![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Pl tekilopás hatékonyságának módosítása... |
Quote:
Közelre smemi kifogásom a tolik jelenlegi helyzetével, ha lop, tudok ellene tenni. Ugyanígy tud mindenki mindenki ellen. De messziről a másik kettő semmit nem ér, a tolis meg vígan garázdálkodhat. |
Quote:
Ez egyenlsúly? Szerintem nem... |
Quote:
|
nem hát és ráadásul gyengitve van már a körök távolságval is mert 100pontonként -1% 10k pontnál semmi. és valjuk meg 7-8000pontnál is már elenyészö amit zavarnak a tolisok föleg egy oriásnál De egy gnom se hal bele a teki lopásokba stb. ha alurol zakalat a toli feljebb ütöm magam oszt kész mert ha jó toli ö max fedezgetni tud ha felettem van megyek utána vagy a varim lerengeti ha nem tökéletes akkor az én tolim kapja szét stb ez már csak taktika szerintem nem tul erőssek a tolik sőt egy nagy 0-ák
|
Quote:
|
Quote:
Teszek ellene, óriással játszom. Alapvetően egyébként nem csak tekizésről van szó, direkt írtam akciót. 5 körről elkezd gyújtani egy gnómot 1k hekin, mire leér mellé, már semmi védelme nem fog működni, ezt elhiheted. És mint Xepert, engem is az zavar, hogy van egy akicóforma, ami ellen gyakorlatilag nem lehet fellépni hasonló súllyal, azaz sérül a kő-papír-olló elv. Egy átlagos 5-dik szinten megjegyzem 20 kör simán belefér a 10k értékkülönbségbe |
Quote:
|
Quote:
Igazából nem tudom ki vagy ! nem is tudom hol és melyik szinten játszol! De nem is fontos én játszottam már mind3 műfajba tolis,hadi,vari és a tolis nagyon tudja szívatni a hadist és a varist :) És hiába mondod védekezzen ellene egy óriás varis nem tarthat 6k tolit csak mert ölik a varijait 7-8 körröl! És amúgy butaságnak tartom amit leírtál :) És a tolisok nincsenek kihaló félbe sőőőt egyre több a tolis szövi |
Alapvetően az a baj, hogy nagyon sokan játszanak gnómot, óriást. Felsőbb szinteken meg pláne...
Ennek az a következménye, hogy a tolvajok kvázi használhatatlanok :D Mert nem tudják maguknak alapból megtermelni a spécizés miatti veszteségüket (tanyafreeség, tekercskopások, állandó fedezés, stb, stb). Viszont azért választja a játékosok nagy része a gnómot, illetve az óriást, mert a többi faj nagyon sebezhető, mégpedig toli szinten és a tekercsei miatt... Lsd gnómból is sok van, tolizható, mégis nagyon sok hadis gnóm! Erre ugyanis nem indul be semmilyen autóvédelem, mint minden más ártó akció esetén. Ezért ezt a részét a tolvajlásnak szerintem gyengíteni kellene. Egyfajta autóvédelmet arra is be kell vezetni, hogy 2-3 félelf ne tudjon tönkrezúzni egy embert aki megpróbál játszani. Hiszen ha látnak egy "hadielfet", egy orkot, egy törpét, vagy egy embert (hadi), széttekizik, ráadásul úgy, hogy többen rászállnak, körváltás előtt leszedik a tekercseit 10%-ra, így elmegy minden egysége, védelme. Szeretncsétlen újraveszi, majd ismét, akár 2-3 órával később is... Ezért legközelebb nem választja majd ezen fajok valamelyikét - legalábbis ahhoz a stílushoz... Ha lenne ilyen autóvédelem, ami alapból a tekercslopást normál működésében nem sokat módosítaná, de a 2-3 félelfes mókánál már nagyon aktív lenne, talán többen kockáztatnának meg egyet a fent említett fajok közül. És akkor vegyesebbek lennének a fajok, így többet számítana a tolvajok jelenléte is :D Ez hasonló, mint az adók... Lehet bevételt növelni adócsökkentéssel is, meg növeléssel is :D .... |
Quote:
Sajonos sok ott az óriás, meg a gnóm... :( |
Lehetne hadit játszani emberrel, elffel és orkkal is kényelmesen, ha tudnának bármit is tenni az 5 körről tolizókkal szemben. Még B-ben is szépen belefér az 5 kör, mikor ott tolis voltam, loptam 13-17 körökre is, és hoztam tekit.
És mint mondtam, sérül az alapelv. Egy varis ha messziről ártóz, az ellen se tudok semmit tenni, de ő meg nem tud egyszerre 5 rengést rám tenni, mert rég 05% alatt van a készülije. A tolisnak mindegy a távolság, csak ne haladja meg a 10k értéket, neki lesz zsákmánya. A varisnak ráadásula távolság függvényében a hatékonysága is csökken, azaz a tolis vagy hadis kettős védelemben részesül |
Quote:
az igaz hogy a vari nem tud mesziről 5 rengetést rámrakni de kicsit közelebrő igen ami még hadi ütőtávján kivül van. viszont a toli mesziről mit lop mondjuk egy embertő mondjuk 7500pont távolságból tekizzen nem hal be az orim tőle ha feljebb ütöm magam akkor max elkezd felfedezgetni akkor tud utánam jönni. Ami fontos egy jó szövi meg simán szétszed bármilyen tolit bármilyen távból, ha okosan csinálják esélytelen a toli. Aki tud játszani azok tudják hogy hogy kell. AZ első orim hadi volt tönkre tett egy toli utána kb 2 évig tolit játszottam mikor egy jó szövi bemutatta a nagy arcomnak hogy egy 0 vagyok A toli egy semmire való azóta ismét hadi vagyok :P Na jó ez Mfekre nem igaz de az mf másut is gyengébb mint a szövik. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Egyszer a hadi a jó, aztán meg a tolis, utána megint a hadi? Egy bukás után ítélsz, azaz mikor megmutatta valaki, hogy az adott beállítást hogyan kell kihasználni helyesen? Ezek után szerintem fogadd el, hogy nincsen egyensúly a 3 oldal között, és hogy a tolik távolságba való lopását valahogy korlátozni kell ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
És továbbra se mondtál semmi értelmeset arra, hogy ha a vari lefárad ha 5-6 körre kell dolgozzon, akkor a toli miért ne fáradna? |
ha egy toli mesziről nem tud bátani akkor sehogy mert ugye közeről mindjárt szétkapják a száját. Ha nagyon ki élezet toli akkor bajvan mert nem csak a varik de a hadisok is beférhetnek varival hozzá ezt kevés toli kockáztatja meg tehát kell varit is tartson ha igen akkor a szövim is oda férhet hozzá mármint a tolim tehát ha nagyon lemegy a készije (ebbe akár a vari is segíthet) akkor meg pláne oda férhet az én tolim is ha jó az össz játék akkor még a hadik is előbb utóbb szóval a tolinak vége. ha a toli nem mf akkor meg egyenlő feltétlekkel indul a két szövi ha csak mf szempontokból vizsgálom akkor másabb de mondjuk mesziről nekem mint varinak jobban esik a készültségem de ő meg mesziről elve kisebb hatásfokkal dolgozik. ha hadi vagyok akkor nyilván menekülök ha felettem van meg neki annyi.
Nem vagyok hülye értem mit beszéltek, de ha igy gondolkozok ahogy ti akkor meg a varit is szankcionálni kellene hogy meszebre ne csak jobban fáradjon hane romoljon a varázslta hatásfoka is. |
Quote:
Különösen az utolsó mondatodat emelném ki. Ilyen ugyanis létezik, azaz a varis kétszeresen van szankcionálva a távolsággal. És őszintén, a varis mennyivel van nagyob biztonságban mint a tolis? A hadisok ugyanúgy beverik, sőt egypár mészár után még ártózni is fogják. |
Quote:
miiiiiiii? mióta és hol irják és hogy ? megkövetek mindenkit nem tudtam hogy a távolság fügvényébe csöken a vari hatásfoka. hány pont távolságból nem pusztít a tüzgolyó vagy hány pont távolságról nem mükszik a szárazság és menyit romlik csak 50%ba termel a tanya vagy most mivan? Hát mondjuk ha varit játszok van 100tolim max 1% a többi ij toronyba meg vari és nem igazán sétál át rajat hadi. Mert szerintem varinak óriás való. |
Quote:
Amúgy meg tűzgolyót kaptam már 12 körről, és semmit nem pusztított, pedig semmi autovédelem nem volt rajtam... úgy tűnik, hogy körtávval gyengül (bár leírva nincsen) -a többkörös ártók meg simán védőbónuszosak mint a tolinál, ott nincsen mennyiségi jelző. |
nekem volt rakásszor 8 körről, hogy 0 épület borult rengésnél 7-800 heki környékén
|
Számok
A Te országod, és az ellenfél országa közötti értékkülönbség is növeli ellenfeled védelmét. Minden 200 pontnyi értékkülönbség után 1%-kal emelkedik a védelme, ezek az értékek összeadandók. 3000 pont különbség már 15%-kal emeli ellenfeled országoddal szembeni mágikus védelmét. |
Quote:
|
Ez sikeresség, télleg:)
De a hatékonyság is csökken, különben nem lenne 0 rengés. Meg egy ismim mondta, G-ben 5 körről rengetik, 2-3 épületeket veszt. Az is kevés ott azért |
Nekem aszonták nem baj ha vmi nem tetszik, akkor sem utálnak ki egy témából.. ;)
Nekem nem tetszik, s nem is logikus az alapfelvetés. Varizni nem varizol messzire, mert ahhoz már hatalmas mágusok kellenek, hogy 2 hegyet, meg 5 óceánt átvarázsoljanak, 1 toli viszont 5kból még távoli vidékekre is eljut, meg vissza, tehát az info megvan. Na ez volt a mese része. A másik, távolról a toli sem sebez sokat, s a legtöbb meg is unja. Ha mégsem lehet építeni, bontani, ütni, akármit. Fedezni nehéz, egy toli mást nem tud, most szerencsétlentől még a hatéékonyságát is vonjuk meg? Így is lényegesen kevesebb a toli, mint korábban volt, most még csökkentsük le a vállalkozók számát? Nekem a mostani rendszer megfelel. |
Ez az Arrakis, aggyá nekik :)
|
Quote:
|
nem mondanám, hogy kevés toli van...
az utóbbi 5-6 hétben a B-ben majdnem minden nap akadt 1-2 drága kliens. egyesek annyira megszerettek, hogy azon szerencsések közé tartozhattam, akikhez rendszeresen látogattak el. :) úgy-e milyen édik? én nem aggódok a tolisok kihalása miatt. elf elfet ér... nem értem, mi a baj, ha a körtávolság függvényében jobban csökken a tolikészültség. nekem így tűnik logikusnak. ja, és akik loptak tőlem, csak 2-3 körre voltak tőlem. az ilyen tisztességes tolikat nem érintené a dolog. |
az nem tiszteséges toli aki 2-3 körröl lop hanem hüle és nem tud játszani. mert bár melyiik hadi szétkapja onnan. Tolival csak azért lehet játszani mert mesziröl is hatékony. Ha ezt elvesszük tölük végük. Ja és aki engem lop az még nem biztos hogy mind tolis :)
|
Quote:
Akkor én hülye voltam :) Én 2-5 körön belül bárkit leloptam aki felettem volt :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:43. |