![]() |
Én általában úgy járok az első dolgokkal, hogy azok sikerülnek (gondolom azért, mert nagyon figyelek, hogy jól csináljam) , aztán vannak olyanok, mint pl. a bejgli, hogy azóta se nagyon akar sikerálni :( . Mindíg szétreped a teteje...
Az íze jó, meg minden, csak ennyi szépséghibája van... |
Babos káposzta csülökkel
Nos... amint a címéből gondolható, nem egy ápdétmenü...:D viszont laktató, és nagyon finom...
Hozzávalók: sertéscsülök (kb 1 kilós)(lehet enyhén füstölt) savanyú káposzta (1 kg) 25 dkg tarkabab paradicsomlé 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, kevés liszt, zsír Elkészítés: (csak saját felelősségre!) A megtisztított csülköt feldarabolva enyhén sós vízben feltesszük főni, szép lassú tűzön; babérlevelet, borsot fokhagymát tehetünk bele . A babot beáztatjuk, majd őt is megfőzzük (külön lábasban) . Mikor a csülök félig megfőtt, kivesszük a léből. Vöröshagymát megpirítjuk, pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük, a hús főzőlevével felöntjük, majd visszatesszük a húst, rá a káposztát, mikor megfőtt, a babot is, ez összeforraljuk. A zsírt fölhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, elkeverjük a hús levével, és a paradicsomlével, majd a káposztás babra öntjük, jól elkeverjük, és felforraljuk, összefőzzök kb 5 percig. Őrölt köménnyel, bazsalikommal, majorannával ízesíthetjük még. Nekem nagyon bejött! :) Jóétvágyat hozzá! :) |
Raguleves
Mindentbele raguleves
Hozzávalók: # 60-70 dkg sertéscomb (vagy bármilyen színhús, pl. pulyka, csírke) # 3-4 evőkanál olaj # 3-4 sárgarépa # 2-3 fehérrépa # 1 nagyobb fej vöröshagyma # 20-25 dkg fagyasztott zöldborsó # 25-30 dkg fagyasztott brokkoli és karfiol vegyesen # fagyasztott májgombóc ízlés szerint # 1 teáskanál tárkony # só # ételízesítő #rizs # tejföl Elkészítés: A hagymát apró kockákra, a sárgarépát és a fehérrépát viszonylag vékony karikákra vágom. A húst szintén apró kockákra vágom, majd a felhevített olajon megpárolom a hagymával, a zöldborsóval, valamint a sárga- és fehérrépával együtt. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje. Sóval és ételízesítővel ízesítem, majd lassú tűzön addig főzöm, amíg a hús és a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak. Beleteszem a rizsát (nagyjából 1 maréknyit), majd 20 perc múlva a brokkolit és a karfiolt, valamint a tárkonyt. Legvégén rakom hozzá a májgombócot, mert annak kell a legkevesebb idő. Tejfölös habarással besűrítem.Tálaláskor még tejfölt és citromkarikákat kínálok hozzá. Jó étvágyat! :) |
[quote=Dr Rozi rendel;168375]Nos... amint a címéből gondolható, nem egy ápdétmenü...:D viszont laktató, és nagyon finom...
A babos káposzta igen finom lett:) Viszonzásul én is leírom az én kedvencemet. Sajtos karaj Hozzávalók: 1 kg kicsontozott rövidkaraj 1 fej vöröshagyma 1 foghagyma tejföl só, bors 30 dkg trapista sajt A húst felszeletelm újnyi vastagságú szeletekre, majd kloffolóval kissé megtöröm a rostokat. ( csak enyhén) Ezután kiolajozom a tepsit, hogy ne ragadjonak le a szeletek, és a besózott, borsozott szeleteket lefektetem sorban a tepsibe. Megkenem a szeleteket egy kis tejföllel, és teszek egy karika vöröshagymát, és karika foghagymát. Ezután betakarom szeletelt trapista sajttal. A tepsit lefedem alufóliával légmentesen, és 180 fokon a sütőben sütöm 45 percig. Ha letelt akkor a fóliát leveszem és vissza teszem a sütőbe 200 fokon sütöm tovább. De itt már figyelni kell mikor a sajt szép rózsaszinűre sült akkor ki kell venni nehogy száraz legyen a hús. A családom mindíg azt nézi melyik az a szelet ami mellett van sok, sült sajt mert az nagyon finom:rolleyes: Jó étvágyat hozzá:) |
Ezt a receptet kerestem már régen és most megvan, köszönöm
http://www.pic4ever.com/images/thankyou.gif |
Sajtos karaj
Mellé nem szoktál szeletelet ktumplit sütni a tepsiben? vagy ahhoz nem elég lédús, hogy ennyi idő alatt megpuhuljon?
Különben fincsinek hangzik... ki fogom próbálni:) A tyúkoknak megjött a kedve a tojáshoz, így ismét készítem majd a család kedvenc édességét, a Krémest . Előkeresem a receptet, és beírom... kicsit macerás, de az eredmény magáért beszél... finomabb, mint a bolti :) |
Quote:
Nem, nem, emellé nem szabad krumlit sütni. Ez nem lé dús:) És a húsmellé ami lefolyik sajt az a legfinomabb, mert pirosra megsül és nagyon finom finom:) A köret bármi lehet, ki mit szeret:)) |
Csevap
Törökbecsén evvel a finomsággal vártak minket, megkérdeztem a receptjét és gondoltam hogy megosztom itt :)
Grillen sütve a legfinomabb :) Hozzávalók: 40 dkg darált marhahús, 20 dkg darált sertéshús, 4 gerezd fokhagyma, bors, só, 1-2 kanál olaj, 4 fej vöröshagyma Elkészítés: A kétféle húst a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd kb. 5 cm hosszú és 2 cm széles kolbászkákat formálunk belőle vizes kézzel. Kisütjük, és hagymakarikákkal tálaljuk. Olajban is süthetjük, de mint említettem grillen finomabb. Remélem jól emléxem a receptre, hisz semmit nem írtam le, és csak a fejemben tartogattam idáig :) Jó étvágyat hozzá :) |
halk megjegyzés h ha zabpehellyel kevered össze, akkor az olyan kérget ad neki, ami sütéskor/grillezéskor nagyon finommá teszi :)
|
Quote:
Ezért jár az 5pont.:DD |
All times are GMT +1. The time now is 22:43. |