Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Gnóm tolis! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=944)

Andrew 07-25-2007 10:09

Quote:

Originally Posted by Metalka (Post 111708)
ha nemvagy kepben akkor miert szolsz bele? :P arrol a tolis oritervrol van szo amit elozo oldalakon dumaltunk..olvass vissza

de én a Te oridról is beszéltem, Te nagyon képben levő

Metalka 07-25-2007 14:25

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 111730)
Ha a leírt oridat kellene gyújtani akkor lenne lehetőség rá. mert nem lenne annyi varid, ami átvinné a tolist. nagy a valószínűség, hogy simán szétszednének.

na ne viccelj :P az emlitett orirol beszelunk es nem egymas szetszedeserol...szoval igy nez ki az orim 1000 hekin: 7000 ijasz 5100 toronyban,29000 lovas,10500,2100 toli es az emlitett orinak 15000 varia van amiutan kap 2 mesart nem artozgat :P ja es nekem is van varisom aki nem ulne tetlenul :P

Metalka 07-25-2007 14:28

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 111738)
de én a Te oridról is beszéltem, Te nagyon képben levő

akkor biztos csak tetetted h nem tudod h mirol van szo mi?:P

Toti 07-25-2007 14:30

Quote:

Originally Posted by Metalka (Post 111819)
na ne viccelj :P az emlitett orirol beszelunk es nem egymas szetszedeserol...szoval igy nez ki az orim 1000 hekin: 7000 ijasz 5100 toronyban,29000 lovas,10500,2100 toli es az emlitett orinak 15000 varia van amiutan kap 2 mesart nem artozgat :P

Nem is. viszont tolival szétgyújtogat, és nézhetsz, hogy mennek el a varik és a toli kezdetnek. aztán már csak várni kell hogy feltöltődjön a készüli. és kezdi előlről. nem bírod olyan gyorsan visszaépíteni a házakat, hogy jó legyen. de ha nagyon sok pénzed van, akkor tudsz néha fokozni vett katiból. akkor talán túlélhetőbb. de sztem neki két mészi nem nagyon fog számítani. az a keveset ami hullik visszaveszi, és kicsinál. már ha tud egy kicsit is játszani, és nem nézi ölbetett kézzel, és nem menekül szabira. Először én is úgy gondoltam, hogy nagy sereg és akkor nagyon jó lesz. csak éppen a tolik és a varik szerettek szórakozni. jobb egy kicsivel kevesebb sereg, és kicsit védettebb leszel az ilyenek ellen. ha esetleg belekeveredsz egy háborúba ne csodálkozz, hogyha 4-5 kör múlva esélyed sincs.

Metalka 07-25-2007 14:42

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 111827)
Nem is. viszont tolival szétgyújtogat, és nézhetsz, hogy mennek el a varik és a toli kezdetnek. aztán már csak várni kell hogy feltöltődjön a készüli. és kezdi előlről. nem bírod olyan gyorsan visszaépíteni a házakat, hogy jó legyen. de ha nagyon sok pénzed van, akkor tudsz néha fokozni vett katiból. akkor talán túlélhetőbb. de sztem neki két mészi nem nagyon fog számítani. az a keveset ami hullik visszaveszi, és kicsinál. már ha tud egy kicsit is játszani, és nem nézi ölbetett kézzel, és nem menekül szabira. Először én is úgy gondoltam, hogy nagy sereg és akkor nagyon jó lesz. csak éppen a tolik és a varik szerettek szórakozni. jobb egy kicsivel kevesebb sereg, és kicsit védettebb leszel az ilyenek ellen. ha esetleg belekeveredsz egy háborúba ne csodálkozz, hogyha 4-5 kör múlva esélyed sincs.

aha,s addig a varisom olbetett kezzel nezi ahogyan sztszednek mi?:D hat nem :D

Metalka 07-25-2007 14:43

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 111827)

es a 2 meszi csak pelda volt :D csak en befernek hozza 3x + 2x meg a szovetsegesek szoval az mar 5 :P

Toti 07-25-2007 14:45

Quote:

Originally Posted by Metalka (Post 111834)
aha,s addig a varisom olbetett kezzel nezi ahogyan sztszednek mi?:D hat nem :D

és szted az ő szövijei mit csinálnak?

Sztem ez egy értelmetlen szócsata csak. ezt csak bent lehet eldönteni. lehet itt tatkikákra alapozni, meg tudás és benttlét.
De hidd el, hogy én is keveredtem egy gyengébb hadseregű orival ilyen helyzetbe. megvertük őket, de engem kb 20 perc alatt szétkaptak. 2-3 készüli rámszaladt, aztán pislogtam, mint pocok a lisztben. 5 körre kerültem el a szövitől. szerencsére sikerült megállítani őket.

Metalka 07-25-2007 14:45

ja es meg valami..amit az elobb mondtal..4-5 kor es vegem? hat ilyen meg nem volt pedig eleg reg ota jatszom,viszont meg vesztesen nem kerultem ki csatabol :P

Metalka 07-25-2007 14:47

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 111837)
és szted az ő szövijei mit csinálnak?

Sztem ez egy értelmetlen szócsata csak. ezt csak bent lehet eldönteni. lehet itt tatkikákra alapozni, meg tudás és benttlét.
De hidd el, hogy én is keveredtem egy gyengébb hadseregű orival ilyen helyzetbe. megvertük őket, de engem kb 20 perc alatt szétkaptak. 2-3 készüli rámszaladt, aztán pislogtam, mint pocok a lisztben. 5 körre kerültem el a szövitől. szerencsére sikerült megállítani őket.

hat napi 20 orat vagyok,amikor meg nem vagyok (az a 4 ora) azalatt a szovik figyelnek,szoval ha valaki mozdul akkor mar ebren is vagyok :P

Metalka 07-25-2007 14:52

na en tobbet nem osztom az eszt mert mar reg ota letertunk a vaganyrol,ami arrol szolt h milyen egy jo tolist...kellemes beszelgetest kivanok mindenkinek es meg azt h hoditoban is talalkozzunk

Toti 07-25-2007 14:55

Quote:

Originally Posted by Metalka (Post 111842)
na en tobbet nem osztom az eszt mert mar reg ota letertunk a vaganyrol,ami arrol szolt h milyen egy jo tolist...kellemes beszelgetest kivanok mindenkinek es meg azt h hoditoban is talalkozzunk

Én vevő vagyok mindenre. ez részünkről egy értelmetlen szócsata volt csak.

Metalka 07-25-2007 15:05

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 111845)
Én vevő vagyok mindenre. ez részünkről egy értelmetlen szócsata volt csak.

az :) de en ezt az egeszet csak a sebezhetoseg szemleltetesere akartam irni viszont nem jol sult el ugy nez ki :P na mind1

-Ede- 07-25-2007 15:09

Quote:

Originally Posted by Metalka (Post 111819)
na ne viccelj :P az emlitett orirol beszelunk es nem egymas szetszedeserol...szoval igy nez ki az orim 1000 hekin: 7000 ijasz 5100 toronyban,29000 lovas,10500,2100 toli es az emlitett orinak 15000 varia van amiutan kap 2 mesart nem artozgat :P ja es nekem is van varisom aki nem ulne tetlenul :P

háát én nem igazán tudom
képes vagy egy 1k hekis országot etetni?????
abból amit elmondtál, van 600barakkod, 85őrtornyod, 70templomod, 35kocsmád, és van minimum 170házad(ami nem előnyös mert egy nagyonkicsi gyújtogatásnál leég 20-30házad(1200-1800lakos -- leáll 80-120épületed)azaz a védelmednek annyi, és elment egy adag toli v varázsló is
bár azt még nem tudom h honnan eteted az orit, mert van 40heki amivel még nem kérkedtél, ha mind raktár akkor is 3körönként elfogy a gabona!!(a 3körben már van egy kis éhezés, de az ország nem éheztető, mert 99% a foglalkoztatottság, kb 20fővel van több)

ez egy életképtelen ország, és ha eddig minden háborúból győztesen kerültél ki, akkor gyengék voltak az ellenek, v nem volt háborúd, így nem szenvedhettél vereséget

(apró tájékoztatás:amikor a teljes szövi ellövi rajtad a készülid, nemcsak éhenhal az országod, hanem elkezdenek leállni a barakkajaid)
szvsz ne keménykedj erre az országra

Valezius 07-25-2007 15:32

lassúban ellehet éhezés nélkül :)

Andrew 07-25-2007 15:34

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 111860)
lassúban ellehet éhezés nélkül :)

de asszem ott működik az, hogy kap egy vihart, meg lelopják emberre és pápá jól kiépített ori ;)
amúgy lassűban raktár és tanya nélküli orit is lehet építeni éhezés nélkül :D:D

Metalka 07-25-2007 15:51

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 111850)
háát én nem igazán tudom
képes vagy egy 1k hekis országot etetni?????
abból amit elmondtál, van 600barakkod, 85őrtornyod, 70templomod, 35kocsmád, és van minimum 170házad(ami nem előnyös mert egy nagyonkicsi gyújtogatásnál leég 20-30házad(1200-1800lakos -- leáll 80-120épületed)azaz a védelmednek annyi, és elment egy adag toli v varázsló is
bár azt még nem tudom h honnan eteted az orit, mert van 40heki amivel még nem kérkedtél, ha mind raktár akkor is 3körönként elfogy a gabona!!(a 3körben már van egy kis éhezés, de az ország nem éheztető, mert 99% a foglalkoztatottság, kb 20fővel van több)

ez egy életképtelen ország, és ha eddig minden háborúból győztesen kerültél ki, akkor gyengék voltak az ellenek, v nem volt háborúd, így nem szenvedhettél vereséget

(apró tájékoztatás:amikor a teljes szövi ellövi rajtad a készülid, nemcsak éhenhal az országod, hanem elkezdenek leállni a barakkajaid)
szvsz ne keménykedj erre az országra

na te aztan megvetted a nagy dumst :P igen 40 raktaram van es 3 koros ori,es az teged hol zavar? 150 lakossal van tobb es az etetest meg tudom oldani ne aggodj :P penzel mindent lehet :P ja es ha a seregem kint van akkor egyre nagyobb lesz az az ido amikor kajat kell vegyek,illetve lopjak :P

Synkel 07-25-2007 21:21

Quote:

Originally Posted by Metalka (Post 111870)
na te aztan megvetted a nagy dumst :P igen 40 raktaram van es 3 koros ori,es az teged hol zavar? 150 lakossal van tobb es az etetest meg tudom oldani ne aggodj :P penzel mindent lehet :P ja es ha a seregem kint van akkor egyre nagyobb lesz az az ido amikor kajat kell vegyek,illetve lopjak :P

Tévedés. Pénzzel ezt nem lehet megoldani. Ha nem nagyzolsz, hanem télleg így működtök, gratulálok, de azért ne éld bele magad, hogy győzhetetlenek vagytok:) Én pl nem gyújtanálak téged. Kirabolnám a raktáraidat...

Grabi 07-25-2007 21:28

engem érdekelne hol van ilyen szövetség melyik szinten, milyen nevekkel...biztos kihívás lenne ellenük harcolni.

Synkel 07-25-2007 22:06

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 112005)
engem érdekelne hol van ilyen szövetség melyik szinten, milyen nevekkel...biztos kihívás lenne ellenük harcolni.

Első reakcióm nekem is ez volt, de aztán rájöttem, hogy A-tól lentebb mindenfele mf vagyok, és a nézeteltéréseket kerülöm:D

Stev 07-26-2007 19:39

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 112000)
Én pl nem gyújtanálak téged. Kirabolnám a raktáraidat...

Korrekt, azt az óriás vari is el tudja intézni. De azért kell az a gyújtás mert a tekijét csak azután lehet elszedni, hogy leálltak a templomok! :D

Synkel 07-26-2007 19:44

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 112246)
Korrekt, azt az óriás vari is el tudja intézni. De azért kell az a gyújtás mert a tekijét csak azután lehet elszedni, hogy leálltak a templomok! :D

Olyan éhínségnél hamar leállnak ám a templomok:D

Stev 07-27-2007 13:03

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 112248)
Olyan éhínségnél hamar leállnak ám a templomok:D

De miért ücsörögjünk, ha van gyorsabb módszer is!:D

Metalka 07-30-2007 13:09

na neeeee

nem tudom h hogy nem lehet megertetni veletek h hogy mukodik egy tanyafrees ori..mit nem lehet ezen erteni? van egy 3 koros orim amibe kell minden 3 korben 40000 gabona+ehezes 1 kor az =4 kor,mivel vipes ori vagyok van 5 piacom ugye 5*4 az 20 kor a maradek 4 kor meg azzal kihuzhato hogy tamadok,mert ilyenkor altalaban eleg a kaja 10 korig...ha meg lelopnad akkor visszaveszem ha meg nem akkor elmegyek hozzad es megfosztalak :P ne aggodjatok mert ehezes miatt nem esik szet az orim..szoval ne farasszatok ilyenekkel h hogy szednetek szet az orimat mert nem tudnatok :P

Burning 07-30-2007 13:18

Quote:

Originally Posted by Metalka (Post 113278)
nem tudom h hogy nem lehet megertetni veletek h hogy mukodik egy tanyafrees ori..mit nem lehet ezen erteni? van egy 3 koros orim amibe kell minden 3 korben 40000 gabona+ehezes 1 kor az =4 kor,mivel vipes ori vagyok van 5 piacom ugye 5*4 az 20 kor a maradek 4 kor meg azzal kihuzhato hogy tamadok,mert ilyenkor altalaban eleg a kaja 10 korig...ha meg lelopnad akkor visszaveszem ha meg nem akkor elmegyek hozzad es megfosztalak :P ne aggodjatok mert ehezes miatt nem esik szet az orim..szoval ne farasszatok ilyenekkel h hogy szednetek szet az orimat mert nem tudnatok :P

hát, ha az egész szövetség 3 (éhezéssel 4) körös, akkor érdekes lehet ellenük harcolni...mindamellet szet lehetne szedni;)
elhiszem, hogy sok pénzetek van (sok kell legyen, mert különben nem menne az éhezés), de nem végtelen szóval, ha felviszem a gabona árakat, mondjuk 1000-re (nem tudom most mennyi), akkor az 5*1000*40.000= 200 milla/tag/nap, tehát ha így tartanám az árat csak 3-4 hétig, akkor 5,6 mrd-be kerülne csak a gabona, és akkor még nem harcoltunk ugyebár:)

Andrew 07-30-2007 13:20

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 113280)
hát, ha az egész szövetség 3 (éhezéssel 4) körös, akkor érdekes lehet ellenük harcolni...mindamellet szet lehetne szedni;)
elhiszem, hogy sok pénzetek van (sok kell legyen, mert különben nem menne az éhezés), de nem végtelen szóval, ha felviszem a gabona árakat, mondjuk 1000-re (nem tudom most mennyi), akkor az 5*1000*40.000= 200 milla/tag/nap, tehát ha így tartanám az árat csak 3-4 hétig, akkor 5,6 mrd-be kerülne csak a gabona, és akkor még nem harcoltunk ugyebár:)

vagy csak egyszerűen hagyod, hogy menjen a levesbe :D:D
olcsóbb, mint egy szöviháború ;)

Metalka 07-30-2007 13:23

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 113280)

Igen,az tuti h sok penzt beleverunk kajaba de megeri hidd el nekem :)

Metalka 07-30-2007 13:26

ja es meg valami

a mult heten a csopiban 1500 es 3000 kozt volt a gabona :P es ugy sem haltunk ehen es nem is fogunk meg egy darabig :P

Andrew 07-30-2007 13:27

Quote:

Originally Posted by Metalka (Post 113283)
a mult heten a csopiban 1500 es 3000 kozt volt a gabona :P es ugy sem haltunk ehen es nem is fogunk meg egy darabig :P

mégjobb, akkor csak föl kell vinni 5k-ra, és még a katonák sem hullanak el, miközben kifosztanak :D

Burning 07-30-2007 13:27

Quote:

Originally Posted by Metalka (Post 113282)
Igen,az tuti h sok penzt beleverunk kajaba de megeri hidd el nekem :)

elhiszem, játszottam már tf orival...de inkább azt mond meg, hogy havi 28 mrd-vel meddig bírnátok??
elhiszem, hogy akár egy évig is kibírhatnátok, de ha ennyi a gabona ár, tartósan és még megy is fel, akkor én mérlegelném hogy még mindig megéri-e

Metalka 07-30-2007 13:31

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 113285)
elhiszem, játszottam már tf orival...de inkább azt mond meg, hogy havi 28 mrd-vel meddig bírnátok??
elhiszem, hogy akár egy évig is kibírhatnátok, de ha ennyi a gabona ár, tartósan és még megy is fel, akkor én mérlegelném hogy még mindig megéri-e

figyelj,nem tudom h ti hogy csinaljatok de mi ugy h mielott szintet lepnenk azelott felmegyenk a toppba jo magas hektarra es minel tobb ideig termelunk napi 400-500 millaval,de ez a szintekkel novekszik...szoval annyi penzt tartalekolunk amennyit csak birunk es ujrazassal megoldhato a penz problemaja is :)

Burning 07-30-2007 13:35

Quote:

Originally Posted by Metalka (Post 113286)
figyelj,nem tudom h ti hogy csinaljatok de mi ugy h mielott szintet lepnenk azelott felmegyenk a toppba jo magas hektarra es minel tobb ideig termelunk napi 400-500 millaval,de ez a szintekkel novekszik...szoval annyi penzt tartalekolunk amennyit csak birunk es ujrazassal megoldhato a penz problemaja is :)

ne haragudj, én nem azt mondtam, hogy nem megoldható...mert 300 mrd-vel, még 5k-s gabonaár mellett is húznátok egy évig.
na, de ha lenne 300 mrd-m akkor azt nem éheztetős orira költeném el egy év alatt, hanem akkor szétcsapnám mindenkinek a fejét egy szimpla orival, ha kisér meg simán belefér egy seregcsere, aztán patt. és ezt még értelmesebbnek is tartom annál, hogy esetleg nyerjek 10% barakkot plusszba (nem mondom jó lenne), de inkább nem. ez persze csak az én véleményem, de mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik;):)

Metalka 07-30-2007 13:53

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 113287)
ne haragudj, én nem azt mondtam, hogy nem megoldható...mert 300 mrd-vel, még 5k-s gabonaár mellett is húznátok egy évig.
na, de ha lenne 300 mrd-m akkor azt nem éheztetős orira költeném el egy év alatt, hanem akkor szétcsapnám mindenkinek a fejét egy szimpla orival, ha kisér meg simán belefér egy seregcsere, aztán patt. és ezt még értelmesebbnek is tartom annál, hogy esetleg nyerjek 10% barakkot plusszba (nem mondom jó lenne), de inkább nem. ez persze csak az én véleményem, de mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik;):)

hat igen..viszont az a baj h a 300 mrd nem az 5 szinten gyul ossze hanem menet kozben,es ez eleg nagy problemat okozna,ezert szukseges minden szint topjaban penzt csinalni mert ha szint kozepen elfogy a penz akkor tenyleg abba a helyzetbe kerulnenk mint azt az elobbi oldalakon is lathattuk (ehezes,es ezmiatt szetesne az ori) es nem mindegy azert h csak vegyunk 1000 hekis orit amihez legalabb kell 140 tanya es 10 raktar h 9 korig elegendo legyen a kaja,szoval nem mindegy h van-e akar 100 templomod vagy 100 kocsmad vagy 100 barakkod pluszban,szerintem...de ahogy te mondtad "mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik;)"

Grabi 07-30-2007 16:55

mondjátok már el kérlek melyik ez a szint, ahol vérprofi szövetségek nemhogy átépítenének egy hétre tanyát, hanem huzamosabb ideig 5k a gab ára és tele is veszik magukat? lécci lécci :) de főleg a szövetség tagjai érdekelnek!

Metalka 07-30-2007 19:28

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 113340)
mondjátok már el kérlek melyik ez a szint, ahol vérprofi szövetségek nemhogy átépítenének egy hétre tanyát, hanem huzamosabb ideig 5k a gab ára és tele is veszik magukat? lécci lécci :) de főleg a szövetség tagjai érdekelnek!

mond meg te a neved majd megkeresnek,az felol biztositalak :P

Andrew 07-30-2007 19:33

Quote:

Originally Posted by Metalka (Post 113424)
mond meg te a neved majd megkeresnek,az felol biztositalak :P

azt hiszem nem kell majd tartania semmitől :p
na jó, ha elhasználod az egyik segítséged, akkor adok egy kapaszkodót, de elolvasnod már Neked kell :D:D

Nézd meg az aláírását ;)

Dragi 07-30-2007 19:38

Tyúúúú Grabi hallod vigyázzá mer el leszel kapolva és akkor neked irgum meg a burgummul szét kell őtet szedned :))) Már persze ha rájön melyik csopiba is vagy :rolleyes:

Fefe013 07-30-2007 20:16

Úgy látom, hogy egyre veszélyesebb ez a játék, nem tudom, h az idegeim meddig bírják........:D:p:D:p:D:p

Bocsi, az offért!

Synkel 07-30-2007 21:04

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 113340)

Grabi, te má' megin sumákolsz. Mennél amerre ők járnak, és termelés helyett degeszre keresnéd magad gabonakereskedelmen mi???:D:D:D

Grabi 07-30-2007 22:39

alájuk mennék minden nyersi 50k, azt puszti...csak megveszik azt is :)

országaim az aláírásomba, ahogy írták :)

Metalka 07-31-2007 06:17

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 113480)
alájuk mennék minden nyersi 50k, azt puszti...csak megveszik azt is :)

országaim az aláírásomba, ahogy írták :)

megvan :D majd ha kozelebb jottel az L-ben akkor megkereslek :P de amig 26 korre vagy addig nincs mit tenni..gyere szepen felfele

All times are GMT +1. The time now is 22:36.