Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Éheztetés! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=935)

Valezius 11-05-2006 10:52

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 40867)
Egyszeru :)
1 tekercseket pakolsz ki folyamatosan alacsony valtozo arakon mondjuk 3-4 napon at :) S mivel atlagolassal veszik el az aru, elobb-utobb elmennek a tekercsei csaktán :)

Sztem, ha egyet kiraksz, az nem nagyon csökkenti az átlagárat... (Egyébként kicsit elkanyarodtunk az alaptémától)

Ati 11-05-2006 11:00

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 40867)
Egyszeru :)
1 tekercseket pakolsz ki folyamatosan alacsony valtozo arakon mondjuk 3-4 napon at :) S mivel atlagolassal veszik el az aru, elobb-utobb elmennek a tekercsei csaktán :)

Ennek mondjuk nulla értelme van, de ha van tekercsed normál mennyiségben, akkor megoldható. Persze nem így vaktában, hanem pontosan időzítve. :)

Szecsa 11-05-2006 11:03

Eleinte en ugy gondolom, muszaj vaktaban, latni azt, hogy milyen aktivitas folyik a tekercs piacon.

Ati 11-05-2006 11:05

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 40871)
Eleinte en ugy gondolom, muszaj vaktaban, latni azt, hogy milyen aktivitas folyik a tekercs piacon.

Kiscsoportról beszélünk, lassú, vagy gyors 3. szintje például. Kb egyvalaki, max 2 ember piacozik, pontosan látod, hogy mi folyik ott.

Harcosok 11-05-2006 12:44

Nem akarok most mindenre külön választ adni ugyhogy egybe megirom:

Cassandra:Pl ugy,hogy szabira megyek és közbe megveszik a tekim:)
Ati:Azért a lassu csopi 5.szintjén nem 10ember aktív hanem több:)
(mástól nem láttam igazán a témához kapcsolodó beirást)
Ja meg a pénz nem csak a katira költhetö:)Pl éheztetés sem olcso mulatság;)

Xeper 11-05-2006 14:34

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 40828)
Szerintem a lassuban is 20kör a gyorsban is 20kör és a párbajban is 20kör a hv-ban is 20kör az anarban is 20kör az A-ban is 20kör:DSegítsen már nekem valaki a sima katona képzése hol nem 20kör?:)Van ahol 30kör?:D

Sehol nem 30 kör ;) de ha mindenhol 20 kör alatt van ennyi pénzed, akkor miért is jobb a lassú katonaképzésben?
Tekercsírás miatt jobb vagyont gyűjteni? Nehéz elhinni hogy termelődne annyi pénz a csoportban, ami elegendő a lépő orikat maxra tölteni.
Amúgy menniy arra a teki? 10k érték alatt a lassúság miatt semmiképpen nem éri meg a normálhoz képest (a gyorsról nem is beszélve) ;)

Harcosok 11-05-2006 15:18

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 40906)
Sehol nem 30 kör ;) de ha mindenhol 20 kör alatt van ennyi pénzed, akkor miért is jobb a lassú katonaképzésben?
Tekercsírás miatt jobb vagyont gyűjteni? Nehéz elhinni hogy termelődne annyi pénz a csoportban, ami elegendő a lépő orikat maxra tölteni.
Amúgy menniy arra a teki? 10k érték alatt a lassúság miatt semmiképpen nem éri meg a normálhoz képest (a gyorsról nem is beszélve) ;)

Nem lehet infot kiadni regizz oda egy oirt és nézd meg
DE kb a normál csoportok tekiárához rakj egy 0-át:)

Szecsa 11-05-2006 15:57

Tegyük fel, legyen a teki átlagár 20k.
Szintlépés előtt vagy, kiteszed 15k-s áron, ki fog Neked belőle venni akárcsak 1 mlrd értékben??
Vagy a lassuban mindenkinek 50-100 milla készpénze van?

Harcosok 11-05-2006 16:32

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 40934)
Tegyük fel, legyen a teki átlagár 20k.
Szintlépés előtt vagy, kiteszed 15k-s áron, ki fog Neked belőle venni akárcsak 1 mlrd értékben??
Vagy a lassuban mindenkinek 50-100 milla készpénze van?

Na látod ezt jól látod annyija van készpénzben rengeteg embernek sőt naponta min 1-2nél van 500millánál több is:)(gömbök alapján)
Ez kb olyan mint a normálban 10milla készpénz:)

Pepa 11-09-2006 11:31

Az emberek mióta esznek tekit:confused:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 40862)
Bár ennek nem sok köze van az éheztetéshez, azt ugye tudod, hogy sok teki igen sokat kopik? Ha piacon tartod, az pedig egy kislétszámú csoportban azért jó móka, mert igen hamar el lehet érni, hogy az összes eltűnjön. Szsrencsés vagy, ha nem fogtál ki valakit, aki pont ezzel játszik. ;) Végülis jó móka ezzel játszani, hiszen a piac nem raktár. :)

Én a világ összes kincséért nem vennélek elő, de miért csak Harcosokat veszed elő az offolásért?:confused: Ha meg valaki sok tekit tart, a piacon, az úgy is csak a napi ár felett 3-5% drágábban teszi ki ( legalábbis én:D ) és megfigyelésem szerint még az aktuális ár 1.5x után is visszajön. Tehát 5000 a teki, én kirakom 5500-ért 50-60k-t, akkor valaki nem fogja levinni az árát valaki 3000 hogy ő is bukjon egy csomót. Mert ha megvesz 5k-ért, akkor nem rakja vissza 3k-ért.

Valezius 11-12-2006 08:58

Mekkora az ideális éheztets mértéke?

Törpe vagyok 30% mezőgazdasági tekerccsel, -1200a körönkénti gabona termelésem (kb.) mindenesetre úgy 10órányi gabona van a raktárakban, ha kicsit jobban feltöltöm, mint full.

Ez így már kicsit macerás, de a sokkal több tanyától meg sajnálom a helyet.

Kaphatnék valami tanácsot? (Bár azt hiszem, szinte bárhogy meg lehet oldani)

Pepa 11-12-2006 09:53

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 42563)
Mekkora az ideális éheztets mértéke?

Törpe vagyok 30% mezőgazdasági tekerccsel, -1200a körönkénti gabona termelésem (kb.) mindenesetre úgy 10órányi gabona van a raktárakban, ha kicsit jobban feltöltöm, mint full.

Ez így már kicsit macerás, de a sokkal több tanyától meg sajnálom a helyet.

Kaphatnék valami tanácsot? (Bár azt hiszem, szinte bárhogy meg lehet oldani)

Ez függ a csopitól, mennyi tolid van, mennyire szeretsz kötekedni meg ilyenek. Mert egy sok rakis törpét szívesen lopja az összes tolis a környékről, mert ők is így vannak a kajával és ha látják, hogy neked van 15k bálád.... olcsóbb mint venni:D Ha törpeként éheztetni akarsz akkor sok tolvaj kell, de vigyázni kell a szárazviharral is, mert könnyen lehetsz ingyen föld egy alattad lévő szövinek.

Valezius 11-12-2006 10:13

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 42568)
Ez függ a csopitól, mennyi tolid van, mennyire szeretsz kötekedni meg ilyenek. Mert egy sok rakis törpét szívesen lopja az összes tolis a környékről, mert ők is így vannak a kajával és ha látják, hogy neked van 15k bálád.... olcsóbb mint venni:D Ha törpeként éheztetni akarsz akkor sok tolvaj kell, de vigyázni kell a szárazviharral is, mert könnyen lehetsz ingyen föld egy alattad lévő szövinek.

Szeretek kötekedni, itt állok napok óta egyhelyben, mert várjuk a szövitárs megérkezését, kicsit unalmas.
Korábban 30K fért el a raktárban márcsak 18, direkt, hogy ne össztönözzek lopkodásra. Tudom, hogy furcsa, de nem nagyon szeretem, ha meglopkodnak, ezért talán egy kicsit sok a tolvajom (törpéhez képest)

Ha max 12óránként belépek, akkor olyan 20órányi tartalék megteszi, hogy ne legyek kiszolgáltatva egy szárazságnak? (Vagy kb. mennyi tartalékot ajánlotok?) Akkor jól értem, hogy inkább tanyával javítsak a helyzeten, mintsem raktárral?

Xeper 11-12-2006 10:40

a törpének negyon megéri éheztetni ha fenn tudja tartani -sok tanyát vált ki egy raktár.

dreaman68 11-12-2006 19:17

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 40275)
Főleg, ha fél-elf az ember:D

OFF:
Vaóó ötvözöd a fajokat:D:eek: :p
sorry:D

Valezius 11-13-2006 13:12

Számoltam egy kicsit:

Jelenleg 41tanyám és 12raktáram van, így 20óránként kell töltenem a raktárakat.

Ha ezt felcserélném 30raktárral, akkor 12óránként kéne töltögetni, de gindolom, többet próbálnának lopni, fosztani. (Viszont eladhatom a mezőgazdasági tekercseket :) ) De a sok raktárhoz állandóan fel kéne rakni a raktárkulcsot is.

Vagy elérhető még a 12órás töltögetés:
15+20/25+15/35+10-es felállásokkal is (utóbbi a raktárak száma)

Melyiket ajánljátok?

Szecsa 11-13-2006 13:20

35 tanya, 10 raktar.
En ezt ajanlom.

Killer 11-13-2006 15:18

a raktárkulcsot szerintem mindenképpen tarsd fent folyamatosan!!

Valezius 11-13-2006 16:04

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 42791)
a raktárkulcsot szerintem mindenképpen tarsd fent folyamatosan!!

Jó lenne, de a másik 4varázslatra nagyobb szükség van sztem, így is folyamatosan csökken a rúnák száma, de egyelőre még tudom pótolni. Érdekes módon raktárat vagy 2hete nem raboltak, tekercset is csak egyszer. (De ha több raktáram lesz, akkor muszáj lesz felrakni)

Szecsa 11-13-2006 16:59

Hány % templomod van?

Valezius 11-13-2006 17:05

Most épp 6% templom, meg 12% kocsma, tudom, hogy nem a legegészségesebb, de idegbeteg lennék, ha minden jöttment meglopna! (Hát ez egy törpénél nem előny, ugyebár?) De legalább a lakiteki maxon van, és marad is! :)

Killer 11-13-2006 17:08

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 42849)
Most épp 6% templom, meg 12% kocsma, tudom, hogy nem a legegészségesebb, de idegbeteg lennék, ha minden jöttment meglopna! (Hát ez egy törpénél nem előny, ugyebár?) De legalább a lakiteki maxon van, és marad is! :)

szerintem nagyon kevés az a templom!!

Valezius 11-13-2006 17:09

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 42852)
szerintem nagyon kevés az a templom!!

ha lesz több föld, lesz több templom, de most várni kell a szövitársra, hogy felérjen, addig csak a pénz gyűlik. :)

Killer 11-13-2006 17:09

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 42849)

a kocsma egyéni ízlés kérdése de tény ha nem akarod hogy törpeként mindenki téged lopjon akkor kell tartani bőven!!:D

Szecsa 11-13-2006 17:10

Szerintem is igen kevés.
Azért egy 8% templom siman lehetne...

Killer 11-13-2006 17:12

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 42855)
ha lesz több föld, lesz több templom, de most várni kell a szövitársra, hogy felérjen, addig csak a pénz gyűlik. :)

a százalékos arány nagyon kevés a jelenlegi földterület mellett kellene emelned a templomok számát!!ha több heki több templommal csinálod ugyanúgy kevés marad!!a rakikról pedig annyit,ha jól emlékszem 5-ös csopiban játszol ahol nem drága a nyersi,de ez nem fog így maradni!!

Valezius 11-13-2006 17:14

Hát lehet, hogy tanya-raktár csere lesz, és akkor fér még el barakk, de torony is kéne még! Átkozott földhiány! :D

Ati 11-13-2006 17:17

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 42857)
Azért egy 8% templom siman lehetne...

Kérlek, hogy amikor fórumozó társadnak tanácsot adsz, akkor sokkal körültekintőbben fogalmazz.

A fenti mondatod nagyon félreérthető. Aki még soha nem játszott a Hódító nevű játékkal (a http://hodito.hu címen érhető el, regisztrálni úgy lehet, hogy a "Regisztráció" menüre kattintás után ki kell tölteni a regisztrációs lapot), az nem érti, hogy miről van szó. Kezdő játékosok pedig méginkább félre lehetnek vezetve ezáltal, hiszen lehetséges, hogy az "Intéző" (mely a játékba való siekres belépés után az "Intéző" feliratú menüpont választásával érhető el a bal oldali menüből) beállításai alatt próbálja elérni, hogy a "Templom" mellett "8%" felirat legyen. Ez nagyon rossz dolog, hiszen ez azt jelentené, hogy a templomoknak csupán a 8%-a működik. Egy példa, hogy jobban érthető legyen: ha van 100 templomod, akkor ha 8% működik, az azt jelenti, hogy olyan, mintha csak 8 templomod lenne.

Te nyilván nem erre gondoltál, hanem arra, hogy az ország teljes területéből 8%-nyit kell a templomoknak elfoglalni. Szintén egy példa: 200 hektár esetén a 8% az 16 darab templomot jelent. Ez úgy jön ki, hogy a 200-az elosztod 100-zal (az eredmény a jelen példában 2), és ezt beszorzod a százalékos értékkel (jelen példában 8-cal). 2x8=16, vagyis 16 darab templom.

Templomot egyébként az Építés menüpontban építhetsz, ami a játékba való sikeres belépés után az "Építés" pont kiválasztásával lehetséges...

Szecsa 11-13-2006 17:18

Valezius, erdekes felepitesu lehet az orszagod.
Ne arra menj csak, hogy nagy lehet a haderod ha a magiai vedelmed alacsony.
Probalj meg egy realis erteket talalni.
S ha mar elezed az orszagod azzal, hogy nem tultermelos lesz az orszagod, akkor ezt fektetsd ertelmes dolgokba!

Valezius 11-13-2006 17:25

Úgy vettem észre, hogy kis hekin nehéz játszani, mert pl.: kéne bank, ha már kereskedő lettem, de ugyaannyi bank kis hekin sokat foglal %-ban. Ugyanez mondjuk kovácsra, remélem értitek, ha nem, akkor olvassatok súgót :D

Szóval úgy határoztam, hogy kis hekin kicsit több tolit tartok, hogy ne lopjanak le, és el akarom érni a 40% barakkot, ha ez megvan, akkor jöhet a több templom, mert most elég sokakat tudok gömböznbi a környéken, akit nem, arra ott a varis. Meg a varázslatok is felmennek 8-12körre, ami most elmegy.
Ha megyek fel javulnak majd az arányok! (Ha megyek...)

Killer 11-13-2006 17:29

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 42874)
Úgy vettem észre, hogy kis hekin nehéz játszani, mert pl.: kéne bank, ha már kereskedő lettem, de ugyaannyi bank kis hekin sokat foglal %-ban. Ugyanez mondjuk kovácsra, remélem értitek, ha nem, akkor olvassatok súgót :D

Szóval úgy határoztam, hogy kis hekin kicsit több tolit tartok, hogy ne lopjanak le, és el akarom érni a 40% barakkot, ha ez megvan, akkor jöhet a több templom, mert most elég sokakat tudok gömböznbi a környéken, akit nem, arra ott a varis. Meg a varázslatok is felmennek 8-12körre, ami most elmegy.
Ha megyek fel javulnak majd az arányok! (Ha megyek...)

:eek: :rolleyes: :confused:
hááát sok sikert!!

Ati 11-13-2006 17:30

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 42874)
Úgy vettem észre, hogy kis hekin nehéz játszani

Húha. No ezt sokan nem fogják érteni.

Heki = hektár. Ez a Hódító nevű játékban az ország területének mértékegysége. Minden épülethez szükséges, hogy legyen alatta föld, hiszen csak úgy a semmiben nem lebeghetnek. Ezért az ország területének legalább annyi "hektárnak" kell lennie, ahány épóületed van. Mivel ez egy stratégiai játék, ezért az egyszerűség kedvéért minden épület 1 hektárnyi helyet foglal. Ez elég furcsa lehet, ha a valóságos méretekkel összeveted, de itt nem a valóság szimulálása volt a cél, hanem a stratégiai elemek előtérbe hozatala.

Kis hekin = kevés hektáron. A "kis" félrevezető lehet,hiszen nincs olyan, hogy kis hektár, és nagy hektár. Minden hektár egyforma méretű. A "kevés" hektár azt jelenti, hogy az országnak kicsi a területe. Természetesen ez relatív, hiszen egy kezdő országnak a 200 hektár (ennyivel kezd minden kezdő játékos) nem kevés, de egy sok éve játszónak már az lehet. Egy kezdő játékosnak is kevés lehet a 100 hektár, de ha valaki 50 hektáron játszik, akkor neki például ez már sok.

Ezért kérlek, hogy egyértelműbben fogalmazz, hogy ne legyenek ilyen félreértések.

;)

Killer 11-13-2006 17:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 42867)
Kérlek, hogy amikor fórumozó társadnak tanácsot adsz, akkor sokkal körültekintőbben fogalmazz.

A fenti mondatod nagyon félreérthető. Aki még soha nem játszott a Hódító nevű játékkal (a http://hodito.hu címen érhető el, regisztrálni úgy lehet, hogy a "Regisztráció" menüre kattintás után ki kell tölteni a regisztrációs lapot), az nem érti, hogy miről van szó. Kezdő játékosok pedig méginkább félre lehetnek vezetve ezáltal, hiszen lehetséges, hogy az "Intéző" (mely a játékba való siekres belépés után az "Intéző" feliratú menüpont választásával érhető el a bal oldali menüből) beállításai alatt próbálja elérni, hogy a "Templom" mellett "8%" felirat legyen. Ez nagyon rossz dolog, hiszen ez azt jelentené, hogy a templomoknak csupán a 8%-a működik. Egy példa, hogy jobban érthető legyen: ha van 100 templomod, akkor ha 8% működik, az azt jelenti, hogy olyan, mintha csak 8 templomod lenne.

Te nyilván nem erre gondoltál, hanem arra, hogy az ország teljes területéből 8%-nyit kell a templomoknak elfoglalni. Szintén egy példa: 200 hektár esetén a 8% az 16 darab templomot jelent. Ez úgy jön ki, hogy a 200-az elosztod 100-zal (az eredmény a jelen példában 2), és ezt beszorzod a százalékos értékkel (jelen példában 8-cal). 2x8=16, vagyis 16 darab templom.

Templomot egyébként az Építés menüpontban építhetsz, ami a játékba való sikeres belépés után az "Építés" pont kiválasztásával lehetséges...

úristen ez már tényleg teljes agymosás!!:eek:

solven 11-13-2006 17:35

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 42881)
úristen ez már tényleg teljes agymosás!!:eek:

Most jön az a rész, amikor fogjuk a transzparenseket és tüntetünk... :D

"Vissza a régi Atit..." :D

Valezius 11-13-2006 17:41

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 42878)
:eek: :rolleyes: :confused:
hááát sok sikert!!

Hát lopkodni nem szoktak mostanság, ütni is csak ritkán, szóval egyelőre nincs gond, bár lehet, hogy csak szerencsés vagyok. Ártó varikat meg csak bosszóból szoktam kapni. MIvel sokat járok lopni (lásd alvilág) meg fosztogatni(lásd háború).

Szecsa 11-13-2006 18:25

Nekem tetszett ahogy megmagyaraz bizonyos dolgot.
A "heki" es a "kis" megmagyarazasa igen fontos volt, azt hiszem.
Sok jatekos, igen tenyleg sok jatekos nem igazan erti pl. hogy egy kőbánya meg egy kovácsműhely miért egyforma területű.

Kubbi 03-31-2007 07:29

Sziasztok!
Hát elolvastam...
Nagyon tanulságos volt. :D

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha éheznek a lakosaim, pl:körönként 500bála minusz a termelésem. Akkor ugye 2500embernek nem jut kenyér. :)
Ebből mennyi fog jól lakni más vidékeken?

Xeper 03-31-2007 11:34

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 83755)
Sziasztok!
Hát elolvastam...
Nagyon tanulságos volt. :D

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha éheznek a lakosaim, pl:körönként 500bála minusz a termelésem. Akkor ugye 2500embernek nem jut kenyér. :)
Ebből mennyi fog jól lakni más vidékeken?

500/16= 31

Kubbi 03-31-2007 11:59

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 83761)
500/16= 31

Köszi :)
kevés betü

Xeper 04-01-2007 01:36

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 83762)
Köszi :)
kevés betü

NM :)

All times are GMT +1. The time now is 17:24.