Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Helytartó! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=941)

Synkel 12-10-2006 22:10

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 53736)
Ha nincs sima katonád, ami elmehetne, akkor a lovasok mennek el, én így tudom.:)

Nem tette piacra, hogy helye legyen a képzésről érkezőnek.

Cassandra 12-10-2006 22:10

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 53735)
A helytartó öl, butít és nyomorba dönt :)

Hmmm... ilyen formában ezt nem ismerem:D

Remedy 12-10-2006 22:10

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 53732)
A katincsokat ilyen alapon megértem, de miért mentek el a lovak is? Tele voltam lóval, lett volna mit eladjon

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 53715)
Az infó link mit ír? Emberhiányt? Mert akkor nem ad el semmit!

Ez a tippem, de irtad is, hogy az van....

Goldy 12-10-2006 22:10

Synkel: neked emberhiányod is volt nem?

Synkel 12-10-2006 22:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 53739)
Ez a tippem, de irtad is, hogy az van....

Lehet végülis:)
Akkor sem építek 150 házat csak hogy ne menjen párezer katincs olykor:)

Ati 12-10-2006 22:16

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 53737)
Nem tette piacra, hogy helye legyen a képzésről érkezőnek.

Az előbb írtad, hogy emberhiányod volt.

Idézet a HT súgóból:

" Fontos, hogy ha az épületeid emberhiány miatt nem működnek, akkor a helytartó nem adja el az egységeket, hanem le lesznek fokozva, ezzel is enyhítve az emberhiányt!"

Remedy 12-10-2006 22:18

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 53741)
Lehet végülis:)
Akkor sem építek 150 házat csak hogy ne menjen párezer katincs olykor:)

Na beideztuk neked a vonatkozo sugo reszeket. Mostmar elhiszed? :)

Csokibácsi 12-10-2006 22:19

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 53738)
Hmmm... ilyen formában ezt nem ismerem:D

Állítsd be rosszul és megismered :D

Cassandra 12-10-2006 22:28

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 53745)
Állítsd be rosszul és megismered :D

Szerencsére nekem a beállításával soha nem volt gondom.:)
Egész jól elműkötget.:)))

Killer 12-11-2006 06:39

én nem azt írtam,hogy a frissen érkező mindig dezertál!!
csak akkor ,ha több érkezik be mint amennyi az össz férőhely!!
és ez tuti hogy így van,mert tegnapelőtt járt így a szövim,és mástól is hallottam.nem ad el annyit sem amennyid van hanem mind elmegy.

Ati 12-11-2006 08:07

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 53767)
én nem azt írtam,hogy a frissen érkező mindig dezertál!!
csak akkor ,ha több érkezik be mint amennyi az össz férőhely!!
és ez tuti hogy így van,mert tegnapelőtt járt így a szövim,és mástól is hallottam.nem ad el annyit sem amennyid van hanem mind elmegy.

No nézzük... Ha a helytartó azt csinálja, hogy helyet csinál a beérkezőknek, mondjuk 1000 katonának, akkor az azt jelenti, hogy elad 1000 meglevő katonát, hogy legyen 1000 hely.

Ha van összesen 500 katonád, 500 barakkhelyen, akkor az 500-ból nem fog tudni eladni 1000 katonát, mert nincs annyi.

Ennyire azért ez nem bonyolult. :)

Killer 12-11-2006 12:23

köszi Ati:D

misimókus 01-04-2007 06:34

2007-01-04 03:37:20 Kevés a hely a barakkokban! 452 katona elhagyta sereged. [INFÓ]

Sziasztok.

Csak az lenne a kérdésem, hogy ez hogy történhetett meg aktív helytartó mellett?
Miért nem a piacra tette őket?????
Köszi

Xeper 01-04-2007 07:13

Quote:

Originally Posted by misimókus (Post 62896)
2007-01-04 03:37:20 Kevés a hely a barakkokban! 452 katona elhagyta sereged. [INFÓ]

Sziasztok.

Csak az lenne a kérdésem, hogy ez hogy történhetett meg aktív helytartó mellett?
Miért nem a piacra tette őket?????
Köszi

Helytartó súgó:
Ha azonban az adott körben tekercskopás van, és emiatt nem férnek már el az embereid, arról a helytartó nem tudhat előre, ilyenkor továbbra is le lesznek a katonáid fokozva.

Fontos, hogy ha az épületeid emberhiány miatt nem működnek, akkor a helytartó nem adja el az egységeket, hanem le lesznek fokozva, ezzel is enyhítve az emberhiányt!

FONTOS! Ha túlképzel, a helytartó nem adja el azokat a katonai egységeket, amiknek nincs helyük!

misimókus 01-04-2007 07:22

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 62904)
Helytartó súgó:
FONTOS! Ha túlképzel, a helytartó nem adja el azokat a katonai egységeket, amiknek nincs helyük!

Mbah. Na ez történt pont.
Köszönöm!

Kubbi 02-03-2007 14:17

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 62904)
Helytartó súgó:

Ez érvényes a varázslóra is?
Tehát a templomok teljesen tele vannak, de képezek új varázslókat is.
Akkor azok amint elkészülnek, mennek a levesbe? Nem fogja kitenni a ht?

Ati 02-03-2007 14:19

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 71195)
Ez érvényes a varázslóra is?
Tehát a templomok teljesen tele vannak, de képezek új varázslókat is.
Akkor azok amint elkészülnek, mennek a levesbe? Nem fogja kitenni a ht?

AZOKAT nem. Ha előző kör végén tud nekik helyet csinálni, akkor ad el annyit, hogy a beérkezőknek pont legyen helyük. (Lásd helytartó működése.)

Ha teszemazt nulla templomod van, nulla varázslóval, és varázslót képzel, akkor a HT nem fog tudni mit eladni, hogy legyen helyük, ezért hát képzésről beérnek, majd hely hiányában azonnal le is lécelnek.

Kubbi 02-03-2007 14:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 71196)
AZOKAT nem. Ha előző kör végén tud nekik helyet csinálni, akkor ad el annyit, hogy a beérkezőknek pont legyen helyük. (Lásd helytartó működése.)

A ht-re vonatkozó súgót elolvastam többször is, és számomra nem volt egyértelmű hogy miként vonatkozik a varázslókra, és a tolvajokra...
Van 10 templom, tekercs nélkül, abban 1000 varázsló fér el. Jön a képzés, 200 új varázsló lesz kész.
Ekkor a ht ki fogja tenni előző kör végén, az összes felesleges varázslót, amennyiben megfelelően be van állítva, hogy adja el az el nem férő egységeket?
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 71196)
Ha teszemazt nulla templomod van, nulla varázslóval, és varázslót képzel, akkor a HT nem fog tudni mit eladni, hogy legyen helyük, ezért hát képzésről beérnek, majd hely hiányában azonnal le is lécelnek.

Ez a rész eddig is egyértelmű volt. :)
Az írásodból az jön le nekem, a fentebbi példa esetében, a felesleges 200varázslót kiteszi majd, hogy legyen hely az új varázslóknak.
Köszi a gyors segítséget :)

Ati 02-03-2007 14:52

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 71205)
Az írásodból az jön le nekem, a fentebbi példa esetében, a felesleges 200varázslót kiteszi majd, hogy legyen hely az új varázslóknak.

Pontosan. (Feltéve, hogy be van ez állítva, hogy piacra tud menni, hogy olyan csoportról beszélünk, ahol van katonapiac stb.)

ro-bo-goo 02-04-2007 07:31

Igaz, nem képzés, de HT-s kérdés.
Ha a védelem varit beállítom kv utánra, akkor azt felteszi-e, mielőtt beüt a támadó, avagy tegyem inkább kv előttre?

Ditke 02-04-2007 07:32

Szerintem inkább kv előttre. :) Én minden varit úgy állítok be.

Valezius 02-04-2007 07:43

A védelem vari helyes beállítása: Kv előtt, ha <2kör van.

Azokat a varikat kell kv előttre rakni, amiknek hatása van a kv-re, a többit utána.
Az egész kör alatt hat a tisztálátás és mágikus pajzs, tehát azokat rögtön kv után kell feltenni.

ro-bo-goo 02-04-2007 08:25

Köszönöm:)
Tehát akkor, ha jól értem előbb üt be a sereg és utána dolgozik a HT?

Valezius 02-04-2007 08:28

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 71323)
Köszönöm:)
Tehát akkor, ha jól értem előbb üt be a sereg és utána dolgozik a HT?

Ö, nem így van. A Ht körváltás alatt nem dolgozik (elvben), mert te se tudnál.
Tehát a teendőit a kv előtti és utáni percben látja el.

A védelem varit azért kell így felrakni, mert a varik a kv elején csökkennek egyet, míg a sereg a kör végén üt be. Tehát, ha jönnek feléd és 1körre raktad fel a védővarit, akkor az nem fog segíteni. Ami furcsa...

Ati 02-04-2007 14:43

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 71315)
Igaz, nem képzés, de HT-s kérdés.
Ha a védelem varit beállítom kv utánra, akkor azt felteszi-e, mielőtt beüt a támadó, avagy tegyem inkább kv előttre?

KV UTÁN már nem történik semmi, addigra már lement a sereges támadás. Ha kv lözben nincs az országon, a végén pedig felrakatod, akkor az semmit nem ér.

Ati 02-04-2007 14:44

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 71324)
Ö, nem így van. A Ht körváltás alatt nem dolgozik (elvben), mert te se tudnál.
Tehát a teendőit a kv előtti és utáni percben látja el.

A védelem varit azért kell így felrakni, mert a varik a kv elején csökkennek egyet, míg a sereg a kör végén üt be. Tehát, ha jönnek feléd és 1körre raktad fel a védővarit, akkor az nem fog segíteni. Ami furcsa...

0. Játszol
1. HT körváltás előtti feladatai
2. Körváltás, ország fejlődés részei
3. Csaták
4. HT körváltás utáni feladatai
5. Játszol tovább :)

ro-bo-goo 02-04-2007 15:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 71373)
0. Játszol
1. HT körváltás előtti feladatai
2. Körváltás, ország fejlődés részei
3. Csaták
4. HT körváltás utáni feladatai
5. Játszol tovább :)

Na ez letisztult, köszönöm:)
Ezt így elhelyezhetnéd a súgóban is. Ha benne van, előre is bocs:)

Panyi 02-14-2007 00:30

Sürgős

Ha egyszerre érkezik támadó sereg, és ugyanakkor jön vissza piacról ijászom, melyik érkezik hamarabb?

puma 02-14-2007 00:32

Ha jól tudom a piac a kv elején van.

Panyi 02-14-2007 00:48

nem csak a végén, hogy legyen 1 órám kipakolni?:S

Kutyuleee 02-14-2007 01:47

Quote:

Originally Posted by Panyi (Post 73742)

a kör végén tünik el az áru ha nincs hely ebben igazad van...De a körváltás az amikor az események zajlanak(fent le van irva pontosabban hogy milyen sorrendbe történnek dolgok), és én is úgy tudom hogy a körváltás elején van a piac. jelen esetben ha jól tudom ez annyit tesz hogy elöbb jönnek be a seregek piacról mint a támadók, de ez persze csak akkor számit ha van nekik hely, mert különben a ht egyből küldi is őket vissza a piacra, vagyis ha nincs helyük nem lesznek jelen a csatánál..., de rég rossz ha ezért kell imádkoznia vkinek:D

Remedy 02-14-2007 07:27

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 73743)
a kör végén tünik el az áru ha nincs hely ebben igazad van...De a körváltás az amikor az események zajlanak(fent le van irva pontosabban hogy milyen sorrendbe történnek dolgok), és én is úgy tudom hogy a körváltás elején van a piac. jelen esetben ha jól tudom ez annyit tesz hogy elöbb jönnek be a seregek piacról mint a támadók, de ez persze csak akkor számit ha van nekik hely, mert különben a ht egyből küldi is őket vissza a piacra, vagyis ha nincs helyük nem lesznek jelen a csatánál..., de rég rossz ha ezért kell imádkoznia vkinek:D

Mivan? Vagy en nem ertem mit mondasz, vagy te nem vagy kepben egyaltalan.

A piacrol hazatero dolgok a korvaltas legutolso, vagy az uj kor legelso mozzanata (nezopont kerdese)

Tehat a csata utan zajlik, es nincs olyan, hogy "hazajon es egybol kirakja a helytarto"

Ati 02-14-2007 08:46

Quote:

Originally Posted by Panyi (Post 73740)
Ha egyszerre érkezik támadó sereg, és ugyanakkor jön vissza piacról ijászom, melyik érkezik hamarabb?

Előbb beér a támadó sereg, lezajlik a csata, hazaindulnak, majd a piacról megjön az íjászok sokasága.

Kubbi 02-14-2007 15:26

Quote:

Originally Posted by Panyi (Post 73742)

Ha a végén lenne, akkor pont utána lenne a kv. tehát éppen akkor nem lenne időd kipakolni.
nem? :)

Ati 02-14-2007 15:28

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 73800)
Ha a végén lenne, akkor pont utána lenne a kv. tehát éppen akkor nem lenne időd kipakolni.
nem? :)

A körVÁLTÁS végén van, amikor egyik körből átmegy a másik körbe, és van egy köröd, hogy kipakold. :)

Kubbi 02-14-2007 16:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 73801)
A körVÁLTÁS végén van, amikor egyik körből átmegy a másik körbe, és van egy köröd, hogy kipakold. :)

igen igen. Én is így gondoltam, csak rosszul fejeztem ki magam.
Arra gondoltam, hogy ha a kör végén lenne... :(

bitboss 04-05-2007 23:21

akkor leirom az érintett események sorrendjét bövebben a sugó és a tapasztalataim alapján:

0.játszol
1.HT kv elötti varik és tevékenységek(pl seregeladás, képzés inditása)
2.megjön a képzés
3.féröhelyek fölötti egységek dezertálása, és raktári áruk elveszése
4.KÖRVÁLTÁS egyéb eseményei (varázslatok lejárata, regenerálódás ...)
5.szövetséges védöseregek megérkezése
6.csaták
7.szövetséges védöseregek hazaindulása
8.saját kintlévö sereg hazatér
9.piaci áruk (és katonák) visszaérkeznek
10.HT kv utáni varik
11.játszol tovább

(lehet egy-két eltérés, de az a lényeget nem érinti)
ebböl talán az összes eddigit megértitek
(Ati, ha titkot árultam el, irjál priviben!)

Andrew 04-05-2007 23:53

kimaradt, hogy mikor esznek azok az elvetemültek... nem tudni mikor jön be a fedezés, és a frissen épület épületek... - legalább is a lista szerint
persze jó dolog, hogy összeírsz 'mindent' egy helyre, de azért ilyen lényeges elemeket ne hagyj ki, ha már nekiálltál :D

Hóhér 04-06-2007 00:26

Az én nagy dilemmám amit a hiba jelzésben jeleztem, ami lehet nem is hiba, de régen nem így működött az tuti...

férőhely ellenőrzés... kivándorlás ha túl sok az ember...

és utána, ha nem működnek az épületek akkor sem mennek el már az egységek kv alatt a barakkokból ,olyan épületekből ami nem működik, csak következő kv kor...

vagyis ezeknek a sorrendje is kimaradt... :confused:

bitboss 04-06-2007 11:08

ez a téma a HT katonaeladásának kérdésével indult, ahhoz képest igy is eléggé kibövült

nem azt irtam hogy 'minden', hanem azt, hogy 'az érintett' - és ezen az országban lévö egységek változásának sorrendjét értettem

a 7. 8. 9. egymás közötti sorrendje sem biztos, csak az hogy a 6. és a 10. között vannak

az etetést spec tudom, hogy a piaci féröhely ellenörzése elött történik, de azt nem tudom, hogy a frissen képzett egységek érkezése elött v után

azt is ugy tudom, hogy a katonák dezertálására hatással van a tekikopás és a müködö épületek, tehát ezen szempontból a 4. pont (vagy egyes részei) lehet korábban (utólagos elnézést!)

az épületek, és a felfedezés idejének dolgában nincs tapasztalatom, mert ezekre eddig nem figyeltem

aki ki tudja egésziteni, tegye meg! aki máshogy tudja, javitson ki!

All times are GMT +1. The time now is 16:01.