ha 4-5-ször annyi tolival rendelkezik, mint az ellenfél.. (pl a félelf faji sajátossága lenne, az embernek meg a faji varázslatba kerülne be..) |
All times are GMT +1. The time now is 13:41. |