Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Receptek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=30)
-   -   A legfinomabb receptek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=22)

Dr Rozi rendel 04-04-2008 07:59

Én általában úgy járok az első dolgokkal, hogy azok sikerülnek (gondolom azért, mert nagyon figyelek, hogy jól csináljam) , aztán vannak olyanok, mint pl. a bejgli, hogy azóta se nagyon akar sikerálni :( . Mindíg szétreped a teteje...
Az íze jó, meg minden, csak ennyi szépséghibája van...

Dr Rozi rendel 04-04-2008 08:49

Babos káposzta csülökkel

Nos... amint a címéből gondolható, nem egy ápdétmenü...:D viszont laktató, és nagyon finom...
Hozzávalók:

sertéscsülök (kb 1 kilós)(lehet enyhén füstölt)

savanyú káposzta (1 kg)

25 dkg tarkabab

paradicsomlé

1 fej vöröshagyma, pirospaprika, kevés liszt, zsír

Elkészítés: (csak saját felelősségre!)

A megtisztított csülköt feldarabolva enyhén sós vízben feltesszük főni, szép lassú tűzön; babérlevelet, borsot fokhagymát tehetünk bele . A babot beáztatjuk, majd őt is megfőzzük (külön lábasban) . Mikor a csülök félig megfőtt, kivesszük a léből. Vöröshagymát megpirítjuk, pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük, a hús főzőlevével felöntjük, majd visszatesszük a húst, rá a káposztát, mikor megfőtt, a babot is, ez összeforraljuk.
A zsírt fölhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, elkeverjük a hús levével, és a paradicsomlével, majd a káposztás babra öntjük, jól elkeverjük, és felforraljuk, összefőzzök kb 5 percig.
Őrölt köménnyel, bazsalikommal, majorannával ízesíthetjük még.

Nekem nagyon bejött! :)

Jóétvágyat hozzá! :)

Dr Rozi rendel 04-25-2008 08:49

Raguleves

Mindentbele raguleves

Hozzávalók:

# 60-70 dkg sertéscomb (vagy bármilyen színhús, pl. pulyka, csírke)
# 3-4 evőkanál olaj
# 3-4 sárgarépa
# 2-3 fehérrépa
# 1 nagyobb fej vöröshagyma
# 20-25 dkg fagyasztott zöldborsó
# 25-30 dkg fagyasztott brokkoli és karfiol vegyesen
# fagyasztott májgombóc ízlés szerint
# 1 teáskanál tárkony
# só
# ételízesítő
#rizs
# tejföl

Elkészítés: A hagymát apró kockákra, a sárgarépát és a fehérrépát viszonylag vékony karikákra vágom. A húst szintén apró kockákra vágom, majd a felhevített olajon megpárolom a hagymával, a zöldborsóval, valamint a sárga- és fehérrépával együtt. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje. Sóval és ételízesítővel ízesítem, majd lassú tűzön addig főzöm, amíg a hús és a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak. Beleteszem a rizsát (nagyjából 1 maréknyit), majd 20 perc múlva a brokkolit és a karfiolt, valamint a tárkonyt. Legvégén rakom hozzá a májgombócot, mert annak kell a legkevesebb idő. Tejfölös habarással besűrítem.Tálaláskor még tejfölt és citromkarikákat kínálok hozzá.

Jó étvágyat! :)

tevary 04-25-2008 17:42

[quote=Dr Rozi rendel;168375]Nos... amint a címéből gondolható, nem egy ápdétmenü...:D viszont laktató, és nagyon finom...

A babos káposzta igen finom lett:)

Viszonzásul én is leírom az én kedvencemet.

Sajtos karaj

Hozzávalók:
1 kg kicsontozott rövidkaraj
1 fej vöröshagyma
1 foghagyma
tejföl
só, bors
30 dkg trapista sajt

A húst felszeletelm újnyi vastagságú szeletekre, majd kloffolóval kissé megtöröm a rostokat. ( csak enyhén) Ezután kiolajozom a tepsit, hogy ne ragadjonak le a szeletek, és a besózott, borsozott szeleteket lefektetem sorban a tepsibe. Megkenem a szeleteket egy kis tejföllel, és teszek egy karika vöröshagymát, és karika foghagymát. Ezután betakarom szeletelt trapista sajttal. A tepsit lefedem alufóliával légmentesen, és 180 fokon a sütőben sütöm 45 percig. Ha letelt akkor a fóliát leveszem és vissza teszem a sütőbe 200 fokon sütöm tovább. De itt már figyelni kell mikor a sajt szép rózsaszinűre sült akkor ki kell venni nehogy száraz legyen a hús.

A családom mindíg azt nézi melyik az a szelet ami mellett van sok, sült sajt mert az nagyon finom:rolleyes:

Jó étvágyat hozzá:)

Topsy 04-25-2008 19:00

Ezt a receptet kerestem már régen és most megvan, köszönöm
http://www.pic4ever.com/images/thankyou.gif

Dr Rozi rendel 04-26-2008 08:11

Sajtos karaj

Mellé nem szoktál szeletelet ktumplit sütni a tepsiben? vagy ahhoz nem elég lédús, hogy ennyi idő alatt megpuhuljon?

Különben fincsinek hangzik... ki fogom próbálni:)

A tyúkoknak megjött a kedve a tojáshoz, így ismét készítem majd a család kedvenc édességét, a Krémest . Előkeresem a receptet, és beírom... kicsit macerás, de az eredmény magáért beszél... finomabb, mint a bolti :)

tevary 04-26-2008 19:12

Quote:

Originally Posted by Dr Rozi rendel (Post 171732)
Mellé nem szoktál szeletelet ktumplit sütni a tepsiben? vagy ahhoz nem elég lédús, hogy ennyi idő alatt megpuhuljon?

Különben fincsinek hangzik... ki fogom próbálni:)

A tyúkoknak megjött a kedve a tojáshoz, így ismét készítem majd a család kedvenc édességét, a Krémest . Előkeresem a receptet, és beírom... kicsit macerás, de az eredmény magáért beszél... finomabb, mint a bolti :)

Nem, nem, emellé nem szabad krumlit sütni. Ez nem lé dús:)
És a húsmellé ami lefolyik sajt az a legfinomabb, mert pirosra megsül és nagyon finom finom:) A köret bármi lehet, ki mit szeret:))

Mona 05-06-2008 06:35

Csevap

Törökbecsén evvel a finomsággal vártak minket, megkérdeztem a receptjét és gondoltam hogy megosztom itt :)
Grillen sütve a legfinomabb :)

Hozzávalók: 40 dkg darált marhahús, 20 dkg darált sertéshús, 4 gerezd fokhagyma, bors, só, 1-2 kanál olaj, 4 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A kétféle húst a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd kb. 5 cm hosszú és 2 cm széles kolbászkákat formálunk belőle vizes kézzel. Kisütjük, és hagymakarikákkal tálaljuk.
Olajban is süthetjük, de mint említettem grillen finomabb.

Remélem jól emléxem a receptre, hisz semmit nem írtam le, és csak a fejemben tartogattam idáig :)

Jó étvágyat hozzá :)

Grabi 05-06-2008 11:41

halk megjegyzés h ha zabpehellyel kevered össze, akkor az olyan kérget ad neki, ami sütéskor/grillezéskor nagyon finommá teszi :)

belas 05-06-2008 14:57

Quote:

Originally Posted by Mona (Post 173233)
Törökbecsén evvel a finomsággal vártak minket, megkérdeztem a receptjét és gondoltam hogy megosztom itt :)
Grillen sütve a legfinomabb :)

Hozzávalók: 40 dkg darált marhahús, 20 dkg darált sertéshús, 4 gerezd fokhagyma, bors, só, 1-2 kanál olaj, 4 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A kétféle húst a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd kb. 5 cm hosszú és 2 cm széles kolbászkákat formálunk belőle vizes kézzel. Kisütjük, és hagymakarikákkal tálaljuk.
Olajban is süthetjük, de mint említettem grillen finomabb.

Remélem jól emléxem a receptre, hisz semmit nem írtam le, és csak a fejemben tartogattam idáig :)

Jó étvágyat hozzá :)

Ezért jár az 5pont.:DD

All times are GMT +1. The time now is 22:43.